Bakad sötpotatis med en slags skagenröra

 
Åh, alltså, har ni gjort bakad sötpotatis någon gång? Alltså som en bakad potatis, fast med sötpotatis? Eller som en bakad potatis, fast hundra gånger godare. Skulle man oxå kunna säga. För liksom, sötpotatis är ju porr. Och tänk er en hel klump sådan på tallriken med en god röra i. Så.jädrarns.smarrigt. En ganska så lat middag som funkar gött till både mysmiddag och finmiddag. 
 
 
Såhär såg det iallafall ut för mig och Emma häromhelgen. Girlsnight i sitt bästa format. En bakad sötpotte, en slags skagenröra och så en flaska vitt vin. På fint porslin från Mateus, i fina glas från Kosta Boda och med fina gamla bestick. Behöver jag säga hur bra vi mådde? 
 
 

Bakad sötpotatis

sötpotatisar efter antal personer
 
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Baka sötpotatisarna i ugnen tills de är mjuka och goda 3. Skär ett plus i potatisarna, peta väggarna lite åt sidan och släng på röra Ps. Ha gärna röra nära till hands om ni vill slänga på lite mer. Det vill man. Ds.
 

En smarrig röra

 kvarg
majonäs
tonfisk på burk
rom
rödlök
färsk dill
citron
örtsalt, peppar
 
1. Blanda lika delar kvarg och majonäs med tonfisk, handskalade räkor, rom, rödlök, dill och citronsaft. Salta och peppra 2. Kör på känn och måtta efter smak och tycke

KOMENTERA ?
Lorissa Lovebomb

YUMMIE YUMMIE YUMMIE! Älskar tonfisksröra :D

Svar: Jag vet, SÅ GOTT!
Josefine

2016-10-29 ❀ 16:36:21 http://lorissalovebomb.com/
Annsofie

Jätte fina bilder :D gud va gott

2016-10-31 ❀ 13:53:12 http://annsoh.blogg.seNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback