Chokladigt pålägg på kidneybönor



Krämiga pålägg/toppings alltså, rena rama drömmen. Piffar smoothien, gröten eller mackorna finfint. Delade ganska nyligen med mig utav en chokladig favorit gjord på avokado till er här - men nu ska ni få ytterligare en favvo i mitt hem!

 
.. gjort på inget mindre än kidneybönor! Himla fint sätt att få i sig fina proteiner, kolisar, näringsämnen och antioxidanter med andra ord!
 
 
 

Chokladigt pålägg på kidneybönor

1 pkt koktar kidneybönor á 380g
10 st färska dadlar 
6 msk raw kakao
1 dl kallt vatten
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk agavesirap
 

förslag på ev. smaksättningar

lite kallt kaffe istället för vatten
- alt. snabbkaffe av bra kvalitét
rivet apelsinskal
färsk eller torkad mynta
 
1. Kärna ur dadlarna 2. Mixa ihop alla ingredienser till ett kletigt klet 3. Söta lite mer med agavesirap om du önskar 4. Förvara kletet i en tätförsluten glasburk i kylen
 

 
* Raw kakao: Den råa varianten innehåller mer antioxidanter än den vanliga. Jag köper min billigt från iHerb - mer om det här

KOMENTERA ?
Kate

Men smakar det verkligen choklad då?
Jag försökte nån gång att göra brownies men tyckte det smakade bönor ändå :/

Svar: Tycker du?! Jag vet inte om det är jag som är van vid "konstiga" ingredienser, men jag tycker bönor är helt jäkla underbart att baka på! Ger så himla fin konsistens c[:
Josefine

2015-06-16 ❀ 18:19:36
Rebecca

Mmm, ser hur gott ut som helst, måste prova!

Svar: Det är underbart! Himla fint på alla sätt och vis!
Josefine

2015-06-26 ❀ 11:27:00 http://www.finest.se/rebeccawesslen



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback