Hanna's lussebullar



Jag har bakat lussebullar, och recept för övrigt, från denna fantastiska Hanna förr. För två år sedan bakade jag hennes veganska snurror med fyllning recept och i fjol valde jag att baka Marjas variant av lussebulle recept. I år valde jag att baka Hannas schysstrare variant av en klassisk bulle. Klassiska bullar i all ära - men dessa är minst lika smarriga, om inte smarrigare. Och med mandelmassa gömma! Jag som är en mandelmasse- och marsipangris sedan barnsben. Åh, det gjorde dessa bullar till perfektion. 
 
 
 

Lussebullar

recept: hanna hurbrasomhelst
 
3 luftigt vispade ägg
2 dl fet kokosmjölk
3 msk kokosolja
1 nypa flingsalt
2 msk kokossocker
4 msk agave sirap
- alt. annan valfri flytande sötning
1.5 g saffran
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1.25 dl maizena
2.25 fiberhusk
2 tsk bakpulver
 

Mandelmassa

1.5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjölk
1.5 tsk agave sirap
- alt. annan valfri flytande sötning
1 nypa äkta vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kokosmjölk, kokosolja, kokossocker, agave sirap, salt och saffran i en kastrull på svag värme 2. Blanda sedan alla torra ingredienser 3. Vispa äggen luftiga 4. Blanda sedan ihop samtliga ingredienser till en jämn tjock smet. Rör tills den börjar släppa något från kanterna, den kommer dock fortfarande vara kladdig. Pudra lite maizena på och sätt i kylskåpet i 30-40 min 5. Under tiden gör du i ordning mandelfyllningen genom att blanda alla ingredienser i en skål till en krämig massa, ställ sedan i kylskåp 6. När tiden gått tar du ut degen ur kylskåpet, pudrar lite maizena på ett bakbord eller ett bakplåtspapper och lossar degen från bunken och lägger den på bakbordet eller pappret. Den kommer fortfarande att vara kladdig och ska vara kladdig 7. Pudra lite extra maizena på degen och dela den i 2 delar som du med fuktade händer rullar till två avlånga längder. Dela längderna till 10 bitar vardera 8. Sätt ugnen på 250 C 9. Fukta händerna i mer kallt vattnet och ta en bit deg som du plattar ut i din hand och fyller med mandelfyllningen. Rulla sedan ihop den i handen och forma till en lussekatt 10. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och upprepa tills du inte har någon deg kvar. Absolut enklast för att undvika att degen ska fastna på händerna är att tvätta händerna i kallt vatten då och då så att du inte har så mycket kladdig deg i handflatorna. Försök också att arbeta snabbt, degen är mest lätthanterlig när den är sval. Pensla sedan bullarna med en äggula eller lite vatten och toppa eventuellt med russin 11. Sänk ugnen till 200 C och sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 10-17 minuter beroende på hur stora du gjort dom. Förvara bullarna i kylskåpet eller i frysen. Godast är dom om du värmer på dom innan du ska servera om dom legat en natt i kylskåp.
 
 
 
 
 

KOMENTERA ?
angelica

Älskar hannas lussebullar! Bjöd min familj på de förra helgen och de tyckte om dem de med trots att de är lite skeptiska mot glutenfritt/sockerfritt. så de blev nog lite positivt överraskade, haha.

Svar: Åh, visst är de goda! Jag gjorde min andra sats häromdagen :D
Josefine

2016-12-07 ❀ 20:22:21



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback