Vegan frozen strawberry lemon cheesecake

 
Okej denna goding skulle kunna ha ett jäklarns långt namn: Almost raw vegan strewberry lemon coconut cheesecake - men vi förkortar det lite. Eller som Frida sa: ni måste döpa denna efter mig. För ja, det här är kakan jag bloggade om tidigare idag här - som hon fick ihopslängd till sitt lilla förtidiga birthdate party som emma och jag fixade till te na. 
 


Hur eller hur. Jag skulle väl beskriva denna lilla goding som frisk och somrig, redigt jäkla vacker för ögat (lixom hey, den är ju rosa), innehåller bara en massa schyssta ting och är dessutom schysst mot allt levande där ute. Inklusiv mig och dig. Det är ju bara svårt att inte älska något sådant. Iallafall om ni frågar mig. Kanske ett tips till morsdag imorgon? 

 

Vegan frozen strawberry lemon cheesecake

 

botten

1.5 dl mandlar
1.5 dl kokosflingor
8 st färska dadlar
1 msk kokosolja
1 msk vatten
1-2 krm himalayasalt
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
 

fyllningen

4 dl cashewnötter
2 dl kokosmjölk extra creamy
3.5 dl frysta jordgubbar
2 dl hallon
5 st fäska dadlar
0.5 dl kokosolja, smält
1 krm vaniljpulver
1 eko-citron, skal + saft
 

chiasylten

2 dl hallon
1.5 msk chiafrön
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 msk vatten
 
 
1. Blötlägg cashewnötterna i minst fyra timmar, gärna över natten/arbetsdagen eller så 2. Mixa ihop alla ingredienserna till chiasylten och låt svälla till sig i kylskåp över dagen/över natten 3. Mixa mandlarna till bottendelen till ett mjöl i en mixer - här tycker jag det är lättast med stavixer 4. Mixa ihop alla ingredienser till botten och tryck ut i en form med löstagbarkant - ställ sedan åt sidan 5. Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna 6. Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen, citronen både river du skalet på och använder saften 7. Häll fyllningen över botten 8. Ställ in i frysen ett litet tag 8. Ta ut och toppa med chiasylt 9. Förvara i frysen och ta fram någon halvtimma sisådär innan servering

KOMENTERA ?
Ajli Müller

det låter ju fantastiskt, och ser självklart fantastiskt ut också :D

2016-05-28 ❀ 20:44:24 http://ajlimuller.blogg.se/
angelica

åh den där ser ju supersmarrig ut, måste testa nån dag! :)

2016-05-29 ❀ 11:57:37 http://lovebyagge.for.meNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback