Lax, mangosås och sötpotte



Ugnsbakad lax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*. Och så ett glas med hallonvatten. 



Laxen är bakad i ugnen med citronsaft, naturlig citronpeppar*, havssalt och citronskivor. Sötpotäterna har även de gottat till sig i ugnen tillsammans med olivolja, paprikapulver, chilipeppar och havssalt på 175 grader i cirkus en timma tills de är mjuka och góa. 

 

Mango-chili-dressing

2 dl frusen mango
1 dl kvarg /grekisk yoghurt /silkestofu /keso
chilipulver
paprikapulver
flingsalt från havet
peppar
ev. lite honung
 
1. Tina mangon 2. Mixa ihop med kvargen till en krämig sås 3. Smaksätt med chilipulver, paprikapulver, havssalt och peppar efter smak 4. Söta eventuellt lite extra med honung om du så önskar
 
 


 
* Citronpeppar: en citronpeppar med betydligt snällare innehållsförteckning än den vi hittar i våra svenska mataffärer. all natural och saltfri - har skrivit mer om hur man beställer dem här samt ytterligare ett kryddtips
* Kokosvinäger: innehåller stora mängder vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymerberoende. jag ringlar över sallader, har i egen majonäs osv - mer om det och vart jag köper här

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback