Fisk och saffran ❄

 
Saffran i mat, tillsammans med fick och skaldjur, det är helt jäkla underbart det. Rena rama porret. Och det har typ varit min drog denna vinter. Denna rätt passar perfekt tillsammans med grönsakspasta, bulgur eller som ren soppa - men skippa då cashewsmöret för att få den mer "rinnande". 
 
 

Saffransfisk med morot- & zucchinipasta, toppat med lite hampafrön. Och så en grön sallad, i form av bladspenat, sockerärtor, gurka och tomat, dränkt i kokosvinäger i botten.  
 
Tyckte det passade prima med en julig rätt nu när vi fått tillbaka snön igen. Jag som vaknade till en grå morgon med jobb, blev genast på bättre humör när jag såg flingorna falla. Snö är fasiken lycka. Man blir som ett barn eller husdjur! Helt plötsligt känns hela världen ljusare. 
 

 

Saffransfisk

* 400 g torsk
- eller annan valfri fisk
* räkor efter tycke
* 4 dl kokosmjölk extra creamy
* 1 msk cashewsmör
* 0.5 tsk sambal oelek
* 0.5 påse saffran á 0.5g
* paprikapulver
* peppar
* havssalt
 
1. Blanda ihop kokosmjölk, cashewsmör, sambal oelek, saffrans och kryddor i en gryta 2. Koka upp 4. Dra ner värmen, släng i torsken och låt sjuda på låg värme under lock ca 6-7 minuter sådär 5. Lägg ner räkorna - klart!
 

 
Hur man gör egen morot- och zucchinipasta kan ni läsa om här. Självklart funkar vilka frukter, grönsaker eller rotfrukter man själv vill. 
 

KOMENTERA ?
ɑ n n i k ɑ

Super mumsigt :)

2015-01-07 ❀ 16:56:57 http://blogofphoto.webblogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback