Raw aprikosmarmelad med apelsinsmak

 
Så tänkte jag bjuda er på ett till smarrigt topping-recept. Eller tja, visserligen har jag delat med mig utav detta förut - men jag tyckte att det förtjänade ett eget inlägg. En rå marmelad gjort på enbart två, båda orangea, ingredienser. Det är himla dundersmarrigt må jag säga. Gör sig finfint som topping på smoothien, det hembakta brödet eller till en dessert. Jag älskar. 
 
 

Raw aprikosmarmelad med apelsinsmak

* en påse ekologiska torkade aprikoser
* en ekologisk apelsin
 
1. Blötlägg aprikoserna i några timmar 2. Häll av blötläggningsvattnet - ett tips är att spara det och hälla upp i glasflaska, det blir en god saft som även är god att ha i bl.a smoothies 3. Mixa aprikoserna med stavmixer till en marmelad 4. Riv ner skalet från apelsinen och pressa ner apelsinsaften 5. Mixa lite till 6. Förvara i en tätförsluten glasburk i kylen ett par dagar
 
 
Att torkade ekologiska aprikoser är bruna, och inte sådär orangea som man kanske vill tänka sig, betyder inte att de är gamla, ruttna eller någonting i den stilen. Det är bara ett tecken på att du köpt osvavlade, krämiga och härliga aprikoser! 

KOMENTERA ?
Linnea

Mums!! :)

Thea

Åh vad gott det verkar!!

Svar: Det är det! Prova vettja!! :]
Josefine

2015-06-25 ❀ 21:58:44 http://theasspace.blogg.se
Gabbi

Åh det lät ju himlans gott!

Svar: Det är verkligen dundersmarrigt! Sätter pricken över i på mycket! [[:
Josefine

2015-07-17 ❀ 16:34:24 http://gubbsi.blogg.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback