Rödbetsjuice med äpple och ingefäraJag har kommit in i en riktig juice-period. Vinterhalvåret kom och vitaminbehovet med den. Jag pressar och pressar typ helatiden. Det är min lilla kick till vardagen. Och vem säger nej till färskpressad juice lixom?
 

En himla fin kökskompis

När jag införskaffade min råsaftcentrifug för drygt ett år sedan, så vart det bara någon juice eller två. Jag tyckte seriöst den dära apparaten var dö-jobbig. Jobbig att bygga ihop, jobbig att diska, jobbig - och sen håller inte den där juicen man kämpat för mer än några få dagar ändå. Skärpning tänkte jag i år - och skärpning blev det. Den där mackapären är inte jobbig alls. Bygger man halvt ihop den när man slänger in den i skåpet, borstar rotfrukterna istället för att skala och diskar av den direkt - så är det inte så jäkla jobbigt. Det är faktiskt inte jobbigt alls. Utan det är ett himla smidigt sätt att få en färskpressad, näringsrik juice just i sin egen smak. Me love! 

Välj gärna eko

Kom ihåg att ekologiska frukter och grönsaker både är näringsrikare, friskare från kemikalier och smakrikare. Jag använder mig i stortsätt alltid, eller ja, så länge det funkar, av ekologiska frukter - och skulle tipsa varenda kotte där ute om det :] För det är himla värt. Det må visserligen vara dyrare, men du må ändå få ut mer av pengarna. 
 
 
Och här har vi favoriten just nu! Eller min obsession skulle jag väl snarare säga. Jag pressar den seriöst hela tiden. Så jäkla god, så jäkla kickande och en perfekt ingrediens i blåbärsmoothien. 
 

Rödbetsjuice med äpple och ingefära

ca 400 g rödbetor
- ungefär 3-4 stycken normalstora
4 st röda, royal gala äpplen
en bit ingefära efter tycke och smak
 
1. Skär bort en så stor bit ingefära du vill ha. Jag brukar köra på en 2-4 cm. Var försiktig med ingefäran om du inte är ett big fan/ovan 2. Borsta rödbetorna och ingefäran med en rotfruktsborste 3. Skölj äpplena och ta bort kärnhuset 4. Pressa allt genom råsaftcentrifugen, en till två saker åt gången 5. Förvara i en tätförsluten glasflaska i kylskåpet. Håller ca 3 dagar 

KOMENTERA ?
Denise

Hej snygging! Allt bra med dig?? :)
Jag måste bara fråga, vilken kamera använder du förutom din mobil? Och hur redigerar du bilderna, är det photoshop? :* Så trött på min dumma kamera (min systemis gick sönder förra året , buhuuuu,) så känner att jag behöver lite tips!

PUUSSS

Svar: Kalasers med mig! Dig med hoppas jag Denise?! :D
Jag har min gamla goa Nikon D3100 + objektiv NIKKOR 35 mm f/1.8G, och så redigerar jag i Photoshop CS5.1 :] Ska dock även köpa på mig en Nikon 1 med utbytbara objektiv, som man kan ha med sig och få fler finare vardagsbilder c[:

Ha det bäst pudding! Så ses vi förhoppningsvis i sommar???????! ;]
Josefine

2016-02-12 ❀ 11:33:37 http://nouw.com/deniselysgaard
Linnéa - The Hungry Gosling

Låter jättegott :)

2016-02-12 ❀ 13:29:27 http://hungrygosling.se/Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback