Jag är inte perfekt - jag bara väljer att fokusera på det bättre

 
 
 
Att många målar upp det nästintill perfekta, om inte över-perfekta, livet på sin blogg och instagram. Det är väl inget nytt samtalsämne. För det är det vi många gör. Så glatt, så fint, så energifyllt och så problemlöst. Man kan älska det, eller så kan man hata det. Man kan välja att inspireras eller så kan man välja att avundas. Man välja att enbart läsa och se det som syns, eller så kan man även läsa mellan raderna ibland. 
 
Mitt liv är inte perfekt. Och inte jag heller. Jag bara väljer att fokusera på det bättre. Dels för egen skull och dels för andras. Inte för att jag vill lura mig själv eller någon annan. Lixom dölja att det inte finns dalar. Och inte för jag gör det heller. För jag hittar inte på en verklighet - jag bara väljer att visa upp det bättre. 
 
Med bloggen vill jag göra mig själv och andra glada. Att man ska kunna gå in här och bli just glad. Jag vill gräva fram det positiva i livet och fokusera på det. Även att jag kanske inte tänkte på saken som positiv till en början. För när jag skriver saker och ting positivt - så blir jag automatiskt mer positiv. Och att vara positiv är ju välkänt att det är positivt för hälsan. Det vore ju dessutom himla fint om jag även kunde föra vidare det till någon annan. 
 
Men det betyder inte att jag inte har gråa tider. För det har jag. Precis som alla andra. Det betyder heller inte att jag bara är positiv. För det är jag inte. Jag är människa. Precis som du och jag. Precis som vi. Jag har ett psyke som svajar från och till och jag har flera gånger gjort en u-sväng innan jag krashar rakt in i väggen. Jag har stunder då jag vill sjunka under jorden och försvinna någonstans utom denna värld - men jag har också många stunder då jag känner mig som värsta Queen of the world. Jag har dagar som flyter på i hundratjugoknyck - men jag har även dagar som snarare känns som om de går baklänges. 
 
Jag försöker inte förklara att mitt liv egentligen är värdelöst och att jag egentligen mår piss-skit. För så är det inte. Absolut inte! Jag gillar mitt liv. Mer eller mindre varje dag. Oftast mer. Men jag är inte perfekt för det. Och det kan vara viktigt att prata om. Dels för egen del och dels för andras. Har jag hört, och jag håller med!
 

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback