Vinterlistan ❄︎

1. vad är det bästa med vintern?

 
Åh, jag älskar vintern. Det är värme i kylan - som jag brukar säga. Allt julpynt och all värme piggar upp en. 
 

2. vad kommer du äta i vinter?

 
Mat kryddad i julens smaker. Rödbetssallad, rödbetshummus, sill, lax, vegetariska köttbullar.. Bakverk gjorda på saffran eller pepparkakskrydda. Lingon, granatäpple och clementiner i mängder. Choklad och marsipan. 
 
Mina julbords-favoriter? Kallrökt lax, sill i olika smaker, janssons frestelse, ägg med majonäs och rom, farmors ugnsomelett med stuvad spenat och svampstuvning. Åh, inget julbord utan dessa saker!
 
 

3. vad kommer du dricka i vinter?

 
Te, varm choklad, kaffe, latte och glögg. Såklart! 
 
 
 

4. hur kommer du fira jul?

 
Katten och jag åker hem till mamma och pappa den 23:e för att sova över till julaftonsmorgon. Där kommer vi att fira jul med min lilla släkt. Det är min familj, min faster och hennes familj och farmor och farfar. Och så djuren. Fler än så är vi inte. Och det är faktiskt himla mysigt! 
 
Tråkigt nog är jag och Jonas uppväxta i olika städer. Så han åker såklart hem till sin familj för att fira med dem. 
 
 

5. vilka är dina bästa julpyssel-tips?

 
Pyssel blir det inte så himla mycket av, men att baka julgotte desto mer. 
 
 

6. vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

 
Mitt liv såg ungefär ut som idag. Förutom att vi inte hade en katt som lekte med julgranskulorna, haha! 
 
 

7. vad kommer du lyssna på?

 
Åh, min jul-spotifylista går på repeat från första advent t.o.m juldagen. Och kanske även på mellandagarna. Jag älskar julmusik!
 

8. vad läser du?

Jag är inte en jäkel på att läsa. Det har aldrig riktigt varit min grej. Men jag kollar gärna i fina inredningstidningar, läser buffé-tidningen från Ica och kollar i lite kokböcker. Sen läser jag vissa bloggar, men för det mesta kollar jag bara på bilderna. 
 

9. vad tittar ni på?

 
Årets julkalender är ett måste. Och någon julkalender från tidigare år. Annars hänger jag inte så mycket framför tv'n, det finns så himla mycket jag prioriterar före. Men uppesittarkvällen och Kalle Anka kommer jag också sitta spikad framför. 
 

10. vad var bäst med hösten? 

 
Åh, jag älskar att börja tända ljus, dricka varmt och burra in sig i mysigare kläder. 
 

11. vad har du för vinterplaner? 

 
Jag väntar på snön så att man kan åka skidor, pulka och kanske tolka bakom hästen. En skidsemester kanske väntar med familjen också - det var allt för länge sedan. 
 
 
 

 
Jag hittade denna fantastiska lista hos Hannah - cup of positive. Jag valde faktiskt att inte läsa hennes svar förns jag gjort listan själv. Allt för att svaren skulle bli så äkta som möjligt och inte påverkas av någon annans tankar. Gör listan du också vettja! ❤︎

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback