You can never be beautiful unless you're happy

Receptet hittade jag här. Förvänta er dock inte att det smakar ballerina, för det gjorde det inte. Men det var skitgott! Och själva kladdkakan smakade kladdkaka [tyckte jag då. min pojkvän skulle förmodligen säga "var är sockret?!"] Nästa gång tar jag nog dock lite mer jordnötssmör och även lite kakao i frostingen. För ja, jag kommer absolut göra denna igen!
 

Raw Brownie "Ballerina"

 Botten
1dl solrosfrön
1/2 dl kakao
1 dl kokosmjölk
1/2 dl valfri nötter 
jag tog cashew & någon valnöt
1/2 dl kokos
1dl dadlar
 
1. Mixa nötter & frön till ett mjöl 2. Blanda ner övriga ingredienser och mixa till en jämn smet 3. Lägg smeten i en form. 
 
Frosting
1 banan
1 msk jordnötsmör
1/2 dl kesella
honung efter smak
2 msk kokos
 
4. Blanda alla ingredienser till frostingen och smeta över botten 5. Sätt in i frysen i minst 4 timmar.
väntavänta, frysen?! Jag hade visst min i kylen
 
Jag toppade med Hallon och Cacao Nibs.
 MUMS
 
 

Några viktiga ord

Sen vill jag bara nämna att på den här bloggen bantar vi INTE. Jag är för hälsa, men inte bantning sålänge man inte behöver det. Och hälsa är minst lika mycket att kunna unna sig precis vad man vill när man vill, som att äta nyttigt och träna. Med andra ord hälsa är att må bra, lyssna på kroppen och inte att tvinga eller förbjuda sig själv till någonting. Så få ingen ångest för att den här kladdkakan är nyttigt om du tex sitter där med en äkta kladdis. Men iallafall, för er som nu får panik så kan jag ju tala tex att i fredags var det chips och dipp som gällde! Skitgott, men inget jättekul och viktigt att lägga upp på bloggen. Dock föredrar jag oftast hälsosamma allternativ! Men med hälsosamma menar jag inte kalorisnålare, utan bara bättre ingredienser. Dels för jag tycker fräshare är godare, dels för att jag inte har något sockerbehov & dels för att det ger bättre energi. Men ät och njut, har du en bra grund så kvittar det! (kände bara att jag var tvungen att få det sagt)
 
Puss på er!
 

KOMENTERA ?
Linn

Men tjena, den där såg inte lite god ut!

Blev förvånad när jag började läsa ingredienserna, haha.
Lär definitivt testas! :)

2013-04-19 ❀ 11:29:47 http://list.blogg.se
NICOLE :)

åh vad gott det såg ut!

måste testas!
men tror du man skulle kunna byta ut bananen mot någonting annat kanske? något annat alternativ?.... :p

älskar bloggen!

Svar: Åh jag som älskar banan, så jag lägger snarare till banan om det är så. Därför har jag tyvärr inte något bättre allternativ haha ;) Men jag lovar att du kan hitta något annat bra! Lek lite - det skadar aldrig :D
Josefine

2013-05-30 ❀ 17:16:41 http://nicolenygren.blogg.se
Rebecca

Åh, mums! Men kan man byta ut jordnötssmöret i toppingen till nåt annat? Tål inte nötter och gillar inte mandelsmör haha ;)

2014-08-12 ❀ 10:20:49Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback