How to be happy rule 0305: be grateful for the good things you have



, hälsosam pizza med grönkål, päron, getost, valnötter, honung, och balsamico. och så rödbetshummus till det. så jäkla yummy! inlägg med recept kommer

, godisskålarna åkte fram! Lindth lindor praliner strawberries & cream, marsipanchoklad, ananas doppad i råchoklad från Life, ingefärskolor med mangosmak från Renée Voltaire och färska jordgubbar
 

 

What a perf weekend

Vet att jag säger det jämt, men: what a perf weekend. Inte för att någon helg kanske är bättre än någon annan, men jag tycker då oftast mina helger känns just bäst i stunden. I fredags hade jag myskväll med min bästa. När jag drog till jöbbe på lördagmorgon, stack han till sin hemstad för att spendera helgen där. Somvanligt då ser jag till att boka dejt med mina bästa babes. Så efter jöbbe drog jag och Emma på en frisk pw i solnedgången. Älskar att ha en bästa vän som funkar precis likadant som en själv. Det var en sådandär dag man bara vill gå och gå och gå - tills man somnar under bar himmel typ. Men nja, riktigt så långt blev det inte - för vi ville ju hem och laga pizza oxå. En vegetarisk sådan - our new favorite. Och ha Mello-fest till det. Fick även sällskap av hennes pojkvän och Frida senare på kvällen. Och Frida stannade som nattgäst och frullesällskap innan jag drog iväg till jobbet på söndagförmiddagen. 
 
Hoppas ni oxå haft en kalashelg vänner, åtminstone sett det fina i den ❤



Failad sötpottepizza, men jäkligt lyckad date



Failad, men supersmarrig, sötpotatispizza toppad med tomatsås, ruccola, varmrökt lax och fetaost. Och så en härligt syrlig sallad och hummus till det! Yum! Salladen är gjord på ruccola, gurka, sockerärtor, blomkål, rödlök, lingon och alfalfagroddar. 



Haha, alltså, jag tror ärligt att jag har en störning när det handlar om att läsa och följa instruktioner. *skrattar åt mig själv* Eller åtminstone så klickar vi inte så jäkla bra jag och det. Recept, inköpslistor, gör-såhär-listor och andra tråkiga kanske väldigt viktiga papper i livet. Nivet. 

Och fungerar man så som jag, så är det lätt att det blir såhär. Vi missade äggen med andra ord. Och pizzabotten blev till en smetig gegga. Men vad tusan gör det när det smakar sjuherransgott. Lixom hallå, sötpotatis kan väl knappast bli fel? Och det är ju faktiskt insidan som räknas. 
 


Dessutom fick vi ju somvanligt till en förjäkla bra dejt, jag och my fav gurl. Jag får ta och återkomma med mer apptitliga bilder när vi ger oss på ett försök nästa gång helt enkelt, haha! Men ni får receptet som det ska se ut, om ni vill prova själva och lyckas bättre än oss!
 
 

Sötpotatispizza

recept: matkreation
 
250 g sötpotatis, ca 1 medelstor
150 g morot, 2 små eller 1 stor
0.5 dl äggvita
2 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
kryddor efter smak 
 
1. Sätt ugnen på 180 grader 2. Skala och koka sötpotatis och morot - skär dem i mindre bitar så tar det mindre tid att koka 3. Häll av vattnet 4. Mixa ihop samtliga ingredienser 5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj med kokosolja 6. Smeta ut purén och forma till en pizzabotten 7. Ställ in plåten i ugnen ca 30 min
8. När botten gräddats, tar du ut den och smetar på tomatsås och toppar med valfri topping - den topping som du föredrar kall väntar du med att slänga på tills efteråt 9. Ställ in pizzan i ugnen på grillfunktion och grilla i ca 5-10 minuter - eller om du inte som jag har grillfunktion, så ställ in den igen tills du är nöjd och glad
 

Tomatsås

/måtten jag kör
 
1 pkt krossade tomater
färsk oregano
- jag har hittils kört massor av torkad ekologisk
1 vitlöksklyfta
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, salt, peppar och lite sukrin/honung i en kastrull 2. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den
 
 

 
Idag är det lördag och dags för dejt igen, och det lutar på en favorit i repris av pizza. Men först ska jag bara avchecka min arbetsdag på jobbet. 
Ha en fantastisk lördagskväll vänner! ❤



Raw peanut butter banana cup cheesecake



Nivet, ibland vill man bara stänga bort och blunda för alla recept man tidigare hört talas om eller sparat någonstans. Lixom bara gå på eget tycke och smak - skapa sin egen verision helt enkelt. Och det var precis vad jag gjorde. 

 
Här kommer min version på raw cheesecake med jordnötssmör. Jag tror vi kallar den Raw peanut butter banana cup cheesecake. Det passar den perf! Synonym med porr skulle jag väl även oxå vilja säga - och dem med samma smaklökar som mig, kommer att hålla med mig. Jag vet att jag säger det ofta.. men detta är nog min favoritkaka atm c[:
 
 

 
 

Raw peanut butter banana cup cheesecake

 

Botten

2.5 dl mandlar
6 st färska dadlar
1 dl vatten
0.5 dl raw kakao
0.5 dl raw carob
- alt. mer kakao 
1 krm vaniljpulver
2 msk kokossocker
 

"Cheese"

3 d cashewnötter
2 dl jordnötssmör
5 st färska dadlar
en relativt liten/normalstor, mogen banan
- ca 85 g utan skal
1 dl kokosolja extra virgin
2 dl mandelmjölk
3 msk lacuma
2 krm himalayasalt
 

Tredje lagret

0.5 dl kokosolja
1.5 dl raw carob
- alt. kakao
0.5 dl raw kakao
0.5 dl raw agavesirap
 
1. Blötlägg cashewnötterna till cheesen i några timmar, gärna över natten/arbetsdagen beroende på när du tänkt att göra den 2. Häll av vattnet till cashewnötterna och skölj av dem och ställ dem åt sidan 3. Mixa mandlarna till ett mjöl 4. Mixa ihop alla ingredienser till botten och tryck ut i en form 5. Mixa ihop alla ingredienser till cheesen till en härlig superyummy smet 6. Bred ut smeten över botten 7. Ställ in i frysen en stund och låt stelna till sig lite
8. Smält kokosoljan till tredje lagret över vattenbad 9. Blanda med carob, kakao och agavesirap 10. Häll på ett snyggt sätt över cheesecaken 11. När du tänkt servera kakan kan du ta fram den och låta den stå i kylskåpet ett tag - där får den perfekt konsistens och hela köret. Annars förvarar du kakan i frysen emellanåt
 

 
Happy #friyay vänner! ❤
 



En söndag i Linköping med bra sällskap



I söndags var jag tvungen att sticka upp till Linköping sådär spontant. Mina ridstövlar sa byebye till livet i torsdags och jag fick rida med buntband och silvertejp runt dem, haha! Så nu kan Malin Baryard-stövlarna åka i graven efter sju år. Och med mig fick jag en dejt i form av Linn! Och det gjorde ju saken genast tusen gånger roligare. För den kvinnan träffar jag allt för sällan! 

 
Mellan varven så landade vi på Hälsofreak. Mitt gamla kära jobb som förökat sig och öppnat i ytterligare en lokal. Och en nyhet på menyn lockade något så förjävligt: Rå valnötsbiff. Mmmh! Det må kanske inte se mycket ut för världen, men tro mig: det är. Sjukligt jäkla gott och faktiskt riktigt jäkla mättande i magen. Eller snarare för mättande, haha. Det gömmer sig även ett gäng osynliga cashews och gojibär i botten. Oh, yum! Och vem lämnar sådant som är gott? Vem gör sånt?! Och dessutom är en ju smålänning, haha.
 
 
.. när magen lagt sig och suget åtminstone någorlunda var tillbaka, pallrade vi oss tillbaka. För hallå, den nya fika-menyn?! To-fucking-die-for. Jag ville prova allt. Med varsin rå snickerskaka (eller.. "den gick sönder, så du fick två. hoppas det var okej?" vem tror du att jag är? solklart ;D) och en latte fortsatte vi att skitsnacka, umgås och bara ha det jäkligt gött i Linköping - innan bilen styrde hemåt. Ganska så många fler mil hemåt för mig. 
 



Tacksam för han. Min tokiga fjant och bästa vän.

 
Att ha häst må vara tidskrävande. Riktigt jäkla tidskrävande. Ska jag till stallet räknar jag aldrig med att vara borta under tre timmar. Fyra till fem är nästan standard vintertid, och sommartid kan det gå på drygt 2. Ibland kan det vara riktigt jäkla avslappnande. Att bara komma iväg till något friskt i några timmar. Lixom andas frisk luft från både natur och min häst, och fokusera på någon annan levande varelse än sig själv. Medan det ibland kan vara riktigt jäkla stressande.
 
 
 
Men jag är då jäkla tacksam att jag har en mor som delar samma kärlek till samma ponny som jag. Det gör att vi kan dela. Kunna njuta av allt det positiva med hästlivet, men lixom inte få för mycket utav det goda. Och framförallt: inte gå minste om nog jordklotets härligaste själ. För det är vad han är. Knasig, fjantig, busig och galen - men samtidigt världens goaste pussgurka.  
 
Ibland vill jag kalla mig bortskämd, men oftast kallar jag mig tacksam. Tacksam för att ha världens mest fantastiska föräldrar, och jäkligt tacksam för att ha fått kalla honom min i snart 7 år. 
 
Nä, nu ska jag till min pållefjant och fjanta bort några timmar! ❤



Rödbetsbollar #vegetarianfoodporn



Rödbetsbollar, vegansk diljonsås, hovmästarsås och ägg. På en rå sallad av grönkål, broccoli, sockerärtor och alfalfagroddar. Och så hallonvatten till det. Yum!




Alltså detta är min favoriträtt atm. Vill ha det varje dag. Till middag eller till lunch. Mina smaklökar älskar, min mage älskar och min energi älskar. Det är med andra ord en rätt som passar mig och min kropp prima ballerina. Tur att rödbetsjuicen är min favorit oxå, så att det blir mycket "skräp" till bollar!



Och ett till feting plus är att det funkar finfint som en kall matlåda. Som till stallet där ingen mikro finns. Men bollarna funkar minst lika fint att värma - om man så skulle vara sugen på varmt. Sen behöver vi väl knappt snacka om hur sköna de är att titta på. 

 
 
Testa gärna och se om det även faller dig i smaken!
 

 
 

Rödbetsbollar

det som blir över efter 1 sats rödbetsjuice
1 pkt kokta vita bönor
2 ägg
0.5 dl mandelmjöl
lite rödvinsvinäger
vitlökspulver
svartpeppar
örtsalt
 

Till rullning

mandelmjöl
chiafrön
sesamfrön
 
 
1. Mixa ihop alla ingredienser 2. Rulla till bollar i "toppingen" 3. Stek i olja
 

Vegansk diljonsås

 3 dl valnötter
- byt ev. ut någon dl till: 
solrosfrön, sesamfrön, mandlar..
1.5 dl havremjölk/mandelmjölk
1.5 msk diljonsenap
1 msk agavesirap
svartpeppar
örtsalt
 
1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer



Bull-Söndag



Söndag vänner! Söndagsångest? Aldrig. Jobb eller inte. Söndagar är till för att njuta, hänga i sköna kläder, skippa sminket, unna sig någon ansiktsmask, kanske få tråkigt skit gjort och laga till något gott. Om ni frågar mig. För kan ni hålla med mig om att tråkigt skit aldrig känns lika tråkigt och tungt på veckans sista dag? Därför bokar jag alltid tvättstugan på just söndagar. Haha. 



Ett söndagstips från mig är att slänga ihop dessa dundergoda små kanelbulls-rackare med recept skapat av Hanna. Perfekta som en liten schysst fika, som mellis på språng eller i tv-soffan ikväll. Funderar själv på att slänga ihop ett gäng till veckan!
 
 
 
Dessa bilder är från Kanelbullens dag. Recept och fler bilder hittar ni här



Happy FriYay ❥

pics: pinterest.
delar ni min smak, kan ni följa mig här
 

Happy FriYay / Pinterest inspo

Pinterest. Älskade pinterest. Jag kan fastna, drömma mig bort och inspireras till tusen i timmar. Det är en livsfarlig tidsbov måste jag säga. Men ett himla fantastiskt påhitt!
Dessa inspirationsbilder tänkte jag egentligen publicera på Alla hjärtansdag. Men jobb och liv gjorde att jag inte hann hänga på bloggen så mycket. Hmrf. Men det är väl inte bara på Alla hjärtansdag vi ska fira kärleken. Det kan ju vi faktiskt göra precis närsom, eller egentligen jämt. Så jag delar dessa inspirationsbildermed er och önskar en fantastisk fredagskväll och helg ❤



Questbar Pumpkin pie

 

Questbar Pumpkin pie

Åh, som jag hyllat dessa bars i några års tid nu. Från de första som anlände till Sverige undefär. Det var lixom kärlek vid första ögonkastet, och den kärleken har då aldrig blivit värre. Jag skulle visserligen snarare kalla den ett beroende ibland, haha. För ja, visst händer det att jag drar i mig ett onödigt gäng ibland sådär. 
Och det finns alltid en Questbar med mig vart jag går. För man vet aldrig när man behöver en Questbar som mest. När man känner att man behöver slinka in ett mellanmål sådär på språng, direkt efter träning om det dröjer till middag eller när man bara helt enkelt är sugen. 
Det senaste tillskottet, och den tillfälliga gästen på besök, är ju Pumpkin pie för dem som missat. Den första baren med "överdrag". Och oooj så yummie det är! Den hamnade kanske inte på min topp tre, men den slåss nog om fjärdeplatsen skulle jag tro.
- ni kan hitta dem hos iHerb här, eller hos Gymgrossisten här
 
 


 

NY HOS IHERB? 

Funderar du att beställa från iHerb? Men tycker att det verkar skumt och läskigt? Att beställa från USA må kunna låta läskigt.. men jag lovar: it's not. Jag har beställt i snart tre års tid och fått hem dryga trettio paket sammanlangt. En endaste gång har jag fått betala i tullen, och det var bara klantarslet her self som såg till det. Håller man sig under 1814 gram och ca max 300 kronor, så ska det inte vara några problem. Det har det aldrig varit för mig iallafall. 
Har du aldrig tidigare beställt hos iHerb, så har jag en liten rabattkod till din första beställning. Använd RGH070 så dras några kronor i kassan. 
 



#whiteinterior



Vissa av er frågar om fler bilder på våran lägenhet, och jag känner att jag vill få upp fler med. Jag älskar inredning, det är lixom ett av mina alla många intressen. Och jag stormtrivs här. Det lixom skriker Josefine genom att bara traska in genom dörren. 
 
När vi bestämde oss för att flytta in här var det dock någonting inom mig som skrek "vad har jag gjort". Vardagsrummet påminde mig om bajs. Och resten av rummen likaså. Och lixom, jag står inte ut i bajs. Jag är inte av typen som står ut.
 
Men efter att jag målat den där spaljen vit, vi bytt tapeter, bytt lister och lagt klickgolv från Ikea - så måste jag säga att jag stormtrivs. Haha, jag är lite som jag är. Jag må vara omständig och kräsen ibland. Men jag vill trivas där jag lever och när jag lever. One life to live lixom. Varför i helskotta är detta en hyreslägenhet och inte våran?! :] Skulle jag få chansen att köpa, skulle jag köpa lätt. 
 


En av mina favoritbilder på oss två från förra vintern, i en ram från Zara home - min absoluta favoritbutik vad gäller inredning. Två sekunder efter att vi ställt oss redo för att fota, kom världens jäkla snöstorm och vi fick springa tillbaka till bilen. Men någon bild fick vi iallafall. Och den älskar jag. 

 
Denna fick jag i julklapp och den är ett feting tips till alla er därute. Sound Piece - nyheten från Happyplugs. Jag har miniverisionen, som ändå är i en jäkla bra storlek om ni frågar mig. Och den går varm här hemma - sådan stor skillnad från det fesna ljudet från min annars älskade macbook. Förjäkla snygg inredningsdetalj dessutom. Och finns i en färg för alla. Stort feting plus är dessutom att man kan byta färg allteftersom man känner för det. Du lixom får alltid den svarta med dig, sedan får du köpa till skal bäst du vill. Just nu har jag marmor som ni kan hitta här
 
 
Och pallen. Den har jag spanat in i cirka ett års tid och bara velat kånka hem från Stockholm flera gånger. Men hallå, det känns ju bara bökigt? Tack pappa som orkade bära med sig den på tunnelbanan, och tack farmor och farfar som gav mig den i julklapp. Kommer även den ifrån Zara Home
 
 



Valentine's Day with him ♡

, vår helg-favorit: hälsosam, glutenfri pizza. recept på botten och tomatsåsen hittar ni här
 
, på min pizza: ruccola, mozzarella, valnötter, sockerärtor, fikon, jordgubbar, kallrökt lax och balsamico - yum!
 
, rosa fick dem bli. såklart!
 
 
 

Sunday, February 14 / Valentine's Day

Igår var det alla hjärtans dag - och den spenderade jag med han. Han min pojkvän och sambo. Han jag ibland går i taket för, men oftast inte skulle byta ut mot någonting annat. Han jag ibland får tvinga mig själv att stå ut med, men oftast ändå är stolt för att få kalla min. Och blir alldeles glad när han kallar mig honoms. 
Jag jobbade visserligen större delen av dagen, men slutar man 5 har man ju förfasiken hela kvällen på sig. Och det räckte gott och väl - för en himla mysig alla hjärtans dag-kväll fick vi. Jag (notera jag haha) köpte färska rosor, vi slängde ihop pizzor i hjärtformat, gosade ner oss i soffan, kollade på Letters to Juliet och dränkte jordgubbar i smält choklad. Det var himla mysigt det. Det var precis vad som räckte. Och det räckte mer än gott och väl. 
 
Hoppas ni hade en fin alla hjärtans dag, hur ni än spenderade den, vänner ❤



Valentine's day ♡

, från förra årets alla<3dag-mys med min grabb
 

Valentine's day

Alla hjärtans dag. "Vi älskar varandra varje dag, det behövs ingen extra fjantig dag till det". Men hallå? Vad skadar en dag att påminna varandra lite extra att man faktiskt älskar varandra. Vad skadar en extra dag att styra ihop något skoj tillsammans? Vad skadar en dag att fira kärleken? Jag tycker det är himla fint iallafall. Och jag ska hänga med min grabb, när jag avverkat mitt söndagsjobb på jobbet. 
 
Om det nu så är pojkvännen, hunden eller din bff du hänger med idag - så önskar jag er en fantastisk alla hjärtans dag! ❤



Don’t let your dreams just be dreams



Grön smoothie toppad med vaniljkesokvarg, lingon-chiamarmelad recept, torkade mullbär och hampafrön. En skiva julkryddigt bröd recept med pepparkakssmör recept och frusna granatäpplekärnor vid sidan av. Och så en kopp grönt chaite till det!

 
En frulle i perfektion när de kyliga graderna fortfarande håller i. Vitaminkickat, värmande kryddor och en kopp varmt. Och bäst av allt: Dundersmarrigt. Me love. 
 

 
- inlägger är favorit i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här



Rödbetsjuice med äpple och ingefära



Jag har kommit in i en riktig juice-period. Vinterhalvåret kom och vitaminbehovet med den. Jag pressar och pressar typ helatiden. Det är min lilla kick till vardagen. Och vem säger nej till färskpressad juice lixom?
 

En himla fin kökskompis

När jag införskaffade min råsaftcentrifug för drygt ett år sedan, så vart det bara någon juice eller två. Jag tyckte seriöst den dära apparaten var dö-jobbig. Jobbig att bygga ihop, jobbig att diska, jobbig - och sen håller inte den där juicen man kämpat för mer än några få dagar ändå. Skärpning tänkte jag i år - och skärpning blev det. Den där mackapären är inte jobbig alls. Bygger man halvt ihop den när man slänger in den i skåpet, borstar rotfrukterna istället för att skala och diskar av den direkt - så är det inte så jäkla jobbigt. Det är faktiskt inte jobbigt alls. Utan det är ett himla smidigt sätt att få en färskpressad, näringsrik juice just i sin egen smak. Me love! 

Välj gärna eko

Kom ihåg att ekologiska frukter och grönsaker både är näringsrikare, friskare från kemikalier och smakrikare. Jag använder mig i stortsätt alltid, eller ja, så länge det funkar, av ekologiska frukter - och skulle tipsa varenda kotte där ute om det :] För det är himla värt. Det må visserligen vara dyrare, men du må ändå få ut mer av pengarna. 
 
 
Och här har vi favoriten just nu! Eller min obsession skulle jag väl snarare säga. Jag pressar den seriöst hela tiden. Så jäkla god, så jäkla kickande och en perfekt ingrediens i blåbärsmoothien. 
 

Rödbetsjuice med äpple och ingefära

ca 400 g rödbetor
- ungefär 3-4 stycken normalstora
4 st röda, royal gala äpplen
en bit ingefära efter tycke och smak
 
1. Skär bort en så stor bit ingefära du vill ha. Jag brukar köra på en 2-4 cm. Var försiktig med ingefäran om du inte är ett big fan/ovan 2. Borsta rödbetorna och ingefäran med en rotfruktsborste 3. Skölj äpplena och ta bort kärnhuset 4. Pressa allt genom råsaftcentrifugen, en till två saker åt gången 5. Förvara i en tätförsluten glasflaska i kylskåpet. Håller ca 3 dagar 



Fave pre workout: Banana bread, peanut butter, raspberry chia jam



Hembakat bananbröd toppat med kvarg, jordnötssmör, hallon-chiasylt och kokosflingor. Det är en favorite of mine, när vi snackar pre workouts!

 


Okej, att käka något direkt innan träningen har väl aldrig varit någon riktigt favvo för mig. Det lixom känns som att skiten ska komma upp igen då, och energin åker ner till botten istället för toppen. Jag gillar att ha käkat stadigt under dagen, och ladda med något "enklare" energigivande, som inte lägger sig allt för tugnt i magen, sisådär 1.5-2 timmar innan. För att träna på kurrande mage är ju bara att glömma det oxå. Det funkar bäst för mig iallafall. Hur funkar ni bäst? ❥

 

Bananbröd

2 dl havremjöl*
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk örtsalt
2 st mogna bananer
2.5 dl kvarg
0.5 dl honung
1 dl valfria nötter
 
fler valfria nötter
kanel till pudring
 
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda alla torra ingredienser med varandra 3. Mixa ihop med kvarg, bananer och honung 4. Hacka nötter och blanda i dem 5. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform 6. Häll över fler hackade nötter och pudra på med mer kanel 7. Ställ in i ugnen ca 50-60 min. Obs! Brödet kan kännas lite kletigt till en början, bättrar till sig efter någon dag :]
 
 

Hallon-chiasylt

4 dl hallon
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
2 msk sötströ
3 msk chiafrön
 
1. Om hallonen är frusna: tina dem något antingen över natten i kylskåp eller i mikron 2. Mixa ihop alla ingredienser utom chiafröna till en sås 3. Rör ner chiafröna 4. Låt gotta till sig i kylskpåpet, i en tätförsluten glasburk, över natten eller åtminstone i några timmar
 
 

 
* Havremjöl: Görs enkelt genom att mixa havregryn till ett mjöl. Jag använder mig utav ekologiska fiberhavregryn



Always find time for the things that make you feel happy to be alive



Färskpressad juice på rödbetor, äpple och ingefära boostad med super greens*. En ägglatte med smak av vanilj. Och så kikärtsplättar med raw chokladmousse, blåbärsglass, kokoschips, frusna blåbr, valnötter, torkade mullbär och kokosflingor till det. En härlig söndagsbrunch med andra ord. 
 
 
 
För det var precis vad det var: gårdagens härliga söndagsbrunch efter en lång morgonpromenad med bästa Emma. Lixom bättre morgon är svårt att få. Tänk er soluppgång, frisk luft, vatten som utsikt och er bästa vän vid sidan av. Dagen är kickad, frullen slinker ner som en dans och man har hela dagen framför sig. Alltså, helt jäkla perfect. 
 
 
Recept på chokladpålägget hittar ni här, rödbetsjuicen - som är min favorit atm - lovar jag att publicera i veckan och recept på resten hittar ni här nedan. Frulla och njut! 
 

 

Kikärtsplättar

orginalrecept: hannafriendly food
 
1.5 dl kikärtsmjöl*
4 rumstempererade ägg
1 tsk bakpulver
2.5 dl valfri mjölk
1 msk agavesirap
0.5 krm örtsalt
1 krm kardemumma
4 krm kanel
 
1. Vispa ihop alla ingredienser till plättarna i en skål. Låt gärna smeten stå och dra i 15-20 minuter så blir den ännu godare och lättare att ha att göra med i stekningen 2. Grädda plättarna i ett plättlägg med kokosolja, eller använd en vanlig stekpanna 3. Stek på medelhög värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna
 

Blåbärsglass

2 dl frusna blåbär
1 dl kvarg
1-2 krm vaniljpulver
sötning efter smak

för extra näringsboost

2 tsk acaipulver*
1 krm camucamu
 
1. Mixa ihop alla ingredienser 2. Servera direkt
 

Ägglatte med vaniljsmak

4 dl nybryggt, starkt kaffe
1 ägg
någon tsk kokosolja
steviadroppar vanilj*
- alt. vaniljpulver + valfri sötning

för extra näringsboost

 
kanel till pudring
 
1. Knäck ett ägg mixern 2. Häll i kaffe, kokosolja och någon droppe vaniljsteva. Obs! Tänk på att stevian är lättare att översöta i vätska. Det räcker med någon droppe eller två. 3. Mixa tills du fått en skummig latte 4. Häll upp i en stor kaffemugg och pudra på med kanel
 


 
* Kikärtsmjöl: Kikärtsmjöl är ett mjöl gjort på enbart kikärtor. Du kan klicka hem det från bodystore.com här. Har även hittat detta i vissa matbutiker
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Super greens: Jag älskar Green mix, som är en färdig blandning utav super greens'en vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Steviadroppar: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här



Snow Leo

 

Workoutfit

Sports bra - Nly sports // Tights - Stronger, here // Headphones - Urbanears
 
 
Nyast i träningsgarderoben (? tror jag. säkert inte, som den shopaholic jag är) är dessa träningstights från bästaste Stronger. Total-kär i dem. Kan ju vara denna vinterns snyggaste träningstights. Eller vad säger ni?
 

Sunday, February 7 13:32

Söndag = ta hand om sig själv dag. Det borde stå så i ordlistan. Lixom unna sig själv saker man mår bra utav, lyssna på kroppen och eventuellt checka av viss tråkgöra. För ja, det är skönt att få tråkgöra gjort. Imorse tog jag och Emma bilen ut för att gå våran klassiska morgonprommerunda baklänges. Lixom vi ville traska mot soluppgången först, och inte från. En skön dusch, bodylotion från VS och på med en pyjamas på det. Med världens skönaste känsla i kroppen ställde jag mig och drog ihop en kalasbrunch, checka min instagram. Pratar lite med mamma i telefon, låter datorn och bloggen få sin tid, småstädar lite, hittar inspiration till allt på pinterest, shoppar onödigt skit på nätet och funderar på vad jag är sugen på härnäst. Senare väntar en gymdejt med mina två besties, tvättstugan och en söndagskväll med min bästa pöjk. 
 
Lova mig att ni oxå prioriterar er själva och era behov idag ❤



Raw chocolate orange truffles



 
Alltså favs. Jag har verkligen de senaste åren blivit total-tokig i kombinationen mörk choklad + apelsin. Det är något speciellt med det. Känner ni inte att ni har lördagsmyset komplett än, så tycker jag utan tvekan att ni ska ge er på att mixa ihop dessa godingar. Eller om ni helt enkelt diggar kombinationen lika mycket som jag och bara vill ha något mer litet extra vid sidan av.
 
 

Och om inte smaken vore nog, så är de minst lika fina på innehållsförteckningen. Råa, veganska, näringsrika och schyssta tryfflar. Gott för själen, gott för kroppen och gott för allt levande där ute. Himla finfint tycker jag!
 
 
 
Ibland önskar jag att jag var bättre på att hålla i gotte.. För jag slängde nämligen ihop några senast häromdagen. Isåfall hade det ju redan funnits några färdiga här hemma tills kvällen. Men det löser vi! Tur de bara går på några sek att slänga ihop! Och inte behöver allt för lång tid på sig att gotta till sig i kylskåpet. :]
 
 

 

Raw chocolate orange truffles

10 st färska dadlar
2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
ca 45 g raw kakaosmör
4 msk raw kakao
0.5 tsk vaniljpulver 
skal från 2 eko-apelsiner
 

till rullning

torkat apelsinskal, kokosflingor eller kakaopulver
 
1. Smält kakaosmöret över vattenbad 2. Mixa cashewnötter och mandlar till ett mjöl med en starkare mixer 3. Mixa dadlarna med stavmixer för sig till ett kletigt klet 4. Mixa ihop alla ingredienser till en kletig chokladsmet 5. Forma till små bollar och rulla i valfri topping 6. Låt stelna till sig lite i kylen och förvara sedan där
 
 
 
* torkat apelinskal: jag köper mitt från iherb - här
* raw kakaosmör: jag köper mitt från bodystore - ni kan läsa mer om det här



Worry less, smile more, don't regret, just learn and grow



Bananpannkisar toppade med vaniljkesokvarg, jordnötsås, sharonfruk, frusna hallon och torkade mullbär. Och så en kopp grönt chaite till det!

 
- inlägget är favorit i repris från förra året. ni hitar orginalinlägg och recept här
 

 
Ha en fantastisk fredag vänner! Min fredag kommer enbart bestå utav jobb. Men vem tusan klagar på det. ❤
 



#veganfoodporn med saffran och apelsin

 

Sojbönsfettuchini*, vegansk saffran- och apelsingryta, en vintrig sallad med bladspelat, broccoli, sockerärtor, groddar, apelsin och frysta granatäpplekärnor och mer kokoschips. Och så det obligatoriska glaset hallonvatten - som gömmer supersmarriga hallon till dessert i slutet.





Tänkte passa på att bjuda på mitt favoritrecept för denna vinter igen, innan vintertiderna tar slut. Fast denna gång i lite annat format: Med bandspagetti istället för spagetti och kikärtor istället för röda linser. Mitt favoritformat. Och så med den absolut godaste vintersalladen till. Mmmhh! Perfect. 

 
 
Receptet la jag upp för någon månad sedan, och ni hittar det här
 
 

 
* Sojbönpasta: Jag beställer Nutrinicks från bodystore.com. Finns 4 olika allternativ och i love them all - just nu 2 för 49:- hos bodystore här



Throwback: February 2015 ✴

Att vi precis har rullar in i februari, betyder ju en throwback från förra årets februari. Jag gillar februari. Det är lixom fortfarande vinter, men går mot ljusare tider. Man börjar krypa ur sin lata koja och leva livet lite mer, samtidigt som mystiderna ändå fortfarande håller i. Min mamma fyller år, det är alla-hjärtans-dag och x antal år sedan min pojkvän och jag träffades på min förferre i min gamla etta. En himla fin vintermånad med andra ord.


, en skidtur med mamsen satt finfint och välbehövligt. vi brukar passa på hon och jag när det finns snö och tiden finns till


, en sådandär perfekt vinterfrulle - inlägg


, bytte även ut min foundation till naturligt skit. bareMinerals är numera mitt favoritmärke - inlägg

 

, började göra egen choklad med raw kakaosmör - inlägg och vart du kan hitta detta här


, vintriga powerwalks med soligt väder <3


, på den tiden jag och jonas bodde i två olika städer, då var helgerna han och jag. gärna myskvällar med mina eller hans familjemedlemmar oxå


, favorittröjan var det, ja. 

, en tallrik taco-sallad i knät, något bra på tv'n och mina nära-kära runtom. blev ett flertal sådana helgkvällar
 

, inveg nya sport-bh'n med en glad outfit på gymmet
 

, en annan helt-jäkla-dunder-lovely vinterfrulle - inlägg

, bläddrade lite i ShapeUp, som förövrigt är min favorittidning (och jag är förövrigt sämst på att hänga med i tidningar, lixom ta tag i att verkligen läsa de, haha!)
 
, fyllde på med lite favoriter från iherb.com - inlägg
 

, alla <3 dag mys med min kärlek i finformat


, tränade lite ben med min bästa

, Aladdinaskarna reades ut på extremt specialpris, klart som tusan jossan hugger in då
 

, ingick ett samarbete med bästa bodystore.com, och detta var det första blogg-paketet som landade hemma hos mig - inlägg


, började göra min egen nötmjölk. lyxigt och superbra! - inlägg



, banana pancakeeesss... mmmh! - inlägg


, min nya vind-träningsjacka från Gina blev en storfavorit. lixom vem kan inte gilla leo och rosa?


, en långritt med mamma och pållarna. åh, jag kan inte låta bli att nästan fälla en tår varje gång jag ser bilder på mammas fina. för nu finns han inte i livet längre, världens finaste ängel


, fotade lite fina vinterbilder med min kärlek. okej, vi hann fota typ en innan snöstormen slog till från ingenstans och vi fick springa till bilen. haha, det var sjukt! 

, en pre-workout smoothie med chokladsmak - recept 
 

 
Och på tal om mor min's födelsedag.. det är idag det! Så stort grattis till min fina mamma, förebild numero uno och stora variant av mig, på 52-årsdagen. Hon är en sådandär man oftare skrattar åt än med, tror spelar dum fast hon inte gör, pratar före hon tänker och gärna lite för mycket, men ändå är riktigt jäkla smart när det gäller, man blir smått galen på ibland men egentligen inte kan annat än älska. Ungefär den beskrivningen jag brukar få utav mig. Haha! Kopia med andra ord. All kärlek till henne idag ❤



Adidas by Stella McCartney x Stronger



Workoutfit

Linne - Adidas by Stella McCartney new in, here // Tights - Stronger, here
 
 
 
Mina två absoluta favoritmärken när det gäller träningskläder är Stronger och Adidas by Stella McCartney. Inte bara för att jag har en viss koppling till dem båda. Far min har jobbat på Adidas i stort sätt hela mitt liv, det är det sista halvåret han flyttat hem på heltid och skaffat nytt jobb på hemmaplan. Och Strongergrabbarna har jag haft kontakt med nästan sedan start. Jag har faktiskt provat och gett åsikter om proverna till de första tightsen. Det är väl en anledning till att jag har viss kärlek till dessa två företag. Men, inte bara det. Jag tycker dessutom att det är de två snyggaste träningsklädes-märkena på marknaden. Utan tvekan. Skulle shoppa upp sortimentet om plånkan tillät. 



What a perf weekend

, på fredagskvällen hade vi bokat bord ute - jag, emma och hennes pöjk. menyn var utbytt och spänande sedan sist och på min tallrik hamnade vegetariskt: kolgrillad rotselleri "Vi bakar rotselleri över natten med massor av örter och olivolja. Härligt mustiga smaker som serveras med syrade betor, gräddkokt vinterkål med bönor, friterad parmesanost, salvia och brynt kantarellsmör samt grillat levainbröd" och ett glas ekologiskt vitt till det
 
, magisk morgonpromenad på lördagsmorgonen med emmapemma
 

, .. följt av lyxig frukostdejt med mina två bästa babes
 
, och en sväng på stan med lite nödvändig och lite onödig shopping, och så en raw fika-dejt 
 

, hög på livet drog jag iväg på ett kort litet benpass


, och sedan var det dags för födelsedagspartaj x2. började hos mor min med släkten, och fortsatte sedan vidare till tre tjejers 21-årskalas

, vårfeeling hos min fjant på söndagen. prick en vecka tidigare var det ett winter wonderland där ute
 
 



Saffron banana pancakes for breakfast

 

Saffrans-bananplättar, tranbärskvargglass med ingefära, apelsinkvarg, frusna tranbär, torkade gojibär, kokoschips, kokosflingor och solrosfrön. Och så ett glas med färskpressad apelsinjuice och alger. Och så en kopp julkryddigt te till det! Oh yum. 
 
 
 

Saffrans-bananplättar

1 stor mogen banan
2 ägg
1 msk kokosmjöl
0.5 tsk bakpulver
en uns saffran
 
1. Mixa ihop alla ingredienser och låt stå ett litet tag 2. Stek till plättar i kokosolja!
 

Apelsinkvarg

kvarg
skal från ekologisk apelsin
steviadroppar apelsin*
 
1. Riv ner skal från ekologisk apelsin i kvarg 2. Söta med steviadroppar i apelsinsmak 
Obs! Mängder efter ditt tycke och smak
 

 
 
* Steviadroppar: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
* Alger: Jag älskar Green mix, som är en färdig blandning utav super greens'en vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
 



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

How to be happy rule 0305: be grateful for the good things you have



, hälsosam pizza med grönkål, päron, getost, valnötter, honung, och balsamico. och så rödbetshummus till det. så jäkla yummy! inlägg med recept kommer

, godisskålarna åkte fram! Lindth lindor praliner strawberries & cream, marsipanchoklad, ananas doppad i råchoklad från Life, ingefärskolor med mangosmak från Renée Voltaire och färska jordgubbar
 

 

What a perf weekend

Vet att jag säger det jämt, men: what a perf weekend. Inte för att någon helg kanske är bättre än någon annan, men jag tycker då oftast mina helger känns just bäst i stunden. I fredags hade jag myskväll med min bästa. När jag drog till jöbbe på lördagmorgon, stack han till sin hemstad för att spendera helgen där. Somvanligt då ser jag till att boka dejt med mina bästa babes. Så efter jöbbe drog jag och Emma på en frisk pw i solnedgången. Älskar att ha en bästa vän som funkar precis likadant som en själv. Det var en sådandär dag man bara vill gå och gå och gå - tills man somnar under bar himmel typ. Men nja, riktigt så långt blev det inte - för vi ville ju hem och laga pizza oxå. En vegetarisk sådan - our new favorite. Och ha Mello-fest till det. Fick även sällskap av hennes pojkvän och Frida senare på kvällen. Och Frida stannade som nattgäst och frullesällskap innan jag drog iväg till jobbet på söndagförmiddagen. 
 
Hoppas ni oxå haft en kalashelg vänner, åtminstone sett det fina i den ❤



Failad sötpottepizza, men jäkligt lyckad date



Failad, men supersmarrig, sötpotatispizza toppad med tomatsås, ruccola, varmrökt lax och fetaost. Och så en härligt syrlig sallad och hummus till det! Yum! Salladen är gjord på ruccola, gurka, sockerärtor, blomkål, rödlök, lingon och alfalfagroddar. 



Haha, alltså, jag tror ärligt att jag har en störning när det handlar om att läsa och följa instruktioner. *skrattar åt mig själv* Eller åtminstone så klickar vi inte så jäkla bra jag och det. Recept, inköpslistor, gör-såhär-listor och andra tråkiga kanske väldigt viktiga papper i livet. Nivet. 

Och fungerar man så som jag, så är det lätt att det blir såhär. Vi missade äggen med andra ord. Och pizzabotten blev till en smetig gegga. Men vad tusan gör det när det smakar sjuherransgott. Lixom hallå, sötpotatis kan väl knappast bli fel? Och det är ju faktiskt insidan som räknas. 
 


Dessutom fick vi ju somvanligt till en förjäkla bra dejt, jag och my fav gurl. Jag får ta och återkomma med mer apptitliga bilder när vi ger oss på ett försök nästa gång helt enkelt, haha! Men ni får receptet som det ska se ut, om ni vill prova själva och lyckas bättre än oss!
 
 

Sötpotatispizza

recept: matkreation
 
250 g sötpotatis, ca 1 medelstor
150 g morot, 2 små eller 1 stor
0.5 dl äggvita
2 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
kryddor efter smak 
 
1. Sätt ugnen på 180 grader 2. Skala och koka sötpotatis och morot - skär dem i mindre bitar så tar det mindre tid att koka 3. Häll av vattnet 4. Mixa ihop samtliga ingredienser 5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj med kokosolja 6. Smeta ut purén och forma till en pizzabotten 7. Ställ in plåten i ugnen ca 30 min
8. När botten gräddats, tar du ut den och smetar på tomatsås och toppar med valfri topping - den topping som du föredrar kall väntar du med att slänga på tills efteråt 9. Ställ in pizzan i ugnen på grillfunktion och grilla i ca 5-10 minuter - eller om du inte som jag har grillfunktion, så ställ in den igen tills du är nöjd och glad
 

Tomatsås

/måtten jag kör
 
1 pkt krossade tomater
färsk oregano
- jag har hittils kört massor av torkad ekologisk
1 vitlöksklyfta
en skvätt honung
örtsalt, peppar
 
1. Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, salt, peppar och lite sukrin/honung i en kastrull 2. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den
 
 

 
Idag är det lördag och dags för dejt igen, och det lutar på en favorit i repris av pizza. Men först ska jag bara avchecka min arbetsdag på jobbet. 
Ha en fantastisk lördagskväll vänner! ❤



Raw peanut butter banana cup cheesecake



Nivet, ibland vill man bara stänga bort och blunda för alla recept man tidigare hört talas om eller sparat någonstans. Lixom bara gå på eget tycke och smak - skapa sin egen verision helt enkelt. Och det var precis vad jag gjorde. 

 
Här kommer min version på raw cheesecake med jordnötssmör. Jag tror vi kallar den Raw peanut butter banana cup cheesecake. Det passar den perf! Synonym med porr skulle jag väl även oxå vilja säga - och dem med samma smaklökar som mig, kommer att hålla med mig. Jag vet att jag säger det ofta.. men detta är nog min favoritkaka atm c[:
 
 

 
 

Raw peanut butter banana cup cheesecake

 

Botten

2.5 dl mandlar
6 st färska dadlar
1 dl vatten
0.5 dl raw kakao
0.5 dl raw carob
- alt. mer kakao 
1 krm vaniljpulver
2 msk kokossocker
 

"Cheese"

3 d cashewnötter
2 dl jordnötssmör
5 st färska dadlar
en relativt liten/normalstor, mogen banan
- ca 85 g utan skal
1 dl kokosolja extra virgin
2 dl mandelmjölk
3 msk lacuma
2 krm himalayasalt
 

Tredje lagret

0.5 dl kokosolja
1.5 dl raw carob
- alt. kakao
0.5 dl raw kakao
0.5 dl raw agavesirap
 
1. Blötlägg cashewnötterna till cheesen i några timmar, gärna över natten/arbetsdagen beroende på när du tänkt att göra den 2. Häll av vattnet till cashewnötterna och skölj av dem och ställ dem åt sidan 3. Mixa mandlarna till ett mjöl 4. Mixa ihop alla ingredienser till botten och tryck ut i en form 5. Mixa ihop alla ingredienser till cheesen till en härlig superyummy smet 6. Bred ut smeten över botten 7. Ställ in i frysen en stund och låt stelna till sig lite
8. Smält kokosoljan till tredje lagret över vattenbad 9. Blanda med carob, kakao och agavesirap 10. Häll på ett snyggt sätt över cheesecaken 11. När du tänkt servera kakan kan du ta fram den och låta den stå i kylskåpet ett tag - där får den perfekt konsistens och hela köret. Annars förvarar du kakan i frysen emellanåt
 

 
Happy #friyay vänner! ❤
 



En söndag i Linköping med bra sällskap



I söndags var jag tvungen att sticka upp till Linköping sådär spontant. Mina ridstövlar sa byebye till livet i torsdags och jag fick rida med buntband och silvertejp runt dem, haha! Så nu kan Malin Baryard-stövlarna åka i graven efter sju år. Och med mig fick jag en dejt i form av Linn! Och det gjorde ju saken genast tusen gånger roligare. För den kvinnan träffar jag allt för sällan! 

 
Mellan varven så landade vi på Hälsofreak. Mitt gamla kära jobb som förökat sig och öppnat i ytterligare en lokal. Och en nyhet på menyn lockade något så förjävligt: Rå valnötsbiff. Mmmh! Det må kanske inte se mycket ut för världen, men tro mig: det är. Sjukligt jäkla gott och faktiskt riktigt jäkla mättande i magen. Eller snarare för mättande, haha. Det gömmer sig även ett gäng osynliga cashews och gojibär i botten. Oh, yum! Och vem lämnar sådant som är gott? Vem gör sånt?! Och dessutom är en ju smålänning, haha.
 
 
.. när magen lagt sig och suget åtminstone någorlunda var tillbaka, pallrade vi oss tillbaka. För hallå, den nya fika-menyn?! To-fucking-die-for. Jag ville prova allt. Med varsin rå snickerskaka (eller.. "den gick sönder, så du fick två. hoppas det var okej?" vem tror du att jag är? solklart ;D) och en latte fortsatte vi att skitsnacka, umgås och bara ha det jäkligt gött i Linköping - innan bilen styrde hemåt. Ganska så många fler mil hemåt för mig. 
 



Tacksam för han. Min tokiga fjant och bästa vän.

 
Att ha häst må vara tidskrävande. Riktigt jäkla tidskrävande. Ska jag till stallet räknar jag aldrig med att vara borta under tre timmar. Fyra till fem är nästan standard vintertid, och sommartid kan det gå på drygt 2. Ibland kan det vara riktigt jäkla avslappnande. Att bara komma iväg till något friskt i några timmar. Lixom andas frisk luft från både natur och min häst, och fokusera på någon annan levande varelse än sig själv. Medan det ibland kan vara riktigt jäkla stressande.
 
 
 
Men jag är då jäkla tacksam att jag har en mor som delar samma kärlek till samma ponny som jag. Det gör att vi kan dela. Kunna njuta av allt det positiva med hästlivet, men lixom inte få för mycket utav det goda. Och framförallt: inte gå minste om nog jordklotets härligaste själ. För det är vad han är. Knasig, fjantig, busig och galen - men samtidigt världens goaste pussgurka.  
 
Ibland vill jag kalla mig bortskämd, men oftast kallar jag mig tacksam. Tacksam för att ha världens mest fantastiska föräldrar, och jäkligt tacksam för att ha fått kalla honom min i snart 7 år. 
 
Nä, nu ska jag till min pållefjant och fjanta bort några timmar! ❤



Rödbetsbollar #vegetarianfoodporn



Rödbetsbollar, vegansk diljonsås, hovmästarsås och ägg. På en rå sallad av grönkål, broccoli, sockerärtor och alfalfagroddar. Och så hallonvatten till det. Yum!




Alltså detta är min favoriträtt atm. Vill ha det varje dag. Till middag eller till lunch. Mina smaklökar älskar, min mage älskar och min energi älskar. Det är med andra ord en rätt som passar mig och min kropp prima ballerina. Tur att rödbetsjuicen är min favorit oxå, så att det blir mycket "skräp" till bollar!



Och ett till feting plus är att det funkar finfint som en kall matlåda. Som till stallet där ingen mikro finns. Men bollarna funkar minst lika fint att värma - om man så skulle vara sugen på varmt. Sen behöver vi väl knappt snacka om hur sköna de är att titta på. 

 
 
Testa gärna och se om det även faller dig i smaken!
 

 
 

Rödbetsbollar

det som blir över efter 1 sats rödbetsjuice
1 pkt kokta vita bönor
2 ägg
0.5 dl mandelmjöl
lite rödvinsvinäger
vitlökspulver
svartpeppar
örtsalt
 

Till rullning

mandelmjöl
chiafrön
sesamfrön
 
 
1. Mixa ihop alla ingredienser 2. Rulla till bollar i "toppingen" 3. Stek i olja
 

Vegansk diljonsås

 3 dl valnötter
- byt ev. ut någon dl till: 
solrosfrön, sesamfrön, mandlar..
1.5 dl havremjölk/mandelmjölk
1.5 msk diljonsenap
1 msk agavesirap
svartpeppar
örtsalt
 
1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer



Bull-Söndag



Söndag vänner! Söndagsångest? Aldrig. Jobb eller inte. Söndagar är till för att njuta, hänga i sköna kläder, skippa sminket, unna sig någon ansiktsmask, kanske få tråkigt skit gjort och laga till något gott. Om ni frågar mig. För kan ni hålla med mig om att tråkigt skit aldrig känns lika tråkigt och tungt på veckans sista dag? Därför bokar jag alltid tvättstugan på just söndagar. Haha. 



Ett söndagstips från mig är att slänga ihop dessa dundergoda små kanelbulls-rackare med recept skapat av Hanna. Perfekta som en liten schysst fika, som mellis på språng eller i tv-soffan ikväll. Funderar själv på att slänga ihop ett gäng till veckan!
 
 
 
Dessa bilder är från Kanelbullens dag. Recept och fler bilder hittar ni här



Happy FriYay ❥

pics: pinterest.
delar ni min smak, kan ni följa mig här
 

Happy FriYay / Pinterest inspo

Pinterest. Älskade pinterest. Jag kan fastna, drömma mig bort och inspireras till tusen i timmar. Det är en livsfarlig tidsbov måste jag säga. Men ett himla fantastiskt påhitt!
Dessa inspirationsbilder tänkte jag egentligen publicera på Alla hjärtansdag. Men jobb och liv gjorde att jag inte hann hänga på bloggen så mycket. Hmrf. Men det är väl inte bara på Alla hjärtansdag vi ska fira kärleken. Det kan ju vi faktiskt göra precis närsom, eller egentligen jämt. Så jag delar dessa inspirationsbildermed er och önskar en fantastisk fredagskväll och helg ❤



Questbar Pumpkin pie

 

Questbar Pumpkin pie

Åh, som jag hyllat dessa bars i några års tid nu. Från de första som anlände till Sverige undefär. Det var lixom kärlek vid första ögonkastet, och den kärleken har då aldrig blivit värre. Jag skulle visserligen snarare kalla den ett beroende ibland, haha. För ja, visst händer det att jag drar i mig ett onödigt gäng ibland sådär. 
Och det finns alltid en Questbar med mig vart jag går. För man vet aldrig när man behöver en Questbar som mest. När man känner att man behöver slinka in ett mellanmål sådär på språng, direkt efter träning om det dröjer till middag eller när man bara helt enkelt är sugen. 
Det senaste tillskottet, och den tillfälliga gästen på besök, är ju Pumpkin pie för dem som missat. Den första baren med "överdrag". Och oooj så yummie det är! Den hamnade kanske inte på min topp tre, men den slåss nog om fjärdeplatsen skulle jag tro.
- ni kan hitta dem hos iHerb här, eller hos Gymgrossisten här
 
 


 

NY HOS IHERB? 

Funderar du att beställa från iHerb? Men tycker att det verkar skumt och läskigt? Att beställa från USA må kunna låta läskigt.. men jag lovar: it's not. Jag har beställt i snart tre års tid och fått hem dryga trettio paket sammanlangt. En endaste gång har jag fått betala i tullen, och det var bara klantarslet her self som såg till det. Håller man sig under 1814 gram och ca max 300 kronor, så ska det inte vara några problem. Det har det aldrig varit för mig iallafall. 
Har du aldrig tidigare beställt hos iHerb, så har jag en liten rabattkod till din första beställning. Använd RGH070 så dras några kronor i kassan. 
 



#whiteinterior



Vissa av er frågar om fler bilder på våran lägenhet, och jag känner att jag vill få upp fler med. Jag älskar inredning, det är lixom ett av mina alla många intressen. Och jag stormtrivs här. Det lixom skriker Josefine genom att bara traska in genom dörren. 
 
När vi bestämde oss för att flytta in här var det dock någonting inom mig som skrek "vad har jag gjort". Vardagsrummet påminde mig om bajs. Och resten av rummen likaså. Och lixom, jag står inte ut i bajs. Jag är inte av typen som står ut.
 
Men efter att jag målat den där spaljen vit, vi bytt tapeter, bytt lister och lagt klickgolv från Ikea - så måste jag säga att jag stormtrivs. Haha, jag är lite som jag är. Jag må vara omständig och kräsen ibland. Men jag vill trivas där jag lever och när jag lever. One life to live lixom. Varför i helskotta är detta en hyreslägenhet och inte våran?! :] Skulle jag få chansen att köpa, skulle jag köpa lätt. 
 


En av mina favoritbilder på oss två från förra vintern, i en ram från Zara home - min absoluta favoritbutik vad gäller inredning. Två sekunder efter att vi ställt oss redo för att fota, kom världens jäkla snöstorm och vi fick springa tillbaka till bilen. Men någon bild fick vi iallafall. Och den älskar jag. 

 
Denna fick jag i julklapp och den är ett feting tips till alla er därute. Sound Piece - nyheten från Happyplugs. Jag har miniverisionen, som ändå är i en jäkla bra storlek om ni frågar mig. Och den går varm här hemma - sådan stor skillnad från det fesna ljudet från min annars älskade macbook. Förjäkla snygg inredningsdetalj dessutom. Och finns i en färg för alla. Stort feting plus är dessutom att man kan byta färg allteftersom man känner för det. Du lixom får alltid den svarta med dig, sedan får du köpa till skal bäst du vill. Just nu har jag marmor som ni kan hitta här
 
 
Och pallen. Den har jag spanat in i cirka ett års tid och bara velat kånka hem från Stockholm flera gånger. Men hallå, det känns ju bara bökigt? Tack pappa som orkade bära med sig den på tunnelbanan, och tack farmor och farfar som gav mig den i julklapp. Kommer även den ifrån Zara Home
 
 



Valentine's Day with him ♡

, vår helg-favorit: hälsosam, glutenfri pizza. recept på botten och tomatsåsen hittar ni här
 
, på min pizza: ruccola, mozzarella, valnötter, sockerärtor, fikon, jordgubbar, kallrökt lax och balsamico - yum!
 
, rosa fick dem bli. såklart!
 
 
 

Sunday, February 14 / Valentine's Day

Igår var det alla hjärtans dag - och den spenderade jag med han. Han min pojkvän och sambo. Han jag ibland går i taket för, men oftast inte skulle byta ut mot någonting annat. Han jag ibland får tvinga mig själv att stå ut med, men oftast ändå är stolt för att få kalla min. Och blir alldeles glad när han kallar mig honoms. 
Jag jobbade visserligen större delen av dagen, men slutar man 5 har man ju förfasiken hela kvällen på sig. Och det räckte gott och väl - för en himla mysig alla hjärtans dag-kväll fick vi. Jag (notera jag haha) köpte färska rosor, vi slängde ihop pizzor i hjärtformat, gosade ner oss i soffan, kollade på Letters to Juliet och dränkte jordgubbar i smält choklad. Det var himla mysigt det. Det var precis vad som räckte. Och det räckte mer än gott och väl. 
 
Hoppas ni hade en fin alla hjärtans dag, hur ni än spenderade den, vänner ❤



Valentine's day ♡

, från förra årets alla<3dag-mys med min grabb
 

Valentine's day

Alla hjärtans dag. "Vi älskar varandra varje dag, det behövs ingen extra fjantig dag till det". Men hallå? Vad skadar en dag att påminna varandra lite extra att man faktiskt älskar varandra. Vad skadar en extra dag att styra ihop något skoj tillsammans? Vad skadar en dag att fira kärleken? Jag tycker det är himla fint iallafall. Och jag ska hänga med min grabb, när jag avverkat mitt söndagsjobb på jobbet. 
 
Om det nu så är pojkvännen, hunden eller din bff du hänger med idag - så önskar jag er en fantastisk alla hjärtans dag! ❤



Don’t let your dreams just be dreams



Grön smoothie toppad med vaniljkesokvarg, lingon-chiamarmelad recept, torkade mullbär och hampafrön. En skiva julkryddigt bröd recept med pepparkakssmör recept och frusna granatäpplekärnor vid sidan av. Och så en kopp grönt chaite till det!

 
En frulle i perfektion när de kyliga graderna fortfarande håller i. Vitaminkickat, värmande kryddor och en kopp varmt. Och bäst av allt: Dundersmarrigt. Me love. 
 

 
- inlägger är favorit i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här



Rödbetsjuice med äpple och ingefära



Jag har kommit in i en riktig juice-period. Vinterhalvåret kom och vitaminbehovet med den. Jag pressar och pressar typ helatiden. Det är min lilla kick till vardagen. Och vem säger nej till färskpressad juice lixom?
 

En himla fin kökskompis

När jag införskaffade min råsaftcentrifug för drygt ett år sedan, så vart det bara någon juice eller två. Jag tyckte seriöst den dära apparaten var dö-jobbig. Jobbig att bygga ihop, jobbig att diska, jobbig - och sen håller inte den där juicen man kämpat för mer än några få dagar ändå. Skärpning tänkte jag i år - och skärpning blev det. Den där mackapären är inte jobbig alls. Bygger man halvt ihop den när man slänger in den i skåpet, borstar rotfrukterna istället för att skala och diskar av den direkt - så är det inte så jäkla jobbigt. Det är faktiskt inte jobbigt alls. Utan det är ett himla smidigt sätt att få en färskpressad, näringsrik juice just i sin egen smak. Me love! 

Välj gärna eko

Kom ihåg att ekologiska frukter och grönsaker både är näringsrikare, friskare från kemikalier och smakrikare. Jag använder mig i stortsätt alltid, eller ja, så länge det funkar, av ekologiska frukter - och skulle tipsa varenda kotte där ute om det :] För det är himla värt. Det må visserligen vara dyrare, men du må ändå få ut mer av pengarna. 
 
 
Och här har vi favoriten just nu! Eller min obsession skulle jag väl snarare säga. Jag pressar den seriöst hela tiden. Så jäkla god, så jäkla kickande och en perfekt ingrediens i blåbärsmoothien. 
 

Rödbetsjuice med äpple och ingefära

ca 400 g rödbetor
- ungefär 3-4 stycken normalstora
4 st röda, royal gala äpplen
en bit ingefära efter tycke och smak
 
1. Skär bort en så stor bit ingefära du vill ha. Jag brukar köra på en 2-4 cm. Var försiktig med ingefäran om du inte är ett big fan/ovan 2. Borsta rödbetorna och ingefäran med en rotfruktsborste 3. Skölj äpplena och ta bort kärnhuset 4. Pressa allt genom råsaftcentrifugen, en till två saker åt gången 5. Förvara i en tätförsluten glasflaska i kylskåpet. Håller ca 3 dagar 



Fave pre workout: Banana bread, peanut butter, raspberry chia jam



Hembakat bananbröd toppat med kvarg, jordnötssmör, hallon-chiasylt och kokosflingor. Det är en favorite of mine, när vi snackar pre workouts!

 


Okej, att käka något direkt innan träningen har väl aldrig varit någon riktigt favvo för mig. Det lixom känns som att skiten ska komma upp igen då, och energin åker ner till botten istället för toppen. Jag gillar att ha käkat stadigt under dagen, och ladda med något "enklare" energigivande, som inte lägger sig allt för tugnt i magen, sisådär 1.5-2 timmar innan. För att träna på kurrande mage är ju bara att glömma det oxå. Det funkar bäst för mig iallafall. Hur funkar ni bäst? ❥

 

Bananbröd

2 dl havremjöl*
2 dl mandelmjöl
2.5 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk örtsalt
2 st mogna bananer
2.5 dl kvarg
0.5 dl honung
1 dl valfria nötter
 
fler valfria nötter
kanel till pudring
 
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Blanda alla torra ingredienser med varandra 3. Mixa ihop med kvarg, bananer och honung 4. Hacka nötter och blanda i dem 5. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform 6. Häll över fler hackade nötter och pudra på med mer kanel 7. Ställ in i ugnen ca 50-60 min. Obs! Brödet kan kännas lite kletigt till en början, bättrar till sig efter någon dag :]
 
 

Hallon-chiasylt

4 dl hallon
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
2 msk sötströ
3 msk chiafrön
 
1. Om hallonen är frusna: tina dem något antingen över natten i kylskåp eller i mikron 2. Mixa ihop alla ingredienser utom chiafröna till en sås 3. Rör ner chiafröna 4. Låt gotta till sig i kylskpåpet, i en tätförsluten glasburk, över natten eller åtminstone i några timmar
 
 

 
* Havremjöl: Görs enkelt genom att mixa havregryn till ett mjöl. Jag använder mig utav ekologiska fiberhavregryn



Always find time for the things that make you feel happy to be alive



Färskpressad juice på rödbetor, äpple och ingefära boostad med super greens*. En ägglatte med smak av vanilj. Och så kikärtsplättar med raw chokladmousse, blåbärsglass, kokoschips, frusna blåbr, valnötter, torkade mullbär och kokosflingor till det. En härlig söndagsbrunch med andra ord. 
 
 
 
För det var precis vad det var: gårdagens härliga söndagsbrunch efter en lång morgonpromenad med bästa Emma. Lixom bättre morgon är svårt att få. Tänk er soluppgång, frisk luft, vatten som utsikt och er bästa vän vid sidan av. Dagen är kickad, frullen slinker ner som en dans och man har hela dagen framför sig. Alltså, helt jäkla perfect. 
 
 
Recept på chokladpålägget hittar ni här, rödbetsjuicen - som är min favorit atm - lovar jag att publicera i veckan och recept på resten hittar ni här nedan. Frulla och njut! 
 

 

Kikärtsplättar

orginalrecept: hannafriendly food
 
1.5 dl kikärtsmjöl*
4 rumstempererade ägg
1 tsk bakpulver
2.5 dl valfri mjölk
1 msk agavesirap
0.5 krm örtsalt
1 krm kardemumma
4 krm kanel
 
1. Vispa ihop alla ingredienser till plättarna i en skål. Låt gärna smeten stå och dra i 15-20 minuter så blir den ännu godare och lättare att ha att göra med i stekningen 2. Grädda plättarna i ett plättlägg med kokosolja, eller använd en vanlig stekpanna 3. Stek på medelhög värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna
 

Blåbärsglass

2 dl frusna blåbär
1 dl kvarg
1-2 krm vaniljpulver
sötning efter smak

för extra näringsboost

2 tsk acaipulver*
1 krm camucamu
 
1. Mixa ihop alla ingredienser 2. Servera direkt
 

Ägglatte med vaniljsmak

4 dl nybryggt, starkt kaffe
1 ägg
någon tsk kokosolja
steviadroppar vanilj*
- alt. vaniljpulver + valfri sötning

för extra näringsboost

 
kanel till pudring
 
1. Knäck ett ägg mixern 2. Häll i kaffe, kokosolja och någon droppe vaniljsteva. Obs! Tänk på att stevian är lättare att översöta i vätska. Det räcker med någon droppe eller två. 3. Mixa tills du fått en skummig latte 4. Häll upp i en stor kaffemugg och pudra på med kanel
 


 
* Kikärtsmjöl: Kikärtsmjöl är ett mjöl gjort på enbart kikärtor. Du kan klicka hem det från bodystore.com här. Har även hittat detta i vissa matbutiker
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Super greens: Jag älskar Green mix, som är en färdig blandning utav super greens'en vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Steviadroppar: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här



Snow Leo

 

Workoutfit

Sports bra - Nly sports // Tights - Stronger, here // Headphones - Urbanears
 
 
Nyast i träningsgarderoben (? tror jag. säkert inte, som den shopaholic jag är) är dessa träningstights från bästaste Stronger. Total-kär i dem. Kan ju vara denna vinterns snyggaste träningstights. Eller vad säger ni?
 

Sunday, February 7 13:32

Söndag = ta hand om sig själv dag. Det borde stå så i ordlistan. Lixom unna sig själv saker man mår bra utav, lyssna på kroppen och eventuellt checka av viss tråkgöra. För ja, det är skönt att få tråkgöra gjort. Imorse tog jag och Emma bilen ut för att gå våran klassiska morgonprommerunda baklänges. Lixom vi ville traska mot soluppgången först, och inte från. En skön dusch, bodylotion från VS och på med en pyjamas på det. Med världens skönaste känsla i kroppen ställde jag mig och drog ihop en kalasbrunch, checka min instagram. Pratar lite med mamma i telefon, låter datorn och bloggen få sin tid, småstädar lite, hittar inspiration till allt på pinterest, shoppar onödigt skit på nätet och funderar på vad jag är sugen på härnäst. Senare väntar en gymdejt med mina två besties, tvättstugan och en söndagskväll med min bästa pöjk. 
 
Lova mig att ni oxå prioriterar er själva och era behov idag ❤



Raw chocolate orange truffles



 
Alltså favs. Jag har verkligen de senaste åren blivit total-tokig i kombinationen mörk choklad + apelsin. Det är något speciellt med det. Känner ni inte att ni har lördagsmyset komplett än, så tycker jag utan tvekan att ni ska ge er på att mixa ihop dessa godingar. Eller om ni helt enkelt diggar kombinationen lika mycket som jag och bara vill ha något mer litet extra vid sidan av.
 
 

Och om inte smaken vore nog, så är de minst lika fina på innehållsförteckningen. Råa, veganska, näringsrika och schyssta tryfflar. Gott för själen, gott för kroppen och gott för allt levande där ute. Himla finfint tycker jag!
 
 
 
Ibland önskar jag att jag var bättre på att hålla i gotte.. För jag slängde nämligen ihop några senast häromdagen. Isåfall hade det ju redan funnits några färdiga här hemma tills kvällen. Men det löser vi! Tur de bara går på några sek att slänga ihop! Och inte behöver allt för lång tid på sig att gotta till sig i kylskåpet. :]
 
 

 

Raw chocolate orange truffles

10 st färska dadlar
2 dl cashewnötter
1 dl mandlar
ca 45 g raw kakaosmör
4 msk raw kakao
0.5 tsk vaniljpulver 
skal från 2 eko-apelsiner
 

till rullning

torkat apelsinskal, kokosflingor eller kakaopulver
 
1. Smält kakaosmöret över vattenbad 2. Mixa cashewnötter och mandlar till ett mjöl med en starkare mixer 3. Mixa dadlarna med stavmixer för sig till ett kletigt klet 4. Mixa ihop alla ingredienser till en kletig chokladsmet 5. Forma till små bollar och rulla i valfri topping 6. Låt stelna till sig lite i kylen och förvara sedan där
 
 
 
* torkat apelinskal: jag köper mitt från iherb - här
* raw kakaosmör: jag köper mitt från bodystore - ni kan läsa mer om det här



Worry less, smile more, don't regret, just learn and grow



Bananpannkisar toppade med vaniljkesokvarg, jordnötsås, sharonfruk, frusna hallon och torkade mullbär. Och så en kopp grönt chaite till det!

 
- inlägget är favorit i repris från förra året. ni hitar orginalinlägg och recept här
 

 
Ha en fantastisk fredag vänner! Min fredag kommer enbart bestå utav jobb. Men vem tusan klagar på det. ❤
 



#veganfoodporn med saffran och apelsin

 

Sojbönsfettuchini*, vegansk saffran- och apelsingryta, en vintrig sallad med bladspelat, broccoli, sockerärtor, groddar, apelsin och frysta granatäpplekärnor och mer kokoschips. Och så det obligatoriska glaset hallonvatten - som gömmer supersmarriga hallon till dessert i slutet.





Tänkte passa på att bjuda på mitt favoritrecept för denna vinter igen, innan vintertiderna tar slut. Fast denna gång i lite annat format: Med bandspagetti istället för spagetti och kikärtor istället för röda linser. Mitt favoritformat. Och så med den absolut godaste vintersalladen till. Mmmhh! Perfect. 

 
 
Receptet la jag upp för någon månad sedan, och ni hittar det här
 
 

 
* Sojbönpasta: Jag beställer Nutrinicks från bodystore.com. Finns 4 olika allternativ och i love them all - just nu 2 för 49:- hos bodystore här



Throwback: February 2015 ✴

Att vi precis har rullar in i februari, betyder ju en throwback från förra årets februari. Jag gillar februari. Det är lixom fortfarande vinter, men går mot ljusare tider. Man börjar krypa ur sin lata koja och leva livet lite mer, samtidigt som mystiderna ändå fortfarande håller i. Min mamma fyller år, det är alla-hjärtans-dag och x antal år sedan min pojkvän och jag träffades på min förferre i min gamla etta. En himla fin vintermånad med andra ord.


, en skidtur med mamsen satt finfint och välbehövligt. vi brukar passa på hon och jag när det finns snö och tiden finns till


, en sådandär perfekt vinterfrulle - inlägg


, bytte även ut min foundation till naturligt skit. bareMinerals är numera mitt favoritmärke - inlägg

 

, började göra egen choklad med raw kakaosmör - inlägg och vart du kan hitta detta här


, vintriga powerwalks med soligt väder <3


, på den tiden jag och jonas bodde i två olika städer, då var helgerna han och jag. gärna myskvällar med mina eller hans familjemedlemmar oxå


, favorittröjan var det, ja. 

, en tallrik taco-sallad i knät, något bra på tv'n och mina nära-kära runtom. blev ett flertal sådana helgkvällar
 

, inveg nya sport-bh'n med en glad outfit på gymmet
 

, en annan helt-jäkla-dunder-lovely vinterfrulle - inlägg

, bläddrade lite i ShapeUp, som förövrigt är min favorittidning (och jag är förövrigt sämst på att hänga med i tidningar, lixom ta tag i att verkligen läsa de, haha!)
 
, fyllde på med lite favoriter från iherb.com - inlägg
 

, alla <3 dag mys med min kärlek i finformat


, tränade lite ben med min bästa

, Aladdinaskarna reades ut på extremt specialpris, klart som tusan jossan hugger in då
 

, ingick ett samarbete med bästa bodystore.com, och detta var det första blogg-paketet som landade hemma hos mig - inlägg


, började göra min egen nötmjölk. lyxigt och superbra! - inlägg



, banana pancakeeesss... mmmh! - inlägg


, min nya vind-träningsjacka från Gina blev en storfavorit. lixom vem kan inte gilla leo och rosa?


, en långritt med mamma och pållarna. åh, jag kan inte låta bli att nästan fälla en tår varje gång jag ser bilder på mammas fina. för nu finns han inte i livet längre, världens finaste ängel


, fotade lite fina vinterbilder med min kärlek. okej, vi hann fota typ en innan snöstormen slog till från ingenstans och vi fick springa till bilen. haha, det var sjukt! 

, en pre-workout smoothie med chokladsmak - recept 
 

 
Och på tal om mor min's födelsedag.. det är idag det! Så stort grattis till min fina mamma, förebild numero uno och stora variant av mig, på 52-årsdagen. Hon är en sådandär man oftare skrattar åt än med, tror spelar dum fast hon inte gör, pratar före hon tänker och gärna lite för mycket, men ändå är riktigt jäkla smart när det gäller, man blir smått galen på ibland men egentligen inte kan annat än älska. Ungefär den beskrivningen jag brukar få utav mig. Haha! Kopia med andra ord. All kärlek till henne idag ❤



Adidas by Stella McCartney x Stronger



Workoutfit

Linne - Adidas by Stella McCartney new in, here // Tights - Stronger, here
 
 
 
Mina två absoluta favoritmärken när det gäller träningskläder är Stronger och Adidas by Stella McCartney. Inte bara för att jag har en viss koppling till dem båda. Far min har jobbat på Adidas i stort sätt hela mitt liv, det är det sista halvåret han flyttat hem på heltid och skaffat nytt jobb på hemmaplan. Och Strongergrabbarna har jag haft kontakt med nästan sedan start. Jag har faktiskt provat och gett åsikter om proverna till de första tightsen. Det är väl en anledning till att jag har viss kärlek till dessa två företag. Men, inte bara det. Jag tycker dessutom att det är de två snyggaste träningsklädes-märkena på marknaden. Utan tvekan. Skulle shoppa upp sortimentet om plånkan tillät. 



What a perf weekend

, på fredagskvällen hade vi bokat bord ute - jag, emma och hennes pöjk. menyn var utbytt och spänande sedan sist och på min tallrik hamnade vegetariskt: kolgrillad rotselleri "Vi bakar rotselleri över natten med massor av örter och olivolja. Härligt mustiga smaker som serveras med syrade betor, gräddkokt vinterkål med bönor, friterad parmesanost, salvia och brynt kantarellsmör samt grillat levainbröd" och ett glas ekologiskt vitt till det
 
, magisk morgonpromenad på lördagsmorgonen med emmapemma
 

, .. följt av lyxig frukostdejt med mina två bästa babes
 
, och en sväng på stan med lite nödvändig och lite onödig shopping, och så en raw fika-dejt 
 

, hög på livet drog jag iväg på ett kort litet benpass


, och sedan var det dags för födelsedagspartaj x2. började hos mor min med släkten, och fortsatte sedan vidare till tre tjejers 21-årskalas

, vårfeeling hos min fjant på söndagen. prick en vecka tidigare var det ett winter wonderland där ute
 
 



Saffron banana pancakes for breakfast

 

Saffrans-bananplättar, tranbärskvargglass med ingefära, apelsinkvarg, frusna tranbär, torkade gojibär, kokoschips, kokosflingor och solrosfrön. Och så ett glas med färskpressad apelsinjuice och alger. Och så en kopp julkryddigt te till det! Oh yum. 
 
 
 

Saffrans-bananplättar

1 stor mogen banan
2 ägg
1 msk kokosmjöl
0.5 tsk bakpulver
en uns saffran
 
1. Mixa ihop alla ingredienser och låt stå ett litet tag 2. Stek till plättar i kokosolja!
 

Apelsinkvarg

kvarg
skal från ekologisk apelsin
steviadroppar apelsin*
 
1. Riv ner skal från ekologisk apelsin i kvarg 2. Söta med steviadroppar i apelsinsmak 
Obs! Mängder efter ditt tycke och smak
 

 
 
* Steviadroppar: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
* Alger: Jag älskar Green mix, som är en färdig blandning utav super greens'en vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här