#Rawsome Brownie med chokladmousse

 
Igår var jag ledig. Både från jobbet och från hästen. Det kändes ganska så knas, att absolut inte ha något "måste" en hel dag och helt plötsligt ha all tid i världen för en dag. Jag vet inte om jag älskade det, eller om det faktiskt kändes ganska så hemskt.. Haha. Men å andra var det nog ganska så nyttigt, och satt jäkligt fint, även att det inte är ett liv jag skulle vilja ha på heltid. 

All tid i världen valde jag att utnyttja på bästa sätt. Kickade med några kilometer på rullbandet, stekte bananpannkisar till frulle, hann med uppfräshning både i lägenheten och mig själv, prepade mat och bakade. På eftermiddagen drog jag hem till gatan jag kommer ifrån > tog en kylig men störthärlig promenad med mamma och vovven > och trippade sedan över till farmor, med min nybakta råa kaka, där kaffe stod färdigt. 


 
Och så tänkte jag även bjuda er på mitt recept utav raw brownie, bara för att jag tycker att den är så jäkla underbar och för att jag faktiskt aldrig publicerat det förut. Eller okejdå, den är inte hundra procentigt rå, men skippar ni kaffet så blir den. Men kaffe och choklad är ju en himla fin kombo. Det jag annars älskar med denna råa kaka är att den går snabbt att göra, inte behöver någon tid i ugnen, samt ger en massa fina näringsvärden och känns schysst för kroppen. Kalasfint ju! Smaka och njut: 
 

 

Rawsome brownie

3 dl cashewnötter
2 dl mandlar/hasselnötter
25 färska dadlar
1 dl kallt starkt kaffe
- alt. vatten eller nötmjölk
då blir den helt raw
0.5 dl kokosolja extra virgin
1 dl raw kakao
0.5 dl raw carob
- alt. mer kakao
0.5 tsk vaniljpulver
 

Chokladmousse

2 mogna avokados
4 st dadlar
1 dl kallt kaffe
- alt. vatten eller nötmjölk
då blir den helt raw
4 msk raw kakao
4 msk raw agavesirap
2 krm vaniljpulver
 
1. Mixa nötter och kaffe/valfri vätska till något kladdigt, grovkornigt, mjöl-liknande ting 2. Kärna ur dadlarna. Mixa de för sig till ett mosigt mos 3. Mixa ihop alla ingredienser 4. Tryck ut i en bakform 
5. Kärna ur avokados och dadlar 6. Mixa allt tillsammans till en chokladig mousse 7. Smeta ut över den råa brownien 8. Förvara i kylskåp

KOMENTERA ?
Patricia

Mums, den ser helt himmelsk ut! :)

Svar: Den ÄR himmelsk! c[[[:
Josefine

2016-01-21 ❀ 14:30:26 http://patriciajeppsson.wordpress.com
Marja - Baka Sockerfritt

Oh, ett bakverk enligt min stil. Mums!

Svar: En solklar favorit, på så många sätt och vis! c[:
Josefine

2016-01-24 ❀ 10:20:22 http://bakasockerfritt.se
Fröken

Mumma kardemumma! Det vattnas i munnen på mig får nog ta och prova snarast... :-)

Svar: Höhöh, det är så va?! :D Tycker jag allt att du borde!
Josefine
Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback