Idag är det Kladdkakans dag

 
Idag är det kladdkakans dag. Kakornas kaka. Eller chokladens choklad skulle jag oxå vilja säga. Klart som tusan vi har koll på det! Och klart som tusan jag slängde ihop en kladdkaka häromkvällen som fått vänta i kylen tills idag. Och klart det är min favoritkladdkaka. Den där kladdkakan gjord på svarta bönor nivet, som slår all världens kladdkaka med hästlängder. Ja, det låter sjukt. Men det är sant! Recept hittar ni här
 
pics från mitt födelsedagskalas 2013. inlägg och recept hittar ni här
 
Sååå! Nu ska vi fira kakans kakas dag. Jag Emma, Bakh och Jonas. Fast först tänkte vi girls dra ut på en pw i höstluften och innan kakan får dukas fram på bordet tänkte vi även beställa hem lite lyxpizza från stans bästa  restaurang. Lyxigt värr. :]
 
Hoppas ni får en kalasfin lördagskväll, vänner! 

KOMENTERA ?
Emmeli Isaksson

Hej fina Josefine! Länge sedan jag kommenterade nu (men läser lika flitigt som innan). Jag behöver lite inspo på vad man kan önska sig till jul/födelsedag (fyller 5 dagar efter jul) så undrar när din önskelista för 2015 kommer upp? :DD Måste också tillägga att jag saknar shopping och inrednings inlägg. Kan du inte visa hur det ser ut i eran nya lya? Är så nyfiken :)
En sista grej också, TACK för inspiration till en hälsosammare kost. Är riktigt sugen på att inhandla ingredienser och göra nyttiga bakverk och smootihes :)
Skulle så gärna vilja träffa dig för en fika eller så, bor ju inte så långt ifrån varandra ändå. Skulle va kul! Stor kram /Emmeli

Svar: Men gulle du! Vad gó du är!
Helt ärligt, absolut inte för att vara den som är den, men jag hann inte skriva någon bra önskelista till min födelsedag. Ska försöka knåpa ihop en till jul. För klart som tusan det finns saker en önskar sig! Mest så önskar jag mig mer till min Mateus-porslin-samling, men även lite vit inredning, träningskläder och annat gott. Jag ska försöka fixa!

Och lyan.. ja, den kommer! Trivs så jäkla bra här, så klart som tusan en ska dela med sig!

Kram på dig fining!
Josefine

2015-11-08 ❀ 12:44:59
Matidla

Hej!
Fastnade för din blogg, den är verkligen inspirerande! Jag är själv just nu sjuk i anorexia och har under flera år tampats med ätstörning. Du måste inte svara om du inte känner att du vill, men har du något tips på hur man ska tänka kring kroppsförändringen man går igenom i sitt tillfrisknande? Pratas mycket om hur man ska acceptera viktuppgång, men jag själv tycker även förändring på kropp är superjobbigt (tex med kläder osv).
Härligt att du verkar må bra!

:)

Svar: Det är klart som tusan att det är jobbigt! Mycket av ditt tänk går förmodligen med just kroppars utseende och ideal i fokus. Likaså gjorde mitt. Man tror att hela livet handlar om hur man ser ut. Men så är det inte. Absolut inte!
Ett: Kläder kommer alltid att finnas nytt fint att shoppa. Tycker du att det är jobbigt att göra slut med din favorittröja och dina favoritbyxor, så gör det fort. Klipp dem i bitar och släng dem i sopptunnan. Du har ingenting att vinna i ett förhållade med ett par size zero-kläder. Du är värd bättre än så! "Don't be afraid to change, you may lose something good but you may gain something better"

Två: Försök fokusera på annat som ligger utanför just kropp och utseende. Vad gillar du att göra? Vad tycker du är fint? Ta en kik på det istället och våga lägg lite mer fokus på det.

Tre: Ställ dig framför spegeln, sträck på dig och le stort. Där tvingar jag dig peka ut minst tre saker du tycker om med ditt egen utseende. Som grädde på moset så ska du även peka ut några andra fina egenskaper hos dig. Inte kroppsliga - men minst lika viktiga! Säg dom högt, eller viska om du föredrar det, och lev in i dom. För resten av dagen så är du just den personen du talade gott om i spegeln!

Är vi överrens? Bra! Ut och utforska livet - det är du värd sötnos!
Josefine

2015-11-09 ❀ 11:43:16 http://tooperfect.blogg.se/?tmp=535663Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback