Raw blueberry cheesecake

 
Favoriter blir sällan engångsgöra. Kände för en favorit i repris på denna kaka som jag fastade för i fjol. Fast denna gång betydligt mer blåbärig. Tog med mig varsin bit och drog till farmor och farfar på en fika, dagen efter bjöd jag över emma på en latte och resterande bitar har blivit fikalådor på jobbet. Vardagslyx när den är som bäst!
 
 

Rå blåbärscheesecake

orginalrecept: vegoteket
 

BOTTEN

3 dl mandlar
8 st färska dadlar
0.5 tsk örtsalt
lite kanel
 

CHEESE'EN

6 dl cashewnötter
1.5 dl extra virgin kokosolja 
1 dl raw agavesirap
4 dl blåbär
1 citron
1 krm vaniljpulver
1 krm örtsalt
 

GELÉLAGRET

2 dl blåbär
0.5 dl raw agavesirap
1 tsk kokosolja extra virgin
pyttelite limesaft
2.5 msk chiafrön*
 
 
1. Lägg cashewnötter i blöt kvällen innan eller åtminstone fyra timmar före det är dags att göra kakan 2. Börja med att mixa mandlar och pekannötter tillsammans med dadlarna 3. Smaka av med salt tills du tycker det känns lagom. En halv tesked kan vara lagom 4. Tryck ut röran till en platt botten i en kakform med löstagbar kant 5. Ställ in i kylen medan du fortsätter med fyllningen
5. Häll av vattnet från cashewnötterna som har legat i blöt. Skölj av, låt de rinna av och häll sedan i mixern tillsammans med resterande ingredienser, förutom blåbären 6. Mixa en bra stund, lite beroende på hur bra mixer du har, tills du har en slät och fin smet. Det ska helst inte kännas grynigt 7. Tillsätt blåbären och mixa en stund till 8. Smaka av och se ifall du tycker att den behöver vara sötare 9. Häll i blåbärssmeten i kakformen och smeta till med en slickepott 10. Ställ in i frysen
11. Tina blåbären som ska vara i översta lagret, om du ej använder färska 12. Mixa ihop alla ingredienser utom chiafröna 3. Blanda i chiafrön 4. Låt svälla till sig lite i kylen innan du även häller de som topping öve kakan 5. Låt kakan stelna till sig i frysen minst fyra timmar
 
Obs! Ta fram kakan minst en timme innan servering. 
 
 

 
 
* Chiafrön: Riktigt superfrön. Sväller i vätska och binder, därför perfekta till att göra sylt och pudding på. Rika på omega-3, kostfiber och protein - finns att köpa bl.a hos bodystore.com här

KOMENTERA ?
Elise

Tusen tack för receptet, detta måste jag verkligen prova! :)

Svar: Det tycker jag absolut! En himla fin kaka :]
Josefine

2016-10-11 ❀ 15:54:44 http://elisebags.se
Fanny

Åh vad gott!

2016-10-11 ❀ 18:44:38 http://anannanland.blogg.se/
Silja

Åh, riktgt nice med veganskt!

Svar: Jag vet, så himla fint!
Josefine

2016-10-11 ❀ 22:13:37



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback