Världens finaste livsmedel.. jomen, visst är det nog så! Så jäkla gott. Så jäkla smidigt. Funkar till mycket. Funkar i mycket. Går att variera i en oändlighet. Riktigt proteinrikt. Och framförallt: ett riktigt superfood.
 
För visste ni att ägg innehåller i stort sätt alla näringsämnen en människa behöver? Så skulle du få välja enbart ett livsmedel att leva på resten av livet, jag tipsar, välj då ägg! 

 
Jag har alltid ägg i mitt kylskåp. Vem har inte? Ekologiska eller närproducerade. När jag känner för att lyxa till det svänger jag in på en liten söt gård alldeles utanför min hemstad, där går hönsen fritt och det finns fina ägg att köpa. Ekologiskt och närproducerat är inte bara schysstast - de smakar allra bäst! 
 
Visste ni förresten att siffrorna på ägget står för hur det produceras? En nolla betyder ekologiskt, en etta frigående utomhus, en två frigående inomhus och en trea burhöns. Tvåor och treor kommer absolut inte innanför min dörr. Hell to the no. De borde utrotas tycker jag. Fy skam! Behandla andra som du själv vill bli behandlad lixom. :]
 
Och vet ni? Idag är det äggets dag! Så jag kände för att ge det den uppmärksamhet det förtjänar!

KOMENTERA ?
Linda Cathrine Liljemalm

Ja ägg är ju hur bra som helst och som du säger går det ju att variera i oändlighet. Jag använder dem dock mest till bakning i olika former :)

Svar: Det är det som är så himla fint ju, att de kan gömma sig även i bakverk! Du behöver inte alltid äta ägg, för att äta ägg :]
Josefine

2015-10-09 ❀ 12:44:21 http://lindacathrine.se/
angelica

Jag älskar ägg, äter det varje dag och det är det livsmedlet som går åt mest hemma hos mig. Köper också alltid ekologiska. När jag bodde hemma så köpte vi alltid av en bonde vilket var det absolut bästa! :)

Svar: Ååååh, så mysigt! Det är bästa känslan alltså. Ägg som kommer från hönor man kunnat se med egna ögon! Smakar bäst :]
Josefine

2015-10-10 ❀ 12:18:03 http://lovebyagge.for.meNamn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback