Jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar - ge mig mera jordgubbar


... för dom smakar bra, å det gillar jag! Typ, så. Och jag har en hel drös med jordgubbar hemma just nu. Det finns ett självplockningsställe här i vår lilla stad där man får gå och plocka sina egna gubbar. Det blir både billigt, närodlat och så har man ju fått plocka ut dem själv. Lyxigt och himla kul tycker jag. Dessutom smakar dom ju på något vis himla mycket bättre!

 
Inte nog med att dessa små rödingar smakar godis - de är dessutom riktiga små nyttopiller. Dryga 100 gram jordgubbar innehåller hela dagsdosen av C-vitamin. Dessutom hittar vi antioxidanter, flera mineraler och bra med vitamin B9/folsyra i dem. Kalasfint ju.  
 
Jag och mamma plockade flera liter gubbar häromdagen (och minst lika många en vecka tidigare). Så nu blir det jordgubbar varje dag - till allt. Som topping på frullen, i salladen till maten och på efterrätten. Sen har jag gjort en del smoothies och svängt ihop lite chiasylt. Och så funderar jag på att göra en smarrig cheesecake. Eller har ni något smarrigt jordgubbsrecept att bjuda på kanske?? :]

KOMENTERA ?
Sarah

De e så gott me jordgubbar :)

Svar: Jordgubbar tillhör sommarens höjdpukter, utan tvekan!
Josefine

2015-07-08 ❀ 00:42:08 http://CheerSarah.devote.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback