Rabarber-smulpaj

 
Min mamma hade fått överflöd utav rabarber utav en kollega. När vi var över på grillkväll hade hon bakat rabarberkaka. Men inte bara en, utan tre. Hon hade failat med de tidigare, haha, så det var tredje gången gillt. Och jag kan inte låta bli att skratta. För det är så typiskt min mamma. Vi är världssämst på att läsa (och framförallt gå efter) instruktioner hon och jag. Vi tror lixom allting bara löser sig ändå. Och där var ytterligare ett bevis på att världen inte riktigt funkar så ;] Haha!
 
 
Hur eller hur. Hon hade fortfarande överflöd utav rabarber kvar. Så hemskickad med rabarber blev även jag. Jag är helt nybörjare när det gäller rabarber. Men bara därför blir det extra spännande. Och jag är himla nöjd med resultatet. I denna lilla stuga har det blivit både paj och nu väntar även kräm. Mmmmh, yum!
 
 
 Emmas päron-smulpaj, som jag älskar såå, fick stå för grundreceptet. 
 

 

Rabarber-smulpaj

500 g rabarber
0.5-1 msk potatismjöl
5 msk sötning
1 tsk kanel
 
3 dl råa sötmandlar
2 msk kokosmjöl
1 msk potatismjöl
0.5 dl kokossocker
1 dl kokosolja extra virgin
 
 
1. Sätt ugnen på 225 grander 2. Skär rabarberna i små bitar 3. Blanda ihop med potatismjöl, 4 msk sötning och kanel - ställ åt sidan 4. Mixa mandlarna i en mixer, tills de påminner om grovhackade. Alt. hacka dem för hand om du har lust 5. Blanda ihop alla torra ingredienser till smulpajen 6. Smeta ihop med kokosoljan 7. Lägg rabarberna på botten i en ugnssäker form - ringla/strö över den sista msk sötning 8. Häll över smulpajen och pudra ev. på med lite kanel 8. Ställ in i ugnen, ca 30-35 min
 

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback