Chickpea pancakes date with ma gurl

 

Chickpea pancakes for breakfast

Kikärtsplättar toppade med egensötad vaniljkvarg, jordgubbs- och ingefärsglass, chokladigt nötsmör, hallon-chiasylt, mullbär, solrosfrön, kokosflingor, hampafrön och bipollen. Till det en färskpressad, färgstark, orange juice på morötter, äpple och apelsin. Och så det obligatoriska kaffet, såklart!
 
 

Är det något vi är bra på, Emma och jag, så är det att boka in dejter där våra sheman matchar. Är båda lediga en förmiddag, blir det garanterat frulledejt. Och gärna med en powerwalk före! Det är utan tvekan mina absoluta favoritmorgnar. Här är från en frulledejt häromveckan, då suget föll på kikärtspannkisar. 
 
 

 

Kikärtsplättar

orginalrecept: hannafriendly food
 
1.5 dl kikärtsmjöl*
4 rumstempererade ägg
1 tsk bakpulver
2.5 dl valfri mjölk
1 msk agavesirap
0.5 krm örtsalt
1 krm kardemumma
4 krm kanel
 
1. Vispa ihop alla ingredienser till plättarna i en skål. Låt gärna smeten stå och dra i 15-20 minuter så blir den ännu godare och lättare att ha att göra med i stekningen 2. Grädda plättarna i ett plättlägg med kokosolja, eller använd en vanlig stekpanna 3. Stek på medelhög värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna
 

Jordgubb-kvarg-glass

2 dl frysta jordgubbar
1 dl kvarg
sötning efter smak
ev. något krm vaniljpulver
ev. en bit ingefära
 
1. Mixa ihop jordgubbar, kvarg och sötning efter smak med en stavmixer. Jag älskar att smaksätta med ingefära!
 

Hallon-chiasylt

4 dl hallon
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
2 msk sötströ
3 msk chiafrön
 
1. Om hallonen är frusna: tina dem något antingen över natten i kylskåp eller på tiningseffekt i mikron 2. Mixa ihop alla ingredienser 3. Låt gotta till sig i kylskpåpet, i en tätförsluten glasburk, över natten eller åtminstone i några timmar
 
 


 
* Kikärtsmjöl: Kikärtsmjöl är ett mjöl gjort på enbart kikärtor. Du kan klicka hem det från bodystore.com här. Har även hittat detta i vissa matbutiker
 

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback