Bakad sötpotatis med räkröra

 
Alltså åh. Det är så gott! En av mina favorit lyx-rätter. Sådär en lördag ni vet, och gärna med ett glas vitt. Och inte är den svår heller. Himla smidigt och lätt, men samtidigt himla superlyxigt. 
 
 
 

Bakad sötpotatisar

sötpotatisar
 
1. Välj sötpotatisar efter bra storlek till bakpotatis 2. Sätt ugnen på 225 grader 3. Skölj och skrubba potatisarna rena 4. Baka i ugnen tills de är lagom mjuka och goa
 

Räkröra

massor av handskalade räkor
- finns att köpa handskalade i burk
3 dl kesella
1 dl majonäs
röd rom
rödlök
färsk dill
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
flingsalt
 
1. Låt kräftstjärtarna rinna av på ett hushållspapper 2. Skär dem i bitar 3. Blanda ihop kesella och majonäs 3. Släng ner kräftstjärtarna, ca en halv burk rom och pressa ner vitlök i röran 4. Klipp ner till och krydda efter smak 5. Voilà!
 
 
 
 

Två veckors ledighet coming up

Så stämplade jag ut efter mitt sista arbetspass inför två veckors ledighet. Sommarledighet. Woho! Känns så sjukt. Senast jag var ledig "längre" var när vi var en vecka på Korfu i början av sommaren 2015. Japp. Det är över två år sedan det. Därimellan har jag jobbat mer eller mindre heltid utan någon semester. En dag här och där har jag tagit ledig extra ibland (läs: väldigt sällan) för att få till en långhelg. Men det är allt. Det har varit frivilligt, så jag klandrar absolut ingen. Men jag känner att jag hade gått under förr eller senare om jag inte unnade mig ledigt nu. Och nu så! Nu väntar en välförtjänt ledighet! Haleluja. Och jag ska ta vara på den till max! 
Vi börjar med att dra på middag i Frida och hennes pojkväns nya lägenhet. Woho!
 
Ha en fantastisk lördagkväll vänner! Har ni semester i år? ❤︎

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback