You'll never enjoy your life living inside a box. Go ahead and take chances so you’ll be able to reach the top"Grön" blueberry acai smoothie bowl toppad med vaniljkesokvarg, grönt chokladpålägg, kiwi med skal, färska jordgubbar, pumpakärnor och sesamfrön. Hemgjorda knäckebröd med kallrökt lax, jordgubbar och groddar. Och så grönt te med smak av päron och ingefära till det!

 
På senaste tiden har jag övergått mer och mer till gröna smoothies, istället för mjölkproduktbaserade. Älskar att bomba min kropp med massa näringsämnen på en och samma gång inför den kommande dagen.  Gröningar må kanske låta konsiga och t.o.m snuskiga för den ovane, men oj så jäkla underbart det är. En ingrediens jag inte kan vara utan är avokado. Den bidrar med en sådan härlig konsistens att det nästan blir porrigt. Och banan! Även där snackar vi härlig konsistens med underbar smak och sötma på köpet. Iallafall om ni frågar apan over here. 
 
 

"Grön" blueberry acai smoothie

0.5 mogen avokado
1 dl frusna blåbär
1 dl frusen mango
1 stor mogen banan
1 dl äppeljuice av bra kvalitét
en stor näve bladspenat
1 msk acai*

för extra näringsboost:

1 msk maca*
1 msk ärtprotein*
1 tsk spirulina*
 
1. Skölj av bladspenaten 2. Släng alla ingredienser i mixern - en fördel är att ha bladspenaten överst 3. Mixa till en slät, härlig smoothie
 
 

 
Det gröna chokladpålägget är även det gjort med avokado som bas. Ni hittar receptet här. Knäckebröden är som vanligt gjorda efter Hanna's recept. Denna gång smaksatta och färgade med gurkmeja och timjan. Och vaniljkesokvargen är som vanligt sötad med vaniljpulver och steviadroppar i vaniljsmak. 
 


* Acaipulver: Sprängfyllt på antioxidanter. Smakar som en variant av blåbär - fast med mer krut - både näringsmässigt och smakmässigt - mer om det här
* Spirulina: Ett riktigt superpuver! Proteinrikt och sprängfyllt med vitaminer och mineraler - mer om det här
* Macapulver: Superpulver med naturligt uppiggande egenskaper 
* Ärtprotein: Veganskt, naturligt prottepulver

KOMENTERA ?
rememberthiis.blogg.se

ohh va gott :D

2015-05-02 ❀ 12:10:02 http://rememberthiis.blogg.se/
ɑ n n i k ɑ

Gott!

2015-05-02 ❀ 13:47:41 http://blogofphoto.webblogg.se
linnéa

Åh, vad är det för gott thé du dricker? Päron och ingefära lät ju spännande.

2015-05-03 ❀ 11:55:57Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback