Ansträningshuvudvärk.

Och så var vi där igen. Tillbaka till min ansträngningshuvudvärk. Tredje gången på ett år jag har detta nu, så jag vet ungefär vad jag har framför mig i sisådär 1-2 månader. 
 
"Orgasmhuvudvärk och ansträngningshuvudvärk är andra typer av huvudvärk man bör känna till, anser Tor Ansved. Orgasmhuvudvärk utlöses i samband med sexuell aktivitet i orgasmögonblicket och ansträngningshuvudvärk kan drabba vid hård ansträngning till exempel bänkpress på gymet eller andra tunga lyft.

– Båda kommer plötsligt och kraftigt utan förvarning. De är inte farliga men kan upplevas som skrämmande. Uppsök därför läkare första gången du råkar ut för dem för att utesluta andra saker som till exempel ett brustet blodkärl som kan ge samma symtom, säger han."

- källa

 
Somsagt. Det kommer vid träning och sex. Lixom godnatt, fml (minns inte när jag använde det sist haha). Två må-bra-saker som bara tas ifrån en sådär. Känns som om jag vill gå i idé och vakna när det är över. 
 

PANG så sprängs huvudet

Vi tar träning tillexempel (det andra blir väl lite väl fel att ta här). Jag kommer till gymmet, är skitpepp och har inte minsta ont i huvudet, trött, ätit/druckit dåligt eller någonting. Börjar med en övning, kommer till typ rep 4 innan det börjar "varna", kör någon rep till och så PANG. Det hinner lixom knappt ens kännas i muskeln innan bakhuvudet känns som det ska sprängas. Det är bara att vända hem helt enkelt. Sen lugnar det ner sig allt eftersom, men hänger i litegranna ända tills man vaknar morgonen efter. Och såhär håller det på varje pass i sisådär en månad eller två - ingenting som någonsin kommer annars. 
 
"En av orsakerna till huvudvärk vid ansträngning kan vara en muskelsträckning eller bristning i nacken. Detta kräver generellt rehabilitering eller att man isolerar sig till vissa muskelgrupper under en månadsperiod för att undvika huvudvärk och smärta."
källa
 
Sist jag hade detta, för sisådär ett halvår sedan, så fick jag rönka huvudet. Inga konstigheter, så jag vet att det inte är farligt - men det är ändå sjukt jäkla irriterande. Varför jag? Tänker man ungefär. Och det värsta är att jag gissar att jag kommer få dras med detta i perioder livet ut.  
 

Jag är inte ensam

Det enda "sköna"? Jag vet att jag inte är ensam. Det går att googla och få upp en jäkla massa om detta. Och jag känner igen mig i precis varenda mening jag läser. Huvudvärken de flesta får liknar min exakt den jag har, kommer vid exakt samma tillfällen, håller i samma långa perionder och ja.. ni hajar. 
 

Ta vara på att ni är friska!

 Så jag säger såhär kära läsare: Just nu skulle jag vilja byta plats med vem som helst av er därute och slippa detta. Njut av att ni kan träna! Och att ni är friska. Som man brukar säga "man vet inte vad man har tills det tas ifrån en"
 
nov 2013
 
 
Har någon utav er varit med om detta?
 

KOMENTERA ?
Matilda

Åh gud så jobbigt det låter :( hur irriterande liksom? Hoppas du blir bättre snart :)

Svar: Jo skoja inte... men tur är väl det går över såsmåningom! Plus att det inte är farligt pepparpeppartaiträ :] Tack sötnos!
Josefine

2014-03-06 ❀ 19:47:27 http://tildasofias.blogg.se
Sanna

du är så härlig! bra skrivit! krya på dig om det hjälper!! :)

Svar: Amen gulle - tack hörrö! Det hjälper kanske inte huvudvärken, men mig på traven till att tänka positivt i det här :]
Josefine

2014-03-06 ❀ 21:36:00 http://almasannaperssons.blogg.se/
Alice och Rebecka

Nej så jobbigt det låter, du är ändå duktig som klarar av det ♥

Svar: Nä, det är inte direkt det härligaste.. Man känner sig både svag, knäpp och negativ - men tur är att jag vet att det både varken är farligt & att det kommer gå över :]
Josefine

2014-03-06 ❀ 22:10:26 http://aliceochrebecka.blogg.se
elin

KRYA PÅ DIG FINASTE JOSEFINE! DU FÖRTJÄNAR INTE ATT MÅ DÅLIGT HIHI! :D TREVLIG HELG PÅREJ! <3 STORA KRAMAR TILL DIG FRÅN MIG!

Svar: AMEN GULLE! Jämt så jäkla söt! Puss på dig
Josefine

2014-03-07 ❀ 11:02:49 http://finest.se/wahhlgren
Olivia

Usch! Jag hade det i höstas, men det släppte som tur väl är! (Peppar peppar...)

Svar: Jag vet, så sjukt jäkla jobbigt. Tyvärr kan det ju komma tillbaka då och då i månadsperioder, det har jag ju fått märka av.. så man får passa på och njuta medans man slipper (det är ju somsagt inte många veckor, om man jämför med hur många man är "frisk") :]
Josefine

2014-03-09 ❀ 16:53:32
LIENE

Sant, man vet inte vad man har tills det tas ifrån en. Hoppas vi börjar lära oss det i förväg :)
Var glad att du har hela ansiktet och hörseln behållen. Samtidigt tycker jag inte man ska jämföra varandras krämpor och sjukdomar, för att ingen krämpa och sjukdom är okej och ingen borde vara offer till något ont oavsett hur stor eller litet det är.
Skickar styrka till dig!

Svar: Jo, santsant - där har du en jäkla bra poäng! Man ska väl vara tacksam för att man lever och mår bra i övrigt annars känner jag :] Så himla lätt att klaga!
Tack så himlans sötnos!
Josefine

2014-03-10 ❀ 19:38:25 http://lifefromwithin.blogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback