Champinjonpasta en höstdag som denna



Svarta bönor-pasta* med vegansk champinjonstuvning, en fräsch salladsbotten, frusna lingon och en klick ekologisk keso. Salladsbotten innehåller bladspenat, sockerärtor, gurka och alfalfa groddar. Och så hallonvatten med mynta till det!



Den där champinjonstuvningen, som jag lite spontant sådär slängde ihop, har blivit en storfavorit denna hösten. Jag vill ha, ha, ha helatiden. Förutom när jag vill ha lax, sötpotte och hummus då. Ni minns champinjoncrêpsen som jag slängde upp för ett tag sedan? Men den är minst lika god till pasta. Skulle nog även funka som en sås vid sidan av något gott. Kanske falafel? Eller något köttigt allternativ för de som äter det. Åh, jag älskar denna.

 

Vegansk champinjonstuvning

 
ett bra gäng champinjoner
2 dl havregrädde
4 msk mandelsmör
1 ekologisk umamibuljong*
1 msk tamarisoja*
örtsalt, peppar
 
1. Skiva champinjonerna och dela på mitten 2. Stek i kokosolja tills de blir sådär små, härliga, stekta och goda 3. Tillsätt mandelsmör, havregrädde, buljong, soja, salt och peppar och låt gotta till sig på relativt låg värme
 
 
 

 
* Svarta bönor-pasta: Naturlig, proteinrik pasta. Perfekt för vegetarianer! Då bara pastan fungerar som fin proteinkälla - finns hos bodystore.com här eller i vissa mataffärer
* Umamibuljng: en ekologisk, schysst buljong från Kung Markatta - jag köper den på Ica Maxi
* Tamarisoja: en ekologisk, glutenfri, schysst Japansk soja. jag köper Renée Voltaires märke - finns hos bodystore.com här

KOMENTERA ?
Emmy Bergman

Galet vad inspirerad jag blev av denna måltid!! Blir det en portion av detta recept eller flera?:)

Svar: Jag skulle nog säga 2-4 portioner beroende på hur mycket du vill ha :]
Josefine

2015-10-20 ❀ 18:41:15
Stina

Skulle du vilja dela med dig av dina favorit recept på gröt?
Kram

Svar: Det kan jag absolut göra!
Josefine

2015-10-21 ❀ 11:09:36
Louise

Shit va gött! måste testa! Brukar själv göra en annan enkel pastasås som jag också brukar ha till bönpasta (alltså konsistensen blir så jäkla najs med en krämig sås till?!) och det är riven morot, lök, havregrädde, lite tomatpure och lite soja. Skitenkelt och jättegott haha. Brukar även slänga i lite paprika/zucchini/random grönsaker för att få den lite roligare även om den duger alldeles utmärkt redan. ;) Nåväl, ville egentligen bara säga att jag blir så glad av din blogg, fortsätt precis så som du gör! Kram

Svar: Amen det lät ju helt underbart! Ska jag lägga på minnet. Måste testa! :]
Åh, men du är underbar! Tack!
Josefine

2015-10-25 ❀ 16:45:29 http://www.nouw.com/blomman21



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback