Q/A - hälsosamt fika utan nötter

Hej bästa du! Jag har en liten fråga.... skulle du kunna tipsa om något gott och nyttigt recept, som inte innehåller nötter eller kokos? Jag älskar att stå i köket, men hittar nästan aldrig några recept som jag riktigt fastnar för. Å när jag väl hittar något jag fastnar för så är det oftast nötter eller kokos i det.

Kramar från en nöt- och kokosallergiker 

 
Hej sötnos! Då jag är ett big fan av både kokos och nötter blir det en hel del av det här på bloggen. Men jag kan glädja dig att du inte behöver känna dig superledsen om du hittar ett gott recept som ser ut att innehålla nötter eller kokos. Som nötallergiker kan du byta ut nötterna mot solrosfrön. Mixa till mjöl eller smör. Kokosolja kan du byta ut mot annat valfritt fett. 
 
 

1. En av mina absoluta favoriter av godsaker är Black bean brownie. Den är helt utan nötter och kokosoljan kan du byta ut

2. Glass! Superenkelt och går att variera i en oändlighet efter tycke och smak. Mixa valfria frusna bär och/eller frukter. En storfavorit om du frågar mig är banan med diverse smaksättningar. Tillsätt eventuellt kvarg eller grekisk yoghurt för "gräddigare" konsistens om du så önskar!

3. Chokladfontant! Byt ut kokosoljan mot annat valfritt fett

4. Chiapudding är oxå himla smidigt och gott. Här har du ett recept med choklad! Men även detta går att göra många varienter utav. Byt ut mandelmjölken mot annan valfri mjölk, ex. havremjölk

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback