Kanelbullar med blåbär och vaniljsås



Två nybakta kanelbullar i hälsoformat toppade med frusna blåbär, torkade mullbär, kokoschips, kokosflingor och vaniljsås. Och så en kopp te till det! Det piffade upp min sjukstuga under kanelbullensdag rätt fint kan jag säga. 

 
För alltså kanel. Livets krydda typ. Så jävla underbart. Och inte nog med det: en redig dunderkrydda! Högt orac-värde, bra för blodsockret, kan hjälpa minska på sötsuget, hjälpa vid huvudvärk och migrän, öka ämnesomsättningen, bra mot virus och inflammationer och är dessutom bra som förebyggare mot hjärt- och kärlsjukdommar. Kalasfint ju!
 
Det sura är att vi blir lurade av vad som är kanel i affären. Den kanel vi alltid trott varit äkta, hälsosam kanel är snarare en fulare släkting till den äkta kanelen. Jag snackar om kassiakanelen som är den som syns i de flesta matbutiker runt om i landet. Den råkar bara vara lättare att odla, billigare och inte minst: farligare. Mer än en tesked kassiakanel om dagen kan vara skadligt. Nej, du kommer inte att dö för att du äter kassian. Och ja, du kan äta ett par bullar och ja, du kan krydda på din gröt som vanligt. Men det skadar inte att byta ut din kanel och jag tycker ändå att det är fy skäms att det ens är tillåtet att marknadsföra kassian som vanlig kanel. Kanel som sägs vara så nyttigt, och kanel som faktiskt är så pass nyttigt. 
 
 
Receptet på både bullarna kommer från Hanna's kokbok Friendly food. Jag har bakat dem förr och jag kommer definitivt baka dem igen. Fräscha och hälsosamma, men ändå kanelbulliga och alldeles dundergoda. 
 
 

 

Glutenfria kanelbullar

recept: hanna hurbrasomhelst
ca 10 bullar 
 
2.5 msk rumsvarm kokosolja
0.25 dl valfri mjölk
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 msk kokossocker
0.25 dl grovmalt mandel – eller hasselnötsmjöl
0.25 dl kokosmjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 krm örtsalt
2 msk fiberhusk
1 ägg
2 äggvitor

FYLLNING

1 msk rumsvarm kokosolja extra virgin
1 tsk kanel
1 msk agave sirap
hackad mandel
 
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Smält kokosolja tillsammans med mjölk, vanilj, kanel, kardemumma och kokossocker 3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och fiberhusk 4. Vispa ägget och vitorna luftigt 5. Tillsätt mjölkblandningen och sedan de torra ingredienserna. Blanda väl. 6. Låt degen svälla 5-6 minuter 
7. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en platta om ca 25 x 30 cm 8. Dra bort det översta pappret och bred ut kokosolja på degen, pudra på med kanel, ringla över agavesirap och strö ut de hackade mandlarna 9. Rulla ihop degen från långsidan med hjälp utav bakplåtspappret 10. Skär rullen i tio lika stora bitar och lägg bitarna i muffinsformar 11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter



Blueberry super smoothie for breakfast



Blå supersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, nötig chokladkräm, frusna björnbär, frusna blåbär, torkade inkabär, chiafrön, sesamfrön och bi-pollen. Lite lyx med hemodlade vindruvor från min mammas kompis och så kaffe med havremjölk till det! 



Blå supersmoothie

1 dl blåbär
1 dl björnbär
1 dl urkärnade körsbär
en mogen banan
0.5 mogen avokado
0.5 dl valfri juice*
några blad bladspenat
1 krm äkta vaniljpulver
 

för extra näringsboost

1-3 tsk acai*
1 msk hampaprotein*
1-2 tsk Green mix*
1 krm camu camu*
 
1. Använder du fruset, så tina det litegranna. Gärna självtina i kylskåp alt. på fryseffekt i mikron. Jag använder oftast blåbär, björnbär och körsbär frusna. 2. Mixa alla ingredienser till en härlig smoothie!




Vaniljkesokvarg

kvarg
keso
steviadroppar vanilj*
- alt. annan sötning
vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg och keso med något kryddmått vaniljpulver och några steviadroppar vanilj 2. Smaka av och se om det behövs mer av något
 

Nötig chokladsås

1 dl valfritt nötsmör
- jag brukar variera mellan mandel, jordnöt och hassel
1-1.5 dl mandelmjölk/vatten
3 msk raw kakao*
1 msk raw carob*
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
 
1. Mosa ihop alla ingredienser till en härlig kräm 2. Förvara i tätförsluten glasburk i kylskåp


 
Äts bäst i en mysig skål med favoritskeden från Green Gate. Åh. De skedarna är både sötast och godast i min besticklåda. Tror ni jag blev lacket på min pojkvän när han råkade krascha sönder en utav dom i disken? Fy skam på han. Han är skyldig mig minst två nya. Det ska han veta. 
 

 
* Valfri juice: jag pressar antingen egen juice i min råsaftcentrifug eller så köper jag Brämhults i affären
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här
* Raw kakao: Den råa varianten innehåller mer antioxidanter än den vanliga. Jag köper min billigt från iHerb - mer om det här
* Raw carob: kakaon's bästa kompis eller kanske konkurrent. carob påminner om nötig kakao och kompletterar kakaon fint med andra näringsämnen - jag köper min råa variant från iHerb här
 
 

 
Ha en fantastiskt fin onsdag vänner! ❤



I ain't gonna live forever, I just want to live while I'm alive



Workoutfit

Long sleeve - Stronger, here // Tights - Adidas // Gym gloves - Stronger, here
 
Den.där.tröjan. Sitter som en smäck och andas lätt som en plätt. Me liiike. Har varit en storfavorit nu under tidigare hösten när linnen varit för kallt utomhus och tjocktröja alldeles för svettigt. 


 

Tuesday, September 27 06:22

Låt oss kicka dagen med en höstig powerwalk! Tillsammans med bästa Emmapemma. Det är himla härligt att ha samma typ av dygn som en likasinnad. Och så det följt av en brunchdejt! Góare morgon får man leta efter tror jag. Sen väntar pållen tillsammans med mami, lite styr i lägenheten och så kanske ett gympass med Emma beroende på vad vi känner för. Känner att denna dagen sitter perfekt efter gårdagens 12-timmars jobbpass. Man får passa på att unna sig livet, mens man kan! ❤
 

 
Btw. Här bakom ser ni lite av min och Jonas lya sedan i juni. Vad tycker ni? Jag trivs så himlans jäkla bra. En riktig Josefine-ig lägenhet har jag fått. 



Swisch in i ugn

Söndagar är veckohandligens och matprepens dag. Iallafall de flesta veckorna. Det är perfekt söndagsgöra tycker jag. Om man är ledig vill säga, eller inte har planer efter jobbet. Matprep och söndag är som meant for each other med andra ord, haha. För ja, då har man lixom stor del laddat inför kommande vecka. Och det är himla skönt, faktiskt. 

 
Nu åker lax in i ugnen. Som kommer hamna i matlådor med sötpotatis, blomkål och honung-chilihummus. Utöver det prepas lådor med sojbönpasta och hampapesto och lådor med vegetariska biffar och guacamole.
 
 
Brukar ni prepa mat? ❤



Höstig hästdag

, en bild från förra helgens höstiga hästdag med mami
 

Saturday, October 24 11:22

Ledig lördag och ledig oktoberdag! Åh, jag älskar verkligen oktober. Låg och drog oss en stund i sängen jag och min bästa, gav mig ut på en lång höstpromenad längs med vattnet och nu har jag boostat kroppen med en frukostbomb. Härnäst väntar några timmar i stallet och efter det kommer en vän från Linkan ner hit. Mitt hår ska fräschas till och vi ska ut och äta. Redigt gó lördag spår jag!
 
Önskar er en fantastisk lördag oxå vänner ❤



Homemade raw chocolate protein bars



Japp. Så jäkla svårt är det inte att göra sina egna proteinboostade raw bars. Det är inte svårt alls. Det enda man behöver är lite fina ingredienser och en stavmixer. Ge det några minuter och så ba: voilà!



Visst är de fina? Sådär charmigt operfekt perfekta - som jag så fint brukar kalla saker jag tycker är allra finast. Inga raka kanter, utan i naturligt fin form. Perfekt form.
 
Fast nu var det väl egentligen inte utsidan vi skulle fokusera på - utan insidan. Insidan i dessa supersmarriga (kanske ioförsej borde tillägga att man bör vara van vid råa smaker, eller åtmistone inte feg för att testa nytt), chokladiga, proteiniga bars. Inte bara proteinboostade, utan även proppade med näring. Och utan något konstigt, onödigt chaffs. Perfekta före träning, efter träning eller som ett litet mellis i farten. Ja, ska vi kalla dem perfekta? 

 
 

Raw chocolate protein bars

0.5 dl valnötter 
0.5 dl mandlar
0.5 dl solrosfrön
- alt. 1.5 dl av valfria nötter/frön
10 st färska dadlar
3 msk raw kakao
3 msk ärtprotein
2 msk hampaprotein
1 msk kokosolja extra virgin
1 krm vaniljpulver
2 msk vatten eller mer
 
1. Mixa nötterna för sig i en mixer till ett mjöl 2. Blanda ihop med övriga torra ingredienser 3. Mixa dadlarna för sig med en stavmixer till ett mos 4. Mixa ihop alla ingredienser 



Champinjonpasta en höstdag som denna



Svarta bönor-pasta* med vegansk champinjonstuvning, en fräsch salladsbotten, frusna lingon och en klick ekologisk keso. Salladsbotten innehåller bladspenat, sockerärtor, gurka och alfalfa groddar. Och så hallonvatten med mynta till det!



Den där champinjonstuvningen, som jag lite spontant sådär slängde ihop, har blivit en storfavorit denna hösten. Jag vill ha, ha, ha helatiden. Förutom när jag vill ha lax, sötpotte och hummus då. Ni minns champinjoncrêpsen som jag slängde upp för ett tag sedan? Men den är minst lika god till pasta. Skulle nog även funka som en sås vid sidan av något gott. Kanske falafel? Eller något köttigt allternativ för de som äter det. Åh, jag älskar denna.

 

Vegansk champinjonstuvning

 
ett bra gäng champinjoner
2 dl havregrädde
4 msk mandelsmör
1 ekologisk umamibuljong*
1 msk tamarisoja*
örtsalt, peppar
 
1. Skiva champinjonerna och dela på mitten 2. Stek i kokosolja tills de blir sådär små, härliga, stekta och goda 3. Tillsätt mandelsmör, havregrädde, buljong, soja, salt och peppar och låt gotta till sig på relativt låg värme
 
 
 

 
* Svarta bönor-pasta: Naturlig, proteinrik pasta. Perfekt för vegetarianer! Då bara pastan fungerar som fin proteinkälla - finns hos bodystore.com här eller i vissa mataffärer
* Umamibuljng: en ekologisk, schysst buljong från Kung Markatta - jag köper den på Ica Maxi
* Tamarisoja: en ekologisk, glutenfri, schysst Japansk soja. jag köper Renée Voltaires märke - finns hos bodystore.com här



Tusen gånger starkare än kaffe

Morgoncardio-suget visade sig imorse igen efter en liten tids frånvaro. Klart som tusan jag tar vara på det då! Jag har haft mörka, sega morgnar de senaste två veckorna. Kroppen har sagt nej och jag har lyssnat. Såklart, den är ju min bästa vän.  
 
 
Men det finns inget härligare än att starta dagen med cardio. Det ger lixom den där kicken ingen kopp kaffe kan ge. Men att hasa sig upp ur sängen för att sticka iväg och springa tidigt om morgonen? Det är inte alls svårt. Inte när man vet vad man vill och kroppen håller med en. Då är det otroligt härligt. Och jag tackar kroppen likaväl som kroppen tackar mig. Vi är ett bra team den och jag, bästa vänner som jag sa. 
 
 
6 kilometer på rullbandet - ja, det är alldeles för läskigt och mörkt för en mörkrädd som jag att vistas ute om morgnarna nu - check. Och jag mår alldeles underbart. Dags för jobb!
 
 



Healthy banana cake

Att stå i köket och baka hälsosamt - något jag älskar. Att förvåna andra över att nyttigt då fasiken inte behöver vara så tokigt, snarare tvärtom - det är himla kul. Att alltid ha något gotte hemma, som kan hänka jobbet som fikarast-gotte - jotack, det är vardagslyx. Jag verkligen älskar hälsosamt fika. Det är lyxigt. 
 
 
I min fikarast-låda idag hänkar denna banankaka. Med en stor klick egensötad vaniljkvarg, hemkokt kolasås, hallon och kokosflingor. Underbar för en redig banantok som jag. 
 

 

Banankaka

2 st mogna bananer
2 ägg
1.5 dl sötströ/kokosocker
1 dl fiberhavregryn
0.5 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk himalayasalt
1 dl kokosolja extra virgin
0.5 dl kallt kaffe
ev. kanel som smaksättning
 
1. Sätt ugnen på 150 grader 2. Vispa ägg och sötning pösigt 3. Blanda torra ingredienser för sig 4. Mixa ihop alltsammans med en stavmixer 5. Smörj en form med kokosolja och bröa med kokosflingor 6. Sätt in i ugnen ca 50 minuter 7. Låt kakan svalna och toppa gärna med en eller flera utav mina förslag på toppingar
 

Topping 1 / Vaniljfrosting

4 dl kvarg
0.5 tsk vaniljpulver
4 msk florsukrin 
 

Topping 2 / Jordnöt-bananklet

0.5 mogen banan
2 msk jordnötssmör
kokosmjölk/havremjölk tills gó konsistens
 
1. Mosa/mixa ihop ingredienserna
 

Topping 3 / Hallonchiamarmelad

2 dl hallon
1 msk raw agavesirap
0.5 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver
1.5 msk chiafrön
 
 1. Mixa hallon med sötning och vaniljpulver först 2. Blanda med chiafrön 3. Ställ i kylen och låt gotta till sig ett par timmar



Guldkant med mina guld-girls

, beslutsångest kallas det


, en sådan där fräsch och smarrig pizza med lax, skaldjur och saffrans aioli

, en hallonchokladtryffel och en lakritskola - m-mmm
 

Saturday night, October 17

Igårkväll var en sådan där riktig må-bra-njut-av-livet-kväll. Satt helt jäkla perfekt. Mötte upp två utav mina girls på stans mysigaste restaurang. Med utsikt över vattnet, god mat och härlig stämning. Där fastnade vi ett par timmar med god mat, några glas vin, lite efterrätt, kaffe och någon drink. Kikade över utelivet, och träffade några fler vänner, lite kort innan jag hamnade hemma i min bäddade, fluffiga säng och sov som en prinsessa. 
 
Hade ni en bra lördagskväll vänner? ❤



Happy Saturday ♡

oldie, från en myskväll med min bästa en höstdag 2012
 

Happy Saturday ♡

Lörredag! Och livet är på topp. Vardagen de senaste dagarna har inte tillåtit någon form utav träning. Tillsist känner man sig som en deprimerad säck, haha. Så efter jobbet stack jag direkt till gymmet och lät mig kickas med endorfiner. Nydushat och med nytvättat fräscht hår ska jag möta upp två tjejkompisar för att käka ute ikväll och kanske dricka något glas vin. Eller två, tre, fem. Det är jag värd idag känner jag! #livetpåtopp 
 
Vad hittar ni på ikväll finisar? 



Bear / Natural candy



Kärade ner mig i dessa för ett par månader sedan och hade nästan alltid ett paket i handväskan under sommaren - ifall suget bara sätter in sådär nivet. För dessa små godinar är både dundersmarriga och perfekta för lite snabb extra energi sådär. Sa jag naturliga? Ja, just pure fruit i yo-yo form eller tass-form. Som tillexempel "jordgubb, äpple, päron, sötpotatis" som innehållsförteckningen lyder på den ena påsen. Lixom ni hör ju - kalasfint. Och nästan bäst av allt? De är plånboksvänliga! I stortsätt alla paket går under en guldpeng.

 
Klickade själv hem ett bra gäng nya som landade i mitt skafferi häromdagen. Kanske får det bli fredagsgodis tillsammans med lite annat gott? 
 
Ni hittar dem hos Bodystore.com här 



Life is getting up an hour early to live an hour more

 

Röd supersmoothie gjord på bl.a hallon, granatäpplekärnor och lingon. Toppad med vaniljkesokvarg, nötig chokladsås, frusna hallon, torkade gojibär, kokosflingor och bipollen. Och så en kopp kaffe med havremjölk till det!
 
 

Röd supersmoothie

0.5 dl frusna jordgubbar
0.5 dl frusna hallon
0.5 dl frusna granatäpplekärnor
0.5 dl frusna lingon
0.5 dl frusen mango
1 mogen banan
0.5 mogen avokado
1 msk kokosolja extra virgin
0.5-1 dl valfri juice/vatten
- jag brukar använda apelsin eller morot
1 skopa vaniljproteinpulver*/1-2 msk ärtprotein*

För extra näringsboost

1 msk Green mix*
1 tsk nyponpulver*
1 tsk lacumapulver
 
1. Tina det frusna något 2. Släng ner allt i en mixer 3. Mixa till en härlig smoothie!
 

Vaniljkesokvarg

kvarg
keso
steviadroppar vanilj*
- alt. annan sötning
vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg och keso med något kryddmått vaniljpulver och några steviadroppar vanilj 2. Smaka av och se om det behövs mer av något
 

Nötig chokladsås

1 dl valfritt nötsmör
- jag brukar variera mellan mandel, jordnöt och hassel
1.5 dl mandelmjölk/vatten
3 msk raw kakao
1 msk raw carob
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
 
 

 
 
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Nyponpulver: Nypon, en riktig näringsbomb! - jag köper mitt i pulverform hos bodystore.com här
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här



Vegan taco salad ♡

.. eller tjaa, om man bortser från keson på toppen. Den där kesoklicken som jag bara älskar. Men annars är den 100% vegansk, och keson är ju lätt som en plätt att plocka bort för den som vill. Keson är dessutom ekologisk och innehåller vegetabilisk löpe, av märket Garant som finns på Willys och Hemköp. Kalasfint ju! #noanimalsharmed
 
 

Tacosallad à la Jossan

Tacofärs gjord på bönor och linser, kryddad med hemgjord tacokrydda recept. Till det en fräsch blandsallad, gurka, sockerärtor, paprika, majs, rödlök, raw guacamole recept, alfalfagroddar och vit quinoa. Och så ett glas vatten med hallon och mynta till det!
 


Första gången jag bestämde mig för att göra tacos på bönor tänkte jag bara "Wow! Varför gör inte alla tacos på bönor?". För det är lixom.. så sjukt jäkla mycket godare. Kletigare, krämigare och alldeles underbart. Den som känner sig skeptisk till detta tvingar jag att prova! För visst kan jag lova att det kommer ske en chock! :]

 
 

Vegansk tacofärs på bönor & linser

1 pkt kokta kidneybönor
1 pkt kokta röda linser
ca 2.5 msk tacokrydda
lite vatten
 
1. Skölj bönorna och linserna noggrant 2. Stek i kokosolja tillsammans med tacokrydda och lite vatten. Mer eller mindre krydda beroende på smak 
 
 

 
Med detta inlägg menar jag absolut inte att det är fel av dem som äter kött, eller att ge någon dåligt samvete. Utan snarare som en inspiration in till växtriket. För mig kändes det som jag landade rätt när jag började kalla mig själv veg-och-fisk-itarian. :]
 

 
Smaklig måltid! ❤



Nordic Birch #favs

 

Handtvål och handkräm från Urtekram

Två favorites of mine. Handtvål och handkräm från Urtekram. Naturligt, ekologiskt och icke testat på djur. Och så har de söta förpackningar. Jag älskar. Den där handtvålen står alltid i vårat badrum vid handfatet. Har alltid köpt den mjukgörande, men beställde nu hem den antibaktriella. Återstår att se! Handkrämen är en storfavorit. Har provat flera olika naturliga märken, men landar återigen tillbaka till denna. För den är bäst. Punkt. Fuktar bra, är inte kletig länge och är lätt att ha med sig. Och riktigt jäkla välbehövlig nu i vinter för en torr-om-händerna-person som jag, som behöver smörja sig 24/7. Kommer vara min bästa vän nu de kommande månaderna. 
 

15% hos Bodystore

Och justja! Just nu 15% rabatt på dessa hos Bodystore.com. Wiheey!
- ni hittar den mjukgörande tvålen här, den antibaktriella här och handkrämen här



Fem år senare, tjugo kilo tyngre, tusen gånger klokare och ett liv rikare #fuckana

Idag är det fem år sedan jag blev lurad till läkaren. Fem år sedan jag fick en diagnos av en psykisk sjukdom. Fem år sedan jag blev utpekad som anorektiker. Fem år sedan mitt liv vände från det ena helvetet till det andra. Tyckte jag då. Fast den där dagen för fem år sedan, var nog räddningen av mitt liv. 
 
 
Jag har varit så pass osäker på mig själv, mitt utseende och mitt liv - att jag nästintill omedvetet tog mitt eget liv. För det är sanningen bakom anorexia. Ett sakta men säkert självmord. Allvaret bakom den sjukdom som i vissas ögon bara är synonym med otroligt smal. 
 
Jag är så otroligt tacksam att min kropp låter mig vara där jag är idag. Att den kämpat för mig, trots att jag strävade mot den. Att den gav mig en andra chans. Jag skäms över att jag bara lyssnade på ett halvt öra, när den gav mig så tydliga varningar som den gjorde. Jag har den att tacka för att den inte gav upp, när jag nästan hade gjort det.  
 
april 2011 - några steg mot friskheten, men ändå långt bort 
 
Jag är så otroligt tacksam för det tydliga wake-up-call mina vänner utsatte mig för. Trots att en stor del av mig fortfarande länge strävade för motsatsen. För vad hade hänt om den dagen aldrig hade hänt? 
 

 
Idag är jag tacksam. Tacksam för allt. Min kropp, mina nära och det liv som jag fått. Man tjänar ingenting på att klanka ner på sig själv, än mindre att straffa sig själv. We only got one life to live. Det är så. Och det är värt att ta vara på 



Salmon & white

 

Wanties

Wr.up pants, salmon pink - here // Bra - here // Sweater - here
 

 
Dessa tre. Älskar Freddy pants, älskar fina, bekväma bh'ar som passar oss små-nästintillobefintliga-bystade människor och älskar goströjor. Eller ja, ofta får jag panik i goströjor eftersom jag så lätt blir överhettad och svettas, men ändån. Sålänge man har alla fönster öppnade i lägenheten och det blir en kallare höst så. Och alltså åh. Vad jag ibland hatar, och ibland älskar, shopaholic'en inom mig. För ni kan ju gissa vad jag just gjort? Jo, jag har klickat hem de där byxorna. Och ett par till. Men vadtusan, de var ju på rean! Lite ekonomisk är jag väl ändån då, va?! ;]



Världens finaste livsmedel



.. jomen, visst är det nog så! Så jäkla gott. Så jäkla smidigt. Funkar till mycket. Funkar i mycket. Går att variera i en oändlighet. Riktigt proteinrikt. Och framförallt: ett riktigt superfood.
 
För visste ni att ägg innehåller i stort sätt alla näringsämnen en människa behöver? Så skulle du få välja enbart ett livsmedel att leva på resten av livet, jag tipsar, välj då ägg! 

 
Jag har alltid ägg i mitt kylskåp. Vem har inte? Ekologiska eller närproducerade. När jag känner för att lyxa till det svänger jag in på en liten söt gård alldeles utanför min hemstad, där går hönsen fritt och det finns fina ägg att köpa. Ekologiskt och närproducerat är inte bara schysstast - de smakar allra bäst! 
 
Visste ni förresten att siffrorna på ägget står för hur det produceras? En nolla betyder ekologiskt, en etta frigående utomhus, en två frigående inomhus och en trea burhöns. Tvåor och treor kommer absolut inte innanför min dörr. Hell to the no. De borde utrotas tycker jag. Fy skam! Behandla andra som du själv vill bli behandlad lixom. :]
 
Och vet ni? Idag är det äggets dag! Så jag kände för att ge det den uppmärksamhet det förtjänar!



För världens barn, för den inre och för den yttre hälsan

, taggade och glada inför vad som komma skall
 

, en sallad med quinoa (ja tro mig, det finns gott om det därunder haha), rödbetor, lax och fetaostkräm satt perfekt som post running lunch! uppe på ett trevligt litet fik/restaurang i baronen. kalmarbor får gärna tipsa om trevliga matställen om vi sticker dit igen!

, varsin kaffedryck smugglade vi med oss som resesnacks på bussen. en cappuchino smaksatt med rikligt med mörks choklad kände jag kunde sitta jäkligt fint. lyx!
 

Världensbarnloppet & Kalmartripp 

.. med min babe. Ja, det var ju sisådär ett litet tag sedan nu. Eller ja, den 19 september 2015 för att vara exakt. Men jag tänkte att jag skulle slänga in lite pics utöver inlägget jag skrev den dagen här. De iphonepics mitt dåliga fån-minne tillät mig att ta, haha. För det var ju en himla kalasdag det där. En dag man kan leva på ett tag och ser fram emot att reprisa igen. För vad gör sig inte bättre än lite äventyr, motion, välgörenhet, shopping osv med en bästa, liksinnad vän? Svårslaget! 
 

 
Ha en fantastisk fin onsdag vänner! ❤



Taco Salmon Plate



Taco salmon plate

Ugnsbakad lax insmetad i kokosolja, hemgjord tacokrydda recept och honung. Hummus kryddad med spiskummin, chilistekt majskolv och så ugnsrostad blomkål. Och så en fräsch sallad på bladspenat, gurka, sockerärtor, körsbärstomater, rödlök och alfalfagroddar. Kan inte bli så mycket bättre för en laxgalen tacofantast, ha?
 
 
 

Hummus med spiskummin

1 pkt kikärtor à 380 g
2 msk cashewsmör
2 msk extra virgin avokado olja/olivolja
saften från 0.5 citron
en skvätt honung
spiskummin
paprikapulver
gurkmeja
- för en härligt gul färg, kan uteslutas
svartpeppar
örtsalt
 
 
1. Skölj kikärtorna 2. Mixa dem till ett kladd med en stavmixer 3. Mixa ihop med cashewsmör, olja och citronsaft 4. Smaka av med resten utav ingredienserna Ps: Ni hittar recept på en annan favorithummus of mine, smaksatt med chili och honung, här
 



Reunion med en gó vän över en kaffe



Det var på tiden! Träffa min gamla goding till vän efter sisådär 1.5 år.. För alltså shit?! Vad hände. Livet har bara sprungit iväg. Min goding som jag för några år sedan räknade till mina allra närmsta vänner. Det är inte okej. Men ett och ett halvt år kändes ganska så fort som en vecka eller två. Bra vänner still bra vänner - whatever happens lixom.



Iallafall. En nyjobbad, återigen frisk och pigg och glad och halvt-överspeedad Josefine mötte upp Johanna för en kvällsfika på Espresso house. Vi pratade igenom allt som hänt, som vi på något sätt ändå visste, snaskade på varsin Choklad- & hasselnötscheesecake, en stor cappuchino med mörk choklad för moi och kikade på varandras lägenheter. Det var välbehövligt och gött. Kvalitétstid kan man oxå kalla det.  

 
Nu får det absolut inte springa så mycket tid innan vi ses på nytt. Det kommer det inte göra heller. Nu bor vi ju förfasiken nästan grannar. Då finns inga ursäkter!
 



How to be happy rule 0083: Don’t be afraid to be different



Krämig björnbärssmoothie boostad med supersaker, toppad med vaniljkesokvarg, nötig chokladkräm, björnbär, torkade mullbär och chiafrön. Hemgjort kokosknäcke med hummus och smörstekta kantareller. Och så kaffe till det!

 
- favoritinlägg i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här



Kanelbullens dag ✴

Kanelbullensdag. Klart som tusan vi ska fira! På ett eller annat sätt. Jag hade gärna låtit ett inlägg kika upp här på bloggen lite tidigare, men jag har i ärlighetens namn sovt bort helahalva dagen idag, sjuk som jag åkte på att bli. Men vadtusan, bättre sent än aldrig! Och dagen är ju faktiskt inte slut än.
 
, fjolårets bulle på Espresso house i sällskap av mina päron, min vovve och min kärlek
 
, Hanna's dundergoda bullar från hennes dunderbra bok
 
, ben&jerrys dundersmarrigt kanelbulle-glass 
 
 
För mig fick det bli ett gäng glutenfria, hälsosamma bullar från Hannas bok Friendly food! Så jädrans dundergoda. Jag har gjort dem förr och tänker definitivt göra dem igen, och igen. Sjuk som man vart så fick man tydligen fira dagen själv dock. Men det funkar ju det med, även att lite sällskap hade varit långt ifrån sämre! Funderar starkt på att kila till affären och köpa mig en B&J Cinnamonbun oxå, allt för att fulläda kanelbullensdag. Låter det inte kalas, ha? :]
 

 
 

Sunday, October 4 20:22 - Sjukstuga

Det är helg och jag är sjuk. Det är bara att acceptera. Ibland blir kroppen sjuk Josefine, det bara är så. Det är mänsligt, och det är inte en svaghet eller en undanflykt för en lat man. Man kan faktiskt bli sjuk.
Trots att jag kände mig småkonstig, fick tvinga i mig frulle, inte var sugen på kaffe, mådde illa, var varm så jag inte visste vart jag skulle ta vägen samtidigt som jag hade gåshud, var smålost och ja.. så drog jag iväg till jobbet igår. Lixom hallå, jag är väl aldrig sjuk? Men det räckte i någon timma så fick jag vända hem. Och sova bort den dagen. Ta ipren, svettas, känna sig svag och allt sådant där äckligt ni vet. Varför bli sjuk en helg? Varför missa jobb som dessutom har ob? Varför missa fint väder och en pw med min bestie? Varför missa en grym par-kväll med god mat, lite alkohon och pre-kanelbullensdag-kalas? Och varför missa en privat-ridlektion på min pållefjant? Nä, men du Josefine, lägg ner. Livet är inte slut än. Och livet kommer bjuda på många fler sådanadär fina chanser och saker. 
 
Med det sagt till mig själv, och er, så hoppas jag att vi alltid låter oss lyssna på oss själva. 
Det är okej att vara sjuk ❤ 



Taco Friday? Yay!

 
Typisk svenska fredagsmat. Haha. Men det är ju så jävla gott! Fantastiskt jävla gott. Alla älskar tacos lixom. Det är något man bara inte kan ogilla och bara inte kan tröttna på. Funkar alltid! Till stor som liten, hon som han som hen, smak som smak, bak som bak. 
 
På senaste tid gör jag i stortsätt alltid min tacos på bönor och linser, ibland sojafärs eller svamp. Och alltid med egen tacokrydda! Vi började med det i våran familj för något år sedan eller två, och sedan dess har det aldrig slunkit ner någon färdig krydda i min varukorg i mataffären. Egen krydda är så himla mycket lyxigare, ekonomiskare och framförallt: hälsosammare! Det enda som egentligen skiljer är alla onödiga, halvt overkliga och oshyssta ingredienser lixom. Utan vidare svårigheter! :]
 
 
 

Egen tacokrydda

3 msk chilipulver
3 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
2 msk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk örtsalt
 
1. Blanda ihop alla ingredienser 2. Ca 2,5 msk krydda räcker till 1 pkt kidneybönor + 1 pkt röda linser alt. 500 g färs. Men krydda gärna efter tycke och smak!



Throwback: October 2014

Och så rullar vi in i oktober. Åh, den månaden är så välkommen! En så himlans fin månad med orangea löv som klär våra svenska träd. Något man aldrig kan bli mätt av att titta på. Som jag skrev i ett inlägg förra året: "Jag total-älskar höstens färger. Man blir glad in i själen av varma färger". För det är precis vad man blir.
 
Så, då tänker jag hälsa oktober välkommen med en tillbakablick från fjolårets oktobermånad och dess godbitar: 
 

, fick håret nyuppfräshat med slingad utväxt av en duktig vän och avslutade med en gólunch i Linköpingstad. 

, höst betyder mer brödbak. här har ni en utav mina favoriter mörkare tider med smak av morot och kanel? - inlägg
 

, firade Kanelbullensdag (årets kanelbullsdag infinner sig på söndag!) med Jonas, mor och far på Espresso house - inlägg

 

, höstiga frullar. här i form av björnbärssmoothie och kantarellknäcken. gärna med en filt på altanen om vädret tilllåter - inlägg


, fyllde på mitt Questbars-lager. Skulle inte kunna leva med noll Questbars hemma.. seriöst


, farmor bjöd på en timmas lunch!


, ett smarrigt pålägg på ett gott bröd gör pricken över i - här hittar ni några utav mina favoritpålägg
 

, tog igen lite missade Paradise hotel-avsnitt med min grabb. låg som tidigare år några veckor efter sisådär.. haha. 
 
, tog en gófika med en utav mina besties på Espresso house 
 
, klickade hem en naturlig massageolja (som luktar aprikosmarmelad, åh!) och massa annat gottigt från iHerb - inlägg

, hösten är morotskakans tid. älskade morotskaka. och mest älskad är nog min hälsosamma verision om jag ska vara ärlig :] - inlägg



, uppdaterade höstgarderoben med både nya skor och två nya höstjackor - inlägg
 

, älskade raw choklad från Lovechock <3


, ab-check, som det så fint kallas, haha! 


, och en annan fika med mina tjejor


, drog en löprunda och blev endorfinkickad till tusen

, och käkade en och annan B&J såklart.. 
 
Välkommen oktober. 



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

Kanelbullar med blåbär och vaniljsås



Två nybakta kanelbullar i hälsoformat toppade med frusna blåbär, torkade mullbär, kokoschips, kokosflingor och vaniljsås. Och så en kopp te till det! Det piffade upp min sjukstuga under kanelbullensdag rätt fint kan jag säga. 

 
För alltså kanel. Livets krydda typ. Så jävla underbart. Och inte nog med det: en redig dunderkrydda! Högt orac-värde, bra för blodsockret, kan hjälpa minska på sötsuget, hjälpa vid huvudvärk och migrän, öka ämnesomsättningen, bra mot virus och inflammationer och är dessutom bra som förebyggare mot hjärt- och kärlsjukdommar. Kalasfint ju!
 
Det sura är att vi blir lurade av vad som är kanel i affären. Den kanel vi alltid trott varit äkta, hälsosam kanel är snarare en fulare släkting till den äkta kanelen. Jag snackar om kassiakanelen som är den som syns i de flesta matbutiker runt om i landet. Den råkar bara vara lättare att odla, billigare och inte minst: farligare. Mer än en tesked kassiakanel om dagen kan vara skadligt. Nej, du kommer inte att dö för att du äter kassian. Och ja, du kan äta ett par bullar och ja, du kan krydda på din gröt som vanligt. Men det skadar inte att byta ut din kanel och jag tycker ändå att det är fy skäms att det ens är tillåtet att marknadsföra kassian som vanlig kanel. Kanel som sägs vara så nyttigt, och kanel som faktiskt är så pass nyttigt. 
 
 
Receptet på både bullarna kommer från Hanna's kokbok Friendly food. Jag har bakat dem förr och jag kommer definitivt baka dem igen. Fräscha och hälsosamma, men ändå kanelbulliga och alldeles dundergoda. 
 
 

 

Glutenfria kanelbullar

recept: hanna hurbrasomhelst
ca 10 bullar 
 
2.5 msk rumsvarm kokosolja
0.25 dl valfri mjölk
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 msk kokossocker
0.25 dl grovmalt mandel – eller hasselnötsmjöl
0.25 dl kokosmjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 krm örtsalt
2 msk fiberhusk
1 ägg
2 äggvitor

FYLLNING

1 msk rumsvarm kokosolja extra virgin
1 tsk kanel
1 msk agave sirap
hackad mandel
 
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Smält kokosolja tillsammans med mjölk, vanilj, kanel, kardemumma och kokossocker 3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och fiberhusk 4. Vispa ägget och vitorna luftigt 5. Tillsätt mjölkblandningen och sedan de torra ingredienserna. Blanda väl. 6. Låt degen svälla 5-6 minuter 
7. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en platta om ca 25 x 30 cm 8. Dra bort det översta pappret och bred ut kokosolja på degen, pudra på med kanel, ringla över agavesirap och strö ut de hackade mandlarna 9. Rulla ihop degen från långsidan med hjälp utav bakplåtspappret 10. Skär rullen i tio lika stora bitar och lägg bitarna i muffinsformar 11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter



Blueberry super smoothie for breakfast



Blå supersmoothie toppad med vaniljkesokvarg, nötig chokladkräm, frusna björnbär, frusna blåbär, torkade inkabär, chiafrön, sesamfrön och bi-pollen. Lite lyx med hemodlade vindruvor från min mammas kompis och så kaffe med havremjölk till det! 



Blå supersmoothie

1 dl blåbär
1 dl björnbär
1 dl urkärnade körsbär
en mogen banan
0.5 mogen avokado
0.5 dl valfri juice*
några blad bladspenat
1 krm äkta vaniljpulver
 

för extra näringsboost

1-3 tsk acai*
1 msk hampaprotein*
1-2 tsk Green mix*
1 krm camu camu*
 
1. Använder du fruset, så tina det litegranna. Gärna självtina i kylskåp alt. på fryseffekt i mikron. Jag använder oftast blåbär, björnbär och körsbär frusna. 2. Mixa alla ingredienser till en härlig smoothie!




Vaniljkesokvarg

kvarg
keso
steviadroppar vanilj*
- alt. annan sötning
vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg och keso med något kryddmått vaniljpulver och några steviadroppar vanilj 2. Smaka av och se om det behövs mer av något
 

Nötig chokladsås

1 dl valfritt nötsmör
- jag brukar variera mellan mandel, jordnöt och hassel
1-1.5 dl mandelmjölk/vatten
3 msk raw kakao*
1 msk raw carob*
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
 
1. Mosa ihop alla ingredienser till en härlig kräm 2. Förvara i tätförsluten glasburk i kylskåp


 
Äts bäst i en mysig skål med favoritskeden från Green Gate. Åh. De skedarna är både sötast och godast i min besticklåda. Tror ni jag blev lacket på min pojkvän när han råkade krascha sönder en utav dom i disken? Fy skam på han. Han är skyldig mig minst två nya. Det ska han veta. 
 

 
* Valfri juice: jag pressar antingen egen juice i min råsaftcentrifug eller så köper jag Brämhults i affären
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här
* Raw kakao: Den råa varianten innehåller mer antioxidanter än den vanliga. Jag köper min billigt från iHerb - mer om det här
* Raw carob: kakaon's bästa kompis eller kanske konkurrent. carob påminner om nötig kakao och kompletterar kakaon fint med andra näringsämnen - jag köper min råa variant från iHerb här
 
 

 
Ha en fantastiskt fin onsdag vänner! ❤



I ain't gonna live forever, I just want to live while I'm alive



Workoutfit

Long sleeve - Stronger, here // Tights - Adidas // Gym gloves - Stronger, here
 
Den.där.tröjan. Sitter som en smäck och andas lätt som en plätt. Me liiike. Har varit en storfavorit nu under tidigare hösten när linnen varit för kallt utomhus och tjocktröja alldeles för svettigt. 


 

Tuesday, September 27 06:22

Låt oss kicka dagen med en höstig powerwalk! Tillsammans med bästa Emmapemma. Det är himla härligt att ha samma typ av dygn som en likasinnad. Och så det följt av en brunchdejt! Góare morgon får man leta efter tror jag. Sen väntar pållen tillsammans med mami, lite styr i lägenheten och så kanske ett gympass med Emma beroende på vad vi känner för. Känner att denna dagen sitter perfekt efter gårdagens 12-timmars jobbpass. Man får passa på att unna sig livet, mens man kan! ❤
 

 
Btw. Här bakom ser ni lite av min och Jonas lya sedan i juni. Vad tycker ni? Jag trivs så himlans jäkla bra. En riktig Josefine-ig lägenhet har jag fått. 



Swisch in i ugn

Söndagar är veckohandligens och matprepens dag. Iallafall de flesta veckorna. Det är perfekt söndagsgöra tycker jag. Om man är ledig vill säga, eller inte har planer efter jobbet. Matprep och söndag är som meant for each other med andra ord, haha. För ja, då har man lixom stor del laddat inför kommande vecka. Och det är himla skönt, faktiskt. 

 
Nu åker lax in i ugnen. Som kommer hamna i matlådor med sötpotatis, blomkål och honung-chilihummus. Utöver det prepas lådor med sojbönpasta och hampapesto och lådor med vegetariska biffar och guacamole.
 
 
Brukar ni prepa mat? ❤



Höstig hästdag

, en bild från förra helgens höstiga hästdag med mami
 

Saturday, October 24 11:22

Ledig lördag och ledig oktoberdag! Åh, jag älskar verkligen oktober. Låg och drog oss en stund i sängen jag och min bästa, gav mig ut på en lång höstpromenad längs med vattnet och nu har jag boostat kroppen med en frukostbomb. Härnäst väntar några timmar i stallet och efter det kommer en vän från Linkan ner hit. Mitt hår ska fräschas till och vi ska ut och äta. Redigt gó lördag spår jag!
 
Önskar er en fantastisk lördag oxå vänner ❤



Homemade raw chocolate protein bars



Japp. Så jäkla svårt är det inte att göra sina egna proteinboostade raw bars. Det är inte svårt alls. Det enda man behöver är lite fina ingredienser och en stavmixer. Ge det några minuter och så ba: voilà!



Visst är de fina? Sådär charmigt operfekt perfekta - som jag så fint brukar kalla saker jag tycker är allra finast. Inga raka kanter, utan i naturligt fin form. Perfekt form.
 
Fast nu var det väl egentligen inte utsidan vi skulle fokusera på - utan insidan. Insidan i dessa supersmarriga (kanske ioförsej borde tillägga att man bör vara van vid råa smaker, eller åtmistone inte feg för att testa nytt), chokladiga, proteiniga bars. Inte bara proteinboostade, utan även proppade med näring. Och utan något konstigt, onödigt chaffs. Perfekta före träning, efter träning eller som ett litet mellis i farten. Ja, ska vi kalla dem perfekta? 

 
 

Raw chocolate protein bars

0.5 dl valnötter 
0.5 dl mandlar
0.5 dl solrosfrön
- alt. 1.5 dl av valfria nötter/frön
10 st färska dadlar
3 msk raw kakao
3 msk ärtprotein
2 msk hampaprotein
1 msk kokosolja extra virgin
1 krm vaniljpulver
2 msk vatten eller mer
 
1. Mixa nötterna för sig i en mixer till ett mjöl 2. Blanda ihop med övriga torra ingredienser 3. Mixa dadlarna för sig med en stavmixer till ett mos 4. Mixa ihop alla ingredienser 



Champinjonpasta en höstdag som denna



Svarta bönor-pasta* med vegansk champinjonstuvning, en fräsch salladsbotten, frusna lingon och en klick ekologisk keso. Salladsbotten innehåller bladspenat, sockerärtor, gurka och alfalfa groddar. Och så hallonvatten med mynta till det!



Den där champinjonstuvningen, som jag lite spontant sådär slängde ihop, har blivit en storfavorit denna hösten. Jag vill ha, ha, ha helatiden. Förutom när jag vill ha lax, sötpotte och hummus då. Ni minns champinjoncrêpsen som jag slängde upp för ett tag sedan? Men den är minst lika god till pasta. Skulle nog även funka som en sås vid sidan av något gott. Kanske falafel? Eller något köttigt allternativ för de som äter det. Åh, jag älskar denna.

 

Vegansk champinjonstuvning

 
ett bra gäng champinjoner
2 dl havregrädde
4 msk mandelsmör
1 ekologisk umamibuljong*
1 msk tamarisoja*
örtsalt, peppar
 
1. Skiva champinjonerna och dela på mitten 2. Stek i kokosolja tills de blir sådär små, härliga, stekta och goda 3. Tillsätt mandelsmör, havregrädde, buljong, soja, salt och peppar och låt gotta till sig på relativt låg värme
 
 
 

 
* Svarta bönor-pasta: Naturlig, proteinrik pasta. Perfekt för vegetarianer! Då bara pastan fungerar som fin proteinkälla - finns hos bodystore.com här eller i vissa mataffärer
* Umamibuljng: en ekologisk, schysst buljong från Kung Markatta - jag köper den på Ica Maxi
* Tamarisoja: en ekologisk, glutenfri, schysst Japansk soja. jag köper Renée Voltaires märke - finns hos bodystore.com här



Tusen gånger starkare än kaffe

Morgoncardio-suget visade sig imorse igen efter en liten tids frånvaro. Klart som tusan jag tar vara på det då! Jag har haft mörka, sega morgnar de senaste två veckorna. Kroppen har sagt nej och jag har lyssnat. Såklart, den är ju min bästa vän.  
 
 
Men det finns inget härligare än att starta dagen med cardio. Det ger lixom den där kicken ingen kopp kaffe kan ge. Men att hasa sig upp ur sängen för att sticka iväg och springa tidigt om morgonen? Det är inte alls svårt. Inte när man vet vad man vill och kroppen håller med en. Då är det otroligt härligt. Och jag tackar kroppen likaväl som kroppen tackar mig. Vi är ett bra team den och jag, bästa vänner som jag sa. 
 
 
6 kilometer på rullbandet - ja, det är alldeles för läskigt och mörkt för en mörkrädd som jag att vistas ute om morgnarna nu - check. Och jag mår alldeles underbart. Dags för jobb!
 
 



Healthy banana cake

Att stå i köket och baka hälsosamt - något jag älskar. Att förvåna andra över att nyttigt då fasiken inte behöver vara så tokigt, snarare tvärtom - det är himla kul. Att alltid ha något gotte hemma, som kan hänka jobbet som fikarast-gotte - jotack, det är vardagslyx. Jag verkligen älskar hälsosamt fika. Det är lyxigt. 
 
 
I min fikarast-låda idag hänkar denna banankaka. Med en stor klick egensötad vaniljkvarg, hemkokt kolasås, hallon och kokosflingor. Underbar för en redig banantok som jag. 
 

 

Banankaka

2 st mogna bananer
2 ägg
1.5 dl sötströ/kokosocker
1 dl fiberhavregryn
0.5 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl pofiber
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk himalayasalt
1 dl kokosolja extra virgin
0.5 dl kallt kaffe
ev. kanel som smaksättning
 
1. Sätt ugnen på 150 grader 2. Vispa ägg och sötning pösigt 3. Blanda torra ingredienser för sig 4. Mixa ihop alltsammans med en stavmixer 5. Smörj en form med kokosolja och bröa med kokosflingor 6. Sätt in i ugnen ca 50 minuter 7. Låt kakan svalna och toppa gärna med en eller flera utav mina förslag på toppingar
 

Topping 1 / Vaniljfrosting

4 dl kvarg
0.5 tsk vaniljpulver
4 msk florsukrin 
 

Topping 2 / Jordnöt-bananklet

0.5 mogen banan
2 msk jordnötssmör
kokosmjölk/havremjölk tills gó konsistens
 
1. Mosa/mixa ihop ingredienserna
 

Topping 3 / Hallonchiamarmelad

2 dl hallon
1 msk raw agavesirap
0.5 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver
1.5 msk chiafrön
 
 1. Mixa hallon med sötning och vaniljpulver först 2. Blanda med chiafrön 3. Ställ i kylen och låt gotta till sig ett par timmar



Guldkant med mina guld-girls

, beslutsångest kallas det


, en sådan där fräsch och smarrig pizza med lax, skaldjur och saffrans aioli

, en hallonchokladtryffel och en lakritskola - m-mmm
 

Saturday night, October 17

Igårkväll var en sådan där riktig må-bra-njut-av-livet-kväll. Satt helt jäkla perfekt. Mötte upp två utav mina girls på stans mysigaste restaurang. Med utsikt över vattnet, god mat och härlig stämning. Där fastnade vi ett par timmar med god mat, några glas vin, lite efterrätt, kaffe och någon drink. Kikade över utelivet, och träffade några fler vänner, lite kort innan jag hamnade hemma i min bäddade, fluffiga säng och sov som en prinsessa. 
 
Hade ni en bra lördagskväll vänner? ❤



Happy Saturday ♡

oldie, från en myskväll med min bästa en höstdag 2012
 

Happy Saturday ♡

Lörredag! Och livet är på topp. Vardagen de senaste dagarna har inte tillåtit någon form utav träning. Tillsist känner man sig som en deprimerad säck, haha. Så efter jobbet stack jag direkt till gymmet och lät mig kickas med endorfiner. Nydushat och med nytvättat fräscht hår ska jag möta upp två tjejkompisar för att käka ute ikväll och kanske dricka något glas vin. Eller två, tre, fem. Det är jag värd idag känner jag! #livetpåtopp 
 
Vad hittar ni på ikväll finisar? 



Bear / Natural candy



Kärade ner mig i dessa för ett par månader sedan och hade nästan alltid ett paket i handväskan under sommaren - ifall suget bara sätter in sådär nivet. För dessa små godinar är både dundersmarriga och perfekta för lite snabb extra energi sådär. Sa jag naturliga? Ja, just pure fruit i yo-yo form eller tass-form. Som tillexempel "jordgubb, äpple, päron, sötpotatis" som innehållsförteckningen lyder på den ena påsen. Lixom ni hör ju - kalasfint. Och nästan bäst av allt? De är plånboksvänliga! I stortsätt alla paket går under en guldpeng.

 
Klickade själv hem ett bra gäng nya som landade i mitt skafferi häromdagen. Kanske får det bli fredagsgodis tillsammans med lite annat gott? 
 
Ni hittar dem hos Bodystore.com här 



Life is getting up an hour early to live an hour more

 

Röd supersmoothie gjord på bl.a hallon, granatäpplekärnor och lingon. Toppad med vaniljkesokvarg, nötig chokladsås, frusna hallon, torkade gojibär, kokosflingor och bipollen. Och så en kopp kaffe med havremjölk till det!
 
 

Röd supersmoothie

0.5 dl frusna jordgubbar
0.5 dl frusna hallon
0.5 dl frusna granatäpplekärnor
0.5 dl frusna lingon
0.5 dl frusen mango
1 mogen banan
0.5 mogen avokado
1 msk kokosolja extra virgin
0.5-1 dl valfri juice/vatten
- jag brukar använda apelsin eller morot
1 skopa vaniljproteinpulver*/1-2 msk ärtprotein*

För extra näringsboost

1 msk Green mix*
1 tsk nyponpulver*
1 tsk lacumapulver
 
1. Tina det frusna något 2. Släng ner allt i en mixer 3. Mixa till en härlig smoothie!
 

Vaniljkesokvarg

kvarg
keso
steviadroppar vanilj*
- alt. annan sötning
vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg och keso med något kryddmått vaniljpulver och några steviadroppar vanilj 2. Smaka av och se om det behövs mer av något
 

Nötig chokladsås

1 dl valfritt nötsmör
- jag brukar variera mellan mandel, jordnöt och hassel
1.5 dl mandelmjölk/vatten
3 msk raw kakao
1 msk raw carob
2 krm vaniljpulver
2 msk agavesirap
 
 

 
 
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
* Nyponpulver: Nypon, en riktig näringsbomb! - jag köper mitt i pulverform hos bodystore.com här
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här



Vegan taco salad ♡

.. eller tjaa, om man bortser från keson på toppen. Den där kesoklicken som jag bara älskar. Men annars är den 100% vegansk, och keson är ju lätt som en plätt att plocka bort för den som vill. Keson är dessutom ekologisk och innehåller vegetabilisk löpe, av märket Garant som finns på Willys och Hemköp. Kalasfint ju! #noanimalsharmed
 
 

Tacosallad à la Jossan

Tacofärs gjord på bönor och linser, kryddad med hemgjord tacokrydda recept. Till det en fräsch blandsallad, gurka, sockerärtor, paprika, majs, rödlök, raw guacamole recept, alfalfagroddar och vit quinoa. Och så ett glas vatten med hallon och mynta till det!
 


Första gången jag bestämde mig för att göra tacos på bönor tänkte jag bara "Wow! Varför gör inte alla tacos på bönor?". För det är lixom.. så sjukt jäkla mycket godare. Kletigare, krämigare och alldeles underbart. Den som känner sig skeptisk till detta tvingar jag att prova! För visst kan jag lova att det kommer ske en chock! :]

 
 

Vegansk tacofärs på bönor & linser

1 pkt kokta kidneybönor
1 pkt kokta röda linser
ca 2.5 msk tacokrydda
lite vatten
 
1. Skölj bönorna och linserna noggrant 2. Stek i kokosolja tillsammans med tacokrydda och lite vatten. Mer eller mindre krydda beroende på smak 
 
 

 
Med detta inlägg menar jag absolut inte att det är fel av dem som äter kött, eller att ge någon dåligt samvete. Utan snarare som en inspiration in till växtriket. För mig kändes det som jag landade rätt när jag började kalla mig själv veg-och-fisk-itarian. :]
 

 
Smaklig måltid! ❤



Nordic Birch #favs

 

Handtvål och handkräm från Urtekram

Två favorites of mine. Handtvål och handkräm från Urtekram. Naturligt, ekologiskt och icke testat på djur. Och så har de söta förpackningar. Jag älskar. Den där handtvålen står alltid i vårat badrum vid handfatet. Har alltid köpt den mjukgörande, men beställde nu hem den antibaktriella. Återstår att se! Handkrämen är en storfavorit. Har provat flera olika naturliga märken, men landar återigen tillbaka till denna. För den är bäst. Punkt. Fuktar bra, är inte kletig länge och är lätt att ha med sig. Och riktigt jäkla välbehövlig nu i vinter för en torr-om-händerna-person som jag, som behöver smörja sig 24/7. Kommer vara min bästa vän nu de kommande månaderna. 
 

15% hos Bodystore

Och justja! Just nu 15% rabatt på dessa hos Bodystore.com. Wiheey!
- ni hittar den mjukgörande tvålen här, den antibaktriella här och handkrämen här



Fem år senare, tjugo kilo tyngre, tusen gånger klokare och ett liv rikare #fuckana

Idag är det fem år sedan jag blev lurad till läkaren. Fem år sedan jag fick en diagnos av en psykisk sjukdom. Fem år sedan jag blev utpekad som anorektiker. Fem år sedan mitt liv vände från det ena helvetet till det andra. Tyckte jag då. Fast den där dagen för fem år sedan, var nog räddningen av mitt liv. 
 
 
Jag har varit så pass osäker på mig själv, mitt utseende och mitt liv - att jag nästintill omedvetet tog mitt eget liv. För det är sanningen bakom anorexia. Ett sakta men säkert självmord. Allvaret bakom den sjukdom som i vissas ögon bara är synonym med otroligt smal. 
 
Jag är så otroligt tacksam att min kropp låter mig vara där jag är idag. Att den kämpat för mig, trots att jag strävade mot den. Att den gav mig en andra chans. Jag skäms över att jag bara lyssnade på ett halvt öra, när den gav mig så tydliga varningar som den gjorde. Jag har den att tacka för att den inte gav upp, när jag nästan hade gjort det.  
 
april 2011 - några steg mot friskheten, men ändå långt bort 
 
Jag är så otroligt tacksam för det tydliga wake-up-call mina vänner utsatte mig för. Trots att en stor del av mig fortfarande länge strävade för motsatsen. För vad hade hänt om den dagen aldrig hade hänt? 
 

 
Idag är jag tacksam. Tacksam för allt. Min kropp, mina nära och det liv som jag fått. Man tjänar ingenting på att klanka ner på sig själv, än mindre att straffa sig själv. We only got one life to live. Det är så. Och det är värt att ta vara på 



Salmon & white

 

Wanties

Wr.up pants, salmon pink - here // Bra - here // Sweater - here
 

 
Dessa tre. Älskar Freddy pants, älskar fina, bekväma bh'ar som passar oss små-nästintillobefintliga-bystade människor och älskar goströjor. Eller ja, ofta får jag panik i goströjor eftersom jag så lätt blir överhettad och svettas, men ändån. Sålänge man har alla fönster öppnade i lägenheten och det blir en kallare höst så. Och alltså åh. Vad jag ibland hatar, och ibland älskar, shopaholic'en inom mig. För ni kan ju gissa vad jag just gjort? Jo, jag har klickat hem de där byxorna. Och ett par till. Men vadtusan, de var ju på rean! Lite ekonomisk är jag väl ändån då, va?! ;]



Världens finaste livsmedel



.. jomen, visst är det nog så! Så jäkla gott. Så jäkla smidigt. Funkar till mycket. Funkar i mycket. Går att variera i en oändlighet. Riktigt proteinrikt. Och framförallt: ett riktigt superfood.
 
För visste ni att ägg innehåller i stort sätt alla näringsämnen en människa behöver? Så skulle du få välja enbart ett livsmedel att leva på resten av livet, jag tipsar, välj då ägg! 

 
Jag har alltid ägg i mitt kylskåp. Vem har inte? Ekologiska eller närproducerade. När jag känner för att lyxa till det svänger jag in på en liten söt gård alldeles utanför min hemstad, där går hönsen fritt och det finns fina ägg att köpa. Ekologiskt och närproducerat är inte bara schysstast - de smakar allra bäst! 
 
Visste ni förresten att siffrorna på ägget står för hur det produceras? En nolla betyder ekologiskt, en etta frigående utomhus, en två frigående inomhus och en trea burhöns. Tvåor och treor kommer absolut inte innanför min dörr. Hell to the no. De borde utrotas tycker jag. Fy skam! Behandla andra som du själv vill bli behandlad lixom. :]
 
Och vet ni? Idag är det äggets dag! Så jag kände för att ge det den uppmärksamhet det förtjänar!



För världens barn, för den inre och för den yttre hälsan

, taggade och glada inför vad som komma skall
 

, en sallad med quinoa (ja tro mig, det finns gott om det därunder haha), rödbetor, lax och fetaostkräm satt perfekt som post running lunch! uppe på ett trevligt litet fik/restaurang i baronen. kalmarbor får gärna tipsa om trevliga matställen om vi sticker dit igen!

, varsin kaffedryck smugglade vi med oss som resesnacks på bussen. en cappuchino smaksatt med rikligt med mörks choklad kände jag kunde sitta jäkligt fint. lyx!
 

Världensbarnloppet & Kalmartripp 

.. med min babe. Ja, det var ju sisådär ett litet tag sedan nu. Eller ja, den 19 september 2015 för att vara exakt. Men jag tänkte att jag skulle slänga in lite pics utöver inlägget jag skrev den dagen här. De iphonepics mitt dåliga fån-minne tillät mig att ta, haha. För det var ju en himla kalasdag det där. En dag man kan leva på ett tag och ser fram emot att reprisa igen. För vad gör sig inte bättre än lite äventyr, motion, välgörenhet, shopping osv med en bästa, liksinnad vän? Svårslaget! 
 

 
Ha en fantastisk fin onsdag vänner! ❤



Taco Salmon Plate



Taco salmon plate

Ugnsbakad lax insmetad i kokosolja, hemgjord tacokrydda recept och honung. Hummus kryddad med spiskummin, chilistekt majskolv och så ugnsrostad blomkål. Och så en fräsch sallad på bladspenat, gurka, sockerärtor, körsbärstomater, rödlök och alfalfagroddar. Kan inte bli så mycket bättre för en laxgalen tacofantast, ha?
 
 
 

Hummus med spiskummin

1 pkt kikärtor à 380 g
2 msk cashewsmör
2 msk extra virgin avokado olja/olivolja
saften från 0.5 citron
en skvätt honung
spiskummin
paprikapulver
gurkmeja
- för en härligt gul färg, kan uteslutas
svartpeppar
örtsalt
 
 
1. Skölj kikärtorna 2. Mixa dem till ett kladd med en stavmixer 3. Mixa ihop med cashewsmör, olja och citronsaft 4. Smaka av med resten utav ingredienserna Ps: Ni hittar recept på en annan favorithummus of mine, smaksatt med chili och honung, här
 



Reunion med en gó vän över en kaffe



Det var på tiden! Träffa min gamla goding till vän efter sisådär 1.5 år.. För alltså shit?! Vad hände. Livet har bara sprungit iväg. Min goding som jag för några år sedan räknade till mina allra närmsta vänner. Det är inte okej. Men ett och ett halvt år kändes ganska så fort som en vecka eller två. Bra vänner still bra vänner - whatever happens lixom.



Iallafall. En nyjobbad, återigen frisk och pigg och glad och halvt-överspeedad Josefine mötte upp Johanna för en kvällsfika på Espresso house. Vi pratade igenom allt som hänt, som vi på något sätt ändå visste, snaskade på varsin Choklad- & hasselnötscheesecake, en stor cappuchino med mörk choklad för moi och kikade på varandras lägenheter. Det var välbehövligt och gött. Kvalitétstid kan man oxå kalla det.  

 
Nu får det absolut inte springa så mycket tid innan vi ses på nytt. Det kommer det inte göra heller. Nu bor vi ju förfasiken nästan grannar. Då finns inga ursäkter!
 



How to be happy rule 0083: Don’t be afraid to be different



Krämig björnbärssmoothie boostad med supersaker, toppad med vaniljkesokvarg, nötig chokladkräm, björnbär, torkade mullbär och chiafrön. Hemgjort kokosknäcke med hummus och smörstekta kantareller. Och så kaffe till det!

 
- favoritinlägg i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här



Kanelbullens dag ✴

Kanelbullensdag. Klart som tusan vi ska fira! På ett eller annat sätt. Jag hade gärna låtit ett inlägg kika upp här på bloggen lite tidigare, men jag har i ärlighetens namn sovt bort helahalva dagen idag, sjuk som jag åkte på att bli. Men vadtusan, bättre sent än aldrig! Och dagen är ju faktiskt inte slut än.
 
, fjolårets bulle på Espresso house i sällskap av mina päron, min vovve och min kärlek
 
, Hanna's dundergoda bullar från hennes dunderbra bok
 
, ben&jerrys dundersmarrigt kanelbulle-glass 
 
 
För mig fick det bli ett gäng glutenfria, hälsosamma bullar från Hannas bok Friendly food! Så jädrans dundergoda. Jag har gjort dem förr och tänker definitivt göra dem igen, och igen. Sjuk som man vart så fick man tydligen fira dagen själv dock. Men det funkar ju det med, även att lite sällskap hade varit långt ifrån sämre! Funderar starkt på att kila till affären och köpa mig en B&J Cinnamonbun oxå, allt för att fulläda kanelbullensdag. Låter det inte kalas, ha? :]
 

 
 

Sunday, October 4 20:22 - Sjukstuga

Det är helg och jag är sjuk. Det är bara att acceptera. Ibland blir kroppen sjuk Josefine, det bara är så. Det är mänsligt, och det är inte en svaghet eller en undanflykt för en lat man. Man kan faktiskt bli sjuk.
Trots att jag kände mig småkonstig, fick tvinga i mig frulle, inte var sugen på kaffe, mådde illa, var varm så jag inte visste vart jag skulle ta vägen samtidigt som jag hade gåshud, var smålost och ja.. så drog jag iväg till jobbet igår. Lixom hallå, jag är väl aldrig sjuk? Men det räckte i någon timma så fick jag vända hem. Och sova bort den dagen. Ta ipren, svettas, känna sig svag och allt sådant där äckligt ni vet. Varför bli sjuk en helg? Varför missa jobb som dessutom har ob? Varför missa fint väder och en pw med min bestie? Varför missa en grym par-kväll med god mat, lite alkohon och pre-kanelbullensdag-kalas? Och varför missa en privat-ridlektion på min pållefjant? Nä, men du Josefine, lägg ner. Livet är inte slut än. Och livet kommer bjuda på många fler sådanadär fina chanser och saker. 
 
Med det sagt till mig själv, och er, så hoppas jag att vi alltid låter oss lyssna på oss själva. 
Det är okej att vara sjuk ❤ 



Taco Friday? Yay!

 
Typisk svenska fredagsmat. Haha. Men det är ju så jävla gott! Fantastiskt jävla gott. Alla älskar tacos lixom. Det är något man bara inte kan ogilla och bara inte kan tröttna på. Funkar alltid! Till stor som liten, hon som han som hen, smak som smak, bak som bak. 
 
På senaste tid gör jag i stortsätt alltid min tacos på bönor och linser, ibland sojafärs eller svamp. Och alltid med egen tacokrydda! Vi började med det i våran familj för något år sedan eller två, och sedan dess har det aldrig slunkit ner någon färdig krydda i min varukorg i mataffären. Egen krydda är så himla mycket lyxigare, ekonomiskare och framförallt: hälsosammare! Det enda som egentligen skiljer är alla onödiga, halvt overkliga och oshyssta ingredienser lixom. Utan vidare svårigheter! :]
 
 
 

Egen tacokrydda

3 msk chilipulver
3 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
2 msk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk örtsalt
 
1. Blanda ihop alla ingredienser 2. Ca 2,5 msk krydda räcker till 1 pkt kidneybönor + 1 pkt röda linser alt. 500 g färs. Men krydda gärna efter tycke och smak!



Throwback: October 2014

Och så rullar vi in i oktober. Åh, den månaden är så välkommen! En så himlans fin månad med orangea löv som klär våra svenska träd. Något man aldrig kan bli mätt av att titta på. Som jag skrev i ett inlägg förra året: "Jag total-älskar höstens färger. Man blir glad in i själen av varma färger". För det är precis vad man blir.
 
Så, då tänker jag hälsa oktober välkommen med en tillbakablick från fjolårets oktobermånad och dess godbitar: 
 

, fick håret nyuppfräshat med slingad utväxt av en duktig vän och avslutade med en gólunch i Linköpingstad. 

, höst betyder mer brödbak. här har ni en utav mina favoriter mörkare tider med smak av morot och kanel? - inlägg
 

, firade Kanelbullensdag (årets kanelbullsdag infinner sig på söndag!) med Jonas, mor och far på Espresso house - inlägg

 

, höstiga frullar. här i form av björnbärssmoothie och kantarellknäcken. gärna med en filt på altanen om vädret tilllåter - inlägg


, fyllde på mitt Questbars-lager. Skulle inte kunna leva med noll Questbars hemma.. seriöst


, farmor bjöd på en timmas lunch!


, ett smarrigt pålägg på ett gott bröd gör pricken över i - här hittar ni några utav mina favoritpålägg
 

, tog igen lite missade Paradise hotel-avsnitt med min grabb. låg som tidigare år några veckor efter sisådär.. haha. 
 
, tog en gófika med en utav mina besties på Espresso house 
 
, klickade hem en naturlig massageolja (som luktar aprikosmarmelad, åh!) och massa annat gottigt från iHerb - inlägg

, hösten är morotskakans tid. älskade morotskaka. och mest älskad är nog min hälsosamma verision om jag ska vara ärlig :] - inlägg



, uppdaterade höstgarderoben med både nya skor och två nya höstjackor - inlägg
 

, älskade raw choklad från Lovechock <3


, ab-check, som det så fint kallas, haha! 


, och en annan fika med mina tjejor


, drog en löprunda och blev endorfinkickad till tusen

, och käkade en och annan B&J såklart.. 
 
Välkommen oktober.