Black bean brownie with chocolate avocado mousse

 
Alltså den dära bön-kladdkakan har jag tjatat om i år nu. Ja, faktiskt sedan tvåtusentretto. Och det är inte en gång, utan kanske femtio. Men den är verkligen svårslagen. Ska jag bjuda på något och är osäker på vad blir det oftast den. Fyller någon år blir det oftast den. Och har jag bara världens jäkla chokladsug blir det oftast den. Det blir den kakan mer ofta än sällan om man säger så, iallafall. 
 
Men sedan jag började toppa den med en chokladig avokadomousse så har jag helt klart fastnat för den verisionen. Och jag tror inte riktigt att jag lagt upp receptet så här på bloggen. Utan jag länkar alltid till kakan och moussen var för sig. Och det känns ju faktiskt onödigt omständigt. Så här får kakan ett eget nytt inlägg, med sitt recept i finaste form. 
 
 

Kladdkaka på svarta bönor

orginalrecept: pt-fia
 
1 pkt svarta bönor
10 st dadlar 
2 ägg
1 dl kokosolja
150 g mörk choklad
4 msk agavesirap
- alt kokossocker, honung..
4 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
0.5 tsk bikarbonat
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Skölj svarta bönorna noga 3. Häll i en skål tillsammans med 10 st dadlar (ta ur kärnan om de är färska) 4. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron 6. Vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig visp i en separat skål. 7. Rör ner agavesirap, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönorna 8. Häll sedan ner även chokladsmeten 9. Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper eller i en form smord med kokosolja 10. Grädda i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.
 

Chokladmousse på avokado med kaffesmak

2 mogna avokados
4 st dadlar
1 dl kallt kaffe
- alt. vatten eller nötmjölk
4 msk raw kakao
4 msk raw agavesirap
2 krm vaniljpulver
 
1. Mixa nötter och kaffe/valfri vätska till något kladdigt, grovkornigt, mjöl-liknande ting 2. Kärna ur dadlarna. Mixa de för sig till ett mosigt mos 3. Mixa ihop alla ingredienser 4. Tryck ut i en bakform 
5. Kärna ur avokados och dadlar 6. Mixa allt tillsammans till en chokladig mousse 7. Smeta ut över den råa brownien 8. Förvara i kylskåp
 
 
Så här snygg var han senast jag bakade han, till Emmas tjugosexårsdag, min kära bönkladdis!
 

KOMENTERA ?
Underbara Amanda

Åh vad roligt med recept! Tack för inlägget, ska prova det här någon gång.

2016-08-27 ❀ 10:47:54 http://nouw.com/underbaraamandaNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback