Hälsosamma Snickers Popcorn ✷

 
Alltså.. Åh! Jag har funnit mitt nya favoitsnacks. Tänk liksom popcorn, jordnötsmör och mörk choklad i en och samma skål. Perfektion.
 
 
Jag ställde fram en skål på vardagsrumsbordet förra helgen när mina päron var över på pizzakväll och 'Så mycket bättre'-mys. Som belöning för golvet Jonas och pappa lagt i vårat tredje rum här i lägenheten. "Livsfarliga" sa min mamma sa när vi krigade om skålen hon och jag. Jag håller med henne totalt.
 
 
Det var definitivt inte sista gången jag gjorde dessa. Jag tänkte faktiskt bjuda på dessa redan imorgon när mina tjejer kommer över för att fira mig i förskott. Tack Ann-Catrin a.k.a Scandinavian Wellness för receptet!
 

 

Hälsosamma Snickers Popcorn

recept: scandinavian wellness
↓ små ändringar så som jag valde att göra receptet
 
1 dl popcornkärnor*
3 msk kokosolja
- alt. 1 påse popcorn
2 dl jordnötssmör
2-3 msk agavesirap*
- alt. annan flytande sötning
150 g mörk choklad
lite havsalt
 
1. Poppa popcornen i kastrull eller micro. Poppar ni i kastrull så välj en riktigt stor kastrull med lock. Det blir sjukt mycket större mängd än vad man tänkt. Lägg kokosolja och popcornkärnor i kastrullen > släng på locket och dra på värmen. Skaka gärna lite på kastrullen medans popcornen poppar 2. Smält chokladen på låg värme i mikron eller över ett vattenbad 3. Rör ihop jordnötsmör och sötning till en smet 4. Lägg de popade popcornen i en bunke 5. Blanda jordnötsmeten med popcornen ordentligt så att alla popcorn får smak 6. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper 7. Ringla över chokladen med en sked och släng på lite havssalt 8. Låt gärna popcornen stelna i kylskåp
 
 

 
 
* Popcornkärnor: Jag brukar oftast poppa mina popcorn själv i kastrull. En påse Urtekrams ekologiska popcornkärnor har en given plats i mitt skafferi. De finns hos bodystore.com för 21:- länk
* Agavesirap: Jag brukar unna mig raw agavesirap från Renée Voltaire då och då. Emellanåt köper jag 'vanlig' i mataffären - du hittar raw agavesirap här

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback