Raw chocolate cheesecake



Fast ja, utan cheese och 100% raw. Mitt recept. En fin kaka på alla sätt och vis. Snäll mot kroppen, sprängfylld med näringsämnen och härlig för smaklökarna. Sådär krämig som en cheesecake ska vara & chokladig som något chokladigt ska vara. Funkar lika fint till vardags som till fest. Gör som jag: lyxa till fikapauserna på jobbet!

 
Denna är toppad med frusna hallon, torkade mullbär, sharonfrukt och kokoschips. En kombo som slår mycket!


 

Raw chokladcheesecake 

2 dl mandlar
7 st färska dadlar
3.5 msk raw kakao*
ev. en skvätt vatten
1 krm himalayasalt
 
8 st färska dadlar
2 mogna avokados
4 msk raw kakao
2 msk kokosolja extra virgin*
1 msk raw agavesirap*
1 krm vaniljpulver
 
1.5 msk raw kakao
2 msk kokosolja extra virgin
1 msk raw agavesirap
4 st dadlar
0.5 dl mandelmjölk*
 
1. Mixa ingredienserna till botten. Du kan ev. behöva ha i lite vatten för att 'blanda ut' smeten 2. Mosa ner i botten av en form som fungerar att använda i frysen 3. Mixa ingredienserna till "cheesen" 4. Smaka av om du ev. vill söta mer 5. Häll över botten och ställ in en runda i frysen 6. Mixa ihop ingredienserna till översta lagret 7. Häll över kakan 8. Förvara i frysen 
 
 

 
* Raw kakao: Den råa varianten innehåller mer antioxidanter än den vanliga. jag köper mitt från iHerb eller bodystore - har skrivit mer om raw kakao här
* Kokosolja extra virgin: nuförtiden hittar du kallpressad (raw) kokosolja i välsorterade matbutiker, men du kan även köpa detta från iHerb - mer om det här eller hos bodystore - har skrivit mer om kokosolja här
* Raw agavesirap: Råa varianter har som välkänt kvar sina näringsämnen. Jag köper Renée Voltaires som ni bl.a hittar här
* Mandelmjölk: oftast köper jag i matbutik, men ibland gör jag min egna som har en kalasfin innehållsförteckning - recept
 

 
Tänker ni beställa från iHerb, men aldrig tidigare har gjort det? då har jag en rabattkod till första köpet: RGH070
den ska ge mellan $5 - $10 rabatt beroende på vad du handlar för. Tips! Tänk på att inte handla för över 1.8 kg och typ 350kr - för att slippa tull och hög frakt. 

KOMENTERA ?
ɑ n n i k ɑ

Mums!

2015-03-02 ❀ 18:03:26 http://blogofphoto.webblogg.se
Felicia

Måste man använda raw kakao eller går det lika bra med vanlig? Tänkte mängdmässigt och sådär :) Kram!

Svar: Det funkar självklart lika bra med vanlig kakao. Båda ger samma smak och konsistens. Skillnaden med rå kakao är att den kvarbehåller alla sina näringsämnen - vilket den "vanliga" kakaon tappat vid behandling. Så det är självklar valfritt! Är du sugen på att införskaffa rå kakao, så hittar du det i Hälsokostaffärer eller på nätet (iHerb är en billig sida. googla "iherb josefine andersson" så kan du få upp en liten guide hur du går tillväga). :]
Josefine

2015-03-02 ❀ 21:36:23 http://feliciagranlund.for.me
Lovisa Wallin

alltså, vilken dröm! såå god den ser ut!

Svar: Den är verkligen helt jäkla underbar (om jag får säga det själv). Prova!! :]
Josefine

2015-03-03 ❀ 10:00:56 http://Lovisawallin.blogspot.se
Anonym

Fungerar det att byta ut mandlarna och använda valnötter/cashew istället?
Blev så sugen på att testa men är känslig mot mandlar :/

Svar: Absolut! Nötter som nötter - välj din favorit! :]
Josefine

2015-08-11 ❀ 14:40:12



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback