First Sunday of Advent

 
 ni hittar min jullista här

Sunday, November 29 - First Sunday of Advent, 2015

Vilken jäkla grym helg vi haft! Fitnessfestivalen, Allt för hälsan, Sweden international horse show, julshopping.. och bara förjäkla mysigt och trevligt och roligt! Så jäkla nöjd. Känns som det har swischat förbi, samtidigt som vi hunnit massor. Och idag är det första advent. Julmysigt var det på stan i storstan och julmysigt hade vi på vägen hem. Med julmusik, min lilla söta bil-ljusstake köpt på Biltema som man sätter i cigarettuttaget och Cashew-kokos-ingefära snacks från Smiling. Väl hemma luktade det nybakta lussebullar. Vilken man jag har! Dessvärre vart det bara en bulle i farten medans jag packade upp, tog den sista tvätten och städade iordning. Vi får ta det riktiga adventsmyset i veckan istället! När jag dessutom hunnit jul-pynta å allt. 
 
Har ni haft en mysig första advent? ❤



How to be happy rule 0027: When something happens to you, good or bad, consider what it means



Grön hallonsmoothie med mynta, vaniljkesokvarg, chokladnötsmör med mint, hallon-chiasylt, smarrigt ekopäron, frusna hallon och råa kakaonibs. Hembakat knäcke med bladspenat, kokt ägg med halvkrämig gula och tillsatsfri citronpeppar. Och så en kopp vitt hallonte till det! Perfect. 



Grön hallonsmoothie med mynta

2 dl frusna hallon
1 dl frusen mango
1 banan
0.5 avokado
0.5 lime
ett par blad mynta
ev. lite vatten
 
1. Låt hallonen tinas något - antingen över natten i kylskåp eller på tiningseffekt i mikron 2. Släng ner alla ingrediense i en mixer 3. Mixa!


 
 

Chokladnötsmör med mint

0.5 dl mandelsmör
0.5 dl vatten/mandelmjölk
1 msk raw kakao
1 msk raw carob
- alt. mer kakao
1.5 msk torkad mynta
1 krm vaniljpulver
0.5-1 msk agavesirap
 
1. Rör ihop alla ingredienser 2. Förvara i en tätförsluten glasburk i kylskåp ett par dagar
 
 

 
 

Friday, November 26 06:22

Mot hufvudstaden, Allt för hälsan-mässan, Fitnessfestivalen, Stockholm horse show, julklappshopping och allt annat gott Stockholm har att erbjuda. Åh, jag älskar den staden! Vid min sida har jag min bästa partner in crime: Emma. Och sedan kommer även mor eller far min, syrran och en annan gó familj vi brukar dela Stockholm horse show med. Spår en förjäkla bra helg, alltså. 
 
Stöter man kanske på någon utav er någonstans? ❤



Q/A - "you may lose something good but you may gain something better"

Matidla

Hej! 
Fastnade för din blogg, den är verkligen inspirerande! Jag är själv just nu sjuk i anorexia och har under flera år tampats med ätstörning. Du måste inte svara om du inte känner att du vill, men har du något tips på hur man ska tänka kring kroppsförändringen man går igenom i sitt tillfrisknande? Pratas mycket om hur man ska acceptera viktuppgång, men jag själv tycker även förändring på kropp är superjobbigt (tex med kläder osv). 
Härligt att du verkar må bra! 


SvarDet är klart som tusan att det är jobbigt! Mycket av ditt tänk går förmodligen med just kroppars utseende och ideal i fokus. Likaså gjorde mitt. Man tror att hela livet handlar om hur man ser ut. Men så är det inte. Absolut inte! 

Ett: Kläder kommer alltid att finnas nytt fint att shoppa. Tycker du att det är jobbigt att göra slut med din favorittröja och dina favoritbyxor, så gör det fort. Klipp dem i bitar och släng dem i sopptunnan. Du har ingenting att vinna i ett förhållade med ett par size zero-kläder. Du är värd bättre än så! "Don't be afraid to change, you may lose something good but you may gain something better"

Två: Försök fokusera på annat som ligger utanför just kropp och utseende. Vad gillar du att göra? Vad tycker du är fint? Ta en kik på det istället och våga lägg lite mer fokus på det. 

Tre: Ställ dig framför spegeln, sträck på dig och le stort. Där tvingar jag dig peka ut minst tre saker du tycker om med ditt egen utseende. Sen vill jag även att du pekar ut några andra fina egenskaper hos dig. Minst två. Inte kroppsliga - men minst lika viktiga! Säg dom högt, eller viska om du föredrar det, och lev in i dom. För resten av dagen så är du just den personen du talade gott om i spegeln!

Är vi överrens? Bra! Ut och utforska livet - det är du värd sötnos!



Longing for Xmas



Åh, december på G! Och därmed julen. Jag älskar. Finns det någon mysigare månad? Det är nog den kallaste och varmaste månaden på samma gång tror jag. Kyligt men friskt, gosigt och vackert. Och inte minst: Så mycket kärlek!
 
 
Jag har länge velat ha en vit plastgran. Liksom, jag älskar vit inredning. Började ladda för fighten som jag visste skulle ske mellan mig och Jonas när det var julgransdags. Men jag tror jag ändrat sida där. Jag står nog på min pojkväns sida. En äkta gran är då himla fint! Tänk en enkel med silvriga kulor och en söt liten stjärna. Och så ska den stå i en korg! Åh. 
 


Har samlat en massa inspo på Pinterest som gör mig ännu mera taggad. Jag vill pyssla, jag vill inreda, jag vill baka, jag vill mysa, Ja, jag vill andas jul helt enkelt. 

pics: pinterest - ni hittar hela min jul-samling + bildernas ursprung där 
 
Det kommer även ett inlägg med mina egna julfavoriter från mitt eget liv och min egen kameralins inom kort. Och så tänkte jag även slänga in lite julprylar som står på min shoppinglista!



My 21st birthday

, iklädd något annat än pyjamas och sminkad i fejjan - mer än bara fransarna - dagen till ära. och med ett 'operfekt' leende som får mig att känna mig unik. ja, jag gillar det! 
 

, middag blev ugnsbakad lax med citron och honung, chilirostad morotspommes och kräftsås - perfekt

, avslutade med en kopp kryddigt te, några bitar Merci-choklad - som jag fick i födelsedagspresent av tjejerna - och en söt clememtin
 

Monday, November 23 - My 21th birthday

Slutade tidigt på jobbet och drog direkt till gymmet. Ett skönare ryggpass fick jag till med lite mage på slutet. Lyxade till det med smink i fejjan och finkläder. Styrde upp med födelsedagsmiddag tillsammans med min favoritgrabb. Självklart hade jag valt (som alla andra gånger vi lagar mat tillsammans då, heh). Och självklart blev de en utav mina favoriträtter - alla tider. Vad annars lixom? Och så lite Johan falk-mys under en filt i soffan på det.
 
Och det var ungefär vad jag behövde för att känna mig jäkligt nöjd med min födelsedag ❤
 



Lyxmiddag: Taco laxburgare

Det är få måltider som jag och Jonas käkar tillsammans. Jag är fisk-och-vegitarian, medans han är jägare. Jag älskar näringsrikt, medans han gärna tar så färdigt som möjligt. Men det finns rätter som vi båda uppskattar och kan dela tillsammans. Som detta! Laxburgare. Åhåå, det är så gott! Tycker vi båda - och inte minst jag. 

 

Hemgjorda tacolaxburgare i fullkornsbröd med chili-honong-hummus recept. Och så en fräsch sallad till det!
 

 

Taco-laxburgare

500 g lax 
1 ägg
tacokrydda*
 
1. Mixa ihop lax, ägg och kryddor med en stavmixer till en smet 2. Forma till biffar och stek i kokosolja 
 

 
* Tacokrydda: Att göra sin egen tacokrydda är långt ifrån svårt. Dessutom är det både ekonomiskt och hälsosamt. Du hittar recept på egen tacokrydda här
 



Morotskakasmoothie till frukost / My 21th birthday



Morotskakasmoothie toppad med apelsinkesokvarg, mandelchokladsås, frusna blåbär, torkade mullbär hampafrön och rivet eko-apelsinskal. Hemgjorda knäckebröd med bladspenat, kokt ägg och groddar. Och så en kopp grönt goji-havtorn-te till det! 


 
När jag bakade morotskaka igår, så rev jag några extra morötter för att kunna ha till frulle denna vecka. Så idag lyxar jag till det med morotskakasmoothie, födelsedagen till ära, innan jag sticker till jobbet! Underbart. 
 
 

Monday, November 23 07:05, My 21th birthday

För ja, det är min födelsedag idag! Min tjugoförste födelsedag. Och födelsedag påminner mig alltid om när jag inte ens trodde jag skulle bli sexton år. När anorexin hade tagit mig så långt, att det inte fanns mycket till liv kvar inom mig. Tänk vad sjukt. Tänk om livet hade tagit slut där? Som femton-nästan-sexton-åring. Tänk vad mycket fint jag missat, för ingenting?
 
Idag tänker jag fira att jag är tjugoett - men inte trots att jag fyller tjugoett, utan just för att jag fyller tjugoett! ✴
 
 

 
, frukostinlägget är favorit i repris. ni hittar orginalinlägg och recept här



21 - a new chapter in my life

, bubbel som välkomsdrink, black bean brownies i miniformat, naturgodis, vindruvor, tandpetare med gott på och skinka för de som käkar kött. 
 
, två taggade födelsedagsbarn 
 


, Black bean brownies recept i miniformat

 
 

Emelie & Josefine 21

Eftersom att det bara skiljer 5 dagar på mig och en utav mina närmsta vänner, så bestämde vi oss i år för att slå ihop våra födelsedagskalas. Så igårkväll firade vi våra 21-årsdagar, jag och Emelie-pöllan. Min och Jonas lägenhet fylldes med en massa glada tjejer, en massa gott småplock, musik, ballonger i fina färger. Några timmar senare var vi på dansgolvet och gick lös lite.
 
Jag tackar världens bästa tjejer för en himla kalasfin "födelsedag" ❤



Raspberry Mojito

 
Alltså mojito. Fräsch, men ändå söt och härlig. Godaste drinken om ni frågar mig. Fast hey, hallon mojito slår nog orginalet. För vem älskar inte hallon lixom? Okej, jag har faktiskt en nära vän som klarar hallon, men annars lixom. Så denna slängde vi ihop på min lillasysters födelsedag, och jag funderar starkt på att göra det även ikväll när jag och Emelie ska firas. Åtminstone några fler gånger i livet om man säger så! Jag hittade dock inte vart jag skrev upp exakta mått jag använde mig av, men jag minns inspirationskällan och jag hoppas att jag gissar någotlunda rätt. 
 
 

Raspberry Mojito

 
3 limefrukter
4 dl hallonjuice*
4 msk sukrin melis*
1 kruka färsk mynta
2.5 dl ljus rom
frysta hallon
kolsyrat vatten
 
1. Mixa ihop saften från limen, hallonjuicen, florsukrin och myntan 2. Blanda ner rom och den mängd kolsyrat vatten du tycker blir bra och rör om 3. Släng ner några frusna hallon som "isbitar" och toppa med färsk mynta
 

 
* Hallonjuice: Jag gjorde egen hallonjuice genom att mixa tinade hallon med dubbelt så mycket vatten och sötade med sötströ. Annars är Brämhults ett ganska så bra allternativ
* Sukrin melis: En schysst, naturlig verision av florsocker - finns att köpa hos bl.a bodystore.com här



It takes hands to build a house but only hearts can build a home



Lite nytt fint till lyan. Eller nytt och nytt, jag köpte detta den där dagen jag och Emma drog till Kalmar för att springa för jordens barn. Som jag skrev om här nivet. Lite sånadär perfekt operfekta ting - som jag älskar.



Snöre, här Grytlapp, här Miinirivjärn, här Äggkoppar, här - Lagehaus
// Assietter, från On Interiör - en söt liten inredningsbutik i Kalmar-stad som jag tyvärr inte vet vad den hette

 
Tänkte visa er lite fler bilder på våran lägenhet. Det kommer! En riktigt Josefine'ig lägenhet. Perfekt operfekt - som jag brukar säga. Vitt, lantligt, beigt, lite grått, lite rosa, shabby chic men ändå lite modernt. Även att det är en helt ny lya från vad vi tittade på först, så är den långt ifrån klar. Men Åh, vad jag trivs.



Gul kärlek: Saffransaioli


Alltså detta. Jag dööör. Porr porr porr. Helt jäkla underbart. Och vart den gör sig bäst? På en hembakad pizza med kallrökt lax, räkor och kanske lite crabsticks. Typ som här. Vi lyxade till det så i lördags, jag och Jonas. Och igår käkade jag sista portionen pizza till lunch på jobbet. Lyx! Men saffransaiolin, den består. Så jag funderar på att slänga ihop en pizza till! 

 

Saffransaioli

2 äggulor
0.5 msk kokosvinäger*/vitvinsvinäger
3 dl kallpressad rapsolja
0.5 g saffran
1 vitlöksklyfta
lite vitpeppar
lite chayennepeppar
lite örtsalt
 
1. Vispa ihop äggulor med kokosvinäger och kryddor 2. Tillsätt sedan oljan lite i taget under vispning. Var försiktig så att du inte går för fort fram med oljan - då kan nämligen aiolin spricka. 3. Pressa ner vitlöken och saffran och vispa ihop 4. Voilà!
 
 

 
 
* Kokosvinäger: en riktigt näringsrik variant av vinäger - mer om den och vart jag köper här



Stronger - Get shit done



Snygga träningskläder är något som kan göra mig lite smått småtokig. Träningskläder från Stronger likaså. Och nya träningskläder oxå. Och lixom.. nya, snygga träningskläder från Strongerlixom en hejdundrande kombination - gör mig helt jäkla spritt språngande dundergalen. Det är så man känner sig nykär, typ. Detta linne är ett utav mina senaste nykomlingar i träningsgarderoben. Kan man ens annat än älska detta? 



Linnet finns fortfarande i butik och det blir ditt för 299 kronor här. Kanske ett julklappstips till någon när&kär som gillar att vara snyggt klädd på gymmet. Vill ni tjäna några kronor så kan ni alltid använda "josandersson10" i kassan, för ett avdrag på 10%. :']

 

Tuesday, November 17 05:52

Godmorgon vänner! Hur mås? Ungefär så det alltid låter när jag stöter på någon när, kär eller bekant. En annan mår kalas och taggar inför en fin tisdag. Ett bra gäng timmar jobb väntar innan jag sticker förbi mina farmorar (mitt namn för farmor och farfar. lixom farföräldrar? låter tråkigt. absolut inte lika gulligt) med lite fika jag slängde ihop igårkväll. Sedan väntar lite kvällsgym med min partner in crime aka Emma på det gamla goa skrotgymmet. 
 
Önskar er en kalasfin tisdag ni med, vänner ❤
 



Snopp-pumpa i movember

Alltså pumpa. Eller butternut squash för att vara exakt. Jag har kärat ner mig i denna underbara skapelse. Och som den sötpotatis-fantast jag är, så var det kärlek vid första ögonkastet. Where have you been all my life, lixom. Ja, för det här är som en brorsa till sötpotatisen. Precis lika fin och liknande i smak - bara ett kul allternativ. Och som pricken över i får man även chansen att rosta egna pumpakärnor. Släng dem bara i en torr stekpanna med lite valfritt salt och voilà! 
 
 
Dela på mitten > ringla över olja och krydda med valfria kryddor > släng in i ugnen på 200 grader och låt den vara där tills den är sådär härligt mjuk och god. Ät sedan som den är, mixa till en puré eller gör en soppa utav. Me love everything. Du bestämmer!
 
 
Med sin lite småroliga form påminner den även oss om att det är movember. En månad att skänka lite extra tankar och pengar till prostatacancern. 
 
Har ni provat pumpa? Vad tycker ni och vad gör ni helst med den? 



Every morning is a beautiful morning



Tropisk jordgubbsmoothie toppad med vaniljkesokvarg, jordnöts-bananklet, nektarin, färska svenska jordgubbar, kokosflingor, kokoschips, torkade gojibär, pumpakärnor och schyssta jordnötter från Smiling. Och så en kopp grönt te med smak av citron till det!

 


Hahah, jag kanske inte är så rätt-timead, men jag insåg att jag hade ett x antal grejer från i somras som jag missat att publicera. Och vadtusan, alla älskar jordgubbar, juni or not. Och visst kan det väl vara lite härligt att bryta av ibland. Sen kommer det ju alltid en sommar igen. Inspiration till den godingen skadar väl aldrig? :] 
 
 

Tropisk jordgubbsmoothie

2 rågade dl jordgubbar
1 dl frusna exotiska frukter
1 stor mogen banan
0.5 dl silkestofu
- alt. kvarg
0.5 dl kokosmjölk extra creamy
1 msk kokosolja extra virgin*

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1 msk macapulver*
1-2 tsk lacumapulver*
1 tsk nyponpulver*
2 msk ärtprotein/valfritt vaniljproten*
 
1. Släng ner alla ingredienserna i en mixer 2. Mixa till en härlig smoothie



 
 

Vaniljkesokvarg

kvarg
keso
steviadroppar vanilj*
- alt. annan sötning
vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg och keso med något kryddmått vaniljpulver och några steviadroppar vanilj 2. Smaka av och se om det behövs mer av något
 
 


 
* Kokosolja extra virgin: Den råa varianten av kokosolja där både alla näringsämnen och kokossmaken finns kvar. Kokosolja är riktigt fint fett med fint näringsinnehåll - jag köper Kung Markattas i mataffären eller denna hos bodystore.com
* Macapulver: Superpulver med naturligt uppiggande egenskaper - köper det från iHerb här
* Nyponpulver: Nypon, en riktig näringsbomb! - jag köper mitt i pulverform hos bodystore.com här
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
* Ärtprotein: Mjölkfritt, naturligt prottepulver - köper mitt från bodystore.com här
 
 

 
 



Indisk tonfisk med grönsakspasta



Grönsaks pasta gjord på morot, zucchini och gul paprika med min kära spiralizer. Sallad i form av bladspenat, tomat, gurka och paprika dränkt i kokosvinäger* och toppat med hampafrönOch så citronvatten till det!




Spiralizern har varit en utav mina bästa vänner i snart ett år. Jag älskar den! Den är inte bara proffs på att göra pasta av grönsaker, utan även bäst på att skära grönsaker fint. Som rödlök, åh, blir så himla fint! Har skrivit ett inlägg om den förr här

 
- inlägget är favorit i repris från förra året. ni hittar orginalinlägg och recept här



Brunch date with bae



Frukostdejter. Det är något speciellt med det! Lixom att kicka dagen tillsammans. Och är det någon jag gör det allra bäst med, så är det med Emma! En sådan likasinnad person, med liknande liv, trodde jag aldrig att jag skulle hitta. Men vips så mötte jag na på gymmet en dag förra juni. När bådas tisdag skrek ledighet, var vi bara tvugna att boka in en förmiddag tillsammans. 



Straxt före 7 plingade ho på dörren och snart var vi ute på en morgon-pw längst vattnet. En lång, höstig och dunderhärlig sådan. Frisk luft, lite speed och skitsnack mår man alltid fint av. Någon knapp mil därefter stod vi i mitt kök och pressade färsk juice genom råsaftcentrifugen, mixade en supersmoothie och bakade hälsosamma scones. Och vips så hade 5 timmar swishat förbi bara sådär, och klockan var fortfarande bara barnet. Det är det som är det fina med att ställa klockan tidigt, tycker då jag. 

 
Juices pressades på morötter, ingefära, äpplen och apelsin. Mer exakt recept på den kommer på bloggen inom kort. Smoothien toppade vi med frusna björnbär, cashewnötter, torkade mullbär, kokoschips, hampafrön och kanel. Sconesen toppade vi med kvarg, aprikos- och apelsinmarmelad recept, blåbärs-chiasylt. Det smälte fint ihop vill jag lova. 
 

 

Blå supersmoothie

1 dl blåbär
1 dl björnbär
1 dl urkärnade körsbär
en mogen banan
0.5 mogen avokado
0.5 dl valfri juice*
några blad bladspenat
1 krm äkta vaniljpulver
 

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-3 tsk acai*
1 msk hampaprotein*
1-2 tsk Green mix*
1 krm camu camu*
 
1. Använder du fruset, så tina det litegranna. Gärna självtina i kylskåp alt. på fryseffekt i mikron. Jag använder oftast blåbär, björnbär och körsbär frusna. 2. Mixa alla ingredienser till en härlig smoothie!
 

Glutenfria scones

recept: ida warg
fyra scones-kakor
 
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl bovetemjöl
en mogen banan
1.5 msk kokosolja extra virgin
 1 msk honung
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1.5 dl mandelmjölk
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Mosa bananen och blanda tillsammans med mandelmjölk och kokosolja 3. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i de blöta 4. Mosa ihop allt med händerna till en deg 5. Forma önskade stora scones. Vi gjorde fyrastycken sconeskakor med ett kryss i mitten 6. Skicka in i ungen ca 20 min
 


 
* Valfri juice: jag pressar antingen egen juice i min råsaftcentrifug eller så köper jag Brämhults i affären
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
 
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här



Hallo-wine och en förjädra bra helg


, min sjukligt duktiga lillasyster fick stå för mitt smink. jädrarns, en som bara brukar sminkar sig med mascara till vardags nuförtiden, kände sig som en annan människa. fräschare, brunare och med framhävda konturer. jädrarns så snygg jag kände mig!


, och som tack för hjälpen bjöd jag med na! känns något sjukligt att man numera nästan är "i samma" ålder som sin lillsyrra. två djävulsystrar mot partaj med andra ord!


, farlig pojkvän. var lite osäker på om jag verkligen skulle ta med han hem sen.... hahah


, jaqueline fick en kompis!


, och jag hittade några av mina favorit-babes


, lyx-pizza och lyx-lemonad med bästa Emma. det är så vi lyxar!

, och så en black bean brownie på kladdkakans dag såklart!
 

Första helgen i november, helgen som var

Jädrarns vilken helg alltså! Fy bubblan så bra. Så jag tänkte dela med mig lite av den till er genom iPhone-linsen. Helt kalas rakt igenom. Fredagen bjöd på Hallo-wine #västeromliken - en stor halloween-fest som vi tjejer styrt med länge. På lördagskvällen dejtade jag min bästa babe och träningskompis sedan 1,5 år tillbaka: Emma. Vi tog en powerwalk längst vattnet, beställde pizza på stans lyxigaste restaurang - if you ask me - och firade kladdkakans dag med en bönkladdis. Och på söndagen fick pappa lite extra uppmärksamhet. Det var ju farsdag! 
 
Nog kan november ses som den tråkigaste och gråaste månaden, men livet blir alltid vad man gör det till. Kom ihåg det vänner! ❤



Good morning Wednesday ♡



Björnbärssmoothie boostad med lite supergrejer. Toppad med vaniljkesokvarg, frusna björnbär och färska fikon. Glutenfritt och supersmarrigt morotsbröd toppat med mumma cashewsmör och aprikosmarmelad. Och så kaffe till det! Perfect. 

 
, inlägget är favorit i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här
 
 

 

Wednesday, November 11

Godmorgon på er! Vill ni veta något alldeles sketa-kul och dunderhärligt? Igår stack jag några timmar upp i landet med far min, och hem åkte vi i varsin bil. För vips så var jag bilägare. Till min första bil ever. En söt liten grå Citroën C3. Åh, jag är kär. Har döpt han till Svante. Så nu blir det inget kämpa-i-uppförsbacke-med-motvind-i-regnet till jobbet när det sämre vädret faller in. För visst kommer det oxå, och oj vad jag fruktat det. Dessutom kan jag själv ta mig ut till min pållefjant precis när jag vill. Helt plötsligt kändes livet hundra gånger enklare.
Samtidigt som det känns sjukt. För bara något år sedan drygt funderade jag över hur tusan jag skulle kunna gå runt i livet. Allt som hette pengar och/eller stort ansvar kändes så himla långt bort och så himla svårt. För även att jag har världens góaste föräldrar som ställer upp för mig i vått och torrt, så kan en ju inte leva på dom resten av livet. Men här står jag sambo med min pojkvän, körkort, bilägare och på ett jobb som jag trivs. Och jag är jäkligt tacksam för allt. Visst tusan är inte livet så krångligt bara man vågar kasta sig ut och får lite rull!
 
Ha en fantastisk onsdag vänner! ❤



Peanut butter nana nicecream #fave

 
Jordnötssmör + banan. Alltså åååhh. Asddgkgfw. Finner knappt ord. Det är porr. Redig jävla matporr! Så här tänkte jag bjuda på ett utav mina absoluta favoritrecept i glassform. Ät och njut! Jag lovar, du kommer antingen att älska mig eller hata mig efter detta. 
 
 
Sitter perfekt som mellis för lite extra energi, efter träning som återhämtning, som lördagsmys i tv-soffan, som pålägg till pankisarna eller som tillbehör till kakan. Går att smaksätta med juliga kryddor, kokos eller annat gott. Tar jag denna efter träning boostar jag gärna med ett proteinpulver - antingen ärtprotein eller ett vaniljprotein med kvalitét. 
 
 

Peanut butter nana nicecream

2 dl infrusna bananslantar
3 msk valfri mjölk
- t.ex kokos/havre/mandel
3 msk jordnötsmjöl*
- alt. jordnötssmör
1.5 msk jordnötssmör 
1 krm himalayasalt
 

smaksättningsförslag

vaniljpulver
kanel
kardemumma
ingefära
 

för extra proteinboost

lite vaniljprotein* eller ärtprotein*
 
1. Mixa ihop frusna bananslantar, jordnötsmjöl, jordnötssmör och valfri mjölk till en glass 2. Smaksätt ev. med det du är sugen på eller låt den bara vara som den är
 
 

 
 
* Jordnötsmjöl: Det blir lite mindre mäktigt än att ösa på med jordnötssmör när man vill ha en ordentlig jordnötssmak. Köper mitt från iHerb - mer om det här
* Vaniljprotein: jag använder mig antingen utav HolisticSun Warrior eller Whey SteviSweet - har skrivit mer om Sun Warrior och iHerb här
* Ärtprotein: Mjölkfritt, naturligt prottepulver - köper mitt från bodystore.com här
 

 
! receptet är uppdaterat efter förbättringar



För att jag har världens bästa pappa


, fint dukat som vanligt hemma hos mina päron. mår bra i hela själen av en fin miljö


, jag och min gammeltanta till voffsa. hon har fått hjärtfel och räknas leva cirka ett år till - det gäller med andra ord att ta vara på varje stund man får med henne <3


, bingolotto var ju inte igår. det får mig att tänka tillbaka till när man satt i farfars knä och "kryssade" med en sådandär stämpelpenna


, tacotallrik! för min del vegetariskt gjort på bönor och röda linser - som här

, årets första glögg! självklart med en massa mandlar och russin i
 

Sunday, November 8 - Farsdag

Så var det ju farsdag igår. Den där dagen som pappa är värd lite extra uppmärksamhet. Efter jobbet drog jag direkt hem till mamma och pappa. Där var bordet dukat, det luktade tacos i hela huset och alla små djur var framme för att hälsa envälkommen. Lånade duschen innan vi befann oss i tv-soffan. Alla fyra, precis som gamla goa tider. Varsin bingolott, lite tacos, Solsidan, skitsnack, glöggmys och Helenius hörna. Ja, sådant där mys man var bortskämd med när man bodde hemma. Och så fick pappa denna söta bärs-låda av mig i farsdagpresent. Alla var vi nöjda med farsdag.
 
Fick din pappa någon extra uppmärksamhet? ❤



Idag är det Kladdkakans dag

 
Idag är det kladdkakans dag. Kakornas kaka. Eller chokladens choklad skulle jag oxå vilja säga. Klart som tusan vi har koll på det! Och klart som tusan jag slängde ihop en kladdkaka häromkvällen som fått vänta i kylen tills idag. Och klart det är min favoritkladdkaka. Den där kladdkakan gjord på svarta bönor nivet, som slår all världens kladdkaka med hästlängder. Ja, det låter sjukt. Men det är sant! Recept hittar ni här
 
pics från mitt födelsedagskalas 2013. inlägg och recept hittar ni här
 
Sååå! Nu ska vi fira kakans kakas dag. Jag Emma, Bakh och Jonas. Fast först tänkte vi girls dra ut på en pw i höstluften och innan kakan får dukas fram på bordet tänkte vi även beställa hem lite lyxpizza från stans bästa  restaurang. Lyxigt värr. :]
 
Hoppas ni får en kalasfin lördagskväll, vänner! 



How to be happy rule 0100: Love yourself. Accept yourself. Be yourself

 
Kände att det var dags för lite ego-bilder, för att bryta av en liten smula. Det här är jag rakt upp och ned. Tighta gärna svarta byxor och något fint men gärna avslappnat på överkroppen. Det ska vara lite gulligt, men ändå inte för gulligt. Det ska vara lite fint, men aldrig för uppklätt. Det ska vara lite slappt, men ändå inte för slappt. Och framförallt: det ska vara bekvämt och behagligt. 
 

 

Friday, November 6 09:52

Och så var det fredag igen. Jag har kickat igång dagen med 6 km på löpbandet, en stor gófrulle och kokosolja i kaffet som gör läpparna sådär härligt mjuka. Och nu laddar jag upp för lite jobb innan kvällens bravader drar igång.
För idag är Dagen då den där Halloween-festen vi tjejer planerat för länge ska slå till. En större Halloweenfest med ett bra gäng inbjudna gäster och bokad DJ. En Halloween-fest en vecka "för sent" så att alla ska kunna vara med och ha kul. Det enda småsura är att jag slutar jobba en timma innan det drar igång idag och börjar jobba straxt före 9 imorgon. Men vadtusan, det har jag fixat förr. Det gäller bara att förvandla mig från butiksarbetare till djävul snabbs som tusan, att ta det hyffsat lugnt och ta sig hem skapligt. Man lever bara en gång vadtusan. Och jag får ut mycket av det goda i livet: jobb, nära kära och bravader. Klaga ska man fasiken inte. Ikväll ska jag ha kul!
 
Hoppas ni oxå får en fantastiskt fin kväll, vänner ❤



Coffee o'clock

 

Banankaka bakad på fina ingredienser recept, en klick egensötad vaniljkvarg och en sås gjort på jordnötsmör, hemkokt kolasås recept och mandelmjölk. Lite frusna hallon och kokosflingor på det. Och så en kopp kaffe med havremjölk. Perfecto!
 
 
Idag är det denna goding till kaka som hänkar mig till min fikarast, under dagens 12-timmarspass på jobbet. Att sätta lite guld i vardagen är alltid fint. Det brukar jag alltid göra. Och det är det som är så himla fint med fina ting. För det här är en annan sådandär schysst kaka gjord på schyssta ingredienser. En annan sådandär dundergod kaka som bringar mycket gott med sig. En sådandär underbaring en banantokig apa som jag bara kan älska. En guldklimp till vardags helt enkelt. 
 
 



Carrot cake oatmeal for breakfast



Morotskakagröt toppad med vaniljkvarg, aprikos- och apelsinmarmelad, pumpafrön, solrosfrön och gojibär. Lite apelsin till det. Och så en kopp ekokaffe med mjölk!

 
, favoritinlägg i repris från förra året. ni hittar orginalinlägg och recept här



Je suis Stronger


Workoutfit

Linne - Stronger // Tights - Gina tricot, here // Shaker - Stronger // Bcaa - Gymgrossisten, here
 
 
 
Två nya favoriter i träningsgarderoben! Linnet från mitt absoluta favoritmärke: StrongerAlltså åh, kan inte få nog av dem. Älskar även hur de förbättrat linnena för varje kollektion. Dessa är sköna, perfekta i storleken och schyssta att svettas i. Såg att detta inte fanns kvar längre, men hoppas på nya godingar till nästa kollektion. 
 
Och så ska även tightsen få lite uppmärksamhet. Hamnar lätt på topplistan. De är lätt värda mer än de ynka 250 spänn de kostar. För att de är sköna, smidiga och dundersnygga. Men framförallt: för att de är svala! En som lätt blir överhettad när ho är igång, och till följd av det svimfärdig, tackar och bockar för det! Jag älskar svala, smidiga träningskläder. Budget är inte lika med piss!
 

  

10% off

Ni glömmer väl inte att ni alltid har 10% off hos Stronger.se om ni använder "josandersson10" i kassan. Så lägg den på minnet vettja! :]



Sweet potato soup for dinner

 

Ugnsrostad sötpotatissoppa toppad med kokt eko-ägg, pumpakärnor och hampafrön. En sallad till det på ruccola, bladspenat, sockerärtor, tomat, alfalfagroddar och ärtskott. Och så ett bröd gjort på nyttigheter recept toppat med en cashewkräm smaksatt med röd pesto på ena halvan och en klick keso på den andra. 
 


Höstigt höstig middag. Hösten är soppans tid. Och sötpotatisens tid. Så vad sitter då inte finare än detta! En värmande soppa gjord på ungsrostad sötpotatis. Åååhh. Med öppen balkongdörr för att få in frisk höstluft, invirad i en filt och med mysiga smålampor tända. Åh, jag älskar hösten. 

 
Måtten i receptet får se ut lite som de gör. Haha! Jag hade överflöd av ugnsrostad sötpotatis i mitt kylskåp. Lixom matlådevis av denna underbara knöl. Så när suget efter soppa slog till så högg jag in på en låda. Och en rostad soppa är faktiskt jäkligt mycket godare än en enbart kokad soppa. Ja, det tycker jag det!
 

 

Rostad sötpotatissoppa

1 matlåda fylld med ugnsrostad sötpotatis och morot
1 ugnsrostad gul lök
ca 250 ml kokosmjölk extra creamy
svartpeppar, örtsalt

kryddförslag

paprikapulver
chilipeppar/cayennepeppar
malen ingefära
kanel
gurkmeja
vatten
 
1. Jag rostar min sötpotatis och morot med olivojla, chilipeppar, paprikapulver, örtsalt och peppar på 200 grader tills den är mjuk, god och härlig 2. Löken delade jag i fyra lika stora delar och rostade i ugnen med olivolja tills den såg riktigt smarrig ut 3. Släng ner det ugnsrostade i en kastrull tillsammans med kokosmjölk extra creamy 4. Värm på spisen och mixa sedan ihop till en soppa 5. Smaksätt med kryddor och späd med vatten tills bra konsistens. Jag tycker om att krydda på ordentligt och tycker att alla kryddor här ovanför gör sig himla fina tillsammans.



Throwback: November 2014

Och vips så var vi i november. Min månad. Visst tycker jag nog att det är rätt tråkigt att ha min födelsedag i den gråaste, regnigaste och mörkaste månaden på året. Men å andra sidan livar det upp en annars ganska grå månad jäkligt fint. Och visst gäller det är se livet på den ljusa sidan. November bjuder ju trots allt alltid på flera góbitar: kladdkakans dag, farsdag, min födelsedag, Emelies födelsedag och Stockholm horseshow. Det är ju en riktig kalasmånad, ha? Och när allt kalasande är slut så rullar vi in i årets absolut mysigaste månad. Så tja, november är nog inte så pjåkigt ändå. 

, en annan höstig frulle som stavas krämig björnbärsmoothie, vaniljkesokvarg, morotsbröd, mumma cashewsmör och aprikosmarmelad - inlägg
 

, var lite besatt i hälsosam pizza med räkor, banan och jordnötssmör - recept

, blev en och annan morotskakagröt sådär - inlägg

, tog en Stockholmstripp med Amanda och fikade bl.a hos Systrarna Voltaire - inlägg
 

, .. och hängde lite med en PH-deltagare på en nattklubb


, var tok-kär i min nya spiralizer (och kissen med tydligen) - inlägg


, emelie fyllde i vanlig ordning år fem dagar före mig. och det firades med mat, dryck och trevligt sällskap på Guldkant - inlägg
 

, toppar gärna nästan varje frulle med fikon - inlägg

, på min födelsedag skjöt vi tydligen luftgevär. stolt vinnare över min jägare till pojkvän. det kan jag retas med än idag! avslutade med en fika på Espresso house där även min bästie kom och överraskade inlägg
 
, på mitt släktkalas bjöd vi på Mexikansk lassange och morotskaka i hälsoformat - inlägg 
 
, som året innan så styrde två galna mammor (varav en är min) och deras döttrar mot Stockholm för en trevlig helg och Stockholm horse show - inlägg
 

, shoppade lite nya tok-sköna träningskläder - inlägg
 
, en storfavorit sedan tidigare år såhär höstigare tider: indisk tonfisk - recept
 
 
 
Med dessa bilder från fjolåret, så hälsar jag november välkommen!



Raw apple pie



Förra söndagen bjöd jag över mor, far, farmor, farfar, faster och mina småkusiner till min och Jonas lägenhet. Här bjöds på en nybakad raw äppelpaj garnerad med kanelstekta äpplen och kanelrostad mandel. Vaniljkvarg och hemkokt kolasås till det. Och så varsin kopp kaffe såklart! De små fick varm choklad och lite hälsogodis från Bear. Vi snackade skit, riktig välbehövlig skit. Och sen så började solsidan. 



Till kakan: en annan raw variant av kaka. En kaka gjord på främst nötter och dadlar, laddad med fina näringsämnen och fin energi. Jag snubblade över detta recept på äppelpaj och var tvungen att ställa mig i köket direkt. Klart som tusan jag skulle bjuda på det! Det är ju tid för äpple, kanel, mandlar och vanilj. Underbara fina smakkompisar. Underbart fina höstkompisar. 

 
  

Raw äppelpaj

 

Botten

2.5 dl pekannötter
0.5 msk agavesirap
5 färska dadlar
0.5 kardemumma
himalayasalt
 

Fyllning

4 dl blötlagda cashewnötter
2 msk agavesirap
1 krm äppelcidervinäger
ett rött och gott äpple
1 tsk vaniljpulver
0.5 dl kokosolja
 
 
1. Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar, gärna över natten eller under en arbetsdag 2. Mixa nötterna till botten grovt & tillsätt resten av ingredienserna, mixa till det går ihop & går att trycka ut till en botten 3. Smält kokosoljan över vattenbad 4. Mixa alla ingredienser till fyllningen, utom kokosoljan, till en slätkräm 5. Häll i kokosoljan i en stråle och mixa lite till 6. Olja in en form med kokosolja och klipp ut ett bakplåtspapper som täcker botten 7. Tryck ut nötbotten i formen 8. Häll fyllningen över botten och ställ i frysen minst 8 timmar 9. Ta fram pajen ca 40-60 minuter innan det är dags att servera
! Obs; jag skriver receptet utefter de ingredienser som jag använde
 



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

First Sunday of Advent

 
 ni hittar min jullista här

Sunday, November 29 - First Sunday of Advent, 2015

Vilken jäkla grym helg vi haft! Fitnessfestivalen, Allt för hälsan, Sweden international horse show, julshopping.. och bara förjäkla mysigt och trevligt och roligt! Så jäkla nöjd. Känns som det har swischat förbi, samtidigt som vi hunnit massor. Och idag är det första advent. Julmysigt var det på stan i storstan och julmysigt hade vi på vägen hem. Med julmusik, min lilla söta bil-ljusstake köpt på Biltema som man sätter i cigarettuttaget och Cashew-kokos-ingefära snacks från Smiling. Väl hemma luktade det nybakta lussebullar. Vilken man jag har! Dessvärre vart det bara en bulle i farten medans jag packade upp, tog den sista tvätten och städade iordning. Vi får ta det riktiga adventsmyset i veckan istället! När jag dessutom hunnit jul-pynta å allt. 
 
Har ni haft en mysig första advent? ❤



How to be happy rule 0027: When something happens to you, good or bad, consider what it means



Grön hallonsmoothie med mynta, vaniljkesokvarg, chokladnötsmör med mint, hallon-chiasylt, smarrigt ekopäron, frusna hallon och råa kakaonibs. Hembakat knäcke med bladspenat, kokt ägg med halvkrämig gula och tillsatsfri citronpeppar. Och så en kopp vitt hallonte till det! Perfect. 



Grön hallonsmoothie med mynta

2 dl frusna hallon
1 dl frusen mango
1 banan
0.5 avokado
0.5 lime
ett par blad mynta
ev. lite vatten
 
1. Låt hallonen tinas något - antingen över natten i kylskåp eller på tiningseffekt i mikron 2. Släng ner alla ingrediense i en mixer 3. Mixa!


 
 

Chokladnötsmör med mint

0.5 dl mandelsmör
0.5 dl vatten/mandelmjölk
1 msk raw kakao
1 msk raw carob
- alt. mer kakao
1.5 msk torkad mynta
1 krm vaniljpulver
0.5-1 msk agavesirap
 
1. Rör ihop alla ingredienser 2. Förvara i en tätförsluten glasburk i kylskåp ett par dagar
 
 

 
 

Friday, November 26 06:22

Mot hufvudstaden, Allt för hälsan-mässan, Fitnessfestivalen, Stockholm horse show, julklappshopping och allt annat gott Stockholm har att erbjuda. Åh, jag älskar den staden! Vid min sida har jag min bästa partner in crime: Emma. Och sedan kommer även mor eller far min, syrran och en annan gó familj vi brukar dela Stockholm horse show med. Spår en förjäkla bra helg, alltså. 
 
Stöter man kanske på någon utav er någonstans? ❤



Q/A - "you may lose something good but you may gain something better"

Matidla

Hej! 
Fastnade för din blogg, den är verkligen inspirerande! Jag är själv just nu sjuk i anorexia och har under flera år tampats med ätstörning. Du måste inte svara om du inte känner att du vill, men har du något tips på hur man ska tänka kring kroppsförändringen man går igenom i sitt tillfrisknande? Pratas mycket om hur man ska acceptera viktuppgång, men jag själv tycker även förändring på kropp är superjobbigt (tex med kläder osv). 
Härligt att du verkar må bra! 


SvarDet är klart som tusan att det är jobbigt! Mycket av ditt tänk går förmodligen med just kroppars utseende och ideal i fokus. Likaså gjorde mitt. Man tror att hela livet handlar om hur man ser ut. Men så är det inte. Absolut inte! 

Ett: Kläder kommer alltid att finnas nytt fint att shoppa. Tycker du att det är jobbigt att göra slut med din favorittröja och dina favoritbyxor, så gör det fort. Klipp dem i bitar och släng dem i sopptunnan. Du har ingenting att vinna i ett förhållade med ett par size zero-kläder. Du är värd bättre än så! "Don't be afraid to change, you may lose something good but you may gain something better"

Två: Försök fokusera på annat som ligger utanför just kropp och utseende. Vad gillar du att göra? Vad tycker du är fint? Ta en kik på det istället och våga lägg lite mer fokus på det. 

Tre: Ställ dig framför spegeln, sträck på dig och le stort. Där tvingar jag dig peka ut minst tre saker du tycker om med ditt egen utseende. Sen vill jag även att du pekar ut några andra fina egenskaper hos dig. Minst två. Inte kroppsliga - men minst lika viktiga! Säg dom högt, eller viska om du föredrar det, och lev in i dom. För resten av dagen så är du just den personen du talade gott om i spegeln!

Är vi överrens? Bra! Ut och utforska livet - det är du värd sötnos!



Longing for Xmas



Åh, december på G! Och därmed julen. Jag älskar. Finns det någon mysigare månad? Det är nog den kallaste och varmaste månaden på samma gång tror jag. Kyligt men friskt, gosigt och vackert. Och inte minst: Så mycket kärlek!
 
 
Jag har länge velat ha en vit plastgran. Liksom, jag älskar vit inredning. Började ladda för fighten som jag visste skulle ske mellan mig och Jonas när det var julgransdags. Men jag tror jag ändrat sida där. Jag står nog på min pojkväns sida. En äkta gran är då himla fint! Tänk en enkel med silvriga kulor och en söt liten stjärna. Och så ska den stå i en korg! Åh. 
 


Har samlat en massa inspo på Pinterest som gör mig ännu mera taggad. Jag vill pyssla, jag vill inreda, jag vill baka, jag vill mysa, Ja, jag vill andas jul helt enkelt. 

pics: pinterest - ni hittar hela min jul-samling + bildernas ursprung där 
 
Det kommer även ett inlägg med mina egna julfavoriter från mitt eget liv och min egen kameralins inom kort. Och så tänkte jag även slänga in lite julprylar som står på min shoppinglista!



My 21st birthday

, iklädd något annat än pyjamas och sminkad i fejjan - mer än bara fransarna - dagen till ära. och med ett 'operfekt' leende som får mig att känna mig unik. ja, jag gillar det! 
 

, middag blev ugnsbakad lax med citron och honung, chilirostad morotspommes och kräftsås - perfekt

, avslutade med en kopp kryddigt te, några bitar Merci-choklad - som jag fick i födelsedagspresent av tjejerna - och en söt clememtin
 

Monday, November 23 - My 21th birthday

Slutade tidigt på jobbet och drog direkt till gymmet. Ett skönare ryggpass fick jag till med lite mage på slutet. Lyxade till det med smink i fejjan och finkläder. Styrde upp med födelsedagsmiddag tillsammans med min favoritgrabb. Självklart hade jag valt (som alla andra gånger vi lagar mat tillsammans då, heh). Och självklart blev de en utav mina favoriträtter - alla tider. Vad annars lixom? Och så lite Johan falk-mys under en filt i soffan på det.
 
Och det var ungefär vad jag behövde för att känna mig jäkligt nöjd med min födelsedag ❤
 



Lyxmiddag: Taco laxburgare

Det är få måltider som jag och Jonas käkar tillsammans. Jag är fisk-och-vegitarian, medans han är jägare. Jag älskar näringsrikt, medans han gärna tar så färdigt som möjligt. Men det finns rätter som vi båda uppskattar och kan dela tillsammans. Som detta! Laxburgare. Åhåå, det är så gott! Tycker vi båda - och inte minst jag. 

 

Hemgjorda tacolaxburgare i fullkornsbröd med chili-honong-hummus recept. Och så en fräsch sallad till det!
 

 

Taco-laxburgare

500 g lax 
1 ägg
tacokrydda*
 
1. Mixa ihop lax, ägg och kryddor med en stavmixer till en smet 2. Forma till biffar och stek i kokosolja 
 

 
* Tacokrydda: Att göra sin egen tacokrydda är långt ifrån svårt. Dessutom är det både ekonomiskt och hälsosamt. Du hittar recept på egen tacokrydda här
 



Morotskakasmoothie till frukost / My 21th birthday



Morotskakasmoothie toppad med apelsinkesokvarg, mandelchokladsås, frusna blåbär, torkade mullbär hampafrön och rivet eko-apelsinskal. Hemgjorda knäckebröd med bladspenat, kokt ägg och groddar. Och så en kopp grönt goji-havtorn-te till det! 


 
När jag bakade morotskaka igår, så rev jag några extra morötter för att kunna ha till frulle denna vecka. Så idag lyxar jag till det med morotskakasmoothie, födelsedagen till ära, innan jag sticker till jobbet! Underbart. 
 
 

Monday, November 23 07:05, My 21th birthday

För ja, det är min födelsedag idag! Min tjugoförste födelsedag. Och födelsedag påminner mig alltid om när jag inte ens trodde jag skulle bli sexton år. När anorexin hade tagit mig så långt, att det inte fanns mycket till liv kvar inom mig. Tänk vad sjukt. Tänk om livet hade tagit slut där? Som femton-nästan-sexton-åring. Tänk vad mycket fint jag missat, för ingenting?
 
Idag tänker jag fira att jag är tjugoett - men inte trots att jag fyller tjugoett, utan just för att jag fyller tjugoett! ✴
 
 

 
, frukostinlägget är favorit i repris. ni hittar orginalinlägg och recept här



21 - a new chapter in my life

, bubbel som välkomsdrink, black bean brownies i miniformat, naturgodis, vindruvor, tandpetare med gott på och skinka för de som käkar kött. 
 
, två taggade födelsedagsbarn 
 


, Black bean brownies recept i miniformat

 
 

Emelie & Josefine 21

Eftersom att det bara skiljer 5 dagar på mig och en utav mina närmsta vänner, så bestämde vi oss i år för att slå ihop våra födelsedagskalas. Så igårkväll firade vi våra 21-årsdagar, jag och Emelie-pöllan. Min och Jonas lägenhet fylldes med en massa glada tjejer, en massa gott småplock, musik, ballonger i fina färger. Några timmar senare var vi på dansgolvet och gick lös lite.
 
Jag tackar världens bästa tjejer för en himla kalasfin "födelsedag" ❤



Raspberry Mojito

 
Alltså mojito. Fräsch, men ändå söt och härlig. Godaste drinken om ni frågar mig. Fast hey, hallon mojito slår nog orginalet. För vem älskar inte hallon lixom? Okej, jag har faktiskt en nära vän som klarar hallon, men annars lixom. Så denna slängde vi ihop på min lillasysters födelsedag, och jag funderar starkt på att göra det även ikväll när jag och Emelie ska firas. Åtminstone några fler gånger i livet om man säger så! Jag hittade dock inte vart jag skrev upp exakta mått jag använde mig av, men jag minns inspirationskällan och jag hoppas att jag gissar någotlunda rätt. 
 
 

Raspberry Mojito

 
3 limefrukter
4 dl hallonjuice*
4 msk sukrin melis*
1 kruka färsk mynta
2.5 dl ljus rom
frysta hallon
kolsyrat vatten
 
1. Mixa ihop saften från limen, hallonjuicen, florsukrin och myntan 2. Blanda ner rom och den mängd kolsyrat vatten du tycker blir bra och rör om 3. Släng ner några frusna hallon som "isbitar" och toppa med färsk mynta
 

 
* Hallonjuice: Jag gjorde egen hallonjuice genom att mixa tinade hallon med dubbelt så mycket vatten och sötade med sötströ. Annars är Brämhults ett ganska så bra allternativ
* Sukrin melis: En schysst, naturlig verision av florsocker - finns att köpa hos bl.a bodystore.com här



It takes hands to build a house but only hearts can build a home



Lite nytt fint till lyan. Eller nytt och nytt, jag köpte detta den där dagen jag och Emma drog till Kalmar för att springa för jordens barn. Som jag skrev om här nivet. Lite sånadär perfekt operfekta ting - som jag älskar.



Snöre, här Grytlapp, här Miinirivjärn, här Äggkoppar, här - Lagehaus
// Assietter, från On Interiör - en söt liten inredningsbutik i Kalmar-stad som jag tyvärr inte vet vad den hette

 
Tänkte visa er lite fler bilder på våran lägenhet. Det kommer! En riktigt Josefine'ig lägenhet. Perfekt operfekt - som jag brukar säga. Vitt, lantligt, beigt, lite grått, lite rosa, shabby chic men ändå lite modernt. Även att det är en helt ny lya från vad vi tittade på först, så är den långt ifrån klar. Men Åh, vad jag trivs.



Gul kärlek: Saffransaioli


Alltså detta. Jag dööör. Porr porr porr. Helt jäkla underbart. Och vart den gör sig bäst? På en hembakad pizza med kallrökt lax, räkor och kanske lite crabsticks. Typ som här. Vi lyxade till det så i lördags, jag och Jonas. Och igår käkade jag sista portionen pizza till lunch på jobbet. Lyx! Men saffransaiolin, den består. Så jag funderar på att slänga ihop en pizza till! 

 

Saffransaioli

2 äggulor
0.5 msk kokosvinäger*/vitvinsvinäger
3 dl kallpressad rapsolja
0.5 g saffran
1 vitlöksklyfta
lite vitpeppar
lite chayennepeppar
lite örtsalt
 
1. Vispa ihop äggulor med kokosvinäger och kryddor 2. Tillsätt sedan oljan lite i taget under vispning. Var försiktig så att du inte går för fort fram med oljan - då kan nämligen aiolin spricka. 3. Pressa ner vitlöken och saffran och vispa ihop 4. Voilà!
 
 

 
 
* Kokosvinäger: en riktigt näringsrik variant av vinäger - mer om den och vart jag köper här



Stronger - Get shit done



Snygga träningskläder är något som kan göra mig lite smått småtokig. Träningskläder från Stronger likaså. Och nya träningskläder oxå. Och lixom.. nya, snygga träningskläder från Strongerlixom en hejdundrande kombination - gör mig helt jäkla spritt språngande dundergalen. Det är så man känner sig nykär, typ. Detta linne är ett utav mina senaste nykomlingar i träningsgarderoben. Kan man ens annat än älska detta? 



Linnet finns fortfarande i butik och det blir ditt för 299 kronor här. Kanske ett julklappstips till någon när&kär som gillar att vara snyggt klädd på gymmet. Vill ni tjäna några kronor så kan ni alltid använda "josandersson10" i kassan, för ett avdrag på 10%. :']

 

Tuesday, November 17 05:52

Godmorgon vänner! Hur mås? Ungefär så det alltid låter när jag stöter på någon när, kär eller bekant. En annan mår kalas och taggar inför en fin tisdag. Ett bra gäng timmar jobb väntar innan jag sticker förbi mina farmorar (mitt namn för farmor och farfar. lixom farföräldrar? låter tråkigt. absolut inte lika gulligt) med lite fika jag slängde ihop igårkväll. Sedan väntar lite kvällsgym med min partner in crime aka Emma på det gamla goa skrotgymmet. 
 
Önskar er en kalasfin tisdag ni med, vänner ❤
 



Snopp-pumpa i movember

Alltså pumpa. Eller butternut squash för att vara exakt. Jag har kärat ner mig i denna underbara skapelse. Och som den sötpotatis-fantast jag är, så var det kärlek vid första ögonkastet. Where have you been all my life, lixom. Ja, för det här är som en brorsa till sötpotatisen. Precis lika fin och liknande i smak - bara ett kul allternativ. Och som pricken över i får man även chansen att rosta egna pumpakärnor. Släng dem bara i en torr stekpanna med lite valfritt salt och voilà! 
 
 
Dela på mitten > ringla över olja och krydda med valfria kryddor > släng in i ugnen på 200 grader och låt den vara där tills den är sådär härligt mjuk och god. Ät sedan som den är, mixa till en puré eller gör en soppa utav. Me love everything. Du bestämmer!
 
 
Med sin lite småroliga form påminner den även oss om att det är movember. En månad att skänka lite extra tankar och pengar till prostatacancern. 
 
Har ni provat pumpa? Vad tycker ni och vad gör ni helst med den? 



Every morning is a beautiful morning



Tropisk jordgubbsmoothie toppad med vaniljkesokvarg, jordnöts-bananklet, nektarin, färska svenska jordgubbar, kokosflingor, kokoschips, torkade gojibär, pumpakärnor och schyssta jordnötter från Smiling. Och så en kopp grönt te med smak av citron till det!

 


Hahah, jag kanske inte är så rätt-timead, men jag insåg att jag hade ett x antal grejer från i somras som jag missat att publicera. Och vadtusan, alla älskar jordgubbar, juni or not. Och visst kan det väl vara lite härligt att bryta av ibland. Sen kommer det ju alltid en sommar igen. Inspiration till den godingen skadar väl aldrig? :] 
 
 

Tropisk jordgubbsmoothie

2 rågade dl jordgubbar
1 dl frusna exotiska frukter
1 stor mogen banan
0.5 dl silkestofu
- alt. kvarg
0.5 dl kokosmjölk extra creamy
1 msk kokosolja extra virgin*

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1 msk macapulver*
1-2 tsk lacumapulver*
1 tsk nyponpulver*
2 msk ärtprotein/valfritt vaniljproten*
 
1. Släng ner alla ingredienserna i en mixer 2. Mixa till en härlig smoothie



 
 

Vaniljkesokvarg

kvarg
keso
steviadroppar vanilj*
- alt. annan sötning
vaniljpulver
 
1. Blanda ihop kvarg och keso med något kryddmått vaniljpulver och några steviadroppar vanilj 2. Smaka av och se om det behövs mer av något
 
 


 
* Kokosolja extra virgin: Den råa varianten av kokosolja där både alla näringsämnen och kokossmaken finns kvar. Kokosolja är riktigt fint fett med fint näringsinnehåll - jag köper Kung Markattas i mataffären eller denna hos bodystore.com
* Macapulver: Superpulver med naturligt uppiggande egenskaper - köper det från iHerb här
* Nyponpulver: Nypon, en riktig näringsbomb! - jag köper mitt i pulverform hos bodystore.com här
* Steviadroppar vanilj: Jag köper mina billigt på iHerb - mer om dem & det här
* Ärtprotein: Mjölkfritt, naturligt prottepulver - köper mitt från bodystore.com här
 
 

 
 



Indisk tonfisk med grönsakspasta



Grönsaks pasta gjord på morot, zucchini och gul paprika med min kära spiralizer. Sallad i form av bladspenat, tomat, gurka och paprika dränkt i kokosvinäger* och toppat med hampafrönOch så citronvatten till det!




Spiralizern har varit en utav mina bästa vänner i snart ett år. Jag älskar den! Den är inte bara proffs på att göra pasta av grönsaker, utan även bäst på att skära grönsaker fint. Som rödlök, åh, blir så himla fint! Har skrivit ett inlägg om den förr här

 
- inlägget är favorit i repris från förra året. ni hittar orginalinlägg och recept här



Brunch date with bae



Frukostdejter. Det är något speciellt med det! Lixom att kicka dagen tillsammans. Och är det någon jag gör det allra bäst med, så är det med Emma! En sådan likasinnad person, med liknande liv, trodde jag aldrig att jag skulle hitta. Men vips så mötte jag na på gymmet en dag förra juni. När bådas tisdag skrek ledighet, var vi bara tvugna att boka in en förmiddag tillsammans. 



Straxt före 7 plingade ho på dörren och snart var vi ute på en morgon-pw längst vattnet. En lång, höstig och dunderhärlig sådan. Frisk luft, lite speed och skitsnack mår man alltid fint av. Någon knapp mil därefter stod vi i mitt kök och pressade färsk juice genom råsaftcentrifugen, mixade en supersmoothie och bakade hälsosamma scones. Och vips så hade 5 timmar swishat förbi bara sådär, och klockan var fortfarande bara barnet. Det är det som är det fina med att ställa klockan tidigt, tycker då jag. 

 
Juices pressades på morötter, ingefära, äpplen och apelsin. Mer exakt recept på den kommer på bloggen inom kort. Smoothien toppade vi med frusna björnbär, cashewnötter, torkade mullbär, kokoschips, hampafrön och kanel. Sconesen toppade vi med kvarg, aprikos- och apelsinmarmelad recept, blåbärs-chiasylt. Det smälte fint ihop vill jag lova. 
 

 

Blå supersmoothie

1 dl blåbär
1 dl björnbär
1 dl urkärnade körsbär
en mogen banan
0.5 mogen avokado
0.5 dl valfri juice*
några blad bladspenat
1 krm äkta vaniljpulver
 

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

1-3 tsk acai*
1 msk hampaprotein*
1-2 tsk Green mix*
1 krm camu camu*
 
1. Använder du fruset, så tina det litegranna. Gärna självtina i kylskåp alt. på fryseffekt i mikron. Jag använder oftast blåbär, björnbär och körsbär frusna. 2. Mixa alla ingredienser till en härlig smoothie!
 

Glutenfria scones

recept: ida warg
fyra scones-kakor
 
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl bovetemjöl
en mogen banan
1.5 msk kokosolja extra virgin
 1 msk honung
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1.5 dl mandelmjölk
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Mosa bananen och blanda tillsammans med mandelmjölk och kokosolja 3. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i de blöta 4. Mosa ihop allt med händerna till en deg 5. Forma önskade stora scones. Vi gjorde fyrastycken sconeskakor med ett kryss i mitten 6. Skicka in i ungen ca 20 min
 


 
* Valfri juice: jag pressar antingen egen juice i min råsaftcentrifug eller så köper jag Brämhults i affären
* Green mix: en blandning utav algerna vetegräs, spirulina och clorella - finns hos bodystore.com här
 
* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Påminner om blåbär i smaken. Jag köper mitt från iHerb - mer om det här
* Camu camu: rikast på naturlig c-vitamin i världen. jag köper mitt billigt på iHerb - mer om det här



Hallo-wine och en förjädra bra helg


, min sjukligt duktiga lillasyster fick stå för mitt smink. jädrarns, en som bara brukar sminkar sig med mascara till vardags nuförtiden, kände sig som en annan människa. fräschare, brunare och med framhävda konturer. jädrarns så snygg jag kände mig!


, och som tack för hjälpen bjöd jag med na! känns något sjukligt att man numera nästan är "i samma" ålder som sin lillsyrra. två djävulsystrar mot partaj med andra ord!


, farlig pojkvän. var lite osäker på om jag verkligen skulle ta med han hem sen.... hahah


, jaqueline fick en kompis!


, och jag hittade några av mina favorit-babes


, lyx-pizza och lyx-lemonad med bästa Emma. det är så vi lyxar!

, och så en black bean brownie på kladdkakans dag såklart!
 

Första helgen i november, helgen som var

Jädrarns vilken helg alltså! Fy bubblan så bra. Så jag tänkte dela med mig lite av den till er genom iPhone-linsen. Helt kalas rakt igenom. Fredagen bjöd på Hallo-wine #västeromliken - en stor halloween-fest som vi tjejer styrt med länge. På lördagskvällen dejtade jag min bästa babe och träningskompis sedan 1,5 år tillbaka: Emma. Vi tog en powerwalk längst vattnet, beställde pizza på stans lyxigaste restaurang - if you ask me - och firade kladdkakans dag med en bönkladdis. Och på söndagen fick pappa lite extra uppmärksamhet. Det var ju farsdag! 
 
Nog kan november ses som den tråkigaste och gråaste månaden, men livet blir alltid vad man gör det till. Kom ihåg det vänner! ❤



Good morning Wednesday ♡



Björnbärssmoothie boostad med lite supergrejer. Toppad med vaniljkesokvarg, frusna björnbär och färska fikon. Glutenfritt och supersmarrigt morotsbröd toppat med mumma cashewsmör och aprikosmarmelad. Och så kaffe till det! Perfect. 

 
, inlägget är favorit i repris från förra året. orginalinlägg och recept hittar ni här
 
 

 

Wednesday, November 11

Godmorgon på er! Vill ni veta något alldeles sketa-kul och dunderhärligt? Igår stack jag några timmar upp i landet med far min, och hem åkte vi i varsin bil. För vips så var jag bilägare. Till min första bil ever. En söt liten grå Citroën C3. Åh, jag är kär. Har döpt han till Svante. Så nu blir det inget kämpa-i-uppförsbacke-med-motvind-i-regnet till jobbet när det sämre vädret faller in. För visst kommer det oxå, och oj vad jag fruktat det. Dessutom kan jag själv ta mig ut till min pållefjant precis när jag vill. Helt plötsligt kändes livet hundra gånger enklare.
Samtidigt som det känns sjukt. För bara något år sedan drygt funderade jag över hur tusan jag skulle kunna gå runt i livet. Allt som hette pengar och/eller stort ansvar kändes så himla långt bort och så himla svårt. För även att jag har världens góaste föräldrar som ställer upp för mig i vått och torrt, så kan en ju inte leva på dom resten av livet. Men här står jag sambo med min pojkvän, körkort, bilägare och på ett jobb som jag trivs. Och jag är jäkligt tacksam för allt. Visst tusan är inte livet så krångligt bara man vågar kasta sig ut och får lite rull!
 
Ha en fantastisk onsdag vänner! ❤



Peanut butter nana nicecream #fave

 
Jordnötssmör + banan. Alltså åååhh. Asddgkgfw. Finner knappt ord. Det är porr. Redig jävla matporr! Så här tänkte jag bjuda på ett utav mina absoluta favoritrecept i glassform. Ät och njut! Jag lovar, du kommer antingen att älska mig eller hata mig efter detta. 
 
 
Sitter perfekt som mellis för lite extra energi, efter träning som återhämtning, som lördagsmys i tv-soffan, som pålägg till pankisarna eller som tillbehör till kakan. Går att smaksätta med juliga kryddor, kokos eller annat gott. Tar jag denna efter träning boostar jag gärna med ett proteinpulver - antingen ärtprotein eller ett vaniljprotein med kvalitét. 
 
 

Peanut butter nana nicecream

2 dl infrusna bananslantar
3 msk valfri mjölk
- t.ex kokos/havre/mandel
3 msk jordnötsmjöl*
- alt. jordnötssmör
1.5 msk jordnötssmör 
1 krm himalayasalt
 

smaksättningsförslag

vaniljpulver
kanel
kardemumma
ingefära
 

för extra proteinboost

lite vaniljprotein* eller ärtprotein*
 
1. Mixa ihop frusna bananslantar, jordnötsmjöl, jordnötssmör och valfri mjölk till en glass 2. Smaksätt ev. med det du är sugen på eller låt den bara vara som den är
 
 

 
 
* Jordnötsmjöl: Det blir lite mindre mäktigt än att ösa på med jordnötssmör när man vill ha en ordentlig jordnötssmak. Köper mitt från iHerb - mer om det här
* Vaniljprotein: jag använder mig antingen utav HolisticSun Warrior eller Whey SteviSweet - har skrivit mer om Sun Warrior och iHerb här
* Ärtprotein: Mjölkfritt, naturligt prottepulver - köper mitt från bodystore.com här
 

 
! receptet är uppdaterat efter förbättringar



För att jag har världens bästa pappa


, fint dukat som vanligt hemma hos mina päron. mår bra i hela själen av en fin miljö


, jag och min gammeltanta till voffsa. hon har fått hjärtfel och räknas leva cirka ett år till - det gäller med andra ord att ta vara på varje stund man får med henne <3


, bingolotto var ju inte igår. det får mig att tänka tillbaka till när man satt i farfars knä och "kryssade" med en sådandär stämpelpenna


, tacotallrik! för min del vegetariskt gjort på bönor och röda linser - som här

, årets första glögg! självklart med en massa mandlar och russin i
 

Sunday, November 8 - Farsdag

Så var det ju farsdag igår. Den där dagen som pappa är värd lite extra uppmärksamhet. Efter jobbet drog jag direkt hem till mamma och pappa. Där var bordet dukat, det luktade tacos i hela huset och alla små djur var framme för att hälsa envälkommen. Lånade duschen innan vi befann oss i tv-soffan. Alla fyra, precis som gamla goa tider. Varsin bingolott, lite tacos, Solsidan, skitsnack, glöggmys och Helenius hörna. Ja, sådant där mys man var bortskämd med när man bodde hemma. Och så fick pappa denna söta bärs-låda av mig i farsdagpresent. Alla var vi nöjda med farsdag.
 
Fick din pappa någon extra uppmärksamhet? ❤



Idag är det Kladdkakans dag

 
Idag är det kladdkakans dag. Kakornas kaka. Eller chokladens choklad skulle jag oxå vilja säga. Klart som tusan vi har koll på det! Och klart som tusan jag slängde ihop en kladdkaka häromkvällen som fått vänta i kylen tills idag. Och klart det är min favoritkladdkaka. Den där kladdkakan gjord på svarta bönor nivet, som slår all världens kladdkaka med hästlängder. Ja, det låter sjukt. Men det är sant! Recept hittar ni här
 
pics från mitt födelsedagskalas 2013. inlägg och recept hittar ni här
 
Sååå! Nu ska vi fira kakans kakas dag. Jag Emma, Bakh och Jonas. Fast först tänkte vi girls dra ut på en pw i höstluften och innan kakan får dukas fram på bordet tänkte vi även beställa hem lite lyxpizza från stans bästa  restaurang. Lyxigt värr. :]
 
Hoppas ni får en kalasfin lördagskväll, vänner! 



How to be happy rule 0100: Love yourself. Accept yourself. Be yourself

 
Kände att det var dags för lite ego-bilder, för att bryta av en liten smula. Det här är jag rakt upp och ned. Tighta gärna svarta byxor och något fint men gärna avslappnat på överkroppen. Det ska vara lite gulligt, men ändå inte för gulligt. Det ska vara lite fint, men aldrig för uppklätt. Det ska vara lite slappt, men ändå inte för slappt. Och framförallt: det ska vara bekvämt och behagligt. 
 

 

Friday, November 6 09:52

Och så var det fredag igen. Jag har kickat igång dagen med 6 km på löpbandet, en stor gófrulle och kokosolja i kaffet som gör läpparna sådär härligt mjuka. Och nu laddar jag upp för lite jobb innan kvällens bravader drar igång.
För idag är Dagen då den där Halloween-festen vi tjejer planerat för länge ska slå till. En större Halloweenfest med ett bra gäng inbjudna gäster och bokad DJ. En Halloween-fest en vecka "för sent" så att alla ska kunna vara med och ha kul. Det enda småsura är att jag slutar jobba en timma innan det drar igång idag och börjar jobba straxt före 9 imorgon. Men vadtusan, det har jag fixat förr. Det gäller bara att förvandla mig från butiksarbetare till djävul snabbs som tusan, att ta det hyffsat lugnt och ta sig hem skapligt. Man lever bara en gång vadtusan. Och jag får ut mycket av det goda i livet: jobb, nära kära och bravader. Klaga ska man fasiken inte. Ikväll ska jag ha kul!
 
Hoppas ni oxå får en fantastiskt fin kväll, vänner ❤



Coffee o'clock

 

Banankaka bakad på fina ingredienser recept, en klick egensötad vaniljkvarg och en sås gjort på jordnötsmör, hemkokt kolasås recept och mandelmjölk. Lite frusna hallon och kokosflingor på det. Och så en kopp kaffe med havremjölk. Perfecto!
 
 
Idag är det denna goding till kaka som hänkar mig till min fikarast, under dagens 12-timmarspass på jobbet. Att sätta lite guld i vardagen är alltid fint. Det brukar jag alltid göra. Och det är det som är så himla fint med fina ting. För det här är en annan sådandär schysst kaka gjord på schyssta ingredienser. En annan sådandär dundergod kaka som bringar mycket gott med sig. En sådandär underbaring en banantokig apa som jag bara kan älska. En guldklimp till vardags helt enkelt. 
 
 



Carrot cake oatmeal for breakfast



Morotskakagröt toppad med vaniljkvarg, aprikos- och apelsinmarmelad, pumpafrön, solrosfrön och gojibär. Lite apelsin till det. Och så en kopp ekokaffe med mjölk!

 
, favoritinlägg i repris från förra året. ni hittar orginalinlägg och recept här



Je suis Stronger


Workoutfit

Linne - Stronger // Tights - Gina tricot, here // Shaker - Stronger // Bcaa - Gymgrossisten, here
 
 
 
Två nya favoriter i träningsgarderoben! Linnet från mitt absoluta favoritmärke: StrongerAlltså åh, kan inte få nog av dem. Älskar även hur de förbättrat linnena för varje kollektion. Dessa är sköna, perfekta i storleken och schyssta att svettas i. Såg att detta inte fanns kvar längre, men hoppas på nya godingar till nästa kollektion. 
 
Och så ska även tightsen få lite uppmärksamhet. Hamnar lätt på topplistan. De är lätt värda mer än de ynka 250 spänn de kostar. För att de är sköna, smidiga och dundersnygga. Men framförallt: för att de är svala! En som lätt blir överhettad när ho är igång, och till följd av det svimfärdig, tackar och bockar för det! Jag älskar svala, smidiga träningskläder. Budget är inte lika med piss!
 

  

10% off

Ni glömmer väl inte att ni alltid har 10% off hos Stronger.se om ni använder "josandersson10" i kassan. Så lägg den på minnet vettja! :]



Sweet potato soup for dinner

 

Ugnsrostad sötpotatissoppa toppad med kokt eko-ägg, pumpakärnor och hampafrön. En sallad till det på ruccola, bladspenat, sockerärtor, tomat, alfalfagroddar och ärtskott. Och så ett bröd gjort på nyttigheter recept toppat med en cashewkräm smaksatt med röd pesto på ena halvan och en klick keso på den andra. 
 


Höstigt höstig middag. Hösten är soppans tid. Och sötpotatisens tid. Så vad sitter då inte finare än detta! En värmande soppa gjord på ungsrostad sötpotatis. Åååhh. Med öppen balkongdörr för att få in frisk höstluft, invirad i en filt och med mysiga smålampor tända. Åh, jag älskar hösten. 

 
Måtten i receptet får se ut lite som de gör. Haha! Jag hade överflöd av ugnsrostad sötpotatis i mitt kylskåp. Lixom matlådevis av denna underbara knöl. Så när suget efter soppa slog till så högg jag in på en låda. Och en rostad soppa är faktiskt jäkligt mycket godare än en enbart kokad soppa. Ja, det tycker jag det!
 

 

Rostad sötpotatissoppa

1 matlåda fylld med ugnsrostad sötpotatis och morot
1 ugnsrostad gul lök
ca 250 ml kokosmjölk extra creamy
svartpeppar, örtsalt

kryddförslag

paprikapulver
chilipeppar/cayennepeppar
malen ingefära
kanel
gurkmeja
vatten
 
1. Jag rostar min sötpotatis och morot med olivojla, chilipeppar, paprikapulver, örtsalt och peppar på 200 grader tills den är mjuk, god och härlig 2. Löken delade jag i fyra lika stora delar och rostade i ugnen med olivolja tills den såg riktigt smarrig ut 3. Släng ner det ugnsrostade i en kastrull tillsammans med kokosmjölk extra creamy 4. Värm på spisen och mixa sedan ihop till en soppa 5. Smaksätt med kryddor och späd med vatten tills bra konsistens. Jag tycker om att krydda på ordentligt och tycker att alla kryddor här ovanför gör sig himla fina tillsammans.



Throwback: November 2014

Och vips så var vi i november. Min månad. Visst tycker jag nog att det är rätt tråkigt att ha min födelsedag i den gråaste, regnigaste och mörkaste månaden på året. Men å andra sidan livar det upp en annars ganska grå månad jäkligt fint. Och visst gäller det är se livet på den ljusa sidan. November bjuder ju trots allt alltid på flera góbitar: kladdkakans dag, farsdag, min födelsedag, Emelies födelsedag och Stockholm horseshow. Det är ju en riktig kalasmånad, ha? Och när allt kalasande är slut så rullar vi in i årets absolut mysigaste månad. Så tja, november är nog inte så pjåkigt ändå. 

, en annan höstig frulle som stavas krämig björnbärsmoothie, vaniljkesokvarg, morotsbröd, mumma cashewsmör och aprikosmarmelad - inlägg
 

, var lite besatt i hälsosam pizza med räkor, banan och jordnötssmör - recept

, blev en och annan morotskakagröt sådär - inlägg

, tog en Stockholmstripp med Amanda och fikade bl.a hos Systrarna Voltaire - inlägg
 

, .. och hängde lite med en PH-deltagare på en nattklubb


, var tok-kär i min nya spiralizer (och kissen med tydligen) - inlägg


, emelie fyllde i vanlig ordning år fem dagar före mig. och det firades med mat, dryck och trevligt sällskap på Guldkant - inlägg
 

, toppar gärna nästan varje frulle med fikon - inlägg

, på min födelsedag skjöt vi tydligen luftgevär. stolt vinnare över min jägare till pojkvän. det kan jag retas med än idag! avslutade med en fika på Espresso house där även min bästie kom och överraskade inlägg
 
, på mitt släktkalas bjöd vi på Mexikansk lassange och morotskaka i hälsoformat - inlägg 
 
, som året innan så styrde två galna mammor (varav en är min) och deras döttrar mot Stockholm för en trevlig helg och Stockholm horse show - inlägg
 

, shoppade lite nya tok-sköna träningskläder - inlägg
 
, en storfavorit sedan tidigare år såhär höstigare tider: indisk tonfisk - recept
 
 
 
Med dessa bilder från fjolåret, så hälsar jag november välkommen!



Raw apple pie



Förra söndagen bjöd jag över mor, far, farmor, farfar, faster och mina småkusiner till min och Jonas lägenhet. Här bjöds på en nybakad raw äppelpaj garnerad med kanelstekta äpplen och kanelrostad mandel. Vaniljkvarg och hemkokt kolasås till det. Och så varsin kopp kaffe såklart! De små fick varm choklad och lite hälsogodis från Bear. Vi snackade skit, riktig välbehövlig skit. Och sen så började solsidan. 



Till kakan: en annan raw variant av kaka. En kaka gjord på främst nötter och dadlar, laddad med fina näringsämnen och fin energi. Jag snubblade över detta recept på äppelpaj och var tvungen att ställa mig i köket direkt. Klart som tusan jag skulle bjuda på det! Det är ju tid för äpple, kanel, mandlar och vanilj. Underbara fina smakkompisar. Underbart fina höstkompisar. 

 
  

Raw äppelpaj

 

Botten

2.5 dl pekannötter
0.5 msk agavesirap
5 färska dadlar
0.5 kardemumma
himalayasalt
 

Fyllning

4 dl blötlagda cashewnötter
2 msk agavesirap
1 krm äppelcidervinäger
ett rött och gott äpple
1 tsk vaniljpulver
0.5 dl kokosolja
 
 
1. Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar, gärna över natten eller under en arbetsdag 2. Mixa nötterna till botten grovt & tillsätt resten av ingredienserna, mixa till det går ihop & går att trycka ut till en botten 3. Smält kokosoljan över vattenbad 4. Mixa alla ingredienser till fyllningen, utom kokosoljan, till en slätkräm 5. Häll i kokosoljan i en stråle och mixa lite till 6. Olja in en form med kokosolja och klipp ut ett bakplåtspapper som täcker botten 7. Tryck ut nötbotten i formen 8. Häll fyllningen över botten och ställ i frysen minst 8 timmar 9. Ta fram pajen ca 40-60 minuter innan det är dags att servera
! Obs; jag skriver receptet utefter de ingredienser som jag använde