En pizza att kalla matporr: med päron, getost och valnötter - och rödbetshummus

 

Schysst, glutenfri pizza med tomatsås, grönkål, getost, päron, valnötter honung och balsamico. Och så rödbetshummus till det!
 
 
 
Förra veckans #melfest spenderades med min ena bästie och hennes pojkvän by my side. Vi bakade ihop en hälsosam pizza och toppade med en förjäkla fin kombination vi slängt ihop förr. Det är favoriten på vegetarisk pizza - utan tvekan kan jag lova. Senare på kvällen när godisskålarna åkte fram plingade även min andra bestie på dörren och gjorde oss sällskap. Himla fin lördagskväll tyckte jag. 
 
 

Pizza botten

orginalrecept: hanna hurbrasomhelst
jag skriver ut de mjöler/mjölk vi använde denna gång 
 
1 dl skalade sesamfrön
0.5 dl mörkt teffmjöl
0.5 dl quinoamjöl
0.5 dl sojamjöl
- du kan använda 1.5 dl av nästan vilka mjöler du vill
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl havremjölk
- alt. annan valfri mjölk
0.5 tsk örtsalt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Blanda alla torra ingredienser 3. Vispa därefter ner mandelmjölk och ägg till en smet 4. Låt stå och dra i 5 minuter 5. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två runda pizzor eller fyll en stor plåt med hela smeten 6. Grädda i mitten av ugnen i 10 min 7. Ta ut och lägg på tomatsås och valfri topping 8. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 min
 

Tomatsås

/måtten jag kör
 
1 pkt krossade tomater
färsk oregano
- jag har hittils kört massor av torkad
1 vitlöksklyfta
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, salt, peppar och lite honung i en kastrull 2. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den
 
 

Rödbetshummus

3 dl kokta sojabönor
2 dl inlagda rödbetor*
2 msk tahini
2 msk rapsolja extra virgin
2 tsk diljonsenap
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Mixa ihop alla ingedienser till en härlig hummus!
 

 
* Inlagda rödbetor: Jag lägger gärna in mina egna om tiden finns, använder mig då utav kokossocker istället för vitt, raffinerat socker. Himla fint att ha i kylen sen! Ekologiska är oxå ett fint allternativ för den "late" :]
 

 

Saturday, February 5 19:22

Och nu väntar jag på att Emma ska komma hit igen för en annan #melfest lördag. Och vi ska spendera den som vi alltid gör bäst! Med mat, skitsnack, gotte, vin och bara vara vi - för vi är en förjäkla bra kombo hon och jag!
 
Hoppas ni får en kalasfin lördagskväll vänner ❤

KOMENTERA ?
Veronica Wallgren

Låter verkligen gott :)

2016-03-05 ❀ 19:30:30 http://wallgrenveronica.blogg.se/
Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom

got

Iza

Men guuuud så gott!!

2016-03-05 ❀ 21:26:45 http://izahannaelin.se
oderyds.se

Men guud vad gott! Detta måste jag prova till mello finalen i helg :D

Svar: Det tycker jag absolut att du ska! Finns risk att vi gör det oxå ;D kram!
Josefine

2016-03-09 ❀ 18:41:18 http://oderyds.se/
Emilia Åkerberg

Ser riktigt gott ut! :)

2016-03-09 ❀ 18:48:45 http://akerbergs.blogg.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback