It’s a good day to have a good day




Röd vintersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, kanelstekta äpplen, frusna granatäpplekärnor och kokosflingor.  Kaneliga havrescones med nästan samma pålägg + pepparkaksmör, äppel- och tranbärsmos och mandlar. Och så lite C-vitaminkick i form av saftiga apelsinklyftor. Och så det obligatoriska morgonkaffet, såklart!


 
Såhär såg det ut en söndag hemma hos oss en dag i november ↑. Nu är de morgnarna alldeles för få. I och med min pojkväns fisk- och jaktintresse så sover han ofta i sin hemstad om helgerna och jag kanske jobbar. Dessutom är han inte ett lika big fan av frukost som mig. Det slutar ofta med att jag käkar upp halva hans frulle oxå. Haha, vad har jag hittat för pojkvän? Han borde fasiken vara tacksam för en sådan girlfriend som mig ;] Tur jag har finfina vänner att dejta, som delar samma intressen och livsstil som mig, höhö. 
 
 
 

Röd vintersmoothie

1 dl frusna lingon
1 dl frusna granatäpplekärnor
0.75-1 stort rött gott äpple
1 apelsin
ca 2 cm färsk ingefära
1 mogen banan
1 skopa valfritt vaniljprotein
- alt. 1-2 msk ärtprotein

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 tsk Green mix
1 tsk nyponpulver
1-2 tsk lacuma
1 msk maca
 
1. Skala så stor bit av ingefäran du vill använda och hugg av den där 2. Kärna ur och skiva äpplet 3. Pressa apelsinen 4. Släng ner alla ingredienser i mixern, behåll gärna de frusna bären frusna - det blir godast så 4. Mixa!
 

Kaneliga havrescones

2 pers
 
1 dl fiberhavregryn
1 dl mandelmjöl
25 g smör/kokosolja
1 dl valfri mjölk
1 tsk bakpulver
kanel
lite havssalt
 
 
1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en mixer 3. Blanda ihop med resten av ingredienserna 4. Klicka ut fyra små bullar på en plåt med bakplåtspapper 5. Pudra över lite kanel 6. Grädda i ugnen ca 12 min
 

Kanelstekta äpplen

 
1. Stek röda, saftiga, ekologiska royal gala-äpplen i kokosolja, kanel, kardemumma, lite ingefära och kokossocker/sötströ
 

 

Saturday, January 30 07:22

Så denna morgon tänker jag dejta mina två bästisar över en redig gófrulle. Vi har snackat om pannkakssushi, färskpressad juice och mandellatte. Alltså ahkahdkgahkdg, ni hör ju bara. Mh-mmmh! Men först tänker jag och Emma kicka dagen med en pw. Åh, denna lördagsmorgon kommer perfekt!
 
Hur frullar ni idag? Lördagslyx? ❤
 



 
 
För mig hade det gärna fått vara vinter några dagar till. Eller tja, veckor om jag ska vara ärlig, höhö. Jag vill åka mer skidor med mamma, tolka med pulka bakom hästen i snön, gosa in mig i en varm jacka och mössa och bara må bra av snöns ljus och ändå härlliga kyla. Men nu när snön smält bort och graderna stigit över noll, så kan det likagärna gå mot ljusare tider helt och hållet! Lixom blask, is och gråare väder ligger mig inte lika varmt om hjärtat ändå. Även att det mesta är vad man gör det till. Nu längar jag till hurtigt väder, längre dagar, bara ben och tja.. lättare tider. Helt enkelt. Hur ser ni på saken? 
 

 

Friday, January 29 08:22

Friyayayay. Fredagsfeelingen på topp inför ledig helg! När jag avverkat mitt jobbpass och stämplat ut klockan 19, väntar ett bokat bord på en restaurang med mitt favoritpar. God mat, förjäkla bra umgänge och kanske en vinare - det spår jag blir fint!



If there's no Chocolate in heaven, I'm not going



En av mina absoluta favoriter bland chokladiga kakor. Eller bland kakor överhuvudtaget. Delad förstaplats med mina andra favoriter. Haha. Denna svartabönkladdis med apelsinsmak. Oh, yum! Recept på den kakan hittar ni här

 
Detta har passat prima ballerina som fikapaus de senaste vinterveckorna, när minusgraderna nästan varit nere på 20. Lyxigt, värmande och sådär härligt, mäktigt, chokladigt. Mmmh, precis vad som behövts! :]
 
Man är så knäpp att man klär sig likadant när det är den temperaturen, som när det är 5 grader plus.. Haha, vinter som vinter, tycker man ju. Tills man kommer ut. Haha! Ibland får en svettas sönder och ibland vill en gråta av köld. Det är ju lixom dryga 20 graders skillnad.. Att en aldrig lär sig!
 



Homemade almondmilk



Att göra egen mandelmjölk, eller växtbaserad mjölk överhuvudtaget, är himla simpelt. Nästan larvigt simpelt. Allt du behöver är egentligen nötter, vatten, ev. smaksättning och en nötmjölkspåsen. Nötmjölkspåse kanske inte varje människa har i sitt skafferi, så du kanske inte kan pressa någon redan ikväll. Men det är sjukt jäkla värt att införskaffa sig en. Jag har en i ekologisk bomull, som går att använda om och om igen. Ni kan klicka hem den för en knapp hundralapp här

 
Nu gör jag faktiskt inte alltid egen mjölk. Eller mylk, som den så fint kan kallas när den är växtbaserad. Så jag vill inte stå här och låtsas att jag är mer perfektion än vad jag är. Även jag slänger ner färdiga från affären i shoppingkorgen. Rätt ofta faktiskt. Främst ekologisk havremjölk, då jag tycker det är den som gör sig finast i kaffe och te. Men det är himla lyxigt att lyxa till det med lite egen, raw, näringsrikare mylk då och då. Ja, det tycker jag är himla fint iallafall!
 

 
- inlägget är favorit i repris från förra året - orginalinlägg och recept hittar ni här



You should go and love yourself



Blå, söt och krämig supersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, valnötter, frusna blåbär och riven kokos. Kaffe med kokosolja och havremjölk. Och så dom näst sista lussebullarna recept uppplockade från frysen och värmda lite smått i mikron till det. 
 

Blå, söt och krämig supersmoothie

1 dl frusna blåbär
1 dl frusna björnbär
1 dl frusna körsbär
0.5 mogen avokado
1 stor mogen banan
en bit färsk ingefära
1 dl valfri juice*

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 msk hampaprotein*
1-2 tsk Green mix*
1 msk acai*
1 krm camu camu*
1-2 tsk maca*
 
1. Låt det frusna tinas något, gärna i kylskåpet över natten 2. Skala ingefäran, gröp ur avokadon 3. Mixa ihop alltsammans till en krämig, härlig smoothie
 
 
 


 
* Valfri juice: Vanligtvis pressar jag bara ner en apelsin. Men i just denna här ovan använde jag favoritjuicen just nu: rödbeta, äpple och ingefära - recept kommer
* Hampaprotein: Naturligt, växtbaserat, fullvärdigt proteinpulver. innehåller även omega-3 och omega-6, vitaminer, enzymer och mineraler. mer om det här  - jag köper antingen från bodystore eller iherb
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Macapulver: Superpulver med naturligt uppiggande egenskaper - köper det från iHerb här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här
 

 

Ny hos iHerb? 

Att beställa från USA må kunna låta läskigt.. men jag lovar: it's not. Jag har beställt i snart tre års tid och fått hem dryga trettio paket sammanlangt. En endaste gång har jag fått betala i tullen, och det var bara klantarslet her self som såg till det. Håller man sig under 1814 gram och ca max 300 kronor, så ska det inte vara några problem. Det har det aldrig varit för mig iallafall. 
Har du aldrig tidigare beställt hos iHerb, så har jag en liten rabattkod till din första beställning. Använd RGH070 i kassan. 
 
 



Winter wonderland

 

Sunday, January 24 21:24

Vilken fantastisk söndag! Eller vilken fantastisk helg överhuvudtaget. Jag hade ju mina bästa babes över igår på vårrullsdejt. Frida stannade även som nattgäst och gjorde mig frullesällskap imorse. Det var mys. Taggad på dagen satte jag mig i bilen mot min pållefjant, där några timmar och världens mysigaste vintertur väntade. Och nu på kvällen hade jag och Emma bokat in oss på ett Kettlebell pass, så Kettlebell det blev! Nu väntar jag bara på att de sista maskinerna i tvättstugan ska bli klara, innan jag får nanna sängen (och sova jämter min förkylda pojkvän. kära immunförsvar, var med mig nu). Ingen söndagsångest här inte. Det vore ju ändå himla trist om man inte hade ett jobb/skola att gå till, right? 
 
Hoppas även ni fått en kalasfin söndag, vänner ❤



Saturday raw FIKA



Igårkväll efter mitt 10-timmarspass, styrde jag Svante - min bil heter så, ja, höhö - mot huset som jag växt upp i. Där stod pappa i köket och styrde, jag lånade dushen, drog på mig pyjamas och hjälpte pappa med resten. Någon timma senare var vi samlade alla, hela familjen + en kompis till min syrra, runt vardagsrumsbordet med fisktacos! Alltså mmmh! Det var första gången vi gav oss på det, och absolut inte sista. Hörde att det blir redan på mammas födelsedagskalas nästa helg!
 
Och idag vaknade jag i mitt gamla flickrum, kikade ut genom fönstret och spådde en fin vinterdag. Drog på mig easytonen och drog min gamla pw-runda längst med vattnet och ett riktigt winter wonderland. Denna morgon var otroligt fin och jag fick ut det bästa av den. Smoothiefrulle och en stor kopp kaffe framför nyhetsmorgon på det. Kunde inte startat bättre. 
 
 
Mor och far hade lovat att hjälpa mig köpa lite förvaringsmöbler till vårat vardagsrum. Tro mig, att leva med mig som flickvän är kaos. Pojkstackarn har typ.. ingen plats alls till sina grejer. eller mat. eller någonting. Men min absoluta favoritaffär var stängd pga tripp till Formexmässan. Så istället valde vi att traska omkring på stan och sjunka ner i varsin skön fåtölj på ett fik. 
 


Inte tusan trodde jag att det fanns raw food-fika i min lilla kuststad. Men jovisst! På det relativt nyöppnade fiket, eller tja, alltså de bytte ägare för något år sedan knappt. tror jag att det var, stod de och tittade på mig. En cappuchino och en rawfood-kaka fick det bli. Mmmmh. 
 
 
Och alltså. Jag känner mig helt auummmm i själen. Om ni hajjar vad jag menar, ni vet mantra, yogaord, ni vet. Det är sjukt hur man kan bli så avslappnad av att sova hos päronen, lite frisk luft, lite motion och inga som helst måsten. Så här avslappnad i själen, som jag har känt mig de senaste veckorna, har jag nog inte känt mig på hundra år. Jag är proffs på att boka in mig på alldeles för mycket och stressa sönder. Det är inte nyttigt. Absolut inte. Lagom är bäst, tråkig svenne kan jag gott vara. 
 
 
Nä, nu jävlar är det dags att ta tag i livet igen. Ska sticka till mataffären och möta mina två besties. Ikväll står vårrullsdejt, en vinare och sleepover på shemat. Jag slår vad om att det kommer bli kalas. 
 
Hoppas ni får en fantastisk lördagskväll, vänner ❤



Spring rolls date



Färska vårrullar, fyllda med massa fräscht och gott. En jordnötssås att dippa - okej läs: dränka - rullarna i. Och så ett alkoholfritt vitt vin till det. Så.jäkla.gott. Dessert till det blev raw chokladmousse recept, en stor kopp te och fortsatt skitsnack. 



Okej, nu kommer ett sådantdär Emma-Josefine-dejt-inlägg igen. Men vi är förjäkla bra på det, som jag brukar säga. Såhär såg det ut på våran dejt häromveckan. Jag var otroligt jäkla sugen på vårrullar, och Emma likaså. Fattar inte hur vi alltid kan lyckas time'a in samma. Vi är helt enkelt meant for each other, haha. Så varför i helskotta skulle vi inte så till på det? Vårrullsdejt blev det!
 
Och låt oss prata lite om det alkoholfria vita vinet förresten. Jag tycker det är kalasfint. Liksom ibland vill en ju ha ett glas eller två, tre - men kanske inte alkoholen. Som i det här fallet när en skulle ta sig hem med bil. Eller när man bara inte vill få för många alkoholhelger. Det kan få kännas lyxigt ändå! Tråkigt nog är dock utbudet av ekologiska alkoholfria allternativ sämst. 
 
 
 
 

Färska vårrullar

rispapper

fyllningsförslag

morötter
gurka
räkor
avokado
valfria nudlar
alfalfagroddar
färsk koriander
pressad citron
 
1. Värm en kastrull med vatten 2. Skiva grönsakerna till lagom små bitar och förbered resten av din fyllning 3. Doppa rispapprena i vattnet, en och en, fyll med fyllning > rulla ihop och knyt igen kanterna. 
 

Jordnötssås

orginalrecept: flora
 
2 msk sesamfrön
0.5 dl extra virgin rapsolja
1 tsk diljonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk agavesirap
4 färska dadlar
2 tsk citronsaft
3 msk tamarisoja
1 vitlöksklyfta
4 msk jordnötssmör
 
1. Kärna ur dadlarna 2. Mixa alltsammans till en smarrig sås!
 
 
 

 
 

Friday, January 22 08:02

Idag är det fredag, och fredagsmys ska det bli. Men först sticker jag iväg på en längre jobbdag, innan bilen styr direkt hem till mina päron. Där väntar tydligen fisktacos! Spännande, spännande. 
 
Ha en fantastisk fredag vänner ❤



#Rawsome Brownie med chokladmousse

 
Igår var jag ledig. Både från jobbet och från hästen. Det kändes ganska så knas, att absolut inte ha något "måste" en hel dag och helt plötsligt ha all tid i världen för en dag. Jag vet inte om jag älskade det, eller om det faktiskt kändes ganska så hemskt.. Haha. Men å andra var det nog ganska så nyttigt, och satt jäkligt fint, även att det inte är ett liv jag skulle vilja ha på heltid. 

All tid i världen valde jag att utnyttja på bästa sätt. Kickade med några kilometer på rullbandet, stekte bananpannkisar till frulle, hann med uppfräshning både i lägenheten och mig själv, prepade mat och bakade. På eftermiddagen drog jag hem till gatan jag kommer ifrån > tog en kylig men störthärlig promenad med mamma och vovven > och trippade sedan över till farmor, med min nybakta råa kaka, där kaffe stod färdigt. 


 
Och så tänkte jag även bjuda er på mitt recept utav raw brownie, bara för att jag tycker att den är så jäkla underbar och för att jag faktiskt aldrig publicerat det förut. Eller okejdå, den är inte hundra procentigt rå, men skippar ni kaffet så blir den. Men kaffe och choklad är ju en himla fin kombo. Det jag annars älskar med denna råa kaka är att den går snabbt att göra, inte behöver någon tid i ugnen, samt ger en massa fina näringsvärden och känns schysst för kroppen. Kalasfint ju! Smaka och njut: 
 

 

Rawsome brownie

3 dl cashewnötter
2 dl mandlar/hasselnötter
25 färska dadlar
1 dl kallt starkt kaffe
- alt. vatten eller nötmjölk
då blir den helt raw
0.5 dl kokosolja extra virgin
1 dl raw kakao
0.5 dl raw carob
- alt. mer kakao
0.5 tsk vaniljpulver
 

Chokladmousse

2 mogna avokados
4 st dadlar
1 dl kallt kaffe
- alt. vatten eller nötmjölk
då blir den helt raw
4 msk raw kakao
4 msk raw agavesirap
2 krm vaniljpulver
 
1. Mixa nötter och kaffe/valfri vätska till något kladdigt, grovkornigt, mjöl-liknande ting 2. Kärna ur dadlarna. Mixa de för sig till ett mosigt mos 3. Mixa ihop alla ingredienser 4. Tryck ut i en bakform 
5. Kärna ur avokados och dadlar 6. Mixa allt tillsammans till en chokladig mousse 7. Smeta ut över den råa brownien 8. Förvara i kylskåp



Cranberry



Inte så estetiskt vackra bilder kanske, utan bara några iphonepics knäppta i badrummet såhär innan läggdags. Naket och naturligt helt enkelt - taget direkt ifrån livet. Men jag kände att jag så gärna ville visa er denna ansiktsmask. Eller egentligen bara snacka om Lush överhuvudtaget. För jag älskar Lush. "Fresh handmade cosmetics". Naturligt, fräsht och vegetariskt. Dessutom är de emot djurtester - alltså inga stackare som behövt utsätta livet för att vi ska ha're gött. Lush är helt enkelt bara för underbart.
 

 
Och jag använder deras produkter dagligen. Såsom i ansiktskräm, ansiktsvatten, ansikts- och kroppsskrubb och ansiktsmasker. Jag har tipsat om två favoritprodukter från Lush förr, härNär man har 5 tomma, tvättade Lushburkar, så får man nämligen lämna dem till Lush och få en färsk, ansiktsmask helt gratis! Kalasfint ju. 



it may be winter outside, but in my heart it's spring



Röd vintersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, hallon-chiasylt, äpple- och tranbärsmos, valnötter, frusna lingon, frusna granatäpplekärnor, torkade gojibär och hampafrön. Årets fulaste lussebulle - made by my bf - till det och en clementin. Och så en kopp te med te från min te-julkalender. 



En frukost från en morgon i december. Men tusan. Lussebullar käkar ja fortfarande. Eller okej då, till viss del iallafall. Senast var för någon vecka sedan, och jag har en kvar i frysen faktiskt, som väntar på att käkas upp. Men jag kunde inte låta denna frulle vänta tills nästa år. Så vi säger vintrig frulle istället för julig frulle. Och lixom, tusan, det är ju cirka 20 grader kallare ute än vad det var på självaste julafton. 
 


Och.. Haha.. Den fula lussebullen står min pojkvän för! På något sätt påminner den mig om Bläckvard i Svampbob. Men lixom, den är charmig på något sätt. Nog ändå den finaste lussebullen jag har ätit om jag ska vara ärlig. Jag fick en chock när jag kom hem och det luktade lussebullar i hela lägenheten. Lixom vad hände? Och än mer chockad skulle jag bli, när det en vecka senare fanns ett bra gäng rocky road att gotta sig i oxå. Feta pluspoäng till min grabb där!

 
 

Röd vintersmoothie

1 dl frusna lingon
1 dl frusna granatäpplekärnor
0.75-1 stort rött gott äpple
1 apelsin
ca 2 cm färsk ingefära
1 mogen banan
1 skopa valfritt vaniljprotein
- alt. 1-2 msk ärtprotein

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 tsk Green mix
1 tsk nyponpulver
1-2 tsk lacuma
1 msk maca
 
1. Skala så stor bit av ingefäran du vill använda och hugg av den där 2. Kärna ur och skiva äpplet 3. Pressa apelsinen 4. Släng ner alla ingredienser i mixern, behåll gärna de frusna bären frusna - det blir godast så 4. Mixa!
 


 
 
* Ärtprotein: Mjölkfritt, naturligt prottepulver - köper mitt från bodystore.com här
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Nyponpulver: Nypon, en riktig näringsbomb! - jag köper mitt i pulverform hos bodystore.com här
* Macapulver: Superpulver med naturligt uppiggande egenskaper - köper det från iHerb här



Vinterpicknick med mina tjejor

 
 
Förrförra söndagen, det vill säga söndagen den 3 januari - dagen innan vinterlandskapet slog till i Sverige, drog jag och tre utav mina tjejor ut till Gränsö Slott och satte oss vid ett picknickbord vid vattnet. Ska vi kalla det knytfika? Alla hade med sig en drös med gotte, som vi lät oss gotta på medan munnarna gick i ett. 
 
, jag hade bl.a med mig apelsinkladdkaka, pepparkakskvarg, färskpressad apelsinjuice och kaffe i världens finaste termos


 
, ..och det fanns mycket mer annat gott att välja på
 
, så som tess snöbollar och rocky road tillexempelt
 
 
Där satt vi tills solen gick ner, minusgraderna kändes tusen gånger kallare än innan och vi kände oss halvt spyfärdiga. Om det var smart att köra knytfika straxt före man skulle möta upp två andra vänner på gymmet? Haha, nja. Behöver jag säga att hälften likagärna kunde ha kommit upp? Haha. 
 
Nu befinner sig två utav de där filurerna på andra sidan jordklotet, där de tänkt resa runt i 2,5 månaders tid. Om det känns konstigt att inte ha dem nära till hands? Ja, det känns lite småskumt. Men jag slår vad om att de är och samlar på sig ytterligare en massa kalasminnen i livet. 
 



Pizzadejt med bästa bae

 

Pizza gjort på hälsosam, glutenfri botten och tomatsås recept toppad med getost, päron och valnötter. En vintrig, vitaminboostande sallad på grönkål, broccoli, sockerärtor, apelsin, granatäpplekärnor och kokoschips. Och såen klick rödbetsallad på det! Den smak-kombinationen var dröm kan jag lova. 

 
Vi är förjäkla bra på att dejta jag och den dära tjejan. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det? Ett x antal, haha. Och det kommer ni säkert få höra hundra gånger till. Men det är så mitt liv ser ut när min pojkvän sticker till sin hemstad: jag dejtar Emma, helt enkelt. För vi klickar så jäkla bra hon och jag!
 
Sådär ⇡ såg det ut i min lägenhet den 26 december. Vi drog en pw, lagade vegetarisk pizza och gottade ner oss i en chokladask. Lördagsmys på topp om ni frågar mig!
 

 

Saturday, January 16 18:52

Lördag igen vänner. Har ett gäng timmars jobb bakom mig och 6 km ren löparglädje på rullbandet. Nu gottar jag mig med ett ass av sötpotatis, hummus och kokta ägg innan jag sticker till min lilsis för lördagsmys och övernattning i mina pärons hus.
 
Önskar en fantastisk lördagskväll till er oxå ❤



Vegansk Saffran- och apelsingryta




Sojbönspagetti*, vegansk saffran- och apelsingryta, en bädd av grönsallad, groddar, frysta hallon och hampafrön. Och så det härliga glaset hallonvatten - som gömmer supersmarriga hallon till dessert i slutet - mmh. If we ignore the cottage cheese on the top: all vegan dinner. 


 
Att saffran bara är till för lussebullar och fikan? Pfft, bullshit. Har ni aldrig testat saffran i mat, så tycker jag absolut att det är läge att göra det. För det är en jäkla fin krydda i mer än bak. Och tillskillnad från lussebullar? Det funkar till mer än bara kring jul! 
 
Saffran och apelsin är två smak-kompisar jag diggar skarpt. Riktigt jäkla skarpt. Denna rätt slängde jag ihop lite snabbt en stressig dag efter stallet. Och oj, jag vart kär. Smakar sådär kalasigt fint och går på några minuter att göra. Behöver jag säga att jag var fast hela vintern? Och fortfarande är det. 
 
 

Vegansk Saffran- och apelsingryta

1 pkt färdigkokta röda linser el. kikärtor
ett bra gäng cashewnötter
lite kokoschips
0.5 ekologisk apelsin
2-3 dl kokosmjölk extra creamy
2 msk tahini
kokosolja extra virgin
cayennepeppar
paprikapulver
vitlökspulver
0.5 g saffran
svartpeppar
örtsalt
 
1. Skölj linserna/kikärtorna noga i ett durkslag eller sil 2. Fräs dem i en torr panna tillsammans med kryddorna, dock ej saffran 3. Sänk värmen 4. Blanda lite kokosolja, tahini och kokosmjölken i en egen kastrull. Pressa ner apelsinen och riv ev. ner lite skal 5. Låt det gotta till sig lite till en tjock sås. Du kan ev. behöva tillsätta mer kokosmjölk om det stått för länge och gottat ihop sig totalt 5. Häll över linserna/kikärtorna. Släng även ner cashewnötterna och kokoschipsen och rör runt
6. Gott till vit sojbönpasta, såväl spagetti som fettuchini. Här har jag kört på sojbön-spagetti, men allra bäst tycker jag att den passar med fettuchinin faktiskt!
 

 
Testa och se vad du tycker du med! :]
 

 
* Sojbönpasta: Jag beställer Nutrinicks från bodystore.com. Finns 4 olika allternativ och i love them all - just nu 2 för 49:- hos bodystore här



Why wake up stressing? When waking up is a blessing



Krämig och söt blåbärsmoothie boostad med diverse superfoods som spirulina, maca, camucamu och acai. Denna toppad med kokoskesokvarg, chiafrön, pumpafrön, mullbär och frusna blåbär. En skiva kryddigt bröd recept med pepparkaksmör recept.


 
- inlägget är favorit i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här



What ever you decide to do, make sure it makes you happy

 

Röd supersmoothie toppad med nötig chokladkräm, vaniljkesokvarg, chiasylt, skivade fikon, frusna hallon, råa kakaonibs och hampafrön. En kopp te och ett perfekt kokt ägg vid sidan av. Yummie!
 
 
 

Röd supersmoothie

1 dl frusna lingon
1 dl frusna hallon
0.5 dl frusen mango
1 mogen banan
0.5 mogen avokado
1-2 cm färsk ingefära
1 apelsin
2 msk ärtprotein
- alt. valfritt protein, t.ex vanilj

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 tsk Green mix
1 tsk nyponpulver
1-2 tsk lacuma
1-2 tsk maca
 
1. Tina ev. lite av bären över natten i kylskåpet, alt. på tiningseffect i mikron. Jag brukar låta lingonen och hallonen tinas i kylen, medan mangon får vara frusen 2. Skala så stor bit av ingefäran du vill använda och hugg av den där 3. Pressa apelsinen 4. Släng ner alla ingredienser i mixern 4. Mixa!
 

Nötig chokladkräm

 
1 dl valfritt nötsmör
- jornöt, mandel, hasselnöt
1 dl valfri mjölk/vatten
4 msk raw kakao
2 msk agavesirap
 
1. Blanda ihop alla ingredienserna 2. Förvara i tätförsluten glasburk i kylskåpet ett tag
 
 
 



Meat free monday? Testa vegetariska julbullar

 

All vegetarian, almost vegan, dinner

Julbullar, svampstuvning recept, chili-honung-hummus recept och ungsrostad butternutpumpa. Hundra procent vegetariskt, och nästan veganskt, hela köret. En fräsh sallad på bladspenat, sockerärtor, tomat, rödlök, ärtskott och färsk citronmeliss till det. Och så ett glas med hallonvatten!
 
 
Vem sa att det är kött som smakar? Och inte kryddorna man kryddar det med. Och vem sa att vegetariskt var äckligt? Och inte alls kan påminna om våra klassiska rätter. Här har ni julbullar som smakar julköttbullar, bara lite härligare, krämigare konsistens. Belive me. Och jag älskar det faktum att ingen levande själv behöver ta stryk eller skada. Det är lixom win win situation. 
 
 
Dessa godingar har hängt med mig sedan i höstas, och var ett utav mina bidrag till årets julbord. Tyvärr hann jag inte med att visa er dem innan julafton, men jag tycker att de funkar finfint hela vinter ut. Lixom det är ju nu snötäcket har lagt sig över vår svenska mark och kylan smygit sig på. Det är ju tusan nu värmande julkryddor smakar bäst.
 

 

Julbullar

inspiration: coop
 
1 pkt kokta svarta bönor
3 dl mandelmjöl
2 dl näringsjäst
1 gul lök
1 ägg
1 tsk mortlad kryddpeppar
0.5 tsk vitpeppar
0.5 tsk örtsalt
 
råa mandlar
 
1. Mixa mandlarna i en bunka 2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa lite till 3. Mixa råa mandlar till ett mjöl 4. Forma till bollar och rulla i mandelsmulet 5. Hetta upp en stekpanna och stek dem i valfri olja på medelvärme, ca 8 min
 
 

 
Spar dem till nästa år, eller gör som jag: släng ihop dem nu i veckan! Kanske redan ikväll och dra en såkallad meat free monday! För dig, för dom och för vår planet. 
 
 



Hembakat är bäst.


Reprisar ett inlägg från januari 2015. Bara för att jag råkade inspirera mig själv, genom att kika tillbaka i bloggen. Och kanske kan jag råka inspirera er med. För den här veckan tänker iallafall jag.. baka bröd. Knäckebröd eller bröd - det får vi se. Det var alldeles för länge sedan jag gjorde det. Och det är ju både himlans jäkla smidigt, himlans jäkla gott och himlans jäkla bra. 

 
- inlägget är favorit i repris. ni hittar orginalinlägg och recept här
 
 

 

Monday, December 11 08:15

Ledig måndag! Nu på morgonen har jag en tid för att fixa naglarna. Jag har gellackat mina naglar sedan i somras och är fast. Tycker det är så himla skönt att inte behöva tänka på nadlar när man jobbar och har häst, ex. För Vvik'sbor tipsar jag verkligen att gå till Josefine, min fd. kollega, som har sitt hos frissörsalongen Stil. Därefter väntar pållen min på mig och ikväll tänkte jag dra ett ryggpass med Frida och Jonas. Alltså äntligen har jag fått med mig två av mina favoriter till mitt favoritgym. Tänkte även slänga in och baka någonting därimellan. Vad vet jag inte än? Kanske några bollar? Det var länge sen. 
 
Ha en fantastisk måndag vänner ❤



Black bean orange brownie

 
Alltså. Den där svartabön-brownien recept har varit med mig länge nu. 2,5 år närmare bestämt. Den är lixom den godaste kladdkakan jag någonsin smakat. Så chokladig, så krämig och fudge'ig på något sätt. Och även så jäkla schysst. Tillfredställer både kropp och knopp, utan att föra något negativt med sig. Det har ju blivit ett x antal sådana kan ni förstå. Närmare bestämt än så kan jag inte säga. Men kanske uppåt en 40 kakor? Jomen, det måste det väl ändå vara. Min favoritkaka, utan tvekan. Jag brukar göra den som den är, med mintsmak, med pepparkakssmak, eller som min senaste favorit: med smak av apelsin. 
 
 
 

Apelsinkladdkaka på svarta bönor

 
1 pkt svarta bönor
14 st dadlar 
2 ägg
1 dl kokosolja
150 g mörk choklad
4 msk agavesirap
- alt kokossocker, honung..
4 msk raw kakao
1 tsk vaniljpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 apelsin, skalet
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Kärna ur dadlarna 3. Skölj svarta bönorna noga 4. Häll i en skål tillsammans med dadlarna 4. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Smält chokladen över vattenbad 6. Riv ner apelinskalet och vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig visp 7. Rör ner agavesirap, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönorna 8. Häll sedan ner även chokladsmeten 9. Mixar så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper eller i en form smord med kokosolja 10. Grädda i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara riktigt kladdig. Den blir godare dagen efter när den stått i kylen och gottat till sig. 
 

Chokladtäcke

50 g mörk choklad
0.5 dl kokosolja utan smak
4 msk philadelphia/kvarg
4 msk kakao
4 msk agavesirap
0.5 apelsin, skalet
 
1. Smält chokladen över vattenbad 2. Riv ner apelsinskalet 3. Rör ihop alla ingredienser till en krämig glasyr (varning: faaarligt god) 4. Smeta över den svalnade kakan 5. Ställ in i kylen igen
 

Obs!

 Kakan är godare dagen efter när den stått och gottat till sig i kylen
 
 
 
 
Ha en fantastiskt fin söndag, vänner! ❤



Sushi night

 
Häromveckan kände jag mig bortskämd, när mitt favoritpar bjöd över mig på hemgjord sushi. Behöver jag säga att det var det godaste på länge? Och förjäkla trevligt dessutom. Sushi känns ju himla lyxigt i sig, och hemrullad ska vi inte ens tala om. Jag hade faktiskt inte ätit sushi på flera år. Shit vad hände? Men fick upp smaken för det igen. Så nu är jag sugen på sushi 24/7, typ. 
 
Inte nog med det så delade vi på en brietårta jag och Emma. Lixom klart som tusan en går wild när det står en underbart smält jäkla ost-tårta med mörk choklad framför en. Och kollade på Magic Mike. Porrkväll till 110% om en får säga det själv! Haha, okej nu ska jag chilla ner.  
 
 
 
Emma är ju dock lite smått småkonstig, om ni frågar mig, som inte gillar sushi. Men vårrullar fick hon. Och några fick vi oxå. Och det är ju inte så himla pjåkigt det heller. Ikväll kommer jag att dejta den bruttan över vårrullar, skitsnack och någon smarrig efterrätt! Can't wait!
 
Men först ska jag ge mig ut i skidspåret med mamma, käka någon smarrig lunch, dejta Emma och Frida p gymmet och städa hela lägenheten. En är ju ledig idag förtusan!
 
Ni får ha en fantastisk fredag, vänner ❤



Äppel, päppel, pirum, parum

 
Äppelmos! Underbart. Och hemgjort sådant utan konstigt tjaffs? Underbarare. Inlägget är favorit i repris från 2013, och ni hittar orginalinlägg och recept här



Hej mitt vinterland, nu är jag här


, i söndags drog vi ut på en vintrig picknick. jag, emelie, tess och felicia. köpte med mig nya termobyxor (veckans bästa köp), kokade kaffe och hällde i termos och alla tog med sig "lite" fika för ett knytkalas. hamnade på ett av Västerviks mysigaste ställe och satt på en bänk tills solen valde att gå ner och graderna sjönk ytterligare med den
 

, tog en snö'ig tur på min fjant. han var otroligt duktig och fick inget cp-ryck en endaste gång. behöver jag nämna att det var den mysigaste ridturen på länge? 

, ännu mer snö hade lagt sig, och jag tog mig till fots i snön till frida som styrde bilen till gymmet där emma väntade för ett benpass. emma och jag har varit den bästa träningsduon sen vi lärde känna varandra i juni 2014. nu ser det ut som att en av mina besties sen barnsben utökar våran fantastiska duo till en trio! wihoo


, när mamma frågade om vi skulle ge oss ut i skidspåret, så fanns det inget tal om något tvek. klart som tusan vi skulle! inget spår var gjort, men det fixade vi fint till på egen hand. kombon frisk luft och mamma är alltid så otroligt fin!

 
 
, lite försenat överraskningskalas för mosatosa. hon råkade ju befinna sig på andra sidan jordklotet på självaste födelsedagen. jag bjöd på bönkladdkaka med apelsinsmak och vi slängde ihop en marängswish till det
 
 

Last few days through my iPhone

Alltså, åh, äntligen är vinter-Sverige här! Jag vet lixom inte riktigt om jag skulle känna mig redo för sommar, om det inte kom någon snö. Likväl känner jag på sommaren, fast tvärtom. Årstiderna ska vara årstider. Det bara är så. Inte ett grått, trist, halvkallt Sverige året om. Men nu har snön landat, och jag håller tummarna för att den väljer att stanna ett tag. Jag vill hinna samla på mig ett x antal vintriga minnen. 
 

 
 

Wednesday, January 6 20:22

En röd dag känd som Trettondag jul. Några få timmars jobb på det ger lön för så många - fantastiskt ju, en tackar o tar emot. Åkte hem och drog i mig en bit bönkladdis och kaffe innan jag och mamma befann oss i skidspåret igen och gled fram i spåret vi fixat till så fint igår! 
 
Hoppas ni haft en fantastisk, vintrig trettondag ❤



Throwback: January 2015

Att gå in i en ny månad betyder en throwback från förra året. Bara för att det både är kul och nyttigt att gå tillbaka. Man kan inspirera sig själv, samt inspirera andra på nytt. Och det är ju härligt. Jag kommer även dra en årsresumé genom hela året som gått, med alla årets höjdpunkter, samlade i ett och samma inlägg. Men vi börjar med det här: en throwback från januari 2015. 
 

, en supersmarrig vinrig frulle. blåbärsmoothie och julkryddigt bröd! det är heaven - inlägg


, mamma är bra på att överraska med Åre-strutar! marsipan och mörkchoklad är förövrigt min favoritkombo
 

, gick o blev med nya träningskläder. all grey. bara för att grått är så jäkla snyggt att träna i. linnet kommer från Nly Sport och tightsen från H&M


, var helt galen i min saffrans-fisk-gryta - recept


, började exprimentera med icke-mjölkbaserade-såser. denna goding fick bli en utav de första - recept



, vart några kikärtsplättar här och där - yummie! - inlägg


, fyllde på med mina favoriter från Lush. vad skulle jag göra utan dessa - inlägg

 
, satte återigen lite färg på mig, även denna gång på Salong betong. en så liten tatuering, men med så stor betydelse - mer om den här 
 

, drog en sväng till huvudstaden med Emma - inlägg


, dejtade moatoa över en sväng i stallet och en räkmacka. just nu insåg jag hur jäkla mycket jag skulle behöva en dejt med den kvinnan - inlägg


, fick sötaste marsipanfigurerna av Frida i julklapp. behöver jag säga att jag drog mig för att äta upp dom? men tillsist rök även dom

, mamma inredde som vanligt finare än finast - inlägg
 

, lite mer kikärtsplättar? behöver jag säga januari's besatthet? - inlägg

 

, en kan inte ha för mycket träningskläder. fick hem ett par nya godingar från bästa Stronger  


, drog en fikadejt med två utav mina favorittjejer på Espresso house. chokladbollen var gratis med appen, och gratis är gott, så därför slog jag till stort

 

, lite nytt fint från min absoluta favoritaffär när det gäller inredning: Zara home
 
, drog in till Linkan med min boyfriendo och shoppade bl.a en ny apfin sportbh
 

, och käkade lunch på mitt gamla jobb: älskade Hälsofreak

, choklad gör alltid livet bättre, även när det känns bäst
 

, drog och "hälsade på" det gamla källargymmet i min pojkväns, och även min under gymnasieåren, hemstad. där jag började förså mig på allt med vikter och där allt faktiskt startade på riktigt


, en annan lyxigt vintrig frulle: krämig blåbärssmoothie och mjuk pepparkaka - inlägg

 

, jag var med i VeckoRevyn, nr.2 2015 - so fkn proud of myself - inlägg
 
, hänkade på när Jonas jobb drog till Kisa* en kväll och åkte slalomskidor. kan inget annat än älska det
 



Chickpea pancakes breakfast date with my bae

 

Kikärtspannkakor med egensötad vaniljkvarg, pepparkakssmör och granatäpplekärnor. Toppade med kanelstekta äppelskivor, kokosflingor och mer granatäpplekärnor. Och så en kopp kaffe med mjölk till det!
 
 


Ett utav mina favoritsätt att starta dagen på är frukostdejt med min bästa babe. Hon den där som jag är så jäkla likasinnad med. Gärna med en tidig powerwalk innan om det ska vara fullkomligt. Kanske är det just för att det är så jäkla svårt att få in, lixom det ska matcha med ledighet för båda, som det känns så extra lyxigt och fint. Fast äh, inget med den bruden skulle kunna gå fel. 
 
 
Pannkaksreceptet är mitt favoritrecept på pankakor, nästefter bananpankisarna som alltid kommer att vara number uno. Receptet kommer från Hanna's bok Friedly food, jag har bara valt att dubbla mängden kanel och kardemumma i mina! Muums.  
 
 

Kikärtspankakor

orginalrecept: hanna, friendly food
 
1.5 dl kikärtsmjöl
4 rumstempererade ägg
1 tsk bakpulver
2.5 dl valfri mjölk
1 msk agavesirap
0.5 krm örtsalt
1 krm kardemumma
4 krm kanel
 
1. Vispa ihop alla ingredienser till plättarna i en skål. Låt gärna smeten stå och dra i 15-20 minuter så blir den ännu godare och lättare att ha att göra med i stekningen 2. Grädda plättarna i ett plättlägg med kokosolja, eller använd en vanlig stekpanna 3. Stek på medelhög värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna
 

 
 
* Pepparkakssmör: Mmmh! Supersmidigt att slänga ihop ditt eget - recept
* Kikärtsmjöl: Kikärtsmjöl är ett mjöl gjort på enbart kikärtor. Du kan klicka hem det från bodystore.com här. Har även hittat detta i vissa matbutiker



Sisters night

, iphonepics
 
 

Saturday night, January 2

Efter jobbet styrde jag och Svante , min kära lilla bil, hem till mina pärons hus. Sisters night och hundvakt stod på shemat. Köpte hämtmat, kollade på Grease, snacksade på choklad och gjorde Dubsmash's. Somnade jäkligt sött i min mammas och pappas säng, med en snarkande vovve jämter mig och en spinnandes katt. Sov jäkligt gött och vaknade med en blöt puss av lillkissen. Alltså, där dog jag halft. Vad husdjur är underbara. 
 
Hoppas ni haft en fantastisk lördag vänner! ❤



Självaste julafton 2015


, mamma hade som vanligt fixat fint i hela huset. även att jag är totalt jäkla nöjd och nerkärad i våran gran, så kunde jag inte låta bli att bli avis på hennes. hon är så jäkla bra på att fixa fint min mor!

, även bordet var dukat fint, med varsin söt liten nalletomte på varje fat
, det bjöds på glögg som välkomsdrink 
 
, årets julbild på mig och syster. har blivit en fin tradition att knäppa lite fina bilder i tomteluvorna tillsammans!
 
 
, round 1: vegetariska jul"kött"bullar, farmors omelett med stuvad spenat, hemgjord rödbetsallad, löksill, jansons frestelse, kallrökt lax, ägg med majonäs och räkor, champinjonstuvning
 

, pappa var tomte. i samma gamla mask som farfar hade när vi var små. det är så den riktiga tomten ser ut, om ni frågar mig

 , till efterrätt bjöds det på mjuk pepparkaka min mamma bakat, lite glass och ännu mera glögg
 
 

Självaste julafton 2015

Sådär. Här kom min julafton i bilder. En julafton hos mina päron, med hela min lilla släkt (ja, hela tjocka släkten får rum kring köksbordet). Man må kunna ha höga förväntningar om julafton, men jag tycker ändå alltid att man blir nöjd. Det lixom räcker med att få umgås med sina nära och kära för att bli mätt, nöjd, glad och avslappnad. 
 
 

 

Saturday, January 2 07:58

Morgon vänner! Hur står det till? Med mig är det kalas. Laddar upp för ett gäng timmars jobb innan jag befinner mig i mina pärons hus med min syrra. Hundvakt åt gammeltanta som går på hjärtmedicin och systerkväll med sleepover står på shemat. Jag slår vad om att det blir en kalasmysig kväll. 
 
Vad har ni för lördagsplaner vänner? ❤



Gott nytt år ✳



Och så var det årets sista dag. Jag drog på mig en likadan klänning som på julafton, fast i svart. FInns på Gina tricot och ni kan klicka hem den härKärade ner mig såpass mycket i den, att jag var tvungen att ha två. Jonas och jag lagade nyårsmiddag. Eller tja, kombinationen av en fisk-och-vegitarian och en jägare går inte alltid hand i hand. Med andra ord lyxade vi med varsin favoriträtt. Emma och Bakh, a.k.a vårat favoritpar att hänga med, ramlade in ganska så snart för att skåla in det nya året med oss. 
 


Vi spelade 'Med andra ord', a.k.a världens roliaste spel, och skrattade en del, fyllde på glasen omåomigen och slängde ihop ett gäng råa chokladpraliner att ha som snacks. Straxt före tolvslaget befann vi oss nere i hamnen för att kika på fyrverkerierna med ett x antal människor. Och jag fick återigen en puss ute på bryggan runt tolvslaget. Min mobil-fån lät mig dock som vanligt inte ta fler bilder. Vi hatar varandra rätt så ofta p.g.a det, jag och fånen.

 
Landade hemma i lägenheten igen och skålade med champange. Ekologisk, som det blir när jag får bestämma, såklart! 
 
 

 

Nyårslöfte 2016

Mitt nyårslöfte i år gör ont, men jag tror det är jäkligt nyttigt. Jag tänker nämligen tvinga mig själv att plocka bort någonting ur mitt liv. För min egen skull, och för mina näras skull. Även att jag inte är missnöjd med någonting i mitt liv, så går alltid livet i hundratjugo-knyck. Jag har flera gånger kännt mig i närheten av att krocka med en betongvägg. Ja, min pojkvän sa till mig häromveckan att jag kommer dö innan 30 i min takt - och han har nog en viss poäng. Och nä, det är inte okej. Jag är ju förfasiken en hälsobloggare med hälsa som största intresse. Såväl fysisk som psykisk. Det är dags att vakna upp Josefine. 
Egentligen låter träningen i mina öron lättast att prioritera bort. Men å andra sidan vet att jag inte har samma energi och positiva tankar utan den. Det skulle lixom inte fungera att stryka den. Så det står mellan hästen och bloggen. Det gör ont att ens tänka den tanken och jag känner mig svag av att tala om den. Men att ha runt 40 timmars jobb i veckan, träna, ta hand om en lägenhet, försöka träffa vänner, laga mat och försöka få till de timmars sömn kroppen egentligen behöver. Det hinns lixom inte med en häst som tar minst 3 timmars tid och en blogg som faktiskt även den är en tidskrävande livsstil med mycket planering. Jag älskar min häst och jag älskar min blogg. Vill egentligen inte stryka någonting utav dom. Vill lixom inte gå miste om någonting.
Men hur ont det än gör, så är mitt nyårslöfte att plocka bort något ur mitt liv. För min egen skull, för att få mer tid till vänner, familj och viktiga saker och ting. Just nu känns det ungefär som att jag ska göra slut med någon. Jag vill lixom gråta och sparka vilt omkring mig av bara tanken. Men jag är helt bombsäker på att det kommer göra mig gott i slutändan. Och jag har faktiskt hela året på mig att fundera om jag så vill. 
 
Har ni några nyårslöften? ❤



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

It’s a good day to have a good day




Röd vintersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, kanelstekta äpplen, frusna granatäpplekärnor och kokosflingor.  Kaneliga havrescones med nästan samma pålägg + pepparkaksmör, äppel- och tranbärsmos och mandlar. Och så lite C-vitaminkick i form av saftiga apelsinklyftor. Och så det obligatoriska morgonkaffet, såklart!


 
Såhär såg det ut en söndag hemma hos oss en dag i november ↑. Nu är de morgnarna alldeles för få. I och med min pojkväns fisk- och jaktintresse så sover han ofta i sin hemstad om helgerna och jag kanske jobbar. Dessutom är han inte ett lika big fan av frukost som mig. Det slutar ofta med att jag käkar upp halva hans frulle oxå. Haha, vad har jag hittat för pojkvän? Han borde fasiken vara tacksam för en sådan girlfriend som mig ;] Tur jag har finfina vänner att dejta, som delar samma intressen och livsstil som mig, höhö. 
 
 
 

Röd vintersmoothie

1 dl frusna lingon
1 dl frusna granatäpplekärnor
0.75-1 stort rött gott äpple
1 apelsin
ca 2 cm färsk ingefära
1 mogen banan
1 skopa valfritt vaniljprotein
- alt. 1-2 msk ärtprotein

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 tsk Green mix
1 tsk nyponpulver
1-2 tsk lacuma
1 msk maca
 
1. Skala så stor bit av ingefäran du vill använda och hugg av den där 2. Kärna ur och skiva äpplet 3. Pressa apelsinen 4. Släng ner alla ingredienser i mixern, behåll gärna de frusna bären frusna - det blir godast så 4. Mixa!
 

Kaneliga havrescones

2 pers
 
1 dl fiberhavregryn
1 dl mandelmjöl
25 g smör/kokosolja
1 dl valfri mjölk
1 tsk bakpulver
kanel
lite havssalt
 
 
1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en mixer 3. Blanda ihop med resten av ingredienserna 4. Klicka ut fyra små bullar på en plåt med bakplåtspapper 5. Pudra över lite kanel 6. Grädda i ugnen ca 12 min
 

Kanelstekta äpplen

 
1. Stek röda, saftiga, ekologiska royal gala-äpplen i kokosolja, kanel, kardemumma, lite ingefära och kokossocker/sötströ
 

 

Saturday, January 30 07:22

Så denna morgon tänker jag dejta mina två bästisar över en redig gófrulle. Vi har snackat om pannkakssushi, färskpressad juice och mandellatte. Alltså ahkahdkgahkdg, ni hör ju bara. Mh-mmmh! Men först tänker jag och Emma kicka dagen med en pw. Åh, denna lördagsmorgon kommer perfekt!
 
Hur frullar ni idag? Lördagslyx? ❤
 



 
 
För mig hade det gärna fått vara vinter några dagar till. Eller tja, veckor om jag ska vara ärlig, höhö. Jag vill åka mer skidor med mamma, tolka med pulka bakom hästen i snön, gosa in mig i en varm jacka och mössa och bara må bra av snöns ljus och ändå härlliga kyla. Men nu när snön smält bort och graderna stigit över noll, så kan det likagärna gå mot ljusare tider helt och hållet! Lixom blask, is och gråare väder ligger mig inte lika varmt om hjärtat ändå. Även att det mesta är vad man gör det till. Nu längar jag till hurtigt väder, längre dagar, bara ben och tja.. lättare tider. Helt enkelt. Hur ser ni på saken? 
 

 

Friday, January 29 08:22

Friyayayay. Fredagsfeelingen på topp inför ledig helg! När jag avverkat mitt jobbpass och stämplat ut klockan 19, väntar ett bokat bord på en restaurang med mitt favoritpar. God mat, förjäkla bra umgänge och kanske en vinare - det spår jag blir fint!



If there's no Chocolate in heaven, I'm not going



En av mina absoluta favoriter bland chokladiga kakor. Eller bland kakor överhuvudtaget. Delad förstaplats med mina andra favoriter. Haha. Denna svartabönkladdis med apelsinsmak. Oh, yum! Recept på den kakan hittar ni här

 
Detta har passat prima ballerina som fikapaus de senaste vinterveckorna, när minusgraderna nästan varit nere på 20. Lyxigt, värmande och sådär härligt, mäktigt, chokladigt. Mmmh, precis vad som behövts! :]
 
Man är så knäpp att man klär sig likadant när det är den temperaturen, som när det är 5 grader plus.. Haha, vinter som vinter, tycker man ju. Tills man kommer ut. Haha! Ibland får en svettas sönder och ibland vill en gråta av köld. Det är ju lixom dryga 20 graders skillnad.. Att en aldrig lär sig!
 



Homemade almondmilk



Att göra egen mandelmjölk, eller växtbaserad mjölk överhuvudtaget, är himla simpelt. Nästan larvigt simpelt. Allt du behöver är egentligen nötter, vatten, ev. smaksättning och en nötmjölkspåsen. Nötmjölkspåse kanske inte varje människa har i sitt skafferi, så du kanske inte kan pressa någon redan ikväll. Men det är sjukt jäkla värt att införskaffa sig en. Jag har en i ekologisk bomull, som går att använda om och om igen. Ni kan klicka hem den för en knapp hundralapp här

 
Nu gör jag faktiskt inte alltid egen mjölk. Eller mylk, som den så fint kan kallas när den är växtbaserad. Så jag vill inte stå här och låtsas att jag är mer perfektion än vad jag är. Även jag slänger ner färdiga från affären i shoppingkorgen. Rätt ofta faktiskt. Främst ekologisk havremjölk, då jag tycker det är den som gör sig finast i kaffe och te. Men det är himla lyxigt att lyxa till det med lite egen, raw, näringsrikare mylk då och då. Ja, det tycker jag är himla fint iallafall!
 

 
- inlägget är favorit i repris från förra året - orginalinlägg och recept hittar ni här



You should go and love yourself



Blå, söt och krämig supersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, valnötter, frusna blåbär och riven kokos. Kaffe med kokosolja och havremjölk. Och så dom näst sista lussebullarna recept uppplockade från frysen och värmda lite smått i mikron till det. 
 

Blå, söt och krämig supersmoothie

1 dl frusna blåbär
1 dl frusna björnbär
1 dl frusna körsbär
0.5 mogen avokado
1 stor mogen banan
en bit färsk ingefära
1 dl valfri juice*

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 msk hampaprotein*
1-2 tsk Green mix*
1 msk acai*
1 krm camu camu*
1-2 tsk maca*
 
1. Låt det frusna tinas något, gärna i kylskåpet över natten 2. Skala ingefäran, gröp ur avokadon 3. Mixa ihop alltsammans till en krämig, härlig smoothie
 
 
 


 
* Valfri juice: Vanligtvis pressar jag bara ner en apelsin. Men i just denna här ovan använde jag favoritjuicen just nu: rödbeta, äpple och ingefära - recept kommer
* Hampaprotein: Naturligt, växtbaserat, fullvärdigt proteinpulver. innehåller även omega-3 och omega-6, vitaminer, enzymer och mineraler. mer om det här  - jag köper antingen från bodystore eller iherb
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Macapulver: Superpulver med naturligt uppiggande egenskaper - köper det från iHerb här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här
 

 

Ny hos iHerb? 

Att beställa från USA må kunna låta läskigt.. men jag lovar: it's not. Jag har beställt i snart tre års tid och fått hem dryga trettio paket sammanlangt. En endaste gång har jag fått betala i tullen, och det var bara klantarslet her self som såg till det. Håller man sig under 1814 gram och ca max 300 kronor, så ska det inte vara några problem. Det har det aldrig varit för mig iallafall. 
Har du aldrig tidigare beställt hos iHerb, så har jag en liten rabattkod till din första beställning. Använd RGH070 i kassan. 
 
 



Winter wonderland

 

Sunday, January 24 21:24

Vilken fantastisk söndag! Eller vilken fantastisk helg överhuvudtaget. Jag hade ju mina bästa babes över igår på vårrullsdejt. Frida stannade även som nattgäst och gjorde mig frullesällskap imorse. Det var mys. Taggad på dagen satte jag mig i bilen mot min pållefjant, där några timmar och världens mysigaste vintertur väntade. Och nu på kvällen hade jag och Emma bokat in oss på ett Kettlebell pass, så Kettlebell det blev! Nu väntar jag bara på att de sista maskinerna i tvättstugan ska bli klara, innan jag får nanna sängen (och sova jämter min förkylda pojkvän. kära immunförsvar, var med mig nu). Ingen söndagsångest här inte. Det vore ju ändå himla trist om man inte hade ett jobb/skola att gå till, right? 
 
Hoppas även ni fått en kalasfin söndag, vänner ❤



Saturday raw FIKA



Igårkväll efter mitt 10-timmarspass, styrde jag Svante - min bil heter så, ja, höhö - mot huset som jag växt upp i. Där stod pappa i köket och styrde, jag lånade dushen, drog på mig pyjamas och hjälpte pappa med resten. Någon timma senare var vi samlade alla, hela familjen + en kompis till min syrra, runt vardagsrumsbordet med fisktacos! Alltså mmmh! Det var första gången vi gav oss på det, och absolut inte sista. Hörde att det blir redan på mammas födelsedagskalas nästa helg!
 
Och idag vaknade jag i mitt gamla flickrum, kikade ut genom fönstret och spådde en fin vinterdag. Drog på mig easytonen och drog min gamla pw-runda längst med vattnet och ett riktigt winter wonderland. Denna morgon var otroligt fin och jag fick ut det bästa av den. Smoothiefrulle och en stor kopp kaffe framför nyhetsmorgon på det. Kunde inte startat bättre. 
 
 
Mor och far hade lovat att hjälpa mig köpa lite förvaringsmöbler till vårat vardagsrum. Tro mig, att leva med mig som flickvän är kaos. Pojkstackarn har typ.. ingen plats alls till sina grejer. eller mat. eller någonting. Men min absoluta favoritaffär var stängd pga tripp till Formexmässan. Så istället valde vi att traska omkring på stan och sjunka ner i varsin skön fåtölj på ett fik. 
 


Inte tusan trodde jag att det fanns raw food-fika i min lilla kuststad. Men jovisst! På det relativt nyöppnade fiket, eller tja, alltså de bytte ägare för något år sedan knappt. tror jag att det var, stod de och tittade på mig. En cappuchino och en rawfood-kaka fick det bli. Mmmmh. 
 
 
Och alltså. Jag känner mig helt auummmm i själen. Om ni hajjar vad jag menar, ni vet mantra, yogaord, ni vet. Det är sjukt hur man kan bli så avslappnad av att sova hos päronen, lite frisk luft, lite motion och inga som helst måsten. Så här avslappnad i själen, som jag har känt mig de senaste veckorna, har jag nog inte känt mig på hundra år. Jag är proffs på att boka in mig på alldeles för mycket och stressa sönder. Det är inte nyttigt. Absolut inte. Lagom är bäst, tråkig svenne kan jag gott vara. 
 
 
Nä, nu jävlar är det dags att ta tag i livet igen. Ska sticka till mataffären och möta mina två besties. Ikväll står vårrullsdejt, en vinare och sleepover på shemat. Jag slår vad om att det kommer bli kalas. 
 
Hoppas ni får en fantastisk lördagskväll, vänner ❤



Spring rolls date



Färska vårrullar, fyllda med massa fräscht och gott. En jordnötssås att dippa - okej läs: dränka - rullarna i. Och så ett alkoholfritt vitt vin till det. Så.jäkla.gott. Dessert till det blev raw chokladmousse recept, en stor kopp te och fortsatt skitsnack. 



Okej, nu kommer ett sådantdär Emma-Josefine-dejt-inlägg igen. Men vi är förjäkla bra på det, som jag brukar säga. Såhär såg det ut på våran dejt häromveckan. Jag var otroligt jäkla sugen på vårrullar, och Emma likaså. Fattar inte hur vi alltid kan lyckas time'a in samma. Vi är helt enkelt meant for each other, haha. Så varför i helskotta skulle vi inte så till på det? Vårrullsdejt blev det!
 
Och låt oss prata lite om det alkoholfria vita vinet förresten. Jag tycker det är kalasfint. Liksom ibland vill en ju ha ett glas eller två, tre - men kanske inte alkoholen. Som i det här fallet när en skulle ta sig hem med bil. Eller när man bara inte vill få för många alkoholhelger. Det kan få kännas lyxigt ändå! Tråkigt nog är dock utbudet av ekologiska alkoholfria allternativ sämst. 
 
 
 
 

Färska vårrullar

rispapper

fyllningsförslag

morötter
gurka
räkor
avokado
valfria nudlar
alfalfagroddar
färsk koriander
pressad citron
 
1. Värm en kastrull med vatten 2. Skiva grönsakerna till lagom små bitar och förbered resten av din fyllning 3. Doppa rispapprena i vattnet, en och en, fyll med fyllning > rulla ihop och knyt igen kanterna. 
 

Jordnötssås

orginalrecept: flora
 
2 msk sesamfrön
0.5 dl extra virgin rapsolja
1 tsk diljonsenap
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk agavesirap
4 färska dadlar
2 tsk citronsaft
3 msk tamarisoja
1 vitlöksklyfta
4 msk jordnötssmör
 
1. Kärna ur dadlarna 2. Mixa alltsammans till en smarrig sås!
 
 
 

 
 

Friday, January 22 08:02

Idag är det fredag, och fredagsmys ska det bli. Men först sticker jag iväg på en längre jobbdag, innan bilen styr direkt hem till mina päron. Där väntar tydligen fisktacos! Spännande, spännande. 
 
Ha en fantastisk fredag vänner ❤



#Rawsome Brownie med chokladmousse

 
Igår var jag ledig. Både från jobbet och från hästen. Det kändes ganska så knas, att absolut inte ha något "måste" en hel dag och helt plötsligt ha all tid i världen för en dag. Jag vet inte om jag älskade det, eller om det faktiskt kändes ganska så hemskt.. Haha. Men å andra var det nog ganska så nyttigt, och satt jäkligt fint, även att det inte är ett liv jag skulle vilja ha på heltid. 

All tid i världen valde jag att utnyttja på bästa sätt. Kickade med några kilometer på rullbandet, stekte bananpannkisar till frulle, hann med uppfräshning både i lägenheten och mig själv, prepade mat och bakade. På eftermiddagen drog jag hem till gatan jag kommer ifrån > tog en kylig men störthärlig promenad med mamma och vovven > och trippade sedan över till farmor, med min nybakta råa kaka, där kaffe stod färdigt. 


 
Och så tänkte jag även bjuda er på mitt recept utav raw brownie, bara för att jag tycker att den är så jäkla underbar och för att jag faktiskt aldrig publicerat det förut. Eller okejdå, den är inte hundra procentigt rå, men skippar ni kaffet så blir den. Men kaffe och choklad är ju en himla fin kombo. Det jag annars älskar med denna råa kaka är att den går snabbt att göra, inte behöver någon tid i ugnen, samt ger en massa fina näringsvärden och känns schysst för kroppen. Kalasfint ju! Smaka och njut: 
 

 

Rawsome brownie

3 dl cashewnötter
2 dl mandlar/hasselnötter
25 färska dadlar
1 dl kallt starkt kaffe
- alt. vatten eller nötmjölk
då blir den helt raw
0.5 dl kokosolja extra virgin
1 dl raw kakao
0.5 dl raw carob
- alt. mer kakao
0.5 tsk vaniljpulver
 

Chokladmousse

2 mogna avokados
4 st dadlar
1 dl kallt kaffe
- alt. vatten eller nötmjölk
då blir den helt raw
4 msk raw kakao
4 msk raw agavesirap
2 krm vaniljpulver
 
1. Mixa nötter och kaffe/valfri vätska till något kladdigt, grovkornigt, mjöl-liknande ting 2. Kärna ur dadlarna. Mixa de för sig till ett mosigt mos 3. Mixa ihop alla ingredienser 4. Tryck ut i en bakform 
5. Kärna ur avokados och dadlar 6. Mixa allt tillsammans till en chokladig mousse 7. Smeta ut över den råa brownien 8. Förvara i kylskåp



Cranberry



Inte så estetiskt vackra bilder kanske, utan bara några iphonepics knäppta i badrummet såhär innan läggdags. Naket och naturligt helt enkelt - taget direkt ifrån livet. Men jag kände att jag så gärna ville visa er denna ansiktsmask. Eller egentligen bara snacka om Lush överhuvudtaget. För jag älskar Lush. "Fresh handmade cosmetics". Naturligt, fräsht och vegetariskt. Dessutom är de emot djurtester - alltså inga stackare som behövt utsätta livet för att vi ska ha're gött. Lush är helt enkelt bara för underbart.
 

 
Och jag använder deras produkter dagligen. Såsom i ansiktskräm, ansiktsvatten, ansikts- och kroppsskrubb och ansiktsmasker. Jag har tipsat om två favoritprodukter från Lush förr, härNär man har 5 tomma, tvättade Lushburkar, så får man nämligen lämna dem till Lush och få en färsk, ansiktsmask helt gratis! Kalasfint ju. 



it may be winter outside, but in my heart it's spring



Röd vintersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, hallon-chiasylt, äpple- och tranbärsmos, valnötter, frusna lingon, frusna granatäpplekärnor, torkade gojibär och hampafrön. Årets fulaste lussebulle - made by my bf - till det och en clementin. Och så en kopp te med te från min te-julkalender. 



En frukost från en morgon i december. Men tusan. Lussebullar käkar ja fortfarande. Eller okej då, till viss del iallafall. Senast var för någon vecka sedan, och jag har en kvar i frysen faktiskt, som väntar på att käkas upp. Men jag kunde inte låta denna frulle vänta tills nästa år. Så vi säger vintrig frulle istället för julig frulle. Och lixom, tusan, det är ju cirka 20 grader kallare ute än vad det var på självaste julafton. 
 


Och.. Haha.. Den fula lussebullen står min pojkvän för! På något sätt påminner den mig om Bläckvard i Svampbob. Men lixom, den är charmig på något sätt. Nog ändå den finaste lussebullen jag har ätit om jag ska vara ärlig. Jag fick en chock när jag kom hem och det luktade lussebullar i hela lägenheten. Lixom vad hände? Och än mer chockad skulle jag bli, när det en vecka senare fanns ett bra gäng rocky road att gotta sig i oxå. Feta pluspoäng till min grabb där!

 
 

Röd vintersmoothie

1 dl frusna lingon
1 dl frusna granatäpplekärnor
0.75-1 stort rött gott äpple
1 apelsin
ca 2 cm färsk ingefära
1 mogen banan
1 skopa valfritt vaniljprotein
- alt. 1-2 msk ärtprotein

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 tsk Green mix
1 tsk nyponpulver
1-2 tsk lacuma
1 msk maca
 
1. Skala så stor bit av ingefäran du vill använda och hugg av den där 2. Kärna ur och skiva äpplet 3. Pressa apelsinen 4. Släng ner alla ingredienser i mixern, behåll gärna de frusna bären frusna - det blir godast så 4. Mixa!
 


 
 
* Ärtprotein: Mjölkfritt, naturligt prottepulver - köper mitt från bodystore.com här
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Nyponpulver: Nypon, en riktig näringsbomb! - jag köper mitt i pulverform hos bodystore.com här
* Macapulver: Superpulver med naturligt uppiggande egenskaper - köper det från iHerb här



Vinterpicknick med mina tjejor

 
 
Förrförra söndagen, det vill säga söndagen den 3 januari - dagen innan vinterlandskapet slog till i Sverige, drog jag och tre utav mina tjejor ut till Gränsö Slott och satte oss vid ett picknickbord vid vattnet. Ska vi kalla det knytfika? Alla hade med sig en drös med gotte, som vi lät oss gotta på medan munnarna gick i ett. 
 
, jag hade bl.a med mig apelsinkladdkaka, pepparkakskvarg, färskpressad apelsinjuice och kaffe i världens finaste termos


 
, ..och det fanns mycket mer annat gott att välja på
 
, så som tess snöbollar och rocky road tillexempelt
 
 
Där satt vi tills solen gick ner, minusgraderna kändes tusen gånger kallare än innan och vi kände oss halvt spyfärdiga. Om det var smart att köra knytfika straxt före man skulle möta upp två andra vänner på gymmet? Haha, nja. Behöver jag säga att hälften likagärna kunde ha kommit upp? Haha. 
 
Nu befinner sig två utav de där filurerna på andra sidan jordklotet, där de tänkt resa runt i 2,5 månaders tid. Om det känns konstigt att inte ha dem nära till hands? Ja, det känns lite småskumt. Men jag slår vad om att de är och samlar på sig ytterligare en massa kalasminnen i livet. 
 



Pizzadejt med bästa bae

 

Pizza gjort på hälsosam, glutenfri botten och tomatsås recept toppad med getost, päron och valnötter. En vintrig, vitaminboostande sallad på grönkål, broccoli, sockerärtor, apelsin, granatäpplekärnor och kokoschips. Och såen klick rödbetsallad på det! Den smak-kombinationen var dröm kan jag lova. 

 
Vi är förjäkla bra på att dejta jag och den dära tjejan. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det? Ett x antal, haha. Och det kommer ni säkert få höra hundra gånger till. Men det är så mitt liv ser ut när min pojkvän sticker till sin hemstad: jag dejtar Emma, helt enkelt. För vi klickar så jäkla bra hon och jag!
 
Sådär ⇡ såg det ut i min lägenhet den 26 december. Vi drog en pw, lagade vegetarisk pizza och gottade ner oss i en chokladask. Lördagsmys på topp om ni frågar mig!
 

 

Saturday, January 16 18:52

Lördag igen vänner. Har ett gäng timmars jobb bakom mig och 6 km ren löparglädje på rullbandet. Nu gottar jag mig med ett ass av sötpotatis, hummus och kokta ägg innan jag sticker till min lilsis för lördagsmys och övernattning i mina pärons hus.
 
Önskar en fantastisk lördagskväll till er oxå ❤



Vegansk Saffran- och apelsingryta




Sojbönspagetti*, vegansk saffran- och apelsingryta, en bädd av grönsallad, groddar, frysta hallon och hampafrön. Och så det härliga glaset hallonvatten - som gömmer supersmarriga hallon till dessert i slutet - mmh. If we ignore the cottage cheese on the top: all vegan dinner. 


 
Att saffran bara är till för lussebullar och fikan? Pfft, bullshit. Har ni aldrig testat saffran i mat, så tycker jag absolut att det är läge att göra det. För det är en jäkla fin krydda i mer än bak. Och tillskillnad från lussebullar? Det funkar till mer än bara kring jul! 
 
Saffran och apelsin är två smak-kompisar jag diggar skarpt. Riktigt jäkla skarpt. Denna rätt slängde jag ihop lite snabbt en stressig dag efter stallet. Och oj, jag vart kär. Smakar sådär kalasigt fint och går på några minuter att göra. Behöver jag säga att jag var fast hela vintern? Och fortfarande är det. 
 
 

Vegansk Saffran- och apelsingryta

1 pkt färdigkokta röda linser el. kikärtor
ett bra gäng cashewnötter
lite kokoschips
0.5 ekologisk apelsin
2-3 dl kokosmjölk extra creamy
2 msk tahini
kokosolja extra virgin
cayennepeppar
paprikapulver
vitlökspulver
0.5 g saffran
svartpeppar
örtsalt
 
1. Skölj linserna/kikärtorna noga i ett durkslag eller sil 2. Fräs dem i en torr panna tillsammans med kryddorna, dock ej saffran 3. Sänk värmen 4. Blanda lite kokosolja, tahini och kokosmjölken i en egen kastrull. Pressa ner apelsinen och riv ev. ner lite skal 5. Låt det gotta till sig lite till en tjock sås. Du kan ev. behöva tillsätta mer kokosmjölk om det stått för länge och gottat ihop sig totalt 5. Häll över linserna/kikärtorna. Släng även ner cashewnötterna och kokoschipsen och rör runt
6. Gott till vit sojbönpasta, såväl spagetti som fettuchini. Här har jag kört på sojbön-spagetti, men allra bäst tycker jag att den passar med fettuchinin faktiskt!
 

 
Testa och se vad du tycker du med! :]
 

 
* Sojbönpasta: Jag beställer Nutrinicks från bodystore.com. Finns 4 olika allternativ och i love them all - just nu 2 för 49:- hos bodystore här



Why wake up stressing? When waking up is a blessing



Krämig och söt blåbärsmoothie boostad med diverse superfoods som spirulina, maca, camucamu och acai. Denna toppad med kokoskesokvarg, chiafrön, pumpafrön, mullbär och frusna blåbär. En skiva kryddigt bröd recept med pepparkaksmör recept.


 
- inlägget är favorit i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här



What ever you decide to do, make sure it makes you happy

 

Röd supersmoothie toppad med nötig chokladkräm, vaniljkesokvarg, chiasylt, skivade fikon, frusna hallon, råa kakaonibs och hampafrön. En kopp te och ett perfekt kokt ägg vid sidan av. Yummie!
 
 
 

Röd supersmoothie

1 dl frusna lingon
1 dl frusna hallon
0.5 dl frusen mango
1 mogen banan
0.5 mogen avokado
1-2 cm färsk ingefära
1 apelsin
2 msk ärtprotein
- alt. valfritt protein, t.ex vanilj

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-2 tsk Green mix
1 tsk nyponpulver
1-2 tsk lacuma
1-2 tsk maca
 
1. Tina ev. lite av bären över natten i kylskåpet, alt. på tiningseffect i mikron. Jag brukar låta lingonen och hallonen tinas i kylen, medan mangon får vara frusen 2. Skala så stor bit av ingefäran du vill använda och hugg av den där 3. Pressa apelsinen 4. Släng ner alla ingredienser i mixern 4. Mixa!
 

Nötig chokladkräm

 
1 dl valfritt nötsmör
- jornöt, mandel, hasselnöt
1 dl valfri mjölk/vatten
4 msk raw kakao
2 msk agavesirap
 
1. Blanda ihop alla ingredienserna 2. Förvara i tätförsluten glasburk i kylskåpet ett tag
 
 
 



Meat free monday? Testa vegetariska julbullar

 

All vegetarian, almost vegan, dinner

Julbullar, svampstuvning recept, chili-honung-hummus recept och ungsrostad butternutpumpa. Hundra procent vegetariskt, och nästan veganskt, hela köret. En fräsh sallad på bladspenat, sockerärtor, tomat, rödlök, ärtskott och färsk citronmeliss till det. Och så ett glas med hallonvatten!
 
 
Vem sa att det är kött som smakar? Och inte kryddorna man kryddar det med. Och vem sa att vegetariskt var äckligt? Och inte alls kan påminna om våra klassiska rätter. Här har ni julbullar som smakar julköttbullar, bara lite härligare, krämigare konsistens. Belive me. Och jag älskar det faktum att ingen levande själv behöver ta stryk eller skada. Det är lixom win win situation. 
 
 
Dessa godingar har hängt med mig sedan i höstas, och var ett utav mina bidrag till årets julbord. Tyvärr hann jag inte med att visa er dem innan julafton, men jag tycker att de funkar finfint hela vinter ut. Lixom det är ju nu snötäcket har lagt sig över vår svenska mark och kylan smygit sig på. Det är ju tusan nu värmande julkryddor smakar bäst.
 

 

Julbullar

inspiration: coop
 
1 pkt kokta svarta bönor
3 dl mandelmjöl
2 dl näringsjäst
1 gul lök
1 ägg
1 tsk mortlad kryddpeppar
0.5 tsk vitpeppar
0.5 tsk örtsalt
 
råa mandlar
 
1. Mixa mandlarna i en bunka 2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa lite till 3. Mixa råa mandlar till ett mjöl 4. Forma till bollar och rulla i mandelsmulet 5. Hetta upp en stekpanna och stek dem i valfri olja på medelvärme, ca 8 min
 
 

 
Spar dem till nästa år, eller gör som jag: släng ihop dem nu i veckan! Kanske redan ikväll och dra en såkallad meat free monday! För dig, för dom och för vår planet. 
 
 



Hembakat är bäst.


Reprisar ett inlägg från januari 2015. Bara för att jag råkade inspirera mig själv, genom att kika tillbaka i bloggen. Och kanske kan jag råka inspirera er med. För den här veckan tänker iallafall jag.. baka bröd. Knäckebröd eller bröd - det får vi se. Det var alldeles för länge sedan jag gjorde det. Och det är ju både himlans jäkla smidigt, himlans jäkla gott och himlans jäkla bra. 

 
- inlägget är favorit i repris. ni hittar orginalinlägg och recept här
 
 

 

Monday, December 11 08:15

Ledig måndag! Nu på morgonen har jag en tid för att fixa naglarna. Jag har gellackat mina naglar sedan i somras och är fast. Tycker det är så himla skönt att inte behöva tänka på nadlar när man jobbar och har häst, ex. För Vvik'sbor tipsar jag verkligen att gå till Josefine, min fd. kollega, som har sitt hos frissörsalongen Stil. Därefter väntar pållen min på mig och ikväll tänkte jag dra ett ryggpass med Frida och Jonas. Alltså äntligen har jag fått med mig två av mina favoriter till mitt favoritgym. Tänkte även slänga in och baka någonting därimellan. Vad vet jag inte än? Kanske några bollar? Det var länge sen. 
 
Ha en fantastisk måndag vänner ❤



Black bean orange brownie

 
Alltså. Den där svartabön-brownien recept har varit med mig länge nu. 2,5 år närmare bestämt. Den är lixom den godaste kladdkakan jag någonsin smakat. Så chokladig, så krämig och fudge'ig på något sätt. Och även så jäkla schysst. Tillfredställer både kropp och knopp, utan att föra något negativt med sig. Det har ju blivit ett x antal sådana kan ni förstå. Närmare bestämt än så kan jag inte säga. Men kanske uppåt en 40 kakor? Jomen, det måste det väl ändå vara. Min favoritkaka, utan tvekan. Jag brukar göra den som den är, med mintsmak, med pepparkakssmak, eller som min senaste favorit: med smak av apelsin. 
 
 
 

Apelsinkladdkaka på svarta bönor

 
1 pkt svarta bönor
14 st dadlar 
2 ägg
1 dl kokosolja
150 g mörk choklad
4 msk agavesirap
- alt kokossocker, honung..
4 msk raw kakao
1 tsk vaniljpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 apelsin, skalet
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Kärna ur dadlarna 3. Skölj svarta bönorna noga 4. Häll i en skål tillsammans med dadlarna 4. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Smält chokladen över vattenbad 6. Riv ner apelinskalet och vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig visp 7. Rör ner agavesirap, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönorna 8. Häll sedan ner även chokladsmeten 9. Mixar så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper eller i en form smord med kokosolja 10. Grädda i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara riktigt kladdig. Den blir godare dagen efter när den stått i kylen och gottat till sig. 
 

Chokladtäcke

50 g mörk choklad
0.5 dl kokosolja utan smak
4 msk philadelphia/kvarg
4 msk kakao
4 msk agavesirap
0.5 apelsin, skalet
 
1. Smält chokladen över vattenbad 2. Riv ner apelsinskalet 3. Rör ihop alla ingredienser till en krämig glasyr (varning: faaarligt god) 4. Smeta över den svalnade kakan 5. Ställ in i kylen igen
 

Obs!

 Kakan är godare dagen efter när den stått och gottat till sig i kylen
 
 
 
 
Ha en fantastiskt fin söndag, vänner! ❤



Sushi night

 
Häromveckan kände jag mig bortskämd, när mitt favoritpar bjöd över mig på hemgjord sushi. Behöver jag säga att det var det godaste på länge? Och förjäkla trevligt dessutom. Sushi känns ju himla lyxigt i sig, och hemrullad ska vi inte ens tala om. Jag hade faktiskt inte ätit sushi på flera år. Shit vad hände? Men fick upp smaken för det igen. Så nu är jag sugen på sushi 24/7, typ. 
 
Inte nog med det så delade vi på en brietårta jag och Emma. Lixom klart som tusan en går wild när det står en underbart smält jäkla ost-tårta med mörk choklad framför en. Och kollade på Magic Mike. Porrkväll till 110% om en får säga det själv! Haha, okej nu ska jag chilla ner.  
 
 
 
Emma är ju dock lite smått småkonstig, om ni frågar mig, som inte gillar sushi. Men vårrullar fick hon. Och några fick vi oxå. Och det är ju inte så himla pjåkigt det heller. Ikväll kommer jag att dejta den bruttan över vårrullar, skitsnack och någon smarrig efterrätt! Can't wait!
 
Men först ska jag ge mig ut i skidspåret med mamma, käka någon smarrig lunch, dejta Emma och Frida p gymmet och städa hela lägenheten. En är ju ledig idag förtusan!
 
Ni får ha en fantastisk fredag, vänner ❤



Äppel, päppel, pirum, parum

 
Äppelmos! Underbart. Och hemgjort sådant utan konstigt tjaffs? Underbarare. Inlägget är favorit i repris från 2013, och ni hittar orginalinlägg och recept här



Hej mitt vinterland, nu är jag här


, i söndags drog vi ut på en vintrig picknick. jag, emelie, tess och felicia. köpte med mig nya termobyxor (veckans bästa köp), kokade kaffe och hällde i termos och alla tog med sig "lite" fika för ett knytkalas. hamnade på ett av Västerviks mysigaste ställe och satt på en bänk tills solen valde att gå ner och graderna sjönk ytterligare med den
 

, tog en snö'ig tur på min fjant. han var otroligt duktig och fick inget cp-ryck en endaste gång. behöver jag nämna att det var den mysigaste ridturen på länge? 

, ännu mer snö hade lagt sig, och jag tog mig till fots i snön till frida som styrde bilen till gymmet där emma väntade för ett benpass. emma och jag har varit den bästa träningsduon sen vi lärde känna varandra i juni 2014. nu ser det ut som att en av mina besties sen barnsben utökar våran fantastiska duo till en trio! wihoo


, när mamma frågade om vi skulle ge oss ut i skidspåret, så fanns det inget tal om något tvek. klart som tusan vi skulle! inget spår var gjort, men det fixade vi fint till på egen hand. kombon frisk luft och mamma är alltid så otroligt fin!

 
 
, lite försenat överraskningskalas för mosatosa. hon råkade ju befinna sig på andra sidan jordklotet på självaste födelsedagen. jag bjöd på bönkladdkaka med apelsinsmak och vi slängde ihop en marängswish till det
 
 

Last few days through my iPhone

Alltså, åh, äntligen är vinter-Sverige här! Jag vet lixom inte riktigt om jag skulle känna mig redo för sommar, om det inte kom någon snö. Likväl känner jag på sommaren, fast tvärtom. Årstiderna ska vara årstider. Det bara är så. Inte ett grått, trist, halvkallt Sverige året om. Men nu har snön landat, och jag håller tummarna för att den väljer att stanna ett tag. Jag vill hinna samla på mig ett x antal vintriga minnen. 
 

 
 

Wednesday, January 6 20:22

En röd dag känd som Trettondag jul. Några få timmars jobb på det ger lön för så många - fantastiskt ju, en tackar o tar emot. Åkte hem och drog i mig en bit bönkladdis och kaffe innan jag och mamma befann oss i skidspåret igen och gled fram i spåret vi fixat till så fint igår! 
 
Hoppas ni haft en fantastisk, vintrig trettondag ❤



Throwback: January 2015

Att gå in i en ny månad betyder en throwback från förra året. Bara för att det både är kul och nyttigt att gå tillbaka. Man kan inspirera sig själv, samt inspirera andra på nytt. Och det är ju härligt. Jag kommer även dra en årsresumé genom hela året som gått, med alla årets höjdpunkter, samlade i ett och samma inlägg. Men vi börjar med det här: en throwback från januari 2015. 
 

, en supersmarrig vinrig frulle. blåbärsmoothie och julkryddigt bröd! det är heaven - inlägg


, mamma är bra på att överraska med Åre-strutar! marsipan och mörkchoklad är förövrigt min favoritkombo
 

, gick o blev med nya träningskläder. all grey. bara för att grått är så jäkla snyggt att träna i. linnet kommer från Nly Sport och tightsen från H&M


, var helt galen i min saffrans-fisk-gryta - recept


, började exprimentera med icke-mjölkbaserade-såser. denna goding fick bli en utav de första - recept



, vart några kikärtsplättar här och där - yummie! - inlägg


, fyllde på med mina favoriter från Lush. vad skulle jag göra utan dessa - inlägg

 
, satte återigen lite färg på mig, även denna gång på Salong betong. en så liten tatuering, men med så stor betydelse - mer om den här 
 

, drog en sväng till huvudstaden med Emma - inlägg


, dejtade moatoa över en sväng i stallet och en räkmacka. just nu insåg jag hur jäkla mycket jag skulle behöva en dejt med den kvinnan - inlägg


, fick sötaste marsipanfigurerna av Frida i julklapp. behöver jag säga att jag drog mig för att äta upp dom? men tillsist rök även dom

, mamma inredde som vanligt finare än finast - inlägg
 

, lite mer kikärtsplättar? behöver jag säga januari's besatthet? - inlägg

 

, en kan inte ha för mycket träningskläder. fick hem ett par nya godingar från bästa Stronger  


, drog en fikadejt med två utav mina favorittjejer på Espresso house. chokladbollen var gratis med appen, och gratis är gott, så därför slog jag till stort

 

, lite nytt fint från min absoluta favoritaffär när det gäller inredning: Zara home
 
, drog in till Linkan med min boyfriendo och shoppade bl.a en ny apfin sportbh
 

, och käkade lunch på mitt gamla jobb: älskade Hälsofreak

, choklad gör alltid livet bättre, även när det känns bäst
 

, drog och "hälsade på" det gamla källargymmet i min pojkväns, och även min under gymnasieåren, hemstad. där jag började förså mig på allt med vikter och där allt faktiskt startade på riktigt


, en annan lyxigt vintrig frulle: krämig blåbärssmoothie och mjuk pepparkaka - inlägg

 

, jag var med i VeckoRevyn, nr.2 2015 - so fkn proud of myself - inlägg
 
, hänkade på när Jonas jobb drog till Kisa* en kväll och åkte slalomskidor. kan inget annat än älska det
 



Chickpea pancakes breakfast date with my bae

 

Kikärtspannkakor med egensötad vaniljkvarg, pepparkakssmör och granatäpplekärnor. Toppade med kanelstekta äppelskivor, kokosflingor och mer granatäpplekärnor. Och så en kopp kaffe med mjölk till det!
 
 


Ett utav mina favoritsätt att starta dagen på är frukostdejt med min bästa babe. Hon den där som jag är så jäkla likasinnad med. Gärna med en tidig powerwalk innan om det ska vara fullkomligt. Kanske är det just för att det är så jäkla svårt att få in, lixom det ska matcha med ledighet för båda, som det känns så extra lyxigt och fint. Fast äh, inget med den bruden skulle kunna gå fel. 
 
 
Pannkaksreceptet är mitt favoritrecept på pankakor, nästefter bananpankisarna som alltid kommer att vara number uno. Receptet kommer från Hanna's bok Friedly food, jag har bara valt att dubbla mängden kanel och kardemumma i mina! Muums.  
 
 

Kikärtspankakor

orginalrecept: hanna, friendly food
 
1.5 dl kikärtsmjöl
4 rumstempererade ägg
1 tsk bakpulver
2.5 dl valfri mjölk
1 msk agavesirap
0.5 krm örtsalt
1 krm kardemumma
4 krm kanel
 
1. Vispa ihop alla ingredienser till plättarna i en skål. Låt gärna smeten stå och dra i 15-20 minuter så blir den ännu godare och lättare att ha att göra med i stekningen 2. Grädda plättarna i ett plättlägg med kokosolja, eller använd en vanlig stekpanna 3. Stek på medelhög värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna
 

 
 
* Pepparkakssmör: Mmmh! Supersmidigt att slänga ihop ditt eget - recept
* Kikärtsmjöl: Kikärtsmjöl är ett mjöl gjort på enbart kikärtor. Du kan klicka hem det från bodystore.com här. Har även hittat detta i vissa matbutiker



Sisters night

, iphonepics
 
 

Saturday night, January 2

Efter jobbet styrde jag och Svante , min kära lilla bil, hem till mina pärons hus. Sisters night och hundvakt stod på shemat. Köpte hämtmat, kollade på Grease, snacksade på choklad och gjorde Dubsmash's. Somnade jäkligt sött i min mammas och pappas säng, med en snarkande vovve jämter mig och en spinnandes katt. Sov jäkligt gött och vaknade med en blöt puss av lillkissen. Alltså, där dog jag halft. Vad husdjur är underbara. 
 
Hoppas ni haft en fantastisk lördag vänner! ❤



Självaste julafton 2015


, mamma hade som vanligt fixat fint i hela huset. även att jag är totalt jäkla nöjd och nerkärad i våran gran, så kunde jag inte låta bli att bli avis på hennes. hon är så jäkla bra på att fixa fint min mor!

, även bordet var dukat fint, med varsin söt liten nalletomte på varje fat
, det bjöds på glögg som välkomsdrink 
 
, årets julbild på mig och syster. har blivit en fin tradition att knäppa lite fina bilder i tomteluvorna tillsammans!
 
 
, round 1: vegetariska jul"kött"bullar, farmors omelett med stuvad spenat, hemgjord rödbetsallad, löksill, jansons frestelse, kallrökt lax, ägg med majonäs och räkor, champinjonstuvning
 

, pappa var tomte. i samma gamla mask som farfar hade när vi var små. det är så den riktiga tomten ser ut, om ni frågar mig

 , till efterrätt bjöds det på mjuk pepparkaka min mamma bakat, lite glass och ännu mera glögg
 
 

Självaste julafton 2015

Sådär. Här kom min julafton i bilder. En julafton hos mina päron, med hela min lilla släkt (ja, hela tjocka släkten får rum kring köksbordet). Man må kunna ha höga förväntningar om julafton, men jag tycker ändå alltid att man blir nöjd. Det lixom räcker med att få umgås med sina nära och kära för att bli mätt, nöjd, glad och avslappnad. 
 
 

 

Saturday, January 2 07:58

Morgon vänner! Hur står det till? Med mig är det kalas. Laddar upp för ett gäng timmars jobb innan jag befinner mig i mina pärons hus med min syrra. Hundvakt åt gammeltanta som går på hjärtmedicin och systerkväll med sleepover står på shemat. Jag slår vad om att det blir en kalasmysig kväll. 
 
Vad har ni för lördagsplaner vänner? ❤



Gott nytt år ✳



Och så var det årets sista dag. Jag drog på mig en likadan klänning som på julafton, fast i svart. FInns på Gina tricot och ni kan klicka hem den härKärade ner mig såpass mycket i den, att jag var tvungen att ha två. Jonas och jag lagade nyårsmiddag. Eller tja, kombinationen av en fisk-och-vegitarian och en jägare går inte alltid hand i hand. Med andra ord lyxade vi med varsin favoriträtt. Emma och Bakh, a.k.a vårat favoritpar att hänga med, ramlade in ganska så snart för att skåla in det nya året med oss. 
 


Vi spelade 'Med andra ord', a.k.a världens roliaste spel, och skrattade en del, fyllde på glasen omåomigen och slängde ihop ett gäng råa chokladpraliner att ha som snacks. Straxt före tolvslaget befann vi oss nere i hamnen för att kika på fyrverkerierna med ett x antal människor. Och jag fick återigen en puss ute på bryggan runt tolvslaget. Min mobil-fån lät mig dock som vanligt inte ta fler bilder. Vi hatar varandra rätt så ofta p.g.a det, jag och fånen.

 
Landade hemma i lägenheten igen och skålade med champange. Ekologisk, som det blir när jag får bestämma, såklart! 
 
 

 

Nyårslöfte 2016

Mitt nyårslöfte i år gör ont, men jag tror det är jäkligt nyttigt. Jag tänker nämligen tvinga mig själv att plocka bort någonting ur mitt liv. För min egen skull, och för mina näras skull. Även att jag inte är missnöjd med någonting i mitt liv, så går alltid livet i hundratjugo-knyck. Jag har flera gånger kännt mig i närheten av att krocka med en betongvägg. Ja, min pojkvän sa till mig häromveckan att jag kommer dö innan 30 i min takt - och han har nog en viss poäng. Och nä, det är inte okej. Jag är ju förfasiken en hälsobloggare med hälsa som största intresse. Såväl fysisk som psykisk. Det är dags att vakna upp Josefine. 
Egentligen låter träningen i mina öron lättast att prioritera bort. Men å andra sidan vet att jag inte har samma energi och positiva tankar utan den. Det skulle lixom inte fungera att stryka den. Så det står mellan hästen och bloggen. Det gör ont att ens tänka den tanken och jag känner mig svag av att tala om den. Men att ha runt 40 timmars jobb i veckan, träna, ta hand om en lägenhet, försöka träffa vänner, laga mat och försöka få till de timmars sömn kroppen egentligen behöver. Det hinns lixom inte med en häst som tar minst 3 timmars tid och en blogg som faktiskt även den är en tidskrävande livsstil med mycket planering. Jag älskar min häst och jag älskar min blogg. Vill egentligen inte stryka någonting utav dom. Vill lixom inte gå miste om någonting.
Men hur ont det än gör, så är mitt nyårslöfte att plocka bort något ur mitt liv. För min egen skull, för att få mer tid till vänner, familj och viktiga saker och ting. Just nu känns det ungefär som att jag ska göra slut med någon. Jag vill lixom gråta och sparka vilt omkring mig av bara tanken. Men jag är helt bombsäker på att det kommer göra mig gott i slutändan. Och jag har faktiskt hela året på mig att fundera om jag så vill. 
 
Har ni några nyårslöften? ❤