Vego-burgare: Kikärt- och halloumiburgare

 
I söndags var det Valborg och vi hade mina två allra bästa vänner och den enas pojk över. Vi gjorde burgare, drack lite alkohol och hade det trevligt. Vi tjejer valde att göra vego-burgare, medans grabbarna valde annat. Kikärt- och halloumiburgare. Så himlans, jäkla goda!
 
 
Till det hade vi hemgjorda hamburgarbröd, guacamole, köpt tryffelmajonäs, ugnsrostad sötpotatis och en fräsch sallad med sockerärtor, tomat och alfalfagroddar i. Ungefär precis som receptet rekomenderade. 
 
 

Glutenfritt hamburgerbröd

recept: anja forsnor
4 bröd
 
250 laktosfri kvarg
1 dl mixade havregryn eller boveteflingor
1 dl mjöl
- vi använde mandel- och bovetemjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0.5 tsk örtsalt
1 msk sesamfrön till topping
 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda alla ingredienser utom sesamfrön till en kladdig smet 3. Klicka ut 4 lika stora bullar på en plåt kläd med bakplåtspapper och sprinkla sesamfrön på toppen 5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, håll koll på bullarna så de får en fin gyllenbrun färg utan att brännas vid.
 
 
  

Kikärt- och halloumiburgare

recept: ica
4 port
 
1 förp kokta kikärter à 400 g
2 ägg
200 g halloumiost
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
2 krm peppar
0.5 tsk spiskummin
3 msk olja
 
1. Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av 2. Mixa ärterna slätt med äggen 3. Riv halloumin och vänd ner tillsammans med pressad vitlök, ströbröd, peppar och spiskummin 4. Forma smeten till fyra burgare
 
 
 
Instruktioner och jag är inte bästa vänner. Jag liksom stirrar på texten, fladdrar iväg i andra tankar och kopplar inte till verkligheten. Lite hetsig är jag också. Och så tror jag att jag "kan själv, utan". Så det brukar inte alltid gå som det ska. Och inte gjorde det här heller. I receptet stod det 3 msk olja - som jag glatt blandade i smeten. Men den där oljan var till för att steka burgarna i. Det en liten geggig röra i stekpannan, då burgarna inte ville hålla ihop som de kanske skulle. Men himla goda vart de ändå - och det är ju huvudsaken. 
 
 
 

KOMENTERA ?
Cornelia

Men mums vad gott!!

Svar: Den var verkligen mums! I perfektion! :]
Josefine

2017-05-03 ❀ 14:13:25 http://corneliae.blogg.se/



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback