Och vips så vart man sjuk.

 
Har ni sett Holly & Dan's nya veganglassar? Himla fint tycker jag. När man ba känner för att köpa något att gotta ner sig med. Såhär gosade jag, inte fullt kry, ner mig efter jobbet igår. Jordgubbs-smaken får 5 av 5 toasters, och extra fin var den med färska jordgubbar och en klick jordnötssmör på. Nu återstår bara att beta av de andra smakerna. :]
 
 
Och visst vart jag sjuk. Jag är lite som jag är.. Har ganska svårt att acceptera att jag är sjuk. Dels för att jag typ får ångest över att spilla bort dagar och dels för att det ofta kan snackas om "lathet" när man sjukanmäler sig. Jag säger inte att det är så på mitt jobb, men att jag lärt mig det genom livet. Det är inte sunt, jag vet. Är kroppen sjuk, så är kroppen sjuk. Och kroppen behöver vila!
 
Igår svalde jag ipren och kämpade mig igenom mitt 12-timmarspass på jobbet. Eller kämpade och kämpade. Med iprenen i kroppen tyckte jag att det gick hyffsat bra ändå. Men det var nog inget sunt val. Det var nog både av snålhet och rastlöshet jag pallrade mig dit. Kroppen fick inte jobba på att bli frisk. Men idag har jag tillåtit mig själv att vara sjuk. Lixom febertermometern visade 39, mot mina vanliga 36-någonting. Så idag har jag sovt bort halva dagen och inte gjort så mycket mer till världen. Det har känts okej. Att låta kroppen svettas och bli frisk. Jag är ju trots allt inte sjuk ofta. Peppar peppar ta i trä. Så att vara sjuk några få dagar om året, om ens det, är helt jäkla okej. 
 
 



Raw lemon coconut #energyballs




Raw lemon coconut energy balls

2 dl cashewnötter
10 st färska dadlar
1 ekologisk citron, skalet
1 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja extra virgin
 
kokosflingor till rullning
 

1. Mixa först nötterna till ett mjöl med en starkare mixer 2. Kärna ur dadlarna 3. Mixa dadlarna till ett mos med en stavmixer 4. Mixa ihop alla ingredienser utom citronskalet 5. Riv ner citronskalet och mixa igenom alltsammans 6. Rulla till bollar i kokosflingor 7. Förvara i kylen eller frys in ett gäng i frysen för att spara och ta upp när du är sugen 

 



Alltså bollar, speciellt råa sådana, har varit mig väl kärt de senaste åren. Finns ingen anledning att inte älska. Smarriga, energigivande, enkla och smidiga att ha med sig. Var otroligt kära vänner till mig under min gymnasietid, då jag hade en timmas resetid till skolan. Det låg typ alltid något med i väskan kan jag väl säga. 
 
Mitt nyaste ihopsläng till samligen är dessa godingar. Med smak av citron och en touch av kokos. Fräsha och söta på samma gång! Passar fint såhär när vårkänslorna börjat komma tycker jag :] Testa!



Ett mini-påskbord hos mina päron


, mamma - min inrednings-inspo nr. uno - hade dukat fin-fint på köksbordet


, alltså poorrr. och självklart glömde jag min rödbetshummus och var tvungen att vända om en runda till 
 
, en klassiker i mitt påskägg. marsipan is the shit
 

Ett mini-påskbord hos mina päron

Igårkväll hade vi ett litet mini-påskbord hos mor och far. Det var jag, min familj, min farfar, min pojkvän, min syrra och två vänner till henne. Vi bakade ihop våra favoriter till påskbordet, letade påskägg nästan allesammans och umgicks. Mamma och jag tog frisk luft över en kissa-vovven-promenad. Och avslutade gjorde vi med en god äppelkaks-liknande efterrätt i portionsform som mamma hade gjort. Okej, läser mamma detta kommer jag få skit. Den hette nämligen Änglamat-någonting.. Tacksam för mina nära och kära. Och det är så fint att bara vara ibland. Visst är det? ❤



Favoriten atm: Rödbetshummus

 
Alltså denna är dröm. Iallafall om ni frågar mig. Låt mig vara självgod, men jag tycker verkligen det. Ni vet den där som så fint slängdes ihop till en vegetarisk pizza - inägg här - häromveckan. Mina smaklökar må visseligen skilja sig från resten utav Sveriges största befolkning, har livet visat mig flera gånger om. Men i min mun är detta porr porr porr! Och kanske i din med? Våga testa och låt mig veta :] Det här blir mitt bidrag till påskbordet i år!
 
 
 

Rödbetshummus

3 dl / 1 pkt kokta sojabönor/vita bönor
2 dl inlagda rödbetor*
2 msk tahini
2 msk rapsolja extra virgin
2 tsk diljonsenap
0.5 - 1 msk honung
örtsalt, peppar
vitlökspulver
 
1. Mixa ihop alla ingedienser till en härlig hummus!
 
 

 
.. Påskbordet som jag sticker iväg på nu! Man har verkligen själv fått hitta sina små guldstunder denna påsken. Jag har jobbat, farmor ligger på sjukan och min släkt är inte mycket större än så. Men nu sticker jag iväg på vad som egentligen skulle vara årets enda påskbord med min familj, min pojkvän och min farfar. Det får bli så, och det är himla fint det. Även att det skulle vara så himla mycket finare om bara farmor var hemma och vi kunnat time'a ihop bättre med mina enda kusiner. Halkade visserligen spontant in på ett påskbord hos mina kusiner igår, påväg hem från jobbet. De låg efter med maten och hade helt enkelt inte börjat käka. Så istället för att bara säga hej så sa jag tack och joinade - i mina snuskiga arbetskläder, hahah. Jag kan iallafall säga att denna påsken fått mig att påminnas om att jag är tacksam för vilka jag har, och vad jag har, här i livet. 
 
Hur har eran påskhelg varit vänner? ❤
 
 

 
* Inlagda rödbetor: Jag lägger gärna in mina egna om tiden finns, använder mig då utav kokossocker eller honung istället för raffinerat socker. Himla fint att ha i kylen sen! Ekologiska, köpta är oxå ett fint allternativ för den "late" :]



"Waffle Day is a tradition that is celebrated in Sweden, and to a lesser extent elsewhere, on March 25" - Wikipedia

 

Frasiga våfflor dagen efter våffeldagen

Frasiga, hälsosamma våfflor toppade med hallon-kvarg-glass, mint-chokladkräm, hallon-chiasylt, färska jordgubbar, torkade mullbär, kokoschips och kokosflingor. Och så ett glas apelsin- och jordgubbsjuice boostad med supergreens och en kopp kaffe med röd, gräddig mjölk till det. Perfektion. 
 
 


I fredags var det våffeldagen. Och det firades med gemensam våffelfrulle på jobbet, för oss som började 7 denna röda dag. Mys! Lördagmorgon var vi på't igen. Fast då stod vi - eller närmare bestämt min house wife Emma, medan jag sprang runt och styrde med allt och inget - och gräddade hälsosamma våfflor i mitt kök. Efter en härlig morgonpromme längst vattnet. Tror ni jag var kickad till tusen och glad när jag landade på jobbet klockan 10? Lätt att jag var. 

 
 

Frasiga våfflor

recept: friendly food
ca 8 våfflor
 
2 ägg
2 dl fet kokosmjölk
1.5 dl vatten
2 msk mandelsmör
- vi körde på jordnötsmör här
0.75 dl kokosolja
1.5 dl quinoamjöl
1.5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm örtsalt
 
1. Vispa ägg, kokosmjölk, vatten och nötssmör till en jämn smet 2. Smält kokosoljan på låg värme och häll ner den i smeten 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem 4. Låt smeten stå och gotta till sig i 5-10 minuter, den ska vara tjock och krämig 5. Hetta upp våffeljärnet och smörj in det med kokosolja 6. Bred ut den tjocka krämen i järnet och grädda våfflorna gyllenbruna 7. Du kan lägga in de färdiga våfflorna i ugnen på ett galler, på ca 150 grader, medan de andra våfflorna gräddas färdigt
 

Hallon-kvarg-glass

2 dl frusna hallon
1 dl kvarg
1 krm vaniljpulver
valfri sötning efter smak

Denna gång hade vi även

1 msk kokosolja extra virgin
lite pressad citron
 
1. Mixa ihop alla ingredienser till en härlig kall glass 2. Ät på stört!
 

 
Recept på hallon-chiasylten och mint-chokladkrämen hittar ni här



Naturligt färgade påskägg



 
Mamma brukar alltid färga ägg i melerat blått med rödlök varje år. Jag chansade på att koka i rödbeta och fick en  ljusgul-beige färg. I like it a lot. Det enda jag inte gillar med dessa ägg är att de vart alldeles för kokta för min smak denna gång, men missar man när de börjar koka så får man tusan skylla sig själv. Och jag vet att hade jag låtat de ligga länge i rödbetsvatten hade de förmodligen blivit mer rosa/lila. 


Återstår att exprimentera mer med detta, så har jag nog jäkligt fina, naturligt färgade påskägg nästa år :]

 
 
 



Happy Easter ♡



I mitt kök är det påskfint. Inte sådär överdrivet gult och massa färger som man kanske tänker påsken. Nä, fint och behagligt. Som smälter in sådär fint i min vita inredning. Enkelt, men perfektion i mina ögon. 
 

 
På köksbordet står en fin vas, björkris från skogen, påskfjädrar från Ica Maxi och en porslinskanin från Biltema. Ja, så sant som jag säger det. Det behöver ju inte kosta skjortan. 
 

 

Någon telefonsmart?

Hallå fina själar ute där, är det någon som är bra på telefoner? Min iFån har fått tuppjuck. Appar stängs ner, det går inte ens alltid att använda sms, bilder och anteckningar.. lixom hallå?! Jag vet att det kan bero på att jag inte kunnat uppdatera den på år och dar för att det inte finns tillräckligt med plats. Men lixom jag har knappt någe som tar plats? Det finns typ ingen mer plats att göra. Har bara det jag behöver kvar. Har ju haft typ mer än sjuhundra gånger så mycket bilder på den innan och likaså med appar. Plus att den är över två år gammal, men lixom.. för mig dugen en iPhone 5s fortfarande.. Jäkla bajs telefon. 



Emmas päron-smulpaj



Okej vänner, nu ska jag bjuda på min bästa väns absoluta dunderbra ihopsläng, som hon så fint slängde ihop som efterrätt när jag var bjuden till henne och hennes pöjk på thaimat för några helger sedan. Det roliga är att jag har egentligen aldrig i hela mitt liv gillat paj. Varken mat- eller fikaformat. Lixom hallå, vem gör? Men jag tror att jag mer och mer börjar förstå varför folk har valt paj. Folk var visst inte dumma i huvudet, det var nog snarare jag - haha. Det fina med denna är att den går supersmidigt att slänga ihop, lägger sig lägger sig så fint så fint i magen och bara är alldeles jäkla dundergod. Och tillsammans med lite vaniljsötad kvarg, så hamnar man i fikahimlen för någon sekund. 

 
Jag fick visserligen ett ungefärrecept av frugan min. Men såhär gjorde jag, och såhär blev kalasfint. :]
 

 

Emmas päron-smulpaj

2 stora, goda päron
- alt. 3-4 små
1-2 msk potatismjöl
lite citron
 
3 dl råa sötmandlar
2 msk kokosmjöl
1 msk potatismjöl
0.5 dl sötströ/kokossocker
lite vaniljpulver
1 dl kokosolja extra virgin
 
lite kanel till pudring
 
1. Sätt ugnen på 180 grander 2. Skär päronet i små bitar > Blanda med citron och potatismjöl och ställ åt sitan 3. Mixa mandlarna i en mixer, tills de påminner om grovhackade. Alt. hacka dem för hand om du har lust 4. Blanda ihop alla torra ingredienser 5. Smeta ihop med kokosoljan 6. Lägg päronen på botten i en ugnssäker form 7. Häll över smulpajen och pudra ev. på med lite kanel 8. Ställ in ganska så lågt i ugnen, ca 30-40 min



Through my iPhone


, preppar kikärtsplätt-smet inför morgonens frulledejt


, en vintrig förmiddagskaffe en ledig dag, åhh


, ruggigt, men så jäkla mysigt. 


, en lördags-dessert. hallon-kvarg glass, hemkokt mintchokladsås, vaniljkvarg och hallon - mmmhh!


, stack hem till mamma för att dejta henne och vovven på en kylig promenad


, vårrullsdejt med mina favoriter. en sådan kväll toppar listan av favoritkvällar, lätt


, redo för att sticka ut och käka med mina babes

, en annan lördagspizza. typ standard-lördagmaten?? :>

 , nyaste tillskottet av sport-bh, och favoriten just nu, kommer från Fashionablefit for NLY sport
 

, frostigt och friskt ute hos pållarna. smälter varje gång jag går förbi de där bebissmå sötnötarna


, skämma bort sin kropp lite med VS <333


, bjöd över lilla-tjocka-släkten på morotskaka, myspys

 

Through my iPhone

Det var alldeles för länge sedan jag drog ett sådant där "through my iphone". Tycker ju det är en himla kul grej att slänga upp ibland, för att inte gå miste om fina stunder där man valt att inte ha med kameran. Jag menar fånen är ju med en överallt, i stortsätt. Jag hade en mapp med redigerade iPhone-bilder liggandes på skrivbordet tidigare. Men sedan min datorn pajade är filerna på skrivbordet de enda jag absolut inte kommer åt, med någon som helst omväg. Tusan. Men de får helt enkelt räknas som missade nu, därimot tänker jag inte missa de lite färskare bilderna. Så här kommer lite fina stunder från de senaste månaderna, through my iphone ✴



Upp går solen så säker på sig själv Så säker på sig själv



Workoutfit

Sports bra - Adidas by Stella McCartney // Tights - Gina tricot
 
 

Let's work out!

Förra veckans gymmande blev väldigt lidande. Två pass fick jag till, närmare bestämt. Kunde visseligen ha fått in veckans tredje i lördags om jag hade velat, men jag tyckte nog att det lockade mer att dra mig ut till min ponnyfjant och spendera några timmar där i det fina vädret. Så jag fick fyra dagar häst istället. Och det är ju en jäkla må bra sak det med. Han är både en fin vän och en utomhus aktivitet min fina vita springare. Men en behöver nog knapps säga att jag är totalt jäkla supertaddag på kvällens kommande gym-date med min bae Emma? Kvällen kommer äga. 
 
Tränar ni idag? Eller vilar ni upp er för att ha grym kraft andra dagar? ❤
 



Och dom säger bla bla bla bla, du fattar ingenting

, födelsedagsbarnet och systra mi
 
, fint dukat i rosa i deras mysiga lilla lantliga hus, på landet

, jag tiggde till mig rosen. såklart. marsipangris som en är
 

Saturday night, March 19 - Emma 18

I veckan fyllde min lillasysters bästa vän myndig, och vi - en salig, gó liten blandning som egentligen inte hör ihop så mycket alls - hade styrt ihop ett överraskningspartaj för henne. Eller snarare, hennes gölle-pojkvän hade gjort - och vi hakat på. Och hon hade inte misstänkt någonting. Gulle! Helt plötsligt stod vi där allesammans och sjöng för na med en meter höga ballonger hängandes i taket. Det var himla kul. Och sedan fortsatte kvällen med alkohol, lite för mycket visa upp sitt rätta knasiga-konstiga-menändågóa jag och utgång.
Fint la jag mig i min säng klockan tre inatt. Men trots det startade dagen tidigt med solsken, frulledejt, en härlig sväng i stallet, galopprunda med sällskap, fika i solen och annat söndagsfix. Och nu väntar en powerwalk med min andra bestie. Det är fint att vara immun mot bakfylla. 
 
Har ni haft en fin helg vänner? ❤



Laxmacka med hummus och picklad rödlök



En kallrökt laxmacka

På två skivor saftitgt och smarrigt rågbröd med kallrökt lax, ett kokt ägg, färska jordgubbar, picklad rödlök och hampafrön. Och så en supersmarrig sallad på grönkål, broccoli, sockerärtor, ärtskott, alfalfagroddar och frusna lingon. Och så får vi ju inte glömma klicken av min favorithummus med chili och honung recept
 


Nivet sådana dära underbara jäkla mackor man får på fik? Som ser alldeles för lyxiga och perfekta ut för att klara av att göra själv. De är alldeles superenkla att göra själv. Och kanske blir de till och med lite bättre att göra själv. Och schysstare för plånkan dessutom. För en kan ju välja exakt hur dem ska smaka och se ut. Perfekt ju!

  
En macka som går i ett nu hemma hos mig är denna goding. Alltså, jag.kan.inte.få nog. Med kallrökt lax eller varmrökt lax. Åååhh, jag dör matdöden av bara tanken. 
 
Vet du inte vad du ska slänga ihop till lördagslurre än, så är det här fetaste tipset från mig!



Happy friYaaay ♡

 
En halvtaskig, men ändå sketagod, bild på en lördagspizza för några veckor sedan. Favoriten just nu! Med päron, getost, valnötter och balsamico. Och så rödbetshummus till det! Mmmhh. Recept och fler bilder hittar ni här. Kanske ett tips till fredagsmiddagen? Går på två röda att slänga ihop - iallafall nästan. Eller kanske till helgen? 
 

 

Friday, March 18 17:08, Happy friYay ♡

Och så var det fredag igen. Och för mig är det fredag före ledig helg = extra fredagsfeeling! Firar först med att rulla till gymmet med min pojkvän och min bff för veckans andra, och kanske sista, gympass. Tack vare den morgoncardio jag fått till, har jag kännt mig tillfredställd ändån :] Tror det lutar mot ben för min del, trots att de andra redan avverkat det denna vecka. Dels för att jag är taggad på det och dels för att jag inte ser fram emot träningsvärken som kommer att besöka mig om jag väntar ytterligare ett tag.. haha! Efter det väntar en myskväll med min bästa. Med god mat, gotte och tv-mys - det obligatoriska fredagsmyset med andra ord. 
 
Ha en fantastiskt fin fredagskväll, vänner!



Juice på ananas och fina kompisar

 
Min råsaftcentrigug är en kär, sann vän här hemma. Blir så himla härligt och friskt med en hemgjord, färskpressad juice. Näringen är på topp, smaken på topp och liksom nivet.. den där känslan av kärlek i "hembakat".  Mmmm! Jag älskar. Dessutom kan man välja frukter, smaksätta och näringsboosta, bäst man vill! Himla skitkul. På önskelistan ligger dock en Slow Juicer. En grymmare verision som både får ut mer saft och bevarar med näring. När den flyttar in i mitt kök, åker råsaftcentrifugen ut!
 
 
De senaste veckornas favorit stavas A N A N A S. Men inte bara ananas, utan med lite andra schyssta kompisar. Delt för att göra det hela roligare, få en liten annan smakupplevelse, få näring från olika ting och framförallt: har ni testat att pressa en ananas? Man får typ juice för ett knappt glas. Och vem pallar släpa hem femtioelva ananasar från affären lixom. Haha. 
 
 

Juice på ananas och fina kompisar

1 ananas
2 päron
2 röda äpplen, eko Royal gala
1 apelsin
en valfri bit ingefära, kan uteslutas
 
1. Skala ananasen och skär den i bitar 2. Kärna ur äpplen och päron och halvera dem 3. Skär av en valfri bit ingefära, jag kör på ca 2 cm 4. Kör allt utom apelsinen genom råsaftcentrifugen 5. Pressa i apelsinen. Du kan självaklart köra den genom centrifugen oxå om du vill, men jag tycker det är smidigare att pressa i efterhand, så slipper man skala och ha sig 6. Häll upp i en tätförsluten flaska och förvara i kylen ca 3 dagar 7. Spara gärna "moset" som blir över. Det är fint att t.ex blanda i goda, härliga smoothies!



First time I saw you, I knew right away Made up my mind, you would be mine someday

, 2015-10-27, från en höstig hästdag med sällskap av mamma
 

Wednesday, March 16 08:02

Det är onsdag, jag börjar inte jobba förns efter lunch och mamma är ledig. Vad gör man inte då bättre än att boka in en hästig mor-och-dotter-dejt? Sorgligt nog gick våran ena pålle bort i somras, så vi kan inte ta en sådandär härlig långtur som vi brukade göra back in the days. Men våra hjärtan slår numera för samma havremoppe, så vi gör det nog bra ändå. Jag missar min ridlektion denna vecka, som råkar vara hoppning, attans! - så vi tänkte få till ett litet sådant pass. Yeeey! Tror min ponnyfjant kommer att vara minst lika överlycklig och nästan-alldeles-för-galet övertaggad som jag, när han inser vad som är på G. 
 
Tror ni att mina jobbtimmar kommer flyta på bra sen? Det tror jag det. 
Ha en fantastisk onsdag, vänner ❤



Once we were 20 years old


, världens absolut snyggaste. om ni frågar mig


, två av tre grabbar i mitt liv (den tredje heter irish playboy, väger runt 400 kg och springer på fyra ben)


, den stora verisionen av mig, min förebild alla stunder: så trög men så klok. världens grymmaste, knasigaste, starkaste och hoppsan-hejsan kvinna a.k.a min mamma

, finns räkor på menyn är sällan valet svårt. jag älskar, älskar, älskar räkor - men är alldeles för jäkla lat för att palla skala själv
 

Man fyller bara 21 en gång i livet - och nu var det hans tur 

I lördags fyllde min pojkvän tjugoett, och i fredags valde vi att fira. Somsagt. Och jag tänkte bjuda på lite fler bilder från kvällen! Mina päron bjöd på middag ute. Då våran favvo restaurang är stängd för tillfället pga renovering, så valde vi istället att prova något nytt. Något inte alls så centralt och ganska så jäkla tomt. Sorgligt nog. Men jag har hört att det är full rulle där på lunchen - så det är väl lungan ändå. För himla mysigt var stället! Och himla trevliga var personalen. Och jag såg att någon kommer hoppa in och köpa hemgjord glass där i sommar. Det kan ni ge er på!
 
En räkmacka och lite vitt la sig jäkligt fint i magen, innan vi stack vidare på spa. Bara han och jag. 



För att sömnen är viktig.

Okej, jag tänkte börja med något nytt här i bloggen. Att slänga in en liten prioritering för veckan, när jag känner att jag behöver det. Och kanske få någon av er där ute att tänkta till och haka på - om ni så oxå känner att ni behöver!
 
Denna veckan ligger fokuset på sömnen. För att jag suger på att prioritera det, för jag vet att det egentligen är så himlans jäkla viktigt och för att jag verkligen skulle vilja bättra det. Ibland vill bara denna lilla tjeja för mycket, att tiden till att varva ner inte riktigt finns. Eller inte riktigt prioriteras. Jag vill blogga, laga mat, ta hand om min lägenhet, dejta mina nära, ha hästen, fota, träna, äta gófrulle, shoppa, rulla igenom instagram och blablablablabla. Och dessutom har jag ett jobb (tack och lov). Går jag upp senare än 7 en ledig dag, så känns det som att jag sovit bort halva dagen. Och att jag inte kommer att hinna någonting. Jag skojar inte. 
 
Men hallå, som den lilla hälsotok jag är borde jag veta bättre. Sömnen är A och O. Tillsammans med en fin balans av träning, tankar, kärlek, nöjen och kost - skapar den hälsa. Även att det är värt att ibland sätt klockan för att hinna med att både springa en sväng och pressa en färsk juice - så kan det i vissa fall vara nyttigare att ställa klockan en timma senare. Eller mer värt att komma i säng, istället för att skrubba kroppen och smörja in i en härlig bodylotion. Jag säger inte att jag kommer stryka något av mina välmående-ting - men det är totalförjudet om inte timmarna blir till. För att sova sina timmar är viktigt. Även att man ibland kan känna sig odödlig, så är vi alla dödliga. Och säger inte energin stopp först, så kanske en smäll i väggen säger det tillsist. 
 
Min pojkvän går och lägger sig klockan 22 varje kväll. Senast. Denna vecka ska jag haka på, varenda jäkla kväll. Inga jäkla excuses. Och hinner jag inte det, så ställs klockan senare. Punkt. Som i helgen tillexempelt, för då ska jag partaja. Hörde du det nu Josefine? Bra. 
 
Hur är ni på att ta hand om sömnen? Hakar ni kanske på mitt tåg och väljer sömn som fokus denna vecka? ❤
 



Jag säger det igen: What a perf weekend

, i en islänsk källa på Gränsö spa. och där nere vid vattnet låg en bastu som vi sprang med barfota fötter på kall mark till
 
, på fredagkvällen, efter att mina päron bjudit oss på käk ute, tillbringade vi tre timmar på gränsö-spa



, suuuuushi-dejt framför mello med frida i lördags

,... och så en massa härligt hemgjort snacks på det: heta honungsrostade cahsewnötter, raw choklad med mullbär blåbär och kokos, färska jordgubbar och te. perfect. 
 
 
 

What a perf weekend

Nu ska hon ännu en gång skryta om sin jäkla helg.. tänker ni. Men tja, har man något att skryta om, så är det klart som tusan man får göra det. Så länge man inte tror att man är bättre än alla andra, lixom. För livet är värt att skryta om. Och livet är förjäkla värt att leva! 
I fredags fyllde min pojkvän 21. Eller tja, visst, det var på lördagen. Men jag tvingade han att fylla år på fredagen, eftersom att det var då jag firade honom. Mina päron bjöd på middag ute och därefter befann vi oss på spa, jag och min grabb. Avslappnade åkte vi därifrån och somnade söta i våran dubbelsäng. 
Resten av helgen har bestått av jobb. Men har man kvällarna fria, så ska man väl försusan leva kvällarna, tycker jag :pppp. Frida kom till mig igårkväll för att bli min nattgäst. Vi drog en promme längst vattnet > köpte sushi > och gottade ner oss framför Melodifestivalen. Jag hejade på Frans. Och Frans vann. Jag var nöjd!
 
Hoppas ni oxå haft en kalashelg. Jag kan slå vad om att ni kan skryta om er helg minst lika bra, om ni sett till att unna er hegen villsäga



How to be happy rule 0268: Go out and experience challenges

 

Söt jordgubbssmoothie, kokoskesokvarg, cashewsmör och jordgubbar. Saftigt och gott morotsbröd med skinka och kokt ägg. Plus grönt vaniljte vid sidan av!
 
 
- inlägget är en favorit i repris från 2014, ni hittar orginalinlägg och recept här
 

 
 

Saturday, March 12 08:1

Godmorgon lördag! Och vilket jäkla underbart väder det är! Sitter och njuter för fullan med frullen vid köksfönstret. Och avslappnad är jag oxå. Firade ju min pojkvän igår, på hans nästan-21årsdag. Mina päron bjöd på middag på en mysig restaurang man aldrig tänker på, och vi avslutade med tre timmars spa ute på Gränsö.
 Är ni lediga, så tipsar jag verkligen att ta vara på den här solen idag! Åh, vad jag är avis. Men å andra sidan: cash är king, jag är jääkligt tacksam för att ha ett jobb som jag dessutom trivs på och solen lär väl förhoppningsvis bjuda på fler dagar!
Till kvällen väntar Mello-mys med min bestie Frida. Final ju! 
 
Vem hejjar ni på? Eller vem tror ni vinner? ❤
Jag hejar nog på Frans. Lilla sötisfrans. Och dessutom är ju hans låt för-jädra-härlig. 
 



Happy Bday to my love ♡

2013, Öland
 
Visserligen är det imorgon han slår över och blir tjugoett. Men jag jobbar i helgen, och han sticker till sin hemstad - så vi låter denna dagen bli honoms. Istället. Det funkar lika fint det! Så denna kvällen är hans, helt och hållet. Klockan 16 har mamma bokat bord på en restaurang - ja, för min familj ville oxå hinna fira honom. Två timmar senare befinner vi, bara han och jag, oss på ett spa här i stan. Åh, så jäkla mys. Can't wait! Och jag hoppas han blir glad för sin dag, en dag för tidigt eller ej, som jag. ❤



Där. Så långt bortom mig själv.

Där. Så längt bortom mig själv, fast ändå inside my body. Här, fast ändå inte här. Styrd av någon annan, fast ändå av mig själv. Som en robot, fast med känslor. Död, fast ändå levande. 
 
Det var jag. Jag som tappade bort mig själv 15 år gammal och var nära på att ta mitt eget liv. Jag som hade ett sjuhundratals krig pågång samtidigt inom mig. Samtidigt som jag egentligen givit upp, hundra gånger om, så fanns det ändå en någonting inom mig som sa att det fanns ett liv utanför anorexin. Jag hade ju trots allt levt det förr. Men samtidigt som jag kämpade, så visste jag inte riktigt åt vilket håll jag kämpade. Med eller mot anorexin. 
 
 
En del av mig ville fortsätta nedåt, med siktet väldigt långt ner. Egentligen längre än vad jag själv kunde se. Till en plats som inte ens existerar. Om vi inte tror på ett liv efter döden, villsäga. En del av mig trodde att det var den enda platsen där jag dög, om jag så existerade eller ej. 
 
Den andra delen visste att det fanns ett liv. Ett liv som egentligen kan låta så enkelt, men som i mina öron lät fruktansvärt skrämmande. Så pass skrämmande att jag ibland funderade på om det ens var värt det. Ni hör, jag var störd. Störd och fast i anorexins grepp. Riktigt sjuk helt enkelt. Och även att jag någonstans där inne ville dit, så låg inte siktet alltid dit. Men även att jag gav upp fler gånger än vad jag kämpade på vägen, så var det ändå dit jag kom. Och här står jag idag. I livet. För att jag trots allt vågade kämpa ibland och ta de där små sjuhelvetes jobbiga stegen. 
 
Tack Josefine, för att det fortfarande ändå fanns en bit utav dig kvar. Tack kroppen, för att du inte gav upp när jag gjorde det. Tack ödet, för jag fick gå den vägen jag gick. Och framförallt: tack till mina närmsta som alltid fanns vid min sida. Hur jobbigt det än var, och hur idiotisk jag än var. Det är tack vare oss jag finns. 
 



Best way to start the day

iphonepics från den 16 februari, 2016

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Med en powerwalk! Gärna vid vattnet. Och det skadar absolut inte med en bästa vän vid min sida. Bara andas frisk morgonluft, se världen vakna, väcka kroppen och bara njuta. Jag älskar att se hur naturen ser olika ut från dag till dag - och ändå alltid är lika vacker, fast på olika sätt. Låta alla kreativa och taggade tankar flyga runt, samtidigt som de onödiga flyger bort. Kicka dagen! Tillåter livet, dagen, kroppen och suget - så finns ingen tvekan. För jag vet att det är så jag mår bäst. Både för stunden och för resten av dagen. 
 
 
Och när min soulmate och jag har ledig förmiddag samma dag - då finns ingen tvekan om att dejta. Det lyckades vi tajma in igår, och likaså idag när båda jobbar kväll. Nä, nu tusan ska här dejtas! 
 
Ha en fantastisk onsdag vänner, hur ni än väljer att kicka ❤



Pancake sushi date with ma babes



Pancake sushi

Pannkaks-sushi gjorda på bovetepannkakor, rullade i egensötad vaniljkvarg, krämig mintchoklad och hallon-chiasylt. Lite fikon, frusna hallon, kokoschips, kokosflingor och råa kakaonibs. Till det varsin mandel-latte sötad med dadlar, en shot på pressade rödbetor, äpple och ingefära boostad med supergreens och så ett glas med pressade citrusfrukter. Can't be more perfect. 

 

Bovetepankakor

vi dubblade receptet
 
1 dl bovetemjöl
0.5 msk fiberhusk
0.75 krm örtsalt
0.5 krm vaniljpulver
2 ägg
2.5 dl valfri mjölk
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål 2. Vispa därefter ner äggen och mjölken till en fin, jämn smet 3. Låt stå och dra i cirka 15 minuter 4. Späd speten med vatten om den verkar tjock 5. Värm upp en stekpanna till maxvärme 6. Tillsätt lite kokosolja och sänk till medelvärme 7. Stek därefter pannkakorna gyllenbruna på varje sida 
 
 
 

Krämig mintchoklad

1.5-1.75 dl valfri mjölk
80 g mörk choklad av bra kvalitét
2 äggulor
3 msk raw kakao
1 msk torkad mynta
3 msk agavesirap
 
1. Bryt chokladen i bitar 2. Värm mjölken med chokladen i en kastrull på plattan 3. När det smält: ställ det åt sidan och vispa snabbt ner äggulorna 4. Vispa ner resten av ingredienserna 5. Använd ev. direkt som en varm chokladsås eller förvara i kylskåp för att få en len, supersmarrig och fin chokladkräm
 

Hallon-chiasylt

4 dl hallon
2 msk raw agavesirap
2 msk sötströ
3 msk chiafrön
2 krm vaniljpulver
 
1. Tina hallonen om du använder dig utav frusna 2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer 3. Förvara i tätförsluten glasburk i kylskåpet ett par dagar
 
 
 

 

Tuesday, March 8 06:18

När min bae, a.k.a emma persson, och jag är lediga en och samma förmiddag, så brukar vi alltid boka in det vi är bäst på: frulledejta. Och gärna helst med en powerwalk först. Allra helst vid vattnet och i soluppgången. En sådan morgon mår man så jävla fint, så man tror man svävar. Typ. Och har vi tur så hänkar våran tredje bae Frida på. En exempel på sådan morgon hade vi här ↑ för några veckor sedan. Och ett x antal har vi i arkivet. Och en sådan tänker vi lyxa med idag! #förjäklafint
 
Ha en fantastisk tisdag vänner ❤



The only reason why we ask other people how their weekend was is so we can tell them about our own weekend


, Emma bjöd på en fantastisk, och asschysst, päronpaj som jag bara dog på


, pannkaksdejt med kikärtsplättar med mina babes


, pulled salmon-macka på rågbröd med ägg, avokado, grönt och chili-honung-hummus. och så ett alkoholfritt mousserande till det!

, ansiktsmask gjord på avokado, honung, raw kakao, kanel och olivolja
 
Lite iPhonepics från ytterligare en bra helg. När jag stämplade ut från jobbet i fredags så styrde bilen rakt mot gymmet för ett benpass med Emma. Som förövrigt var veckans andra och sista pass. Och poff så kände jag mig som en ny människa igen. Det är sjukt vad lite träning kan göra ibland. Verkligen sjukt. Inte nog med det så blev jag bjuden till Emma och hennes thaipöjk på Dim Sum och en päronpaj som jag frågat om receptet på. 
Lördag bjöd på morgonpromenad med Emma i riktigt frisk luft > en pannkaksdejt där även min andra bestie gjorde sällskap > lördagsjobb > och sen var Emma på plats hos mig igen. Vi hade #melfest och gjorde pulled salmon-macka, skrattade så att magmusklerna fick jobba, snacksade lite mer naturgodis än vad magen tycker om, kollade på Vego Rätt, kletade in oss i bajsliknande ansiktsmask och bara hade det allmänt gött. 
Som nattgäst fick jag min lillasyster som jag på söndagen drog till Linköping med för en gó dag på stan. 
 
Hoppas ni haft en fin helg vänner ❤



En pizza att kalla matporr: med päron, getost och valnötter - och rödbetshummus

 

Schysst, glutenfri pizza med tomatsås, grönkål, getost, päron, valnötter honung och balsamico. Och så rödbetshummus till det!
 
 
 
Förra veckans #melfest spenderades med min ena bästie och hennes pojkvän by my side. Vi bakade ihop en hälsosam pizza och toppade med en förjäkla fin kombination vi slängt ihop förr. Det är favoriten på vegetarisk pizza - utan tvekan kan jag lova. Senare på kvällen när godisskålarna åkte fram plingade även min andra bestie på dörren och gjorde oss sällskap. Himla fin lördagskväll tyckte jag. 
 
 

Pizza botten

orginalrecept: hanna hurbrasomhelst
jag skriver ut de mjöler/mjölk vi använde denna gång 
 
1 dl skalade sesamfrön
0.5 dl mörkt teffmjöl
0.5 dl quinoamjöl
0.5 dl sojamjöl
- du kan använda 1.5 dl av nästan vilka mjöler du vill
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl havremjölk
- alt. annan valfri mjölk
0.5 tsk örtsalt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Blanda alla torra ingredienser 3. Vispa därefter ner mandelmjölk och ägg till en smet 4. Låt stå och dra i 5 minuter 5. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två runda pizzor eller fyll en stor plåt med hela smeten 6. Grädda i mitten av ugnen i 10 min 7. Ta ut och lägg på tomatsås och valfri topping 8. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 min
 

Tomatsås

/måtten jag kör
 
1 pkt krossade tomater
färsk oregano
- jag har hittils kört massor av torkad
1 vitlöksklyfta
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, salt, peppar och lite honung i en kastrull 2. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den
 
 

Rödbetshummus

3 dl kokta sojabönor
2 dl inlagda rödbetor*
2 msk tahini
2 msk rapsolja extra virgin
2 tsk diljonsenap
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Mixa ihop alla ingedienser till en härlig hummus!
 

 
* Inlagda rödbetor: Jag lägger gärna in mina egna om tiden finns, använder mig då utav kokossocker istället för vitt, raffinerat socker. Himla fint att ha i kylen sen! Ekologiska är oxå ett fint allternativ för den "late" :]
 

 

Saturday, February 5 19:22

Och nu väntar jag på att Emma ska komma hit igen för en annan #melfest lördag. Och vi ska spendera den som vi alltid gör bäst! Med mat, skitsnack, gotte, vin och bara vara vi - för vi är en förjäkla bra kombo hon och jag!
 
Hoppas ni får en kalasfin lördagskväll vänner ❤



Throwback: March 2015

Och så har vi rullat in i mars. Mars t v å t u s e n s e x t o n. Hur sjukt känns inte det på en skala? Var det inte nyss mars tvåtusenfjorton? Eller blev det inte nyss tjugohundratio? Shit, jag har blitt gammal. Men gammal betyder rutinerad, och jag har då lärt mig genom åren att jag inte gillar mars.
 
En onödig månad sa jag när jag var liten. Och  tja, rätt så rätt hade jag väl ändå. Men i år bjuder ju mars på påsk. Och påsken är man väl ändå dum om man inte uppskattar? Och dessutom fyller min pojkvän år. Och som jag brukar säga så blir livet vad man gör det till. Dessutom: när mars är över, så är det väl ändå officiellt vår? Let the countdown begin :]
 

, en annan gó helgfrulle med min bästa, innan jag stack iväg på jobb


, var stolt över min egenskapta råa chokladcheesecake - recept


, tvingade min pojkvän att stanna bilen och fota lite egopics på mig. fotade lite egopics. dels för jag behövde fylla på, dels för att jag ville visa upp min nya favorittröja och dels för att jag ville byta bild på fejjan


, fick hem ett nytt gäng av mina älskade Questbars. kan seriöst inte leva utan dem. haha.


, hade päronens hus för oss själva. dejtade min bästa med en hemlagad pizza, vin och en film - inlägg 

, en tidig morgon med frukost, bloglovin och tända ljus


, en workoutfit med alltsammans från mitt favoritmärke #1: Stronger


, <333333

, kombinationen vit fisk, rödbetor och fetaost är faaarrrliigg - recept
 
, var helt jäkla överbubblande och storkär i mina nya springskor från Adidas by Stella McCartney. måste erkänna att de både är de bästaste och snyggaste springskorna jag ägt. slår alla med hästlängder - inlägg
 
 
, min pojkvän fyllde tjugo och tog sin Systemet-oskuld. jag retade han självklart för att jag redan fått traska (och handla) där inne i ett ganska bra gäng veckor, haha
 
, drog en weekend till sthlm, aka favoritstaden nr uno, runt min pojkväns 20-årsdag. massa mer bilder här, här, här och här
 

, vååårfeeeelings i luften
 

, käkade några Lohilo-glassar här och där. alltså shit, jag har faktiskt glömt bort att de existerar. blir nog en inom kort! - inlägg
 

, var med i Kvällsposten. var lite småkul när jag fick en Snap från en kompis som jobbade på en stor båt i Skåne. hon ba "shit, hade tråkigt och bläddrade i en tidning, och här är ju du" och där var jag. på ett stort uppslag! - inlägg


, promenerade till stan och tog en gófika med Emelie-pöllan på Espressohouse. Utomhus. I det fina vårvädret - inlägg


, var helt tokförälskad i den nya smaken på Questbars: S'mores. den tillhör fortfarande mina topp 3, utan tvekan


, kärade ner mig i denna vindjacka från Adidas by Stella McCartney. ångrar något så sjukt att jag inte köpte den 

, vart totalt endorfin(och hög-på-livet)-kickad av en löprunda längst vattnet - läs mer om den och min relation till löpning här
 
Det var det. Nu hoppas jag på ett fortsatt trevligt mars! Eller ska vi kalla det fortsatt trevlig pre-spring-månad? ☀



There is no time to be bored in a world as beautiful as this



Lingonsmoothie toppad med egensötad vaniljkvarg, en nötig chokladgegga, jordnötssmör, ekologisk kiwi med skal, frusna hallon, frusna lingon, kokoschips, kokosflingor och lite svartpeppar. Och så ett knäckebröd med bladspenat, kokt eko-ägg och peppar. Och vitt te. But first: apelsin- och jordgubbsjuice med Green mix.
 

Lingonsmoothie

1 dl lingon
1 dl hallon
1 dl frusen mango
en valfri bit skalad ingefära
1 stor mogen banan
1 dl valfri juice/en pressad apelsin
- apelsin, äpple eller morot funkar fint

För extra näringsboost

ärtprotein/sojaprotein*
- alt. annat valfritt proteinpulver
1 msk kokosolja extra virgin
1 tsk nyponpulver*
1 tsk lucuma*
ett gäng alfaalfagroddar
 
1. Tina hallon och lingon något om du använder fruset - jag brukar låta de ligga i kylskåpet över natten 2. Skala och skiva bananen 3. Mixa alla ingredienser till en härlig smoothie
 
 
 
 

 
* Växtbaserat protein: Jag använder olika växtbaserade proteinpulver. Ärt, hampa ris och soja - jag köper Pulsin' som du kan hitta hos bodystore.com här
* Nyponpulver: är rikt på C-vitamin, A-vitamin och antioxidanter. Bra för lederna - jag köper mitt hos bodystore.com här
* Lucuma: smaskig frukt som smakar kola-aktigt i pulverform. dessutom är den riktigt näringsrik! innehåller bra med fiber, antioxidanter, vitaminer och mineraler. jag köper ett ekologiskt raw lacuma från iherb.com här
 
 



Chocolate in the morning



Chokladbollsdavos toppad med banan halva ligger under gröten, frusna hallon likasådär, kokosflingor och torkade mullbär. Vaniljkräm, kokt ägg och kaffe!

 
- inlägget är favorit i repris sen 2014. orginalinlägg och recept hittar ni här



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

Och vips så vart man sjuk.

 
Har ni sett Holly & Dan's nya veganglassar? Himla fint tycker jag. När man ba känner för att köpa något att gotta ner sig med. Såhär gosade jag, inte fullt kry, ner mig efter jobbet igår. Jordgubbs-smaken får 5 av 5 toasters, och extra fin var den med färska jordgubbar och en klick jordnötssmör på. Nu återstår bara att beta av de andra smakerna. :]
 
 
Och visst vart jag sjuk. Jag är lite som jag är.. Har ganska svårt att acceptera att jag är sjuk. Dels för att jag typ får ångest över att spilla bort dagar och dels för att det ofta kan snackas om "lathet" när man sjukanmäler sig. Jag säger inte att det är så på mitt jobb, men att jag lärt mig det genom livet. Det är inte sunt, jag vet. Är kroppen sjuk, så är kroppen sjuk. Och kroppen behöver vila!
 
Igår svalde jag ipren och kämpade mig igenom mitt 12-timmarspass på jobbet. Eller kämpade och kämpade. Med iprenen i kroppen tyckte jag att det gick hyffsat bra ändå. Men det var nog inget sunt val. Det var nog både av snålhet och rastlöshet jag pallrade mig dit. Kroppen fick inte jobba på att bli frisk. Men idag har jag tillåtit mig själv att vara sjuk. Lixom febertermometern visade 39, mot mina vanliga 36-någonting. Så idag har jag sovt bort halva dagen och inte gjort så mycket mer till världen. Det har känts okej. Att låta kroppen svettas och bli frisk. Jag är ju trots allt inte sjuk ofta. Peppar peppar ta i trä. Så att vara sjuk några få dagar om året, om ens det, är helt jäkla okej. 
 
 



Raw lemon coconut #energyballs




Raw lemon coconut energy balls

2 dl cashewnötter
10 st färska dadlar
1 ekologisk citron, skalet
1 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja extra virgin
 
kokosflingor till rullning
 

1. Mixa först nötterna till ett mjöl med en starkare mixer 2. Kärna ur dadlarna 3. Mixa dadlarna till ett mos med en stavmixer 4. Mixa ihop alla ingredienser utom citronskalet 5. Riv ner citronskalet och mixa igenom alltsammans 6. Rulla till bollar i kokosflingor 7. Förvara i kylen eller frys in ett gäng i frysen för att spara och ta upp när du är sugen 

 



Alltså bollar, speciellt råa sådana, har varit mig väl kärt de senaste åren. Finns ingen anledning att inte älska. Smarriga, energigivande, enkla och smidiga att ha med sig. Var otroligt kära vänner till mig under min gymnasietid, då jag hade en timmas resetid till skolan. Det låg typ alltid något med i väskan kan jag väl säga. 
 
Mitt nyaste ihopsläng till samligen är dessa godingar. Med smak av citron och en touch av kokos. Fräsha och söta på samma gång! Passar fint såhär när vårkänslorna börjat komma tycker jag :] Testa!



Ett mini-påskbord hos mina päron


, mamma - min inrednings-inspo nr. uno - hade dukat fin-fint på köksbordet


, alltså poorrr. och självklart glömde jag min rödbetshummus och var tvungen att vända om en runda till 
 
, en klassiker i mitt påskägg. marsipan is the shit
 

Ett mini-påskbord hos mina päron

Igårkväll hade vi ett litet mini-påskbord hos mor och far. Det var jag, min familj, min farfar, min pojkvän, min syrra och två vänner till henne. Vi bakade ihop våra favoriter till påskbordet, letade påskägg nästan allesammans och umgicks. Mamma och jag tog frisk luft över en kissa-vovven-promenad. Och avslutade gjorde vi med en god äppelkaks-liknande efterrätt i portionsform som mamma hade gjort. Okej, läser mamma detta kommer jag få skit. Den hette nämligen Änglamat-någonting.. Tacksam för mina nära och kära. Och det är så fint att bara vara ibland. Visst är det? ❤



Favoriten atm: Rödbetshummus

 
Alltså denna är dröm. Iallafall om ni frågar mig. Låt mig vara självgod, men jag tycker verkligen det. Ni vet den där som så fint slängdes ihop till en vegetarisk pizza - inägg här - häromveckan. Mina smaklökar må visseligen skilja sig från resten utav Sveriges största befolkning, har livet visat mig flera gånger om. Men i min mun är detta porr porr porr! Och kanske i din med? Våga testa och låt mig veta :] Det här blir mitt bidrag till påskbordet i år!
 
 
 

Rödbetshummus

3 dl / 1 pkt kokta sojabönor/vita bönor
2 dl inlagda rödbetor*
2 msk tahini
2 msk rapsolja extra virgin
2 tsk diljonsenap
0.5 - 1 msk honung
örtsalt, peppar
vitlökspulver
 
1. Mixa ihop alla ingedienser till en härlig hummus!
 
 

 
.. Påskbordet som jag sticker iväg på nu! Man har verkligen själv fått hitta sina små guldstunder denna påsken. Jag har jobbat, farmor ligger på sjukan och min släkt är inte mycket större än så. Men nu sticker jag iväg på vad som egentligen skulle vara årets enda påskbord med min familj, min pojkvän och min farfar. Det får bli så, och det är himla fint det. Även att det skulle vara så himla mycket finare om bara farmor var hemma och vi kunnat time'a ihop bättre med mina enda kusiner. Halkade visserligen spontant in på ett påskbord hos mina kusiner igår, påväg hem från jobbet. De låg efter med maten och hade helt enkelt inte börjat käka. Så istället för att bara säga hej så sa jag tack och joinade - i mina snuskiga arbetskläder, hahah. Jag kan iallafall säga att denna påsken fått mig att påminnas om att jag är tacksam för vilka jag har, och vad jag har, här i livet. 
 
Hur har eran påskhelg varit vänner? ❤
 
 

 
* Inlagda rödbetor: Jag lägger gärna in mina egna om tiden finns, använder mig då utav kokossocker eller honung istället för raffinerat socker. Himla fint att ha i kylen sen! Ekologiska, köpta är oxå ett fint allternativ för den "late" :]



"Waffle Day is a tradition that is celebrated in Sweden, and to a lesser extent elsewhere, on March 25" - Wikipedia

 

Frasiga våfflor dagen efter våffeldagen

Frasiga, hälsosamma våfflor toppade med hallon-kvarg-glass, mint-chokladkräm, hallon-chiasylt, färska jordgubbar, torkade mullbär, kokoschips och kokosflingor. Och så ett glas apelsin- och jordgubbsjuice boostad med supergreens och en kopp kaffe med röd, gräddig mjölk till det. Perfektion. 
 
 


I fredags var det våffeldagen. Och det firades med gemensam våffelfrulle på jobbet, för oss som började 7 denna röda dag. Mys! Lördagmorgon var vi på't igen. Fast då stod vi - eller närmare bestämt min house wife Emma, medan jag sprang runt och styrde med allt och inget - och gräddade hälsosamma våfflor i mitt kök. Efter en härlig morgonpromme längst vattnet. Tror ni jag var kickad till tusen och glad när jag landade på jobbet klockan 10? Lätt att jag var. 

 
 

Frasiga våfflor

recept: friendly food
ca 8 våfflor
 
2 ägg
2 dl fet kokosmjölk
1.5 dl vatten
2 msk mandelsmör
- vi körde på jordnötsmör här
0.75 dl kokosolja
1.5 dl quinoamjöl
1.5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm örtsalt
 
1. Vispa ägg, kokosmjölk, vatten och nötssmör till en jämn smet 2. Smält kokosoljan på låg värme och häll ner den i smeten 3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem 4. Låt smeten stå och gotta till sig i 5-10 minuter, den ska vara tjock och krämig 5. Hetta upp våffeljärnet och smörj in det med kokosolja 6. Bred ut den tjocka krämen i järnet och grädda våfflorna gyllenbruna 7. Du kan lägga in de färdiga våfflorna i ugnen på ett galler, på ca 150 grader, medan de andra våfflorna gräddas färdigt
 

Hallon-kvarg-glass

2 dl frusna hallon
1 dl kvarg
1 krm vaniljpulver
valfri sötning efter smak

Denna gång hade vi även

1 msk kokosolja extra virgin
lite pressad citron
 
1. Mixa ihop alla ingredienser till en härlig kall glass 2. Ät på stört!
 

 
Recept på hallon-chiasylten och mint-chokladkrämen hittar ni här



Naturligt färgade påskägg



 
Mamma brukar alltid färga ägg i melerat blått med rödlök varje år. Jag chansade på att koka i rödbeta och fick en  ljusgul-beige färg. I like it a lot. Det enda jag inte gillar med dessa ägg är att de vart alldeles för kokta för min smak denna gång, men missar man när de börjar koka så får man tusan skylla sig själv. Och jag vet att hade jag låtat de ligga länge i rödbetsvatten hade de förmodligen blivit mer rosa/lila. 


Återstår att exprimentera mer med detta, så har jag nog jäkligt fina, naturligt färgade påskägg nästa år :]

 
 
 



Happy Easter ♡



I mitt kök är det påskfint. Inte sådär överdrivet gult och massa färger som man kanske tänker påsken. Nä, fint och behagligt. Som smälter in sådär fint i min vita inredning. Enkelt, men perfektion i mina ögon. 
 

 
På köksbordet står en fin vas, björkris från skogen, påskfjädrar från Ica Maxi och en porslinskanin från Biltema. Ja, så sant som jag säger det. Det behöver ju inte kosta skjortan. 
 

 

Någon telefonsmart?

Hallå fina själar ute där, är det någon som är bra på telefoner? Min iFån har fått tuppjuck. Appar stängs ner, det går inte ens alltid att använda sms, bilder och anteckningar.. lixom hallå?! Jag vet att det kan bero på att jag inte kunnat uppdatera den på år och dar för att det inte finns tillräckligt med plats. Men lixom jag har knappt någe som tar plats? Det finns typ ingen mer plats att göra. Har bara det jag behöver kvar. Har ju haft typ mer än sjuhundra gånger så mycket bilder på den innan och likaså med appar. Plus att den är över två år gammal, men lixom.. för mig dugen en iPhone 5s fortfarande.. Jäkla bajs telefon. 



Emmas päron-smulpaj



Okej vänner, nu ska jag bjuda på min bästa väns absoluta dunderbra ihopsläng, som hon så fint slängde ihop som efterrätt när jag var bjuden till henne och hennes pöjk på thaimat för några helger sedan. Det roliga är att jag har egentligen aldrig i hela mitt liv gillat paj. Varken mat- eller fikaformat. Lixom hallå, vem gör? Men jag tror att jag mer och mer börjar förstå varför folk har valt paj. Folk var visst inte dumma i huvudet, det var nog snarare jag - haha. Det fina med denna är att den går supersmidigt att slänga ihop, lägger sig lägger sig så fint så fint i magen och bara är alldeles jäkla dundergod. Och tillsammans med lite vaniljsötad kvarg, så hamnar man i fikahimlen för någon sekund. 

 
Jag fick visserligen ett ungefärrecept av frugan min. Men såhär gjorde jag, och såhär blev kalasfint. :]
 

 

Emmas päron-smulpaj

2 stora, goda päron
- alt. 3-4 små
1-2 msk potatismjöl
lite citron
 
3 dl råa sötmandlar
2 msk kokosmjöl
1 msk potatismjöl
0.5 dl sötströ/kokossocker
lite vaniljpulver
1 dl kokosolja extra virgin
 
lite kanel till pudring
 
1. Sätt ugnen på 180 grander 2. Skär päronet i små bitar > Blanda med citron och potatismjöl och ställ åt sitan 3. Mixa mandlarna i en mixer, tills de påminner om grovhackade. Alt. hacka dem för hand om du har lust 4. Blanda ihop alla torra ingredienser 5. Smeta ihop med kokosoljan 6. Lägg päronen på botten i en ugnssäker form 7. Häll över smulpajen och pudra ev. på med lite kanel 8. Ställ in ganska så lågt i ugnen, ca 30-40 min



Through my iPhone


, preppar kikärtsplätt-smet inför morgonens frulledejt


, en vintrig förmiddagskaffe en ledig dag, åhh


, ruggigt, men så jäkla mysigt. 


, en lördags-dessert. hallon-kvarg glass, hemkokt mintchokladsås, vaniljkvarg och hallon - mmmhh!


, stack hem till mamma för att dejta henne och vovven på en kylig promenad


, vårrullsdejt med mina favoriter. en sådan kväll toppar listan av favoritkvällar, lätt


, redo för att sticka ut och käka med mina babes

, en annan lördagspizza. typ standard-lördagmaten?? :>

 , nyaste tillskottet av sport-bh, och favoriten just nu, kommer från Fashionablefit for NLY sport
 

, frostigt och friskt ute hos pållarna. smälter varje gång jag går förbi de där bebissmå sötnötarna


, skämma bort sin kropp lite med VS <333


, bjöd över lilla-tjocka-släkten på morotskaka, myspys

 

Through my iPhone

Det var alldeles för länge sedan jag drog ett sådant där "through my iphone". Tycker ju det är en himla kul grej att slänga upp ibland, för att inte gå miste om fina stunder där man valt att inte ha med kameran. Jag menar fånen är ju med en överallt, i stortsätt. Jag hade en mapp med redigerade iPhone-bilder liggandes på skrivbordet tidigare. Men sedan min datorn pajade är filerna på skrivbordet de enda jag absolut inte kommer åt, med någon som helst omväg. Tusan. Men de får helt enkelt räknas som missade nu, därimot tänker jag inte missa de lite färskare bilderna. Så här kommer lite fina stunder från de senaste månaderna, through my iphone ✴



Upp går solen så säker på sig själv Så säker på sig själv



Workoutfit

Sports bra - Adidas by Stella McCartney // Tights - Gina tricot
 
 

Let's work out!

Förra veckans gymmande blev väldigt lidande. Två pass fick jag till, närmare bestämt. Kunde visseligen ha fått in veckans tredje i lördags om jag hade velat, men jag tyckte nog att det lockade mer att dra mig ut till min ponnyfjant och spendera några timmar där i det fina vädret. Så jag fick fyra dagar häst istället. Och det är ju en jäkla må bra sak det med. Han är både en fin vän och en utomhus aktivitet min fina vita springare. Men en behöver nog knapps säga att jag är totalt jäkla supertaddag på kvällens kommande gym-date med min bae Emma? Kvällen kommer äga. 
 
Tränar ni idag? Eller vilar ni upp er för att ha grym kraft andra dagar? ❤
 



Och dom säger bla bla bla bla, du fattar ingenting

, födelsedagsbarnet och systra mi
 
, fint dukat i rosa i deras mysiga lilla lantliga hus, på landet

, jag tiggde till mig rosen. såklart. marsipangris som en är
 

Saturday night, March 19 - Emma 18

I veckan fyllde min lillasysters bästa vän myndig, och vi - en salig, gó liten blandning som egentligen inte hör ihop så mycket alls - hade styrt ihop ett överraskningspartaj för henne. Eller snarare, hennes gölle-pojkvän hade gjort - och vi hakat på. Och hon hade inte misstänkt någonting. Gulle! Helt plötsligt stod vi där allesammans och sjöng för na med en meter höga ballonger hängandes i taket. Det var himla kul. Och sedan fortsatte kvällen med alkohol, lite för mycket visa upp sitt rätta knasiga-konstiga-menändågóa jag och utgång.
Fint la jag mig i min säng klockan tre inatt. Men trots det startade dagen tidigt med solsken, frulledejt, en härlig sväng i stallet, galopprunda med sällskap, fika i solen och annat söndagsfix. Och nu väntar en powerwalk med min andra bestie. Det är fint att vara immun mot bakfylla. 
 
Har ni haft en fin helg vänner? ❤



Laxmacka med hummus och picklad rödlök



En kallrökt laxmacka

På två skivor saftitgt och smarrigt rågbröd med kallrökt lax, ett kokt ägg, färska jordgubbar, picklad rödlök och hampafrön. Och så en supersmarrig sallad på grönkål, broccoli, sockerärtor, ärtskott, alfalfagroddar och frusna lingon. Och så får vi ju inte glömma klicken av min favorithummus med chili och honung recept
 


Nivet sådana dära underbara jäkla mackor man får på fik? Som ser alldeles för lyxiga och perfekta ut för att klara av att göra själv. De är alldeles superenkla att göra själv. Och kanske blir de till och med lite bättre att göra själv. Och schysstare för plånkan dessutom. För en kan ju välja exakt hur dem ska smaka och se ut. Perfekt ju!

  
En macka som går i ett nu hemma hos mig är denna goding. Alltså, jag.kan.inte.få nog. Med kallrökt lax eller varmrökt lax. Åååhh, jag dör matdöden av bara tanken. 
 
Vet du inte vad du ska slänga ihop till lördagslurre än, så är det här fetaste tipset från mig!



Happy friYaaay ♡

 
En halvtaskig, men ändå sketagod, bild på en lördagspizza för några veckor sedan. Favoriten just nu! Med päron, getost, valnötter och balsamico. Och så rödbetshummus till det! Mmmhh. Recept och fler bilder hittar ni här. Kanske ett tips till fredagsmiddagen? Går på två röda att slänga ihop - iallafall nästan. Eller kanske till helgen? 
 

 

Friday, March 18 17:08, Happy friYay ♡

Och så var det fredag igen. Och för mig är det fredag före ledig helg = extra fredagsfeeling! Firar först med att rulla till gymmet med min pojkvän och min bff för veckans andra, och kanske sista, gympass. Tack vare den morgoncardio jag fått till, har jag kännt mig tillfredställd ändån :] Tror det lutar mot ben för min del, trots att de andra redan avverkat det denna vecka. Dels för att jag är taggad på det och dels för att jag inte ser fram emot träningsvärken som kommer att besöka mig om jag väntar ytterligare ett tag.. haha! Efter det väntar en myskväll med min bästa. Med god mat, gotte och tv-mys - det obligatoriska fredagsmyset med andra ord. 
 
Ha en fantastiskt fin fredagskväll, vänner!



Juice på ananas och fina kompisar

 
Min råsaftcentrigug är en kär, sann vän här hemma. Blir så himla härligt och friskt med en hemgjord, färskpressad juice. Näringen är på topp, smaken på topp och liksom nivet.. den där känslan av kärlek i "hembakat".  Mmmm! Jag älskar. Dessutom kan man välja frukter, smaksätta och näringsboosta, bäst man vill! Himla skitkul. På önskelistan ligger dock en Slow Juicer. En grymmare verision som både får ut mer saft och bevarar med näring. När den flyttar in i mitt kök, åker råsaftcentrifugen ut!
 
 
De senaste veckornas favorit stavas A N A N A S. Men inte bara ananas, utan med lite andra schyssta kompisar. Delt för att göra det hela roligare, få en liten annan smakupplevelse, få näring från olika ting och framförallt: har ni testat att pressa en ananas? Man får typ juice för ett knappt glas. Och vem pallar släpa hem femtioelva ananasar från affären lixom. Haha. 
 
 

Juice på ananas och fina kompisar

1 ananas
2 päron
2 röda äpplen, eko Royal gala
1 apelsin
en valfri bit ingefära, kan uteslutas
 
1. Skala ananasen och skär den i bitar 2. Kärna ur äpplen och päron och halvera dem 3. Skär av en valfri bit ingefära, jag kör på ca 2 cm 4. Kör allt utom apelsinen genom råsaftcentrifugen 5. Pressa i apelsinen. Du kan självaklart köra den genom centrifugen oxå om du vill, men jag tycker det är smidigare att pressa i efterhand, så slipper man skala och ha sig 6. Häll upp i en tätförsluten flaska och förvara i kylen ca 3 dagar 7. Spara gärna "moset" som blir över. Det är fint att t.ex blanda i goda, härliga smoothies!



First time I saw you, I knew right away Made up my mind, you would be mine someday

, 2015-10-27, från en höstig hästdag med sällskap av mamma
 

Wednesday, March 16 08:02

Det är onsdag, jag börjar inte jobba förns efter lunch och mamma är ledig. Vad gör man inte då bättre än att boka in en hästig mor-och-dotter-dejt? Sorgligt nog gick våran ena pålle bort i somras, så vi kan inte ta en sådandär härlig långtur som vi brukade göra back in the days. Men våra hjärtan slår numera för samma havremoppe, så vi gör det nog bra ändå. Jag missar min ridlektion denna vecka, som råkar vara hoppning, attans! - så vi tänkte få till ett litet sådant pass. Yeeey! Tror min ponnyfjant kommer att vara minst lika överlycklig och nästan-alldeles-för-galet övertaggad som jag, när han inser vad som är på G. 
 
Tror ni att mina jobbtimmar kommer flyta på bra sen? Det tror jag det. 
Ha en fantastisk onsdag, vänner ❤



Once we were 20 years old


, världens absolut snyggaste. om ni frågar mig


, två av tre grabbar i mitt liv (den tredje heter irish playboy, väger runt 400 kg och springer på fyra ben)


, den stora verisionen av mig, min förebild alla stunder: så trög men så klok. världens grymmaste, knasigaste, starkaste och hoppsan-hejsan kvinna a.k.a min mamma

, finns räkor på menyn är sällan valet svårt. jag älskar, älskar, älskar räkor - men är alldeles för jäkla lat för att palla skala själv
 

Man fyller bara 21 en gång i livet - och nu var det hans tur 

I lördags fyllde min pojkvän tjugoett, och i fredags valde vi att fira. Somsagt. Och jag tänkte bjuda på lite fler bilder från kvällen! Mina päron bjöd på middag ute. Då våran favvo restaurang är stängd för tillfället pga renovering, så valde vi istället att prova något nytt. Något inte alls så centralt och ganska så jäkla tomt. Sorgligt nog. Men jag har hört att det är full rulle där på lunchen - så det är väl lungan ändå. För himla mysigt var stället! Och himla trevliga var personalen. Och jag såg att någon kommer hoppa in och köpa hemgjord glass där i sommar. Det kan ni ge er på!
 
En räkmacka och lite vitt la sig jäkligt fint i magen, innan vi stack vidare på spa. Bara han och jag. 



För att sömnen är viktig.

Okej, jag tänkte börja med något nytt här i bloggen. Att slänga in en liten prioritering för veckan, när jag känner att jag behöver det. Och kanske få någon av er där ute att tänkta till och haka på - om ni så oxå känner att ni behöver!
 
Denna veckan ligger fokuset på sömnen. För att jag suger på att prioritera det, för jag vet att det egentligen är så himlans jäkla viktigt och för att jag verkligen skulle vilja bättra det. Ibland vill bara denna lilla tjeja för mycket, att tiden till att varva ner inte riktigt finns. Eller inte riktigt prioriteras. Jag vill blogga, laga mat, ta hand om min lägenhet, dejta mina nära, ha hästen, fota, träna, äta gófrulle, shoppa, rulla igenom instagram och blablablablabla. Och dessutom har jag ett jobb (tack och lov). Går jag upp senare än 7 en ledig dag, så känns det som att jag sovit bort halva dagen. Och att jag inte kommer att hinna någonting. Jag skojar inte. 
 
Men hallå, som den lilla hälsotok jag är borde jag veta bättre. Sömnen är A och O. Tillsammans med en fin balans av träning, tankar, kärlek, nöjen och kost - skapar den hälsa. Även att det är värt att ibland sätt klockan för att hinna med att både springa en sväng och pressa en färsk juice - så kan det i vissa fall vara nyttigare att ställa klockan en timma senare. Eller mer värt att komma i säng, istället för att skrubba kroppen och smörja in i en härlig bodylotion. Jag säger inte att jag kommer stryka något av mina välmående-ting - men det är totalförjudet om inte timmarna blir till. För att sova sina timmar är viktigt. Även att man ibland kan känna sig odödlig, så är vi alla dödliga. Och säger inte energin stopp först, så kanske en smäll i väggen säger det tillsist. 
 
Min pojkvän går och lägger sig klockan 22 varje kväll. Senast. Denna vecka ska jag haka på, varenda jäkla kväll. Inga jäkla excuses. Och hinner jag inte det, så ställs klockan senare. Punkt. Som i helgen tillexempelt, för då ska jag partaja. Hörde du det nu Josefine? Bra. 
 
Hur är ni på att ta hand om sömnen? Hakar ni kanske på mitt tåg och väljer sömn som fokus denna vecka? ❤
 



Jag säger det igen: What a perf weekend

, i en islänsk källa på Gränsö spa. och där nere vid vattnet låg en bastu som vi sprang med barfota fötter på kall mark till
 
, på fredagkvällen, efter att mina päron bjudit oss på käk ute, tillbringade vi tre timmar på gränsö-spa



, suuuuushi-dejt framför mello med frida i lördags

,... och så en massa härligt hemgjort snacks på det: heta honungsrostade cahsewnötter, raw choklad med mullbär blåbär och kokos, färska jordgubbar och te. perfect. 
 
 
 

What a perf weekend

Nu ska hon ännu en gång skryta om sin jäkla helg.. tänker ni. Men tja, har man något att skryta om, så är det klart som tusan man får göra det. Så länge man inte tror att man är bättre än alla andra, lixom. För livet är värt att skryta om. Och livet är förjäkla värt att leva! 
I fredags fyllde min pojkvän 21. Eller tja, visst, det var på lördagen. Men jag tvingade han att fylla år på fredagen, eftersom att det var då jag firade honom. Mina päron bjöd på middag ute och därefter befann vi oss på spa, jag och min grabb. Avslappnade åkte vi därifrån och somnade söta i våran dubbelsäng. 
Resten av helgen har bestått av jobb. Men har man kvällarna fria, så ska man väl försusan leva kvällarna, tycker jag :pppp. Frida kom till mig igårkväll för att bli min nattgäst. Vi drog en promme längst vattnet > köpte sushi > och gottade ner oss framför Melodifestivalen. Jag hejade på Frans. Och Frans vann. Jag var nöjd!
 
Hoppas ni oxå haft en kalashelg. Jag kan slå vad om att ni kan skryta om er helg minst lika bra, om ni sett till att unna er hegen villsäga



How to be happy rule 0268: Go out and experience challenges

 

Söt jordgubbssmoothie, kokoskesokvarg, cashewsmör och jordgubbar. Saftigt och gott morotsbröd med skinka och kokt ägg. Plus grönt vaniljte vid sidan av!
 
 
- inlägget är en favorit i repris från 2014, ni hittar orginalinlägg och recept här
 

 
 

Saturday, March 12 08:1

Godmorgon lördag! Och vilket jäkla underbart väder det är! Sitter och njuter för fullan med frullen vid köksfönstret. Och avslappnad är jag oxå. Firade ju min pojkvän igår, på hans nästan-21årsdag. Mina päron bjöd på middag på en mysig restaurang man aldrig tänker på, och vi avslutade med tre timmars spa ute på Gränsö.
 Är ni lediga, så tipsar jag verkligen att ta vara på den här solen idag! Åh, vad jag är avis. Men å andra sidan: cash är king, jag är jääkligt tacksam för att ha ett jobb som jag dessutom trivs på och solen lär väl förhoppningsvis bjuda på fler dagar!
Till kvällen väntar Mello-mys med min bestie Frida. Final ju! 
 
Vem hejjar ni på? Eller vem tror ni vinner? ❤
Jag hejar nog på Frans. Lilla sötisfrans. Och dessutom är ju hans låt för-jädra-härlig. 
 



Happy Bday to my love ♡

2013, Öland
 
Visserligen är det imorgon han slår över och blir tjugoett. Men jag jobbar i helgen, och han sticker till sin hemstad - så vi låter denna dagen bli honoms. Istället. Det funkar lika fint det! Så denna kvällen är hans, helt och hållet. Klockan 16 har mamma bokat bord på en restaurang - ja, för min familj ville oxå hinna fira honom. Två timmar senare befinner vi, bara han och jag, oss på ett spa här i stan. Åh, så jäkla mys. Can't wait! Och jag hoppas han blir glad för sin dag, en dag för tidigt eller ej, som jag. ❤



Där. Så långt bortom mig själv.

Där. Så längt bortom mig själv, fast ändå inside my body. Här, fast ändå inte här. Styrd av någon annan, fast ändå av mig själv. Som en robot, fast med känslor. Död, fast ändå levande. 
 
Det var jag. Jag som tappade bort mig själv 15 år gammal och var nära på att ta mitt eget liv. Jag som hade ett sjuhundratals krig pågång samtidigt inom mig. Samtidigt som jag egentligen givit upp, hundra gånger om, så fanns det ändå en någonting inom mig som sa att det fanns ett liv utanför anorexin. Jag hade ju trots allt levt det förr. Men samtidigt som jag kämpade, så visste jag inte riktigt åt vilket håll jag kämpade. Med eller mot anorexin. 
 
 
En del av mig ville fortsätta nedåt, med siktet väldigt långt ner. Egentligen längre än vad jag själv kunde se. Till en plats som inte ens existerar. Om vi inte tror på ett liv efter döden, villsäga. En del av mig trodde att det var den enda platsen där jag dög, om jag så existerade eller ej. 
 
Den andra delen visste att det fanns ett liv. Ett liv som egentligen kan låta så enkelt, men som i mina öron lät fruktansvärt skrämmande. Så pass skrämmande att jag ibland funderade på om det ens var värt det. Ni hör, jag var störd. Störd och fast i anorexins grepp. Riktigt sjuk helt enkelt. Och även att jag någonstans där inne ville dit, så låg inte siktet alltid dit. Men även att jag gav upp fler gånger än vad jag kämpade på vägen, så var det ändå dit jag kom. Och här står jag idag. I livet. För att jag trots allt vågade kämpa ibland och ta de där små sjuhelvetes jobbiga stegen. 
 
Tack Josefine, för att det fortfarande ändå fanns en bit utav dig kvar. Tack kroppen, för att du inte gav upp när jag gjorde det. Tack ödet, för jag fick gå den vägen jag gick. Och framförallt: tack till mina närmsta som alltid fanns vid min sida. Hur jobbigt det än var, och hur idiotisk jag än var. Det är tack vare oss jag finns. 
 



Best way to start the day

iphonepics från den 16 februari, 2016

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Med en powerwalk! Gärna vid vattnet. Och det skadar absolut inte med en bästa vän vid min sida. Bara andas frisk morgonluft, se världen vakna, väcka kroppen och bara njuta. Jag älskar att se hur naturen ser olika ut från dag till dag - och ändå alltid är lika vacker, fast på olika sätt. Låta alla kreativa och taggade tankar flyga runt, samtidigt som de onödiga flyger bort. Kicka dagen! Tillåter livet, dagen, kroppen och suget - så finns ingen tvekan. För jag vet att det är så jag mår bäst. Både för stunden och för resten av dagen. 
 
 
Och när min soulmate och jag har ledig förmiddag samma dag - då finns ingen tvekan om att dejta. Det lyckades vi tajma in igår, och likaså idag när båda jobbar kväll. Nä, nu tusan ska här dejtas! 
 
Ha en fantastisk onsdag vänner, hur ni än väljer att kicka ❤



Pancake sushi date with ma babes



Pancake sushi

Pannkaks-sushi gjorda på bovetepannkakor, rullade i egensötad vaniljkvarg, krämig mintchoklad och hallon-chiasylt. Lite fikon, frusna hallon, kokoschips, kokosflingor och råa kakaonibs. Till det varsin mandel-latte sötad med dadlar, en shot på pressade rödbetor, äpple och ingefära boostad med supergreens och så ett glas med pressade citrusfrukter. Can't be more perfect. 

 

Bovetepankakor

vi dubblade receptet
 
1 dl bovetemjöl
0.5 msk fiberhusk
0.75 krm örtsalt
0.5 krm vaniljpulver
2 ägg
2.5 dl valfri mjölk
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål 2. Vispa därefter ner äggen och mjölken till en fin, jämn smet 3. Låt stå och dra i cirka 15 minuter 4. Späd speten med vatten om den verkar tjock 5. Värm upp en stekpanna till maxvärme 6. Tillsätt lite kokosolja och sänk till medelvärme 7. Stek därefter pannkakorna gyllenbruna på varje sida 
 
 
 

Krämig mintchoklad

1.5-1.75 dl valfri mjölk
80 g mörk choklad av bra kvalitét
2 äggulor
3 msk raw kakao
1 msk torkad mynta
3 msk agavesirap
 
1. Bryt chokladen i bitar 2. Värm mjölken med chokladen i en kastrull på plattan 3. När det smält: ställ det åt sidan och vispa snabbt ner äggulorna 4. Vispa ner resten av ingredienserna 5. Använd ev. direkt som en varm chokladsås eller förvara i kylskåp för att få en len, supersmarrig och fin chokladkräm
 

Hallon-chiasylt

4 dl hallon
2 msk raw agavesirap
2 msk sötströ
3 msk chiafrön
2 krm vaniljpulver
 
1. Tina hallonen om du använder dig utav frusna 2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer 3. Förvara i tätförsluten glasburk i kylskåpet ett par dagar
 
 
 

 

Tuesday, March 8 06:18

När min bae, a.k.a emma persson, och jag är lediga en och samma förmiddag, så brukar vi alltid boka in det vi är bäst på: frulledejta. Och gärna helst med en powerwalk först. Allra helst vid vattnet och i soluppgången. En sådan morgon mår man så jävla fint, så man tror man svävar. Typ. Och har vi tur så hänkar våran tredje bae Frida på. En exempel på sådan morgon hade vi här ↑ för några veckor sedan. Och ett x antal har vi i arkivet. Och en sådan tänker vi lyxa med idag! #förjäklafint
 
Ha en fantastisk tisdag vänner ❤



The only reason why we ask other people how their weekend was is so we can tell them about our own weekend


, Emma bjöd på en fantastisk, och asschysst, päronpaj som jag bara dog på


, pannkaksdejt med kikärtsplättar med mina babes


, pulled salmon-macka på rågbröd med ägg, avokado, grönt och chili-honung-hummus. och så ett alkoholfritt mousserande till det!

, ansiktsmask gjord på avokado, honung, raw kakao, kanel och olivolja
 
Lite iPhonepics från ytterligare en bra helg. När jag stämplade ut från jobbet i fredags så styrde bilen rakt mot gymmet för ett benpass med Emma. Som förövrigt var veckans andra och sista pass. Och poff så kände jag mig som en ny människa igen. Det är sjukt vad lite träning kan göra ibland. Verkligen sjukt. Inte nog med det så blev jag bjuden till Emma och hennes thaipöjk på Dim Sum och en päronpaj som jag frågat om receptet på. 
Lördag bjöd på morgonpromenad med Emma i riktigt frisk luft > en pannkaksdejt där även min andra bestie gjorde sällskap > lördagsjobb > och sen var Emma på plats hos mig igen. Vi hade #melfest och gjorde pulled salmon-macka, skrattade så att magmusklerna fick jobba, snacksade lite mer naturgodis än vad magen tycker om, kollade på Vego Rätt, kletade in oss i bajsliknande ansiktsmask och bara hade det allmänt gött. 
Som nattgäst fick jag min lillasyster som jag på söndagen drog till Linköping med för en gó dag på stan. 
 
Hoppas ni haft en fin helg vänner ❤



En pizza att kalla matporr: med päron, getost och valnötter - och rödbetshummus

 

Schysst, glutenfri pizza med tomatsås, grönkål, getost, päron, valnötter honung och balsamico. Och så rödbetshummus till det!
 
 
 
Förra veckans #melfest spenderades med min ena bästie och hennes pojkvän by my side. Vi bakade ihop en hälsosam pizza och toppade med en förjäkla fin kombination vi slängt ihop förr. Det är favoriten på vegetarisk pizza - utan tvekan kan jag lova. Senare på kvällen när godisskålarna åkte fram plingade även min andra bestie på dörren och gjorde oss sällskap. Himla fin lördagskväll tyckte jag. 
 
 

Pizza botten

orginalrecept: hanna hurbrasomhelst
jag skriver ut de mjöler/mjölk vi använde denna gång 
 
1 dl skalade sesamfrön
0.5 dl mörkt teffmjöl
0.5 dl quinoamjöl
0.5 dl sojamjöl
- du kan använda 1.5 dl av nästan vilka mjöler du vill
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl havremjölk
- alt. annan valfri mjölk
0.5 tsk örtsalt
 
1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Blanda alla torra ingredienser 3. Vispa därefter ner mandelmjölk och ägg till en smet 4. Låt stå och dra i 5 minuter 5. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två runda pizzor eller fyll en stor plåt med hela smeten 6. Grädda i mitten av ugnen i 10 min 7. Ta ut och lägg på tomatsås och valfri topping 8. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 min
 

Tomatsås

/måtten jag kör
 
1 pkt krossade tomater
färsk oregano
- jag har hittils kört massor av torkad
1 vitlöksklyfta
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, salt, peppar och lite honung i en kastrull 2. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den
 
 

Rödbetshummus

3 dl kokta sojabönor
2 dl inlagda rödbetor*
2 msk tahini
2 msk rapsolja extra virgin
2 tsk diljonsenap
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Mixa ihop alla ingedienser till en härlig hummus!
 

 
* Inlagda rödbetor: Jag lägger gärna in mina egna om tiden finns, använder mig då utav kokossocker istället för vitt, raffinerat socker. Himla fint att ha i kylen sen! Ekologiska är oxå ett fint allternativ för den "late" :]
 

 

Saturday, February 5 19:22

Och nu väntar jag på att Emma ska komma hit igen för en annan #melfest lördag. Och vi ska spendera den som vi alltid gör bäst! Med mat, skitsnack, gotte, vin och bara vara vi - för vi är en förjäkla bra kombo hon och jag!
 
Hoppas ni får en kalasfin lördagskväll vänner ❤



Throwback: March 2015

Och så har vi rullat in i mars. Mars t v å t u s e n s e x t o n. Hur sjukt känns inte det på en skala? Var det inte nyss mars tvåtusenfjorton? Eller blev det inte nyss tjugohundratio? Shit, jag har blitt gammal. Men gammal betyder rutinerad, och jag har då lärt mig genom åren att jag inte gillar mars.
 
En onödig månad sa jag när jag var liten. Och  tja, rätt så rätt hade jag väl ändå. Men i år bjuder ju mars på påsk. Och påsken är man väl ändå dum om man inte uppskattar? Och dessutom fyller min pojkvän år. Och som jag brukar säga så blir livet vad man gör det till. Dessutom: när mars är över, så är det väl ändå officiellt vår? Let the countdown begin :]
 

, en annan gó helgfrulle med min bästa, innan jag stack iväg på jobb


, var stolt över min egenskapta råa chokladcheesecake - recept


, tvingade min pojkvän att stanna bilen och fota lite egopics på mig. fotade lite egopics. dels för jag behövde fylla på, dels för att jag ville visa upp min nya favorittröja och dels för att jag ville byta bild på fejjan


, fick hem ett nytt gäng av mina älskade Questbars. kan seriöst inte leva utan dem. haha.


, hade päronens hus för oss själva. dejtade min bästa med en hemlagad pizza, vin och en film - inlägg 

, en tidig morgon med frukost, bloglovin och tända ljus


, en workoutfit med alltsammans från mitt favoritmärke #1: Stronger


, <333333

, kombinationen vit fisk, rödbetor och fetaost är faaarrrliigg - recept
 
, var helt jäkla överbubblande och storkär i mina nya springskor från Adidas by Stella McCartney. måste erkänna att de både är de bästaste och snyggaste springskorna jag ägt. slår alla med hästlängder - inlägg
 
 
, min pojkvän fyllde tjugo och tog sin Systemet-oskuld. jag retade han självklart för att jag redan fått traska (och handla) där inne i ett ganska bra gäng veckor, haha
 
, drog en weekend till sthlm, aka favoritstaden nr uno, runt min pojkväns 20-årsdag. massa mer bilder här, här, här och här
 

, vååårfeeeelings i luften
 

, käkade några Lohilo-glassar här och där. alltså shit, jag har faktiskt glömt bort att de existerar. blir nog en inom kort! - inlägg
 

, var med i Kvällsposten. var lite småkul när jag fick en Snap från en kompis som jobbade på en stor båt i Skåne. hon ba "shit, hade tråkigt och bläddrade i en tidning, och här är ju du" och där var jag. på ett stort uppslag! - inlägg


, promenerade till stan och tog en gófika med Emelie-pöllan på Espressohouse. Utomhus. I det fina vårvädret - inlägg


, var helt tokförälskad i den nya smaken på Questbars: S'mores. den tillhör fortfarande mina topp 3, utan tvekan


, kärade ner mig i denna vindjacka från Adidas by Stella McCartney. ångrar något så sjukt att jag inte köpte den 

, vart totalt endorfin(och hög-på-livet)-kickad av en löprunda längst vattnet - läs mer om den och min relation till löpning här
 
Det var det. Nu hoppas jag på ett fortsatt trevligt mars! Eller ska vi kalla det fortsatt trevlig pre-spring-månad? ☀



There is no time to be bored in a world as beautiful as this



Lingonsmoothie toppad med egensötad vaniljkvarg, en nötig chokladgegga, jordnötssmör, ekologisk kiwi med skal, frusna hallon, frusna lingon, kokoschips, kokosflingor och lite svartpeppar. Och så ett knäckebröd med bladspenat, kokt eko-ägg och peppar. Och vitt te. But first: apelsin- och jordgubbsjuice med Green mix.
 

Lingonsmoothie

1 dl lingon
1 dl hallon
1 dl frusen mango
en valfri bit skalad ingefära
1 stor mogen banan
1 dl valfri juice/en pressad apelsin
- apelsin, äpple eller morot funkar fint

För extra näringsboost

ärtprotein/sojaprotein*
- alt. annat valfritt proteinpulver
1 msk kokosolja extra virgin
1 tsk nyponpulver*
1 tsk lucuma*
ett gäng alfaalfagroddar
 
1. Tina hallon och lingon något om du använder fruset - jag brukar låta de ligga i kylskåpet över natten 2. Skala och skiva bananen 3. Mixa alla ingredienser till en härlig smoothie
 
 
 
 

 
* Växtbaserat protein: Jag använder olika växtbaserade proteinpulver. Ärt, hampa ris och soja - jag köper Pulsin' som du kan hitta hos bodystore.com här
* Nyponpulver: är rikt på C-vitamin, A-vitamin och antioxidanter. Bra för lederna - jag köper mitt hos bodystore.com här
* Lucuma: smaskig frukt som smakar kola-aktigt i pulverform. dessutom är den riktigt näringsrik! innehåller bra med fiber, antioxidanter, vitaminer och mineraler. jag köper ett ekologiskt raw lacuma från iherb.com här
 
 



Chocolate in the morning



Chokladbollsdavos toppad med banan halva ligger under gröten, frusna hallon likasådär, kokosflingor och torkade mullbär. Vaniljkräm, kokt ägg och kaffe!

 
- inlägget är favorit i repris sen 2014. orginalinlägg och recept hittar ni här