Hembakad lyxDet var inte länge sedan jag bakade mitt första bröd, och efter det har det bara blivit fler. Så himla lyxigt! Och alla varianter har varit saftiga, hälsosamma och smakrika - precis som jag gillar det. Och himla smidiga att slänga ihop för den delen! Ja, för alla har varit bakpulver-bröd. 

 
Hittade detta recept på Emelies blogg och vara bara tvungen att prova själv. Och snabbt uppätet var jag tvungen att baka ett nytt - i dubbel sats. Och bränna det lite på det, men vad gjorde det. Så här ska ni oxå få receptet på ett riktigt smarrigt, hälsosamt och proteinrikt bröd: 
 
 

Saftigt röra-ihop-bröd

* 1.5 dl krossade linfrön
* 1.5 dl pumpafrön
* 1 dl mandelmjöl
* 2 msk fiberhusk
* 2 tsk brödkryddor
* 0.5 tsk flingsalt
* 2 tsk bakpulver
* 1 tsk honung
* 2 dl kvarg
* 2 ägg
 
1. Sätt ugnen på 170 grader 2. Mixa ihop linfrön, pumpafrön, mandelmjöl och fiberhusk till ett mjöl 3. Blanda samtliga ingredienser i en bunke 4. Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i smeten 5. Baka i mitten av ugnen i 70-80 minuter

KOMENTERA ?
jennifer

Jag älskar bakpulverbröd! Har inte tålamodet att vänta på nån dge som ska jäsa o sen baka ut o så jäsa igen o sen ugnen o allt det där hehe.. fast jag brukar köra på scones-smet typ, men det blir lite dyrare o baka på mandelmjöl :P och fiberhusk har jag inte fått för mej o köpa än heller :P annars lät det gott. (och så gillar jag att helst baka uTAN ägg)

Svar: Samma här! Har faktiskt aldrig bakat något annat bröd, just för att tålamodet inte riktigt finns där...

Fiberhusk används när du bakar med tex mandelmjöl för att binda ihop. Så ett tips att köpa! :]
Josefine

2014-06-13 ❀ 17:23:43 http://www.letitflow.blogg.se
Lilla hjärtat

Ett litet tips om du nu inte vill ha en bränd yta :) lägg aluminiumfolie över brödet en stund då det är i ugnen. brödet bakas klart ändå och du kan alltid "tita till det" då och då tills du fått din färg <3 kram

Svar: Åh, tack för tipset! Jo, det syns nog att jag råkade glömma brödet på bilden i ugnen va, haha....
Josefine

2014-06-19 ❀ 20:59:32 http://littlegirlsheart.blogg.se/Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback