Tigerkaka à la Jossan - med banan och carob

 
En tigerkaka som jag slängde ihop för några veckor sedan. Och har gjort några gånger sedan dess. I hälsoformat med schyssta ingredienser. Med smak av banan och carob. Älskar den kombinationen! Carob är som en nötig verision av kakao. Så gott. Gör sig perfekt tillsammans med banan. 
 
 
Jag bjöd över min familj på denna på morsdag. Bryggde kaffe och toppade den med chokladsås, jordnötsmör, hallon, kokosflingor och kokoschips. Och så syrener - för syrener är ätbara om ni inte visste det? Och till det hade vi vaniljkvarg, Oatly's veganska vaniljsås och torkade mullbär. Så himla gott! Omtyckt av alla. 
 
 
Denna kaka är inte bara supersmarrig. Den funkar himla bra som pwo! Ger snabb och skön energi sådär. Såklart tänkte jag vara schysst att dela receptet till er. Så att ni oxå kan prova om ni är sugna på en mjuk, smarrig kaka!
 
 

Tigerkaka med banan och carob

2 st mogna bananer
2 ägg
1.5 dl sötströ/kokosocker
1 dl fiberhavregryn
0.5 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk himalayasalt
1 dl kokosolja extra virgin
1 dl kallt kaffe
- alt. valfri mjölk/vatten
0.5 dl carob
 
kokosolja till smörjning
kokosflingor till att bröa
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Vispa ägg och sötning pösigt 3. Blanda torra ingredienser för sig 4. Mixa ihop alltsammans, förutom carob och hälften av kaffet, med en stavmixer 5. Dela upp smeten i två delar 6. I den ena smeten tillsätter du resten av kaffet och carob 7. Smörj en form med kokosolja och bröa med kokosflingor 8. Häll först i banansmeten och sedan chokladsmeten i formen 9. Sätt in i ugnen ca 45-50 minuter 7. Låt kakan svalna

KOMENTERA ?
Mirre

Oh så gott

Svar: Himla himla gott! :]
Josefine Andersson

2017-05-30 ❀ 22:06:55 http://sweetwords.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback