Orange chocolate hazelnut spread

Alltså, ååhh. Mitt absoluta favorit "smör"! Så himlans jäkla perfekt. Apelsin, choklad och nötigt. Krämigt, gott och härligt. Alldeles jäkla perfect. 
 


Bara något år tillbaka tyckte jag kombinationen apelsin och choklad var pyton. Lixom vem kom ens på den kombinationen? Någon utan smaklökar eller så skulle jag trott. Men alltså, hallå, tydligen var det väl jag som saknade smaklökar? Ha? För efter att ha "tvingat" i mig de överblivna bitarna i den mörka Alladin-askerna ett par vintrar, så hände det något konstigt på vägen. Jag älskar den kombinationen nu. Älskar, älskar, älskar. Passar prima på både smoothies, glass, bröd och pancakes. Eller bara slänga ner en sked och slurpa upp allting på en och samma gång. Man blir alltid lika arg på sig själv när man gjort det - för hallå, vad ska man då toppa med imorgon? Bara ställa sig och göra nytt. Skyll sa själv lixom!
 

 

Orange chocolate hazelnut spread

1 dl hasselnötsmör
1 dl nöt-/havremjölk
4 msk raw kakao
rivet skal från en eko apelsin
ca 2 msk agavesirap
 
1. Blanda ihop alla ingredienser med varandra 2. Smaka av om du vill smaksätta/söta någe mer 3. Häll upp i en tätförsluten burk 4. Förvara, och låt sig gottas till, i kylen 5. Voilà!
 
 
Vad tycker ni om kombinationen apelsin/choklad? Och var har ni för favorit choklad-kombinationer? ❤
 

 
Håll utkik, för jag kommer fortsätta att bomba er med en massa favorittoppingar framöver!
 
 

KOMENTERA ?Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback