Finfina ägg. Naturligt färgade och ätbara

 
Åh, det är så fint! Med färgade ägg. Och ännu finare blir det ju om de är naturligt färgade. Mamma brukar ofta färga med lökskal, i fjol provade jag att färga i rödbetspadet som blev över när jag la in rödbetor och i år provade jag att färga med hallon. Idén med hallon fick jag efter att ha läst detta inlägg hos Ann-Catrin, som driver bloggen Scandinavian Wellness. 
 
 
Äggen är kokade i 1 liter vatten och 4 dl hallon. Kokade äggen två minuter kortare än vanligt, precis som Ann-Catrin skrev, då de senare efterkokar. Lät dem sedan ligga i kastrullen 1.5 timme. Nästa gång kokar jag nog äggen ännu kortare än vanligt, för dessa vart lite för hårdkokta för min smak. Men en fröjd för ögat - det vart de verkligen!

KOMENTERA ?
Jenny Eriksson

Jag prövade också Scandinavian Wellness recept på att färga ägg! Mina med Hallon blev dock inte lika rosa som dina.
Blir att ha i mer hallon nästa gång tror jag. :D

Svar: Så himla smidigt och smart ju! Mina vart faktiskt mer rosa efter att ha legat i kylskåpet över natten :]
Josefine

2017-04-16 ❀ 21:14:40 http://dancingwithawolf.blogg.se/



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback