Laxburgare med min kärlek



Laxburgare med kräftsås i ett hemgjort, glutenfritt och superbra hamburgerbröd. Morotspommes vid sidan av och en fräsch sallad bestående av bladspenat, sockerärtor, gurka, tomat, jordgubbar och alfalfagroddar. Och så isande hallonvatten till det! Perfect. 


 
En middag jag och min bästa lagade häromveckan, när han jobbade nere i min hemstad och därmed kunde sova hos mig i en hel vecka. Behöver jag säga att det var den bästa veckan på länge? Så himla härligt att kunna ses lite varje dag utan att behöva sitta ihop 24/7 när vi väl ses. Sådär som man vill att det ska vara. Och sådär det kommer se ut när vi väl hittat en lägenhet. Som jag längtar. 
Ikväll kommer han ner hit igen, så när jag slutat jobbet så drar vi till och lagar något smarrigt och myser te't! Det lutar mot grillat eller skaldjurspizza. Mums!
 
 

 

Laxburgare

ca 500 g lax 
1 ägg
örtsalt, peppar
valfria kryddor
 
1. Mixa ihop lax, ägg och kryddor till en smet 2. Forma till biffar och stek i kokosolja 
 

Morotspommes

morötter
olivolja extra virgin
chilipeppar
paprikapulver
örtsalt, peppar
 
1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Skala morötterna 3. Skär dem i avlånga, tunna, pommesliknande bitar 4. Lägg i en ungsäker form 5. Ringla över olivolja och blanda ihop med kryddor 6. Låt vara i ugnen tills de är mjuka, härliga och goda
 
 

 
Recept på hamburgerbrödet hittar ni hos bästa Hanna's bok Friendly food. Och recept på min kräftsås hittar ni här.
 

 
Önskar er en superfin lördag fina ni ❤
 

KOMENTERA ?
linnéa

du har så bra recept, så kul att du delar med dig! :)

2015-05-16 ❀ 23:44:00



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback