Saffransvåfflor och bra sällskap

 

Saffron pancake breakfast date

Saffrans-bananvåfflor toppade med apelsinkvarg, lingonglass, pepparkaksmör, raw fikonmarmelad, frusna lingon, torkade mullbär, hampafrön, bipollen och kokosflingor. En färskpressad juice på äpple och ingefära till det. Och så den obligatoriska koppen kaffe - här med skummad havremjölk. 
 
 
Här om helgen så tjuvstartade vi med julsmaker, jag och mina babes. December blir ju alldeles för kort annars. 
 
 

 

Saffrans-bananvåfflor 

1 port
 
1 stor mogen banan
2 ekologiska ägg
1 msk kokosmjöl
0.5 tsk bakpulver
en uns saffran
 
1. Mixa ihop samtliga ingredienser 2. Smeta in ett våffeljärn med kokosolja 3. Grädda till våfflor 4. Om du gör flera våfflor kan du slänga på ugnen på en lägre värme och lägga in de våfflor som är färdiga medans de andra gräddas
 

Apelsinkvarg

kvarg
rivet apelsinskal
vaniljpulver
steviadroppar vanilj
 
1. Riv ner apelsinskal i kvarg och blanda med övriga ingredienser - allt efter smak!
 

Lingonglass

2 dl lingon
1 dl kvarg
1 krm vaniljpulver
valfri sötning efter smak
 
1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer 2. Smaka av med sötning
 

KOMENTERA ?



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback