Raw kanelbullebollarOkej, jag och bollar ni vet.. Älskar dem. Himla kul att slänga ihop, himla smidiga att ta med på resande fot och himla goda att äta. Ja, vem kan annat än älska egentligen? På senaste tiden har jag kärat ner mig i torkade fikon, och vad är inte godare än att göra kanelbullebollar på dessa?!

 

Raw kanelbullebollar

* 6 st torkade fikon
* 1 dl cashewnötter
* 1 dl solrosfrön
* 1 msk kokosolja extra virgin*
* 1.5 tsk kanel
 
* egengjord müssli till rullning*
 
1. Lägg fikonen några timmar i blöt 2. Mixa fikonen till ett kletigt klet 3. Mixa ihop med resten av ingredienserna 4. Ställ in i kylen en stund så de blir lättare att rulla 5. Ta fram och rulla till bollar i hemgjord müssli alt. annan valfri topping
 
 

 

Tuesday, June 10 16:05

Hej på er! Shit vilken underbar dag. Började dagen med att snooza, snooza och snooza. Tydligen var jag riktigt trött och det var dags att sova ut. Sen har jag bara rensat på min dator hela morgonen, typ. Väl färdig med det drog jag till min pojkvän för att ligga ute på gräsmattan tillsammans med hundarna och bättra på brännan. Och nu kom jag precis innanför dörren efter ett snabbt ryggpass - som förövrigt var sista passet på länge. För nu kommer jag gå all in studentveckan istället!
Och nu måste jag fasiken lägga på ett kol, tidsoptimist som jag är.. Mitt tåg går om bara en timma! Men jag var ju faktiskt tvungen att blogga oxå, hehe. 
 
Hur står det till med er finisar? ☀

KOMENTERA ?
Rebecca

Alla recept på bollar du lägger upp ser supergoda ut! Men det är sånt som min mage inte tål i alla av dem... :c så du kan inte lägga upp ett recept på bollar utan frön, nötter, kokosolja och smör eller kokosfett..?

2014-06-10 ❀ 21:19:44
Anonym

Hej :). Jag har en liten fråga.. Du verkar att älska att träna, man ser det tycker jag ! :). Men när började du träna igen med tanke på din sjukdom? Gjorde du det samtidigt som du skulle gå upp i vikt och i så fall hur kunde träningen se ut då? eller började du när du hade nått normalvikt?
Jag älskar nämligen att träna och vara aktiv men jag vill inte hamna i något dåligt mönster. Det är ju alltid olika från person till person men jag tycker det är intressant att veta så att man kanske får en tankeställare eller känner samma.
Kram!

2014-06-11 ❀ 11:31:22
Minna

Jag prövade att göra dessa men bytte ut ett fikon mot en aprikos och rullade dem i eko lakritsrotspulver istället, bara för att jag kände för det och vet du vad?

Det blev otroligt gott! Tack för inspon, du äger!

Svar: Låter helt jäkla underbart! Brukar själv göra aprikosbollar (recept finns i arkivet) och det ligger utan tvekan på topplistan!

Härligt att du fick till det bra med en twist - du äger oxå med andra ord!
Josefine

2014-07-02 ❀ 14:59:26Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback