Jag stod framför spegeln och jag ville förändra precis allt som jag såg i den

 
Du är född med liten överdel. Små bröst, halvbeniga axlar och smala armar. Det är bara idioter till killar som dömer efter tuttarna. Din underdel är inte fet, den är bara lite större i jämförelse med din lilla överdel. Men det är okej. Det är faktiskt jäkla snyggt. Du har rumpa, var glad för det. Vet du hur många som önskar att det kunde växa lite där. Låt den glänsa. Och nej, du behöver inte gå ner i vikt för att få din nederdel att matcha din överdel. Man kan inte punktförbränna. Hela du kommer att krympa. Hela du kommer att försvinna. Du är byggd så. Och det är förjäkla fint som det är. Och det där fläsket på magen som du ser, det finns inte ens. Det kallas hud och det är mänskligt. Och hade det funnits, hade det ändå varit okej.
 
2010-08-22 - en femtonårig josefine halvvägs ner i skiten
 
Och vet du hur jäklarns fint det är med fräknar? Hur fräscht det ser ut. Och hur charmigt det ändå kan vara med vita ögonfransar ibland. Du behöver inte vara brunast på stranden. Du är lite blekare. Du är blond och fräknig. Men det är jäkla fint. Och det är så just du ser ut. 
 
 
Du behöver inte bli någon annan än dig själv. Du kanske inte är bäst, men du är bra. Alla tittar inte på dig, precis som du inte tittar på alla andra. Folk ser inte dina små missar. Det är bara du och din livliga fantasi som skapat dem, och låter de trycka ner dig totalt. Folk bryr sig inte. Folk kommer bara att få se att du är svag. Om du fortsätter att gå på den smala, krokiga stig du börjat. 
 
Det är din personlighet som får dig att lysa, inte en kropp i perfektion. Du är viktig och du behövs. Inte bara skalet utav dig, utan ett livs levande du. 
 
 
Snälla stanna nu, innan det är försent. Snälla stanna där du är, eller vänd tillbaka. För du dög precis som du var.
 

 
Idag när jag kollar på dessa bilder, ser jag en söt liten Josefine. Om man bortser från osäkerheten som lyser rakt igenom mig. Jag önskar att jag hade publicerat fler utav dessa. Men då kände jag mig ful, tjock och äcklig. Liksom sådär äcklig att jag knappt borde finnas. Ivägen, nivet. Jag ville förändra precis allting som var jag. Och jag hade bestämt mig för att göra det. Göra det egentligen omöjliga. Och jag hade precis påbörjat den onda spiraler som ledde mig rakt ner i anorexin. Där jag aldrig blev nöjd, utan mina fel och brister bara växte större. De fel som egentligen inte fanns, utan som bara jag hade skapat. Det är sjukt hur det kan vara.
 
Samtidigt som jag blir så jäklarns arg på mig själv, så kan jag inte låta bli att tycka synd om mig själv. Jag var så liten, på alla sätt och vis. Jag var ju förfasiken bara 15 år gammal. Ung och skör. Om mitt nutida jag bara hade kunnat få prata med mig själv då. Så kanske jag hade haft mer liv i mina tonår, än vad jag har att titta tillbaka på nu. 

KOMENTERA ?
Ebba

Du var ju hur fin somhelst! :)

Svar: Tack finis! Och jag vet, jag säger det idag jag oxå. Det är sjukt hur sjukt det kan bli, och vad lite ostabilt psyke kan göra.
Josefine

2016-06-13 ❀ 12:44:26 http://operand.blogg.se
Matilda Berlin

Såå fint skrivet! Det verkligen skär rakt in i hjärtat på en!
Tänk vad man i efterhand önskar att man kunde sett på sig själv på annat vis, så som man gör idag. Att dom där tankarna aldrig funnits och att man faktiskt kunnat njuta av sig själv och livet på det sätt man inte gjorde.
Kram

Svar: Åhh, men sötis! Ja, sorgligt nog är det ju så. Men gjort är gjort, kommer aldrig igen. Men det bästa är ju då att vända på det hela och istället lära sig utav sina misstag. Och våga leva annorlundre och klokare i framtiden! :] Kram
Josefine

2016-06-13 ❀ 13:38:58 http://matildaberlin.blogg.se/
Inez

SÅ himla viktigt inlägg!! <3 Du är så himla bra!

Svar: Åhh, men tack finis! Jag tar åt mig. Hoppas du vet att du oxå är bra!
Josefine

2016-06-13 ❀ 16:11:33 http://mazraegangall.se
Bambi

Tack för detta inlägg - jag känner igen mig så mycket i det som du skriver!! :D

Svar: <3!
Josefine

2016-06-13 ❀ 21:02:55 http://iambaam.blogg.se
Hanna

Så fint skrivet!

2016-06-13 ❀ 22:06:03 http://hannafialotta.blogg.se
Liene Svärd

Du var fin då och du är fin nu. You are what matters :) Älskar dina inlägg du skriver om anorexin. Du ursållar sån kraft och är förebild för många som läser! jag hoppas iaf många läser för det behövs.

Svar: Åh, men vad fin du är! Tack så himlans sötnos! Kram
Josefine

2016-06-13 ❀ 22:50:29 http://piggigen.blogg.se/
ISA

så berörande. Så fint. Man önskar verkligen man kunde stöttat sitt osäkra, sköra kiddo-jag ;)

2016-06-13 ❀ 23:07:27 http://isabyl.devote.se
Silja

Fint skrivet inlägg, sorgligt :'( Men skönt å höra att du kunnat ändra tänkandet, man lär sig med åren.. ellr vad man ska säga ☺️❤️

Svar: Jo, det är ju så. Som de säger, hjärnan är inte utvecklad förns runt 20-åldern och man lär sig utav sina misstag! <3
Josefine

2016-06-16 ❀ 23:24:37 http://callshappines.blogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback