Middag i höstformat

 

Crêpes fyllda med en vegansk champinjonstuvning och keso. Pudrade mednäringsjäst för en lite ostigare smak. Till det en fräsch sallad på bladspenat, gurka, sockerärtor, körsbärstomater, alfalfagroddar, frusna lingon och hackade valnötter. Och så det där hallon-mynta-vattnet som släcker törsten på lyxigaste vis. 
 
 
Alltså denna party-in-my-mouth-måltid lagade jag igårkväll, som avslut på en bra söndag. Och denna måltid hänkar även mig till jobbet i lunchlådan idag. Så jäkla party. Är fortfarande förvånad över hur mitt lilla ihopsläng kunde bli så jäklarns gott. Supersmarriga champinjoncrêpes är precis vad det är. Och när jag säger supersmarriga, då menar jag verkligen supersmarriga. Hälsosamma,vegetarianvänliga och smidiga. Och sådär perfekt höstiga.
 
 
Fick hem en pannkaksmix från Bodystore.com häromdagen som jag var tvungen att prova på stört. Visserligen är jag inte ett big fan av "färdiga" ting, men jag måste erkänna att de är himla smidiga saker dedär. Iallafall när man känner att man vill spara lite tid. Och de var faktiskt himla dundergoda. Ja, de smakar pannkaka lixom. Och alla älskar pannkakor - vuxna som små. Så för en lat man, eller en dunderstressad man, är det himla smidigt att ha i skafferiet.
 

 

Vegansk champinjonstuvning

räcker till 4-8 crêpes
 
ett bra gäng champinjoner
2 dl havregrädde
4 msk mandelsmör
1 ekologisk umamibuljong*
1 msk tamarisoja*
örtsalt, peppar
 
1. Skiva champinjonerna och dela på mitten 2. Stek i kokosolja tills de blir sådär små, härliga, stekta och goda 3. Tillsätt mandelsmör, havregrädde, buljong, soja, salt och peppar och låt gotta till sig på relativt låg värme
 

Crêpes

Protein pancake mix*
- alt. andra valfria, smarriga pannkakor
Vegansk champinjonstuvning
keso
 näringsjäst*
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Stek tunna pannkakor. Använder du dig av pannkaksmixen så står mängden vatten du behöver för tunna pancakes på paketet 3. Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper 4. Klicka ut champinjonstuvning på pannkakorna och lyxa även gärna på med en klick keso 5. Vik ihop pannkakorna och pudra över nöringsjäst 6. Swisha in i ugnen sisådär 10 minuter 7. Voilà!
 
 

 
 
* Protein pancake mix: en snabb pannkaksmix med 60% proteinvärde - finns hos bodystore.com här
* Umamibuljng: en ekologisk, schysst buljong från Kung Markatta - jag köper den på Ica Maxi
* Tamarisoja: en ekologisk, glutenfri, schysst Japansk soja. jag köper Renée Voltaires märke - finns hos bodystore.com här
* Näringsjäst: innehåller B-vitamin och ger en ostig smak på ett veganskt vis - jag köper från iHerb här

KOMENTERA ?
Patricia

Mums, vilken lyxig middag! :D

Svar: Det var det verkligen! Helt jäkla dundersmarrigt
Josefine

2015-09-15 ❀ 16:39:38 http://patriciajeppsson.wordpress.com
ɑ n n i k ɑ

Gott :D

2015-09-15 ❀ 17:49:56 http://blogofphoto.webblogg.se
Josephine

Ser riktigt gott ut! :)

Svar: Dundersmarrigt vill jag lova! Testa :]
Josefine

2015-09-17 ❀ 18:17:14 http://mizzjo.blogg.se
Skogsraah ☾

Åh vad gott det ser ut!

Svar: Supersmarrigt! Verkligen ett tips! :]
Josefine

2015-09-17 ❀ 18:23:24 http://skogsraah.se
Elin

Åh så gott det ser ut!

Svar: Verkligen underbart gott! Testa! :]
Josefine

2015-09-17 ❀ 18:37:41 http://ewphoto.blogg.se
Josäfin Andersson

Alltså ser så gott och fräscht ut, omg!

Svar: Alltså ja. Och detta var underbart! Porrporrporr
Josefine

2015-09-20 ❀ 20:41:59 http://jossanamigo.blogg.se/
Jonna

Gjorde detta till tidig middag idag- sååå gott det blev!! Gjorde egna crepe, blev super det med :) Tack för super fint recept!!

Svar: Åh, så härligt att höra! Ny favvo för dig oxå kanske? :D
Josefine

2015-10-27 ❀ 16:18:28



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback