Gul kärlek: Saffransaioli


Alltså detta. Jag dööör. Porr porr porr. Helt jäkla underbart. Och vart den gör sig bäst? På en hembakad pizza med kallrökt lax, räkor och kanske lite crabsticks. Typ som här. Vi lyxade till det så i lördags, jag och Jonas. Och igår käkade jag sista portionen pizza till lunch på jobbet. Lyx! Men saffransaiolin, den består. Så jag funderar på att slänga ihop en pizza till! 

 

Saffransaioli

2 äggulor
0.5 msk kokosvinäger*/vitvinsvinäger
3 dl kallpressad rapsolja
0.5 g saffran
1 vitlöksklyfta
lite vitpeppar
lite chayennepeppar
lite örtsalt
 
1. Vispa ihop äggulor med kokosvinäger och kryddor 2. Tillsätt sedan oljan lite i taget under vispning. Var försiktig så att du inte går för fort fram med oljan - då kan nämligen aiolin spricka. 3. Pressa ner vitlöken och saffran och vispa ihop 4. Voilà!
 
 

 
 
* Kokosvinäger: en riktigt näringsrik variant av vinäger - mer om den och vart jag köper här

KOMENTERA ?
Jonna

Mmm! Denna blev sååå god! Gjorde den till fisksoppa här om dagen och blev himla uppskattad av hela familjen :) Supergod :D Tack för receptet!

Svar: Visst är det?! Jag dööör på den. Helt underbar till en sallad på grönkål, apelsin, granatäpple, gurka och sockerärtor. Mmmhh, juligt! Ska göra ny nu i helgen tänkte jag.
Josefine

2015-11-23 ❀ 20:40:21
Julia Müller-Sandvik

Kallrökt lax, yummie yummie yummie!!

Svar: Gooooodaste!!
Josefine

2015-11-29 ❀ 12:13:11 http://juliamullersandvik.se/



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback