Brunch date with baeFrukostdejter. Det är något speciellt med det! Lixom att kicka dagen tillsammans. Och är det någon jag gör det allra bäst med, så är det med Emma! En sådan likasinnad person, med liknande liv, trodde jag aldrig att jag skulle hitta. Men vips så mötte jag na på gymmet en dag förra juni. När bådas tisdag skrek ledighet, var vi bara tvugna att boka in en förmiddag tillsammans. Straxt före 7 plingade ho på dörren och snart var vi ute på en morgon-pw längst vattnet. En lång, höstig och dunderhärlig sådan. Frisk luft, lite speed och skitsnack mår man alltid fint av. Någon knapp mil därefter stod vi i mitt kök och pressade färsk juice genom råsaftcentrifugen, mixade en supersmoothie och bakade hälsosamma scones. Och vips så hade 5 timmar swishat förbi bara sådär, och klockan var fortfarande bara barnet. Det är det som är det fina med att ställa klockan tidigt, tycker då jag. 

 
Juices pressades på morötter, ingefära, äpplen och apelsin. Mer exakt recept på den kommer på bloggen inom kort. Smoothien toppade vi med frusna björnbär, cashewnötter, torkade mullbär, kokoschips, hampafrön och kanel. Sconesen toppade vi med kvarg, aprikos- och apelsinmarmelad recept, blåbärs-chiasylt. Det smälte fint ihop vill jag lova. 
 

 

Blå supersmoothie

1 dl blåbär
1 dl björnbär
1 dl urkärnade körsbär
en mogen banan
0.5 mogen avokado
0.5 dl valfri juice*
några blad bladspenat
1 krm äkta vaniljpulver
 

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-3 tsk acai*
1 msk hampaprotein*
1-2 tsk Green mix*
1 krm camu camu*
 
1. Använder du fruset, så tina det litegranna. Gärna självtina i kylskåp alt. på fryseffekt i mikron. Jag använder oftast blåbär, björnbär och körsbär frusna. 2. Mixa alla ingredienser till en härlig smoothie!
 

Glutenfria scones

recept: ida warg
fyra scones-kakor
 
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl bovetemjöl
en mogen banan
1.5 msk kokosolja extra virgin
 1 msk honung
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1.5 dl mandelmjölk
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Mosa bananen och blanda tillsammans med mandelmjölk och kokosolja 3. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i de blöta 4. Mosa ihop allt med händerna till en deg 5. Forma önskade stora scones. Vi gjorde fyrastycken sconeskakor med ett kryss i mitten 6. Skicka in i ungen ca 20 min
 


 
* Valfri juice: jag pressar antingen egen juice i min råsaftcentrifug eller så köper jag Brämhults i affären
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
 
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här

KOMENTERA ?
Amanda

Åh, vad lyxigt!! Mums! :D
Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback