Vegansk Saffran- och apelsingryta




Sojbönspagetti*, vegansk saffran- och apelsingryta, en bädd av grönsallad, groddar, frysta hallon och hampafrön. Och så det härliga glaset hallonvatten - som gömmer supersmarriga hallon till dessert i slutet - mmh. If we ignore the cottage cheese on the top: all vegan dinner. 


 
Att saffran bara är till för lussebullar och fikan? Pfft, bullshit. Har ni aldrig testat saffran i mat, så tycker jag absolut att det är läge att göra det. För det är en jäkla fin krydda i mer än bak. Och tillskillnad från lussebullar? Det funkar till mer än bara kring jul! 
 
Saffran och apelsin är två smak-kompisar jag diggar skarpt. Riktigt jäkla skarpt. Denna rätt slängde jag ihop lite snabbt en stressig dag efter stallet. Och oj, jag vart kär. Smakar sådär kalasigt fint och går på några minuter att göra. Behöver jag säga att jag var fast hela vintern? Och fortfarande är det. 
 
 

Vegansk Saffran- och apelsingryta

1 pkt färdigkokta röda linser el. kikärtor
ett bra gäng cashewnötter
lite kokoschips
0.5 ekologisk apelsin
2-3 dl kokosmjölk extra creamy
2 msk tahini
kokosolja extra virgin
cayennepeppar
paprikapulver
vitlökspulver
0.5 g saffran
svartpeppar
örtsalt
 
1. Skölj linserna/kikärtorna noga i ett durkslag eller sil 2. Fräs dem i en torr panna tillsammans med kryddorna, dock ej saffran 3. Sänk värmen 4. Blanda lite kokosolja, tahini och kokosmjölken i en egen kastrull. Pressa ner apelsinen och riv ev. ner lite skal 5. Låt det gotta till sig lite till en tjock sås. Du kan ev. behöva tillsätta mer kokosmjölk om det stått för länge och gottat ihop sig totalt 5. Häll över linserna/kikärtorna. Släng även ner cashewnötterna och kokoschipsen och rör runt
6. Gott till vit sojbönpasta, såväl spagetti som fettuchini. Här har jag kört på sojbön-spagetti, men allra bäst tycker jag att den passar med fettuchinin faktiskt!
 

 
Testa och se vad du tycker du med! :]
 

 
* Sojbönpasta: Jag beställer Nutrinicks från bodystore.com. Finns 4 olika allternativ och i love them all - just nu 2 för 49:- hos bodystore här

KOMENTERA ?
Matilda Berlin

Men jösses vad gott det såg ut =)

2016-01-15 ❀ 14:05:28 http://matildaberlin.blogg.se/
Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

mumms

a n n i k a

Mums :D

2016-01-15 ❀ 18:23:21 http://blogofphoto.webblogg.se
Bea

Otroligt fin header, och va gott de där såg ut!
Hur är det med dig då?

Svar: Åh, men tack så himlans fina! Det är kalasers med mig, hoppas det är detamma med dig! Kram
Josefine

2016-01-25 ❀ 17:12:40 http://beahedvinds.blogg.se
Sara

Vad gott det ser ut! Skulle jag inte vara så lat när det gäller matlagning skulle jag absolut testa det, nu kan jag inte lova något...;P Men jag håller med dig om saffran i alla fall, det är en krydda som absolut borde så komma med i lite alla möjliga rätter! :)

Svar: Haha, det är inte så jäkla jobbigt som det låter. Det här receptet är faktiskt ganska så simpelt! :] Kram
Josefine

2016-01-25 ❀ 17:14:17 http://sarabacksbacka.blogg.se
rememberthiis.blogg.se

Ser riktigt gott ut :)

2016-01-25 ❀ 17:25:15 http://rememberthiis.blogg.se/



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback