Hemgjord rå-choklad till lördagskvällen

 
Lördag. Festligheter, soffmys, middagsdejter. Choklad passar alltid in. Oavsett vad. 
 
 
Har ni testat att göra egen choklad någon gång? Det är förvånandsvärt enkelt. Och det himla fina är att den dessutom blir raw och därmed bidrar med en massa fina näringsämnen. Förr gjorde jag med kokosolja som bas - och det funkar himla fint, nackdelen är dock att den smälter rätt så fort i rumstemperetur. Ibland väljer jag dock fortfarande att blanda kakaosmör och kokosolja - när jag vill få en kokostouch på chokladen. Det går att köra lite på känn, tycke och smak. Mer kakao, mindre kakao, mer sötning, mindre sötning.. ja, ni hajar! Det går dessutom att smaksätta hej-vilt efter vad man är sugen på. Kanske med lakrits, kokos, apelsin eller mynta och blanda i olika sorters nötter och bär. 
 
Här nedan får du dock förslag på receptet jag körde sist och kladdade ner på en papperslapp. Så är du nybörjare har du någonting att utgå ifrån, testa, tuta och köra!
 
 
 

Raw choklad

80 g raw kakaosmör*
4 msk raw kakao*
2-3 msk raw agavesirap*
2 krm vaniljpulver

förslag på topping

torkade mullbär
torkade blåbär
kokoschips
bipollen
 
1. Smält chokladen över vattenbad 2. Blanda med raw kakao, agavesirap och vaniljpulver 3. Klä en form med bakplåtspapper 4. Häll chokladsmeten i formen 5. Häll över torkade bär, nötter eller annat gott 6. Ställ in i frysen och låt stelna till sig 6. Bryt i bitar och njut!
 

 
* Raw kakaosmör: anledningen til varför man kan göra egen choklad! men kakaosmör är även en himla bra hudprodukt. gör din egen bodybutter t.ex! - jag köper mitt här
* Raw kakao: den råa varianten innehåller mer antioxidanter än den "vanliga". finns att köpa bl.a hos bodystore.com här
* Raw agavesirap: Renée Voltaire har en raw agavesirap i sitt sortiment. jag köper den hos bodystore.com här  

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback