Laxtacos med limemaj och ananassalsa ❥

 
Från en fredagsdejt med mina två partners in crime för någon vecka sedan. Emma var sugen på lax, frida var sugen på tacos as always - och jag älskar båda delarna. Vi kom överrens med lax-tacos! Och det gjorde vi så himla rätt i. Något utöver det vanliga och alldeles alldeles underbart!
 
 
Och som vanligt är man så jäklarns bra på att fylla första brödet såpass fullt att man knappt kan stänga det. Men är man rutinerad tacosätare - okej, säg någon som inte är. det är väl förtusan svensk husmanskost nuförtiden nästan - haha! - så lyckas man rätt bra ändå! 
 
 
 

Laxtacos

recept: icakuriren
 
500 gram laxfilé skinn och benfri
2 matskedar olivolja
1 styck vitlöksklyfta pressad
1 tesked spiskummin
0.5 teskedar chilipulver
0.5 teskedar salt 
 
1. Skär laxen i tärningar, 2 x 2 cm 2. Blanda olivolja, vitlök, spiskummin, chilipulver och salt i en bunke 3. Vänd ner laxtärningarna 4. Täck med plastfilm och ställ att marinera i kylskåp cirka 30 minuter
5. Fräs den marinerade laxen i en het panna cirka 5 minuter
 

Limemajo

recept: icakuriren
 
1.5 deciliter majonnäs
1 styck lime
 
1. Riv det yttersta skalet på limen 2. Blanda majonäs, limezest =skalet och limesaft
 

Ananassalsa

recept: icakuriren
 
0.5 stycken ananas
1 styck röd chilifrukt
0.5 stycken kruka koriander eller mynta
1 lime färskpressad saft 
 
1. Skala ananasen med en vass kniv 2. Dela den i klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta 3. Skär fruktköttet i strimlor 4. Dela, kärna ur och finstrimla chilifrukten 5. Hacka koriandern 6. Blanda ananas, chilifrukt och koriander med limesaften. 
 

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback