Cashewkräm med tomat och vitlökNi har väl koll på att det går prima att använda nötter som bas i såser och liknande istället för mjölkprodukter? Inte? Då då får ni här ett hett tips från mig! För det är verkligen supersmarrigt. Och då menar jag verkligen superduper smarrigt. Fast visst.. Kanske är det jag som är konstig. Eller snarare van med näringsrik och härlig mat. Mina smaklökar dansar iallafall av glädje!
 
 
Du kan välja att göra på bara cashewnötter eller om du kanske är nötallergiker bara solrosfrön om du vill. Funkar prima ballerina!
 

Cashewkräm med tomat och vitlök

 
* 1 dl cashewnötter
* 1 dl solrosfrön
* 1.5 - 2 dl vatten
* 2 st ekologiska körsbärstomater
* 1 stor vitlöksklyfta
* havssalt
* lite chayennepeppar
* peppar
 
1. Släng ner cashewnötter, solrosfrön, tomater och pressad vitlök i en mixer 2. Tillsätt lite vatten i taget och mixa tills du får en gó konsistens 3. Smaksätt med havssalt, peppar och lite chayennepeppar och mixa lite till

KOMENTERA ?
Matilda

Alltså som freak av såser och röror ser det här ju ut som en dröm! Hummus, Guacamole, hammagjord pesto, allt! Undrar bara vad du brukar äta med cashewröran? :)

Svar: Lax! Underbart. Men det är jag.. laxnarkomanen ;] :D
Josefine

2015-01-08 ❀ 20:44:10 http://tildasofias.blogg.se
Maja

Har nu funnit mitt mod att berätta om min anorexi och vill tacka dig för all inspiration och hjälp du faktiskt gett mig. både genom dina egna inlägg och mailen. TACK!
och stor kram till dig. Du är fantastiskt bra!

Svar: Åh, men vad söt du är. Himla viktigt ämne att prata om, faktiskt. Det är vanligare än vad man tror, och man är aldrig ensam. Kan säga att du är minst lika grym och bra och allt sånt där själv! Kram på dig!
Josefine

2015-01-08 ❀ 21:13:02 http://mlahs.blogg.se
Sanna

Verkar asgott!! :-)

Svar: Dundersmarrigt, verkligen!
Josefine

2015-01-09 ❀ 15:44:46 http://dreamspo.wordpress.comNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback