Och så har jag flyttat.

 
För drygt ett år sedan packade jag ner min lägenhet i flyttkartonger och styrde lasset hem mot min hemstad. Ett år har jag nu bott hemma i mitt gamla flickrum och fått känna mig som mammas och pappas lilla flicka igen. Det har varit himla välbehövligt, och härligt. Jag var nog lite för ung när jag flyttade hemifrån trotsallt, knappt sjutton år gammalDet är faktiskt värt att kunna få vara "barn" så länge man kan, den tiden försvinner för gott sedan och man har all tid i världen att vara vuxen. Men min tid på egen vift var ändå lärorik och jag hade nog visserligen aldrig uppskattat att bo hemma, min familj och min hemstad så mycket som jag gör nu annars. Laddad med energi hemifrån känner jag mig återigen redo att ge mig ut i en lägenhet - och denna gången tillsammans med min pojkvän. Vi har visserligen halvt provat på det innan, men inte i en lägenhet som varit våra bådas och där båda hängt sina galgar med kläder. Det kommer att bli himla himla kul och spännande - ja, det är jag helt jäkla hundra på.  
 
 
Men jag kommer sakna min underbara familj, mina finaste husdjur, det vita lantliga hemmet vi har och mitt supermysiga flickrum jag växt upp i. Fast å andra sidan, vi håller på att få jäkligt fint här med! Jag trivs. 



Hembakat bröd in the making



Jomenvisst, i ett av alla paket från bodystore.com låg denna påse. En färdigblandad påse med frön att göra eget bröd på. Paleobröd närmare bestämt. Det vill säga ett bröd gjort på ingredienser vi fann redan på stenåldern. Eller med andra ord ett bröd utan krux och onödigt skit. Ja, ett riktigt snällt bröd. 



Ingredienserna i påsen stavas solroskärnor, sesamfrön, gula linfrön, rostade hasselnötter, cashewnötter och loppfröskal. Everything eko. 

 
.. och på baksidan hittar man recept på både ett knäckebröd och ett mjukt bröd. Behöver jag säga att det var beslutsångest där? Vilket tror ni att det blir? c[:
 
- ni hittar påsen här för 46 svenska kronor



Jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar - ge mig mera jordgubbar


... för dom smakar bra, å det gillar jag! Typ, så. Och jag har en hel drös med jordgubbar hemma just nu. Det finns ett självplockningsställe här i vår lilla stad där man får gå och plocka sina egna gubbar. Det blir både billigt, närodlat och så har man ju fått plocka ut dem själv. Lyxigt och himla kul tycker jag. Dessutom smakar dom ju på något vis himla mycket bättre!

 
Inte nog med att dessa små rödingar smakar godis - de är dessutom riktiga små nyttopiller. Dryga 100 gram jordgubbar innehåller hela dagsdosen av C-vitamin. Dessutom hittar vi antioxidanter, flera mineraler och bra med vitamin B9/folsyra i dem. Kalasfint ju.  
 
Jag och mamma plockade flera liter gubbar häromdagen (och minst lika många en vecka tidigare). Så nu blir det jordgubbar varje dag - till allt. Som topping på frullen, i salladen till maten och på efterrätten. Sen har jag gjort en del smoothies och svängt ihop lite chiasylt. Och så funderar jag på att göra en smarrig cheesecake. Eller har ni något smarrigt jordgubbsrecept att bjuda på kanske?? :]



En kväll i Korfu stad

 
Att hänka på en utflykt och bryta mot charter-semesterlivet är ju alltid himla trevligt. Eller haha tja, säg det till en 14-årig Josefine och hade hon fnyst tillbaka mot dig, sagt du var en hemsk människa som drog henne bort från stranden och soltimmarna - men jag har nog vuxnat på mig lite sedan dess, för upptäcka, det är ju fasiken rätt så kul ändå. Och på Korfu styrde lasset in mot den lilla "huvudstaden" en kväll. 

 
Och att det var en himla mysig stad såg vi ju redan när vi kom. Det var inte så grekiskt, utan mer italienskt. Liksom romantiskt och helt Josefine'igt i smaken. Jag ville flytta dit direkt. Helt ärligt så gick jag och tänkte mig in att jag bodde både här, där och lite överallt. 
 
 
Ett stort minus till fritidsresor var dock att guiden var på danska. Enligt friditsresor-tjejan som kom till vårat hotell skulle hon vara jäkligt bra på svenska. Men alltså tjena, jag har ingen aning om vad som sas under den där rundturen. Vi hade tjänat lot's of money'sar på att bara åka med bussen dit och svansa runt på egen hand. Då hade vi dels haft mer tid att se oss omkring, traska runt i fler butiker och välja restaurang. Det hade nog passat oss mycket bättre. 
 
 
Men jag ska inte klaga. För maten var helt jäkla okej ändå - tzatzikin var lixom den godaste jag någonsin smakat. Svårt att beskriva, men den var sjuk. Gissar att den var gjord på färskost och pimpad med dill. Och jag lyckades dessutom prata till mig ett bord utomhus. Så det var mysigt att sitta där med familjen och plocka mat från de olika skålarna medans mörkret smög sig på. 
 
 

Friday, June 26 12:22

Annars då? Jag har jobbat under hela förmiddagen - men hade lyxen att sluta tidigt idag. Så nu är det bara att kasta lite käk i magen innan vi styr mot Linköping. Där väntas en hel del shopping till lägenheten - och jag har både bästa Emma och min family med mig. Sedan är tanken att jag ska släppas kvar hos min pojkvän. Riktig lyxdag, ha? 
 
Hoppas ni får en kalasfin fredag vänner! ❤



An early-morning walk is a blessing for the whole day

pic från sommaren 2014
 

Workoutfit

Sportbra - Adidas // Shorts - H&M // Armband - Energy armor here 
 

 

Wednesday, June 25 12:14

Hur man som bäst startar en morgon, om ni frågar mig: Med en långpromme. Gärna en solig morgon, nära vattnet och med musik i öronen. Självklart inte varje morgon, men de är utan tvekan de morgnarna som kickas bäst. Man lixom får se världen vakna samtidigt som man kickar sig själv med energi. Och det var så denna lediga morgon fick starta.
Ett lass bananvåfflor med diverse goda tillbehör fick följa upp det. Och nu har jag sugit mig fast vid datorn. Känns helt underbart att för en gångsskull ha tid att sitta såhär! Räkningar är betalda, min överfulla dator ska få lasta över lite bilder på min hårddisk, bloggen ska tas hand om och körkortstest ska göras. Som belöning på det tänker jag trippa ut till min pålle för en liten ridtur. Åh, vad jag älskar lediga dagar. 
 
Hoppas ni oxå fått en kalasfin förmiddag, pw eller ej! ❤



Raw aprikosmarmelad med apelsinsmak

 
Så tänkte jag bjuda er på ett till smarrigt topping-recept. Eller tja, visserligen har jag delat med mig utav detta förut - men jag tyckte att det förtjänade ett eget inlägg. En rå marmelad gjort på enbart två, båda orangea, ingredienser. Det är himla dundersmarrigt må jag säga. Gör sig finfint som topping på smoothien, det hembakta brödet eller till en dessert. Jag älskar. 
 
 

Raw aprikosmarmelad med apelsinsmak

* en påse ekologiska torkade aprikoser
* en ekologisk apelsin
 
1. Blötlägg aprikoserna i några timmar 2. Häll av blötläggningsvattnet - ett tips är att spara det och hälla upp i glasflaska, det blir en god saft som även är god att ha i bl.a smoothies 3. Mixa aprikoserna med stavmixer till en marmelad 4. Riv ner skalet från apelsinen och pressa ner apelsinsaften 5. Mixa lite till 6. Förvara i en tätförsluten glasburk i kylen ett par dagar
 
 
Att torkade ekologiska aprikoser är bruna, och inte sådär orangea som man kanske vill tänka sig, betyder inte att de är gamla, ruttna eller någonting i den stilen. Det är bara ett tecken på att du köpt osvavlade, krämiga och härliga aprikoser! 



En annan middag på Korfu


, en fräsch grekisk sallad med bl.a fetaost i botten, vattenmelon, bulgurfylld zucchini, panerad fisk, citron att ringla över och så någon oströra - och så har jag säkert glömt något gömt där under
 
, och så något glas vin eller två för att lyxa till'et!
 
 
Jag har ju fortfarande inte lagt upp alla bilder från den där veckan på Korfu - utan långt ifrån. Tycker därför jag flikar in med lite goa pics därifrån. Och visst slår det aldrig fel med lite smarriga matbilder? Inte alls. Vi hade ju somsagt all-inclusive, för första gången ever. Men maten var ju faktiskt himla god! Varierande och mycket att vlja på - men ändå sig lik. Några gemensamna nämnare mina måltider hade var fetaost - såklart, vi var ju i Grekland, vattenmelon och fisk. Himla, himla dundergott. 
 

 

Monday, June 22 21:42

Och jag är himla ledsen för min dåliga närvaro här. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till för Miss Always-to-much-to-do. Men att bortprioritera bloggen och er är inget jag mår bra av - så det hoppas jag inte blir långvarligt. Hur eller hur. Det är fullt upp inför flytt för mig och Jonas. Yes, jag ska äntligen bli sambo med min pojkvän - och det i staden där jag kommer ifrån. Det är jobb - tacka gudarna att jag har ett jobb, det är körlektioner, det är häst, det är matlådor att fixa och det är hejochhå. Och nu måste jag tråkigt nog nanna sängen för att orka med ytterligare en fullproppad morgondag. 
 
Nanna sött, finisar! ❤



Midsommarafton tvåtusenfemton

 
 

Hoppas ni haft en fin midsommar ♡

Hej vänner! Hoppas ni hade en riktigt kalasfin midsommar! Det hade iallafall jag. Jag hade visserligen önskat mer sol och lite värme så att man kunnat njuta mer av frisk luft och haft en fin sommarklänning på sig. Mitt förslag med att ta med sig filtar och gosa in sig i utomhus var inte så populärt. Haha.. .
Dagen kickades iallafall med lite fräsch luft, sommarregn och jordgubbsplockning med mami. Därefter drog vi hem och lagade frulle till "männen" våra. Och efter det styrde bilen mot stallet. Min pållefjanto fick gå i koppel medans jag plockade blommor till min krans. En silllunch senare satt jag på golvet och försökte svänga ihop min försa egengjorda krans ever. Och titt! Efter lite om och men vart det ju faktiskt någonting som kunde pryda huvudet rätt bra. #stolt. 
På kvällen rullade Emma och hennes pojkvän in hit. Det blev några glas vitt, massa jordgubbar att doppa i mörk choklad, mycket mer naturgodis än vad magen egentligen tål, kortspel, skitsnack och ja, en förjäkla mysig kväll! Visst gjorde det väl inget då att jag jobbade redan morgonen efter.



Glad midsommar vänner! ♡

, hänga med nära och kära, ha blommor i håret och en fin klänninig
 
, sill kan ju vara bland det porrigaste som finns. jag älskar sill!  
 
, ett - eller kanske två tre fem - glas vitt och ett gäng chokladdoppade gubbar är ju livet. det brukar jag och min boyfriendo lyxa med på en filt
 
Hoppas ni får en finfin midsommar ❤



En middag på Hälsofreak

, hälsofreaks fräsha och supergoda fika (tro mig, jag har ätit ett gäng av de där sakerna under mina dagar)
 
, "plocka din egen sallad" där mitt val föll på sojabönor, quinoa, paprika, kallrökt lax, mangotärningar, räkor och så den där mango-yoghurtsåsen man typ skulle kunna leva på. sen så snodde jag avokadon min pojkvän fick i sin pulled pork-wrap oxå
 

En middag på Hälsofreak

I tisdags när vi tog en tripp till Linkan för att besöka IKEA, var vi ju självklart tvugna att ta en sväng förbi mitt gamla jobb: Hälsofreak. Det var riktigt kul att se lite nyheter de hade, fikat såg mer lockande ut än vanligt och maten smakade som vanligt fräsch och god. Och framförallt: det är himla kul att hälsa på gamla arbetskamrater!
 



Lyxlivet på Grecotel



Det där med all-inclusive. Jag vet inte om jag ska hissa, eller dissa. Vi har aldrig haft det förut, men eftersom att det tillhörde hotellet så kände vi att det var värt att prova. Himla jäkla smidigt att alltid få mat och kunna plocka på sig så att man blir mätt - och lite till. Men ändå så saknar man den där charmen med att ta sig runt och prova lite olika restauranger. Och så tar lätt min rastlöshet över efter en hel vecka. Men! Vi ska inte klaga - för vi hade himla god mat. Och himla mysigt hotell överhuvudtaget. Här har vi en utav luncherna:

 
En sallad i botten, fetaost, vattenmelon, ägg, någon bönröra, vattenmelon, panerad fisk och spenat. Och så citron att ringla över det. Så himla dundergott. Och oj vad jag vart sugen på det just nu!
 

 

Tuesday, June 16 16:45

Jag har tre lediga dagar i rad nu, och jag passar på att njuta av dem deluxe. Denna morgon kickade jag med en liten pw, följt av en kiss med vovven, en tripp till pållefjanto för en barbacka-skrittur, en lunch hos farmor och målande i min och Jonas blivande lägenhet. Nu sitter jag på tåget upp mot min boyfriendo för att sticka vidare till IKEA. Här ska shoppas golv till vardagsrummet! 
 
Hur står det till med er finisar? ❤



Chokladigt pålägg på kidneybönor



Krämiga pålägg/toppings alltså, rena rama drömmen. Piffar smoothien, gröten eller mackorna finfint. Delade ganska nyligen med mig utav en chokladig favorit gjord på avokado till er här - men nu ska ni få ytterligare en favvo i mitt hem!

 
.. gjort på inget mindre än kidneybönor! Himla fint sätt att få i sig fina proteiner, kolisar, näringsämnen och antioxidanter med andra ord!
 
 
 

Chokladigt pålägg på kidneybönor

1 pkt koktar kidneybönor á 380g
10 st färska dadlar 
6 msk raw kakao
1 dl kallt vatten
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk agavesirap
 

förslag på ev. smaksättningar

lite kallt kaffe istället för vatten
- alt. snabbkaffe av bra kvalitét
rivet apelsinskal
färsk eller torkad mynta
 
1. Kärna ur dadlarna 2. Mixa ihop alla ingredienser till ett kletigt klet 3. Söta lite mer med agavesirap om du önskar 4. Förvara kletet i en tätförsluten glasburk i kylen
 

 
* Raw kakao: Den råa varianten innehåller mer antioxidanter än den vanliga. Jag köper min billigt från iHerb - mer om det här



καλημέρα

 
.. eller Kaliméra som vi säger med svenska bokstäver. Godmorgon på grekiska med andra ord! Låter så jäkla mysigt när hotellpersonal möter en med de orden när man kommer ner till frukostbuffén. En rikigt god morgon helt enkelt. 
 
 
Så med dom orden drar vi en frukost från Kofru, Grekland, för cirkus två veckor sedan. Ett ihopplock av grekisk yoghurt - både naturell och smaksatt med jordgubbar, toppat med olika frukter och solrosfrön. Till det omelett, stekt ägg, vattenmelon, ananas och två koppar kaffe. Pörfectpörfect. 
 
 



För du var solskenet

5 från Kofru, Grekland 2015
 

Friday, June 12 07:56

Godmorgon på er! Vakna? För mig har detta varit en morgon med "sovmorgon", jag jag har lite smått panik över hur jag ska hinna med vad jag hinna vill idag. Men livet har väl förhoppningsvis fler dagar annars.
Det känns som att det bra vädret valde att följa med oss hem från Kofru, och visst var väl det passande såhär studenttider! Jag vet inte när studenterna springer ut där ni bor, men idag tar iallafall min i många år enda kusin studenten! Så efter att jag varit i stallet och haft mig så kommer dagens fokus ligga på honom. Tänker ju självklart titta på utspring, kortege och medverka på studentmottagningen - vad annars lixom. 
 
Önskar han, och alla er andra studenter där ute, en förjäkla bäst dag! Det är once in a lifetime ❤



A positive mind will give you a positive life



Vaniljkesokvarg toppat med en räjäl klick cashewsmör och svenska sommarbär. En skiva hembakat glutenfritt morotsbröd recept toppat med philadelphia, lax och jordgubbar. 

 
 
- inlägget är favorit i repris från förra sommaren. orginalinägg och recept hittar ni här



Two things: If it makes you happy - do it. If it doesn’t - then don't.

Lagom jag rullat hem med cykeln från jobbet befann Emmapemma sig utanför min dörr. Och straxt efter det befann vi oss på spåret för lite löpträning. Solen sken, det var linne-värme och kroppen kände sig jäkligt taggad på att springa av sig lite efter 12 timmar på jobbet. 

 
Ett löppass upplagt med 800 meters intervaller - där en av oss sprang ett varv medan den andra vilade osv. Det upprepades 5 gånger. Tillsammans med löpturerna dit och hem hamnade vi på totala 7 km. Visst är det fint att variera sin löpning lite - och visst är det jäkligt gött med löpning överhuvudtaget! Jag mår som en gud nu kan jag lova. 
 
 
Har ni något fint upplägg på ett löpträningspass? ❤
 

 
Av någon konstig anledning så får jag alltid en liten klump i magen när jag bara lägger upp en bild på enbart min överkropp. Inte för att jag på något vis är missnöjd med min egen kropp - utan i rädlsa för att dömas eller påverka någon negativt. För med min bakgrund blir man lätt dömd. Och personer med liknande historia vet jag kan uppfatta saker förvrängt. Min kropp vägrar lägga på sig någonting runt axlar och tuttar. That's how it is. Axlarna är beniga och tuttarna rymmer knappt minsta bh-storleken. Det är mina gener som ser ut så, för min mamma ser precis likadan ut. Det är rumpan och låren som suger åt sig - och inte tusan klagar jag på det. Egentligen ska jag inte behöva förklara min kroppsform, men jag gör det i syfte för att inte påverka någon utav mina läsare negativt. Vi alla ser olika ut - och visst är det himla härligt att vara unik!



Morots & majsbröd

 
Ni vet brödet jag skrev att vi hade min och tjejernas senaste brunch? Ett glutenfritt morot- & majsbröd för att vara extra tydlig. Jag tyckte att det skulle få lite mera uppmärksamhet genom att få ett inlägg i repris. För uppmärksamhet är absolut vad det är värt! Himla supersmarrigt, något somrigt, fräsch och dunderbra. Helt klart 5 av 5 toasters - eller fler om man skulle kunna ge det. 
 
 
- eftersom att det är ett reprisinlägg så hittar ni orginalinlägg och recept här 
 

 
Våga testa! ❤



Hos Sally Voltaire & Systrar

När vi landat på Arlanda med flyget i fredagsnatt valde vi inte att köra raka vägen hem - utan istället stanna kvar i huvudstaden för lite shopping och extra lyxliv. 
 
 
Väl dags för lunch drog jag med Jonas till en utav mina favoritrestauranger: Sally Voltaire och systrar, som tidigare legat nere i PUB-huset men nu flyttat in på Åhléns City. Och jag måste bara säga Oh herrejävlar! Vilken uppfräschning! Stället var mycket större, ljusare och kändes riktigt jäkla hemtrevligt. Sen behöver vi ju knappt ens  snacka om maten. Man verkligen känner hur näringstätheten på maten är hög där inne. Inte nog med det så snackar vi jäkligt gott oxå! Mitt restaurangtips numero uno - heltklartutantvekan. 
 
 
För både mig och Jonas blev det en asiatisk sallad med glasnudlar, räkor, cashewnötter, sesamfrön och gott grönt. En dressing och så en skiva bröd med typjordklotetsgodaste röra på. 
 
 

 
- jag har lagt upp inlägg från den restaruangen förr: här och här. insåg även att jag insåg att lägga upp sist jag var där - det kommer inom kort!
 
 



Raw lördagsfika



Raw morotskaka, egensötad vaniljkvarg, chokladklet gjort på kidneybönor, färska jordgubbar, frusna hallon, kokosflingor och en kopp kaffe. Och så en inspirerande inredningstidning till det! Me love. 

 

Denna där tidningen hittade jag för några få månader sedan och har nu köpt mitt andra nummer. Jag har då aldrig hittat en mer inspirerande inredningstidning i min smak. Kostar visserligen 89:- på Ica, men pengarna är den så värd. Namnet? Jeanne d ́arc living. Tipstipstips!

 
Recept på den råa morotskakan hittar ni här. Chokladkletet kommer recept på inom kort. 



Frukostdejt med mina tjejer

iphonepic.
 
För drygt en vecka sedan hade jag frukostdejt med mina tjejer igen. Himla mysigt. Det behövs lite då och då! Det blev en smoothie på jordgubbar och tropiska frukter, egensötad vaniljkvarg, frusna hallon, morot- och majsbröd recept, jordnötssmör mosat med banan, chokladpålägg gjort på kidneybönor och tropiska frukter. Och så den obligatoriska koppen kaffe med påtår. Himla perfekt!



Throwback: July 2014 ☼


, en räkmacka på det nyöppnade fiskstället i stan med mina fina pinglor - mer från det här


, en somrig lyxfrulle i min smak! - recept och helaköret hittar ni här


, målade mina naglar med lite favoritlack. vilka de är hittar ni här


, fick en sketasnygg bikini skickad till mig från Triangl - inlägg om den här

, firade Amandas födelsedag i vanlig ordning - mer från det här
 

, beställde hem massa ny C-vitamin i naturformat - mer om det här


, gissa vilka som kom och köpte mat av mig på mitt gamla jobb: Hälsofrek i Linköping? jomenvisst, ingen mindre än Alexandra Bring med sällskap - mer här


, grön chokladsmoothie kan man ju bara lixom aldrig tacka nej till - recept


, checkade av livets andra mil i springskorna - mer om det här

, åt min favorithummus nästintill helatiden (vilket jag fortfarande gör, går.inte.tröttna.på) - recept
 

, fick även en bikini från To die for skickat till mig. om jag typ dog för ögonblicket? jotack. för perfektare bikini får man leta efter. i dagsläget äger jag två - mer om det här
 
, vi tog som vanligt den årliga trippen till Smultronstället - mer från det här 
 

, hängde lite uppe i Siljansnäs, Dalarna med min family. Sjunde gången (eller åttonde?) i mitt liv vi slog oss tillrätta i den stugbyn. himla underbar!

, ..och däruppe måste man ju bara åka rodelbana i Rättvik! - mer från det här 
 

, .. och ta en tripp till Orsa för att bada lite och spela äventyrsminigolf - mer här

, ..på vägen hem hittade vi ett världsmysigt fik - mer från det här
 
, hänge även lite i min favoritstad: Estocolmo - mer från det här


, grillade lite mat på klipporna - mer här
 

, .. och käkade yoghurtglass såklart. när Honeycomb hade 50% rabatt slog man ju självklart till stort!


, käkade mat från Blueberry för första gånger. dundergott - mer om det här

, hänge lite i en favoritoutfit - mer här
 
, hade en sleepover med min bästa Fridis - mer från det här
 
Fortsätter med min årsresumé från 2014. Kände för att anpassa den till årets månader. För lixom vad passar inte bättre än en throwback från senaste sommaren inför denna sommar? Så vi gottar oss med dessa bilder från förra juli och låter liknande månader rulla in. För visst är det himla härliga månader vi har framför oss!



Lax, mangosås och sötpotte



Ugnsbakad lax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*. Och så ett glas med hallonvatten. 



Laxen är bakad i ugnen med citronsaft, naturlig citronpeppar*, havssalt och citronskivor. Sötpotäterna har även de gottat till sig i ugnen tillsammans med olivolja, paprikapulver, chilipeppar och havssalt på 175 grader i cirkus en timma tills de är mjuka och góa. 

 

Mango-chili-dressing

2 dl frusen mango
1 dl kvarg /grekisk yoghurt /silkestofu /keso
chilipulver
paprikapulver
flingsalt från havet
peppar
ev. lite honung
 
1. Tina mangon 2. Mixa ihop med kvargen till en krämig sås 3. Smaksätt med chilipulver, paprikapulver, havssalt och peppar efter smak 4. Söta eventuellt lite extra med honung om du så önskar
 
 


 
* Citronpeppar: en citronpeppar med betydligt snällare innehållsförteckning än den vi hittar i våra svenska mataffärer. all natural och saltfri - har skrivit mer om hur man beställer dem här samt ytterligare ett kryddtips
* Kokosvinäger: innehåller stora mängder vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymerberoende. jag ringlar över sallader, har i egen majonäs osv - mer om det och vart jag köper här



Ljusblåa dagar seglar förbi



Linne - Topshop // Shorts - H&M // Solbrillor - Topshop // Thomas Sabo armband + berlocker i roséguld
 
 
De där solbrillorna alltså. Favoriter år in och år ut. Jag räknar till att det blir tredje sommaren jag använder de nu - och jag kan lixom inte tröttna på dem. Mitt fejs är gjort till stora brillor och stora brillor är vad som faller mig i smaken. Jag älskar dem. Och hela outfirren är helt Josefine'ig i övrigt. Vad annars lixom? Jag gillar ljust, jag gillar vitt, jag gillar rosa, jag gillar shorts och jag gillar när mina tatueringar syns. 
 
Alcudia, Mallorca 2014
 
Sparade mina outfitbilder från Mallorca i september förra året. Det kändes lixom inte läge när hösten var på ingång, utan mer passande att vänta till sommaren. Min stil ser ju lixom densamma ut jämt nuförtiden ändå. Och vips hade det där knappa året gått. Så här har vi lite góa summer pics!



josefineandersson | från anorektiker till hälsofreak -

Och så har jag flyttat.

 
För drygt ett år sedan packade jag ner min lägenhet i flyttkartonger och styrde lasset hem mot min hemstad. Ett år har jag nu bott hemma i mitt gamla flickrum och fått känna mig som mammas och pappas lilla flicka igen. Det har varit himla välbehövligt, och härligt. Jag var nog lite för ung när jag flyttade hemifrån trotsallt, knappt sjutton år gammalDet är faktiskt värt att kunna få vara "barn" så länge man kan, den tiden försvinner för gott sedan och man har all tid i världen att vara vuxen. Men min tid på egen vift var ändå lärorik och jag hade nog visserligen aldrig uppskattat att bo hemma, min familj och min hemstad så mycket som jag gör nu annars. Laddad med energi hemifrån känner jag mig återigen redo att ge mig ut i en lägenhet - och denna gången tillsammans med min pojkvän. Vi har visserligen halvt provat på det innan, men inte i en lägenhet som varit våra bådas och där båda hängt sina galgar med kläder. Det kommer att bli himla himla kul och spännande - ja, det är jag helt jäkla hundra på.  
 
 
Men jag kommer sakna min underbara familj, mina finaste husdjur, det vita lantliga hemmet vi har och mitt supermysiga flickrum jag växt upp i. Fast å andra sidan, vi håller på att få jäkligt fint här med! Jag trivs. 



Hembakat bröd in the making



Jomenvisst, i ett av alla paket från bodystore.com låg denna påse. En färdigblandad påse med frön att göra eget bröd på. Paleobröd närmare bestämt. Det vill säga ett bröd gjort på ingredienser vi fann redan på stenåldern. Eller med andra ord ett bröd utan krux och onödigt skit. Ja, ett riktigt snällt bröd. 



Ingredienserna i påsen stavas solroskärnor, sesamfrön, gula linfrön, rostade hasselnötter, cashewnötter och loppfröskal. Everything eko. 

 
.. och på baksidan hittar man recept på både ett knäckebröd och ett mjukt bröd. Behöver jag säga att det var beslutsångest där? Vilket tror ni att det blir? c[:
 
- ni hittar påsen här för 46 svenska kronor



Jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar - ge mig mera jordgubbar


... för dom smakar bra, å det gillar jag! Typ, så. Och jag har en hel drös med jordgubbar hemma just nu. Det finns ett självplockningsställe här i vår lilla stad där man får gå och plocka sina egna gubbar. Det blir både billigt, närodlat och så har man ju fått plocka ut dem själv. Lyxigt och himla kul tycker jag. Dessutom smakar dom ju på något vis himla mycket bättre!

 
Inte nog med att dessa små rödingar smakar godis - de är dessutom riktiga små nyttopiller. Dryga 100 gram jordgubbar innehåller hela dagsdosen av C-vitamin. Dessutom hittar vi antioxidanter, flera mineraler och bra med vitamin B9/folsyra i dem. Kalasfint ju.  
 
Jag och mamma plockade flera liter gubbar häromdagen (och minst lika många en vecka tidigare). Så nu blir det jordgubbar varje dag - till allt. Som topping på frullen, i salladen till maten och på efterrätten. Sen har jag gjort en del smoothies och svängt ihop lite chiasylt. Och så funderar jag på att göra en smarrig cheesecake. Eller har ni något smarrigt jordgubbsrecept att bjuda på kanske?? :]



En kväll i Korfu stad

 
Att hänka på en utflykt och bryta mot charter-semesterlivet är ju alltid himla trevligt. Eller haha tja, säg det till en 14-årig Josefine och hade hon fnyst tillbaka mot dig, sagt du var en hemsk människa som drog henne bort från stranden och soltimmarna - men jag har nog vuxnat på mig lite sedan dess, för upptäcka, det är ju fasiken rätt så kul ändå. Och på Korfu styrde lasset in mot den lilla "huvudstaden" en kväll. 

 
Och att det var en himla mysig stad såg vi ju redan när vi kom. Det var inte så grekiskt, utan mer italienskt. Liksom romantiskt och helt Josefine'igt i smaken. Jag ville flytta dit direkt. Helt ärligt så gick jag och tänkte mig in att jag bodde både här, där och lite överallt. 
 
 
Ett stort minus till fritidsresor var dock att guiden var på danska. Enligt friditsresor-tjejan som kom till vårat hotell skulle hon vara jäkligt bra på svenska. Men alltså tjena, jag har ingen aning om vad som sas under den där rundturen. Vi hade tjänat lot's of money'sar på att bara åka med bussen dit och svansa runt på egen hand. Då hade vi dels haft mer tid att se oss omkring, traska runt i fler butiker och välja restaurang. Det hade nog passat oss mycket bättre. 
 
 
Men jag ska inte klaga. För maten var helt jäkla okej ändå - tzatzikin var lixom den godaste jag någonsin smakat. Svårt att beskriva, men den var sjuk. Gissar att den var gjord på färskost och pimpad med dill. Och jag lyckades dessutom prata till mig ett bord utomhus. Så det var mysigt att sitta där med familjen och plocka mat från de olika skålarna medans mörkret smög sig på. 
 
 

Friday, June 26 12:22

Annars då? Jag har jobbat under hela förmiddagen - men hade lyxen att sluta tidigt idag. Så nu är det bara att kasta lite käk i magen innan vi styr mot Linköping. Där väntas en hel del shopping till lägenheten - och jag har både bästa Emma och min family med mig. Sedan är tanken att jag ska släppas kvar hos min pojkvän. Riktig lyxdag, ha? 
 
Hoppas ni får en kalasfin fredag vänner! ❤



An early-morning walk is a blessing for the whole day

pic från sommaren 2014
 

Workoutfit

Sportbra - Adidas // Shorts - H&M // Armband - Energy armor here 
 

 

Wednesday, June 25 12:14

Hur man som bäst startar en morgon, om ni frågar mig: Med en långpromme. Gärna en solig morgon, nära vattnet och med musik i öronen. Självklart inte varje morgon, men de är utan tvekan de morgnarna som kickas bäst. Man lixom får se världen vakna samtidigt som man kickar sig själv med energi. Och det var så denna lediga morgon fick starta.
Ett lass bananvåfflor med diverse goda tillbehör fick följa upp det. Och nu har jag sugit mig fast vid datorn. Känns helt underbart att för en gångsskull ha tid att sitta såhär! Räkningar är betalda, min överfulla dator ska få lasta över lite bilder på min hårddisk, bloggen ska tas hand om och körkortstest ska göras. Som belöning på det tänker jag trippa ut till min pålle för en liten ridtur. Åh, vad jag älskar lediga dagar. 
 
Hoppas ni oxå fått en kalasfin förmiddag, pw eller ej! ❤



Raw aprikosmarmelad med apelsinsmak

 
Så tänkte jag bjuda er på ett till smarrigt topping-recept. Eller tja, visserligen har jag delat med mig utav detta förut - men jag tyckte att det förtjänade ett eget inlägg. En rå marmelad gjort på enbart två, båda orangea, ingredienser. Det är himla dundersmarrigt må jag säga. Gör sig finfint som topping på smoothien, det hembakta brödet eller till en dessert. Jag älskar. 
 
 

Raw aprikosmarmelad med apelsinsmak

* en påse ekologiska torkade aprikoser
* en ekologisk apelsin
 
1. Blötlägg aprikoserna i några timmar 2. Häll av blötläggningsvattnet - ett tips är att spara det och hälla upp i glasflaska, det blir en god saft som även är god att ha i bl.a smoothies 3. Mixa aprikoserna med stavmixer till en marmelad 4. Riv ner skalet från apelsinen och pressa ner apelsinsaften 5. Mixa lite till 6. Förvara i en tätförsluten glasburk i kylen ett par dagar
 
 
Att torkade ekologiska aprikoser är bruna, och inte sådär orangea som man kanske vill tänka sig, betyder inte att de är gamla, ruttna eller någonting i den stilen. Det är bara ett tecken på att du köpt osvavlade, krämiga och härliga aprikoser! 



En annan middag på Korfu


, en fräsch grekisk sallad med bl.a fetaost i botten, vattenmelon, bulgurfylld zucchini, panerad fisk, citron att ringla över och så någon oströra - och så har jag säkert glömt något gömt där under
 
, och så något glas vin eller två för att lyxa till'et!
 
 
Jag har ju fortfarande inte lagt upp alla bilder från den där veckan på Korfu - utan långt ifrån. Tycker därför jag flikar in med lite goa pics därifrån. Och visst slår det aldrig fel med lite smarriga matbilder? Inte alls. Vi hade ju somsagt all-inclusive, för första gången ever. Men maten var ju faktiskt himla god! Varierande och mycket att vlja på - men ändå sig lik. Några gemensamna nämnare mina måltider hade var fetaost - såklart, vi var ju i Grekland, vattenmelon och fisk. Himla, himla dundergott. 
 

 

Monday, June 22 21:42

Och jag är himla ledsen för min dåliga närvaro här. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till för Miss Always-to-much-to-do. Men att bortprioritera bloggen och er är inget jag mår bra av - så det hoppas jag inte blir långvarligt. Hur eller hur. Det är fullt upp inför flytt för mig och Jonas. Yes, jag ska äntligen bli sambo med min pojkvän - och det i staden där jag kommer ifrån. Det är jobb - tacka gudarna att jag har ett jobb, det är körlektioner, det är häst, det är matlådor att fixa och det är hejochhå. Och nu måste jag tråkigt nog nanna sängen för att orka med ytterligare en fullproppad morgondag. 
 
Nanna sött, finisar! ❤



Midsommarafton tvåtusenfemton

 
 

Hoppas ni haft en fin midsommar ♡

Hej vänner! Hoppas ni hade en riktigt kalasfin midsommar! Det hade iallafall jag. Jag hade visserligen önskat mer sol och lite värme så att man kunnat njuta mer av frisk luft och haft en fin sommarklänning på sig. Mitt förslag med att ta med sig filtar och gosa in sig i utomhus var inte så populärt. Haha.. .
Dagen kickades iallafall med lite fräsch luft, sommarregn och jordgubbsplockning med mami. Därefter drog vi hem och lagade frulle till "männen" våra. Och efter det styrde bilen mot stallet. Min pållefjanto fick gå i koppel medans jag plockade blommor till min krans. En silllunch senare satt jag på golvet och försökte svänga ihop min försa egengjorda krans ever. Och titt! Efter lite om och men vart det ju faktiskt någonting som kunde pryda huvudet rätt bra. #stolt. 
På kvällen rullade Emma och hennes pojkvän in hit. Det blev några glas vitt, massa jordgubbar att doppa i mörk choklad, mycket mer naturgodis än vad magen egentligen tål, kortspel, skitsnack och ja, en förjäkla mysig kväll! Visst gjorde det väl inget då att jag jobbade redan morgonen efter.



Glad midsommar vänner! ♡

, hänga med nära och kära, ha blommor i håret och en fin klänninig
 
, sill kan ju vara bland det porrigaste som finns. jag älskar sill!  
 
, ett - eller kanske två tre fem - glas vitt och ett gäng chokladdoppade gubbar är ju livet. det brukar jag och min boyfriendo lyxa med på en filt
 
Hoppas ni får en finfin midsommar ❤



En middag på Hälsofreak

, hälsofreaks fräsha och supergoda fika (tro mig, jag har ätit ett gäng av de där sakerna under mina dagar)
 
, "plocka din egen sallad" där mitt val föll på sojabönor, quinoa, paprika, kallrökt lax, mangotärningar, räkor och så den där mango-yoghurtsåsen man typ skulle kunna leva på. sen så snodde jag avokadon min pojkvän fick i sin pulled pork-wrap oxå
 

En middag på Hälsofreak

I tisdags när vi tog en tripp till Linkan för att besöka IKEA, var vi ju självklart tvugna att ta en sväng förbi mitt gamla jobb: Hälsofreak. Det var riktigt kul att se lite nyheter de hade, fikat såg mer lockande ut än vanligt och maten smakade som vanligt fräsch och god. Och framförallt: det är himla kul att hälsa på gamla arbetskamrater!
 



Lyxlivet på Grecotel



Det där med all-inclusive. Jag vet inte om jag ska hissa, eller dissa. Vi har aldrig haft det förut, men eftersom att det tillhörde hotellet så kände vi att det var värt att prova. Himla jäkla smidigt att alltid få mat och kunna plocka på sig så att man blir mätt - och lite till. Men ändå så saknar man den där charmen med att ta sig runt och prova lite olika restauranger. Och så tar lätt min rastlöshet över efter en hel vecka. Men! Vi ska inte klaga - för vi hade himla god mat. Och himla mysigt hotell överhuvudtaget. Här har vi en utav luncherna:

 
En sallad i botten, fetaost, vattenmelon, ägg, någon bönröra, vattenmelon, panerad fisk och spenat. Och så citron att ringla över det. Så himla dundergott. Och oj vad jag vart sugen på det just nu!
 

 

Tuesday, June 16 16:45

Jag har tre lediga dagar i rad nu, och jag passar på att njuta av dem deluxe. Denna morgon kickade jag med en liten pw, följt av en kiss med vovven, en tripp till pållefjanto för en barbacka-skrittur, en lunch hos farmor och målande i min och Jonas blivande lägenhet. Nu sitter jag på tåget upp mot min boyfriendo för att sticka vidare till IKEA. Här ska shoppas golv till vardagsrummet! 
 
Hur står det till med er finisar? ❤



Chokladigt pålägg på kidneybönor



Krämiga pålägg/toppings alltså, rena rama drömmen. Piffar smoothien, gröten eller mackorna finfint. Delade ganska nyligen med mig utav en chokladig favorit gjord på avokado till er här - men nu ska ni få ytterligare en favvo i mitt hem!

 
.. gjort på inget mindre än kidneybönor! Himla fint sätt att få i sig fina proteiner, kolisar, näringsämnen och antioxidanter med andra ord!
 
 
 

Chokladigt pålägg på kidneybönor

1 pkt koktar kidneybönor á 380g
10 st färska dadlar 
6 msk raw kakao
1 dl kallt vatten
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk agavesirap
 

förslag på ev. smaksättningar

lite kallt kaffe istället för vatten
- alt. snabbkaffe av bra kvalitét
rivet apelsinskal
färsk eller torkad mynta
 
1. Kärna ur dadlarna 2. Mixa ihop alla ingredienser till ett kletigt klet 3. Söta lite mer med agavesirap om du önskar 4. Förvara kletet i en tätförsluten glasburk i kylen
 

 
* Raw kakao: Den råa varianten innehåller mer antioxidanter än den vanliga. Jag köper min billigt från iHerb - mer om det här



καλημέρα

 
.. eller Kaliméra som vi säger med svenska bokstäver. Godmorgon på grekiska med andra ord! Låter så jäkla mysigt när hotellpersonal möter en med de orden när man kommer ner till frukostbuffén. En rikigt god morgon helt enkelt. 
 
 
Så med dom orden drar vi en frukost från Kofru, Grekland, för cirkus två veckor sedan. Ett ihopplock av grekisk yoghurt - både naturell och smaksatt med jordgubbar, toppat med olika frukter och solrosfrön. Till det omelett, stekt ägg, vattenmelon, ananas och två koppar kaffe. Pörfectpörfect. 
 
 



För du var solskenet

5 från Kofru, Grekland 2015
 

Friday, June 12 07:56

Godmorgon på er! Vakna? För mig har detta varit en morgon med "sovmorgon", jag jag har lite smått panik över hur jag ska hinna med vad jag hinna vill idag. Men livet har väl förhoppningsvis fler dagar annars.
Det känns som att det bra vädret valde att följa med oss hem från Kofru, och visst var väl det passande såhär studenttider! Jag vet inte när studenterna springer ut där ni bor, men idag tar iallafall min i många år enda kusin studenten! Så efter att jag varit i stallet och haft mig så kommer dagens fokus ligga på honom. Tänker ju självklart titta på utspring, kortege och medverka på studentmottagningen - vad annars lixom. 
 
Önskar han, och alla er andra studenter där ute, en förjäkla bäst dag! Det är once in a lifetime ❤



A positive mind will give you a positive life



Vaniljkesokvarg toppat med en räjäl klick cashewsmör och svenska sommarbär. En skiva hembakat glutenfritt morotsbröd recept toppat med philadelphia, lax och jordgubbar. 

 
 
- inlägget är favorit i repris från förra sommaren. orginalinägg och recept hittar ni här



Two things: If it makes you happy - do it. If it doesn’t - then don't.

Lagom jag rullat hem med cykeln från jobbet befann Emmapemma sig utanför min dörr. Och straxt efter det befann vi oss på spåret för lite löpträning. Solen sken, det var linne-värme och kroppen kände sig jäkligt taggad på att springa av sig lite efter 12 timmar på jobbet. 

 
Ett löppass upplagt med 800 meters intervaller - där en av oss sprang ett varv medan den andra vilade osv. Det upprepades 5 gånger. Tillsammans med löpturerna dit och hem hamnade vi på totala 7 km. Visst är det fint att variera sin löpning lite - och visst är det jäkligt gött med löpning överhuvudtaget! Jag mår som en gud nu kan jag lova. 
 
 
Har ni något fint upplägg på ett löpträningspass? ❤
 

 
Av någon konstig anledning så får jag alltid en liten klump i magen när jag bara lägger upp en bild på enbart min överkropp. Inte för att jag på något vis är missnöjd med min egen kropp - utan i rädlsa för att dömas eller påverka någon negativt. För med min bakgrund blir man lätt dömd. Och personer med liknande historia vet jag kan uppfatta saker förvrängt. Min kropp vägrar lägga på sig någonting runt axlar och tuttar. That's how it is. Axlarna är beniga och tuttarna rymmer knappt minsta bh-storleken. Det är mina gener som ser ut så, för min mamma ser precis likadan ut. Det är rumpan och låren som suger åt sig - och inte tusan klagar jag på det. Egentligen ska jag inte behöva förklara min kroppsform, men jag gör det i syfte för att inte påverka någon utav mina läsare negativt. Vi alla ser olika ut - och visst är det himla härligt att vara unik!



Morots & majsbröd

 
Ni vet brödet jag skrev att vi hade min och tjejernas senaste brunch? Ett glutenfritt morot- & majsbröd för att vara extra tydlig. Jag tyckte att det skulle få lite mera uppmärksamhet genom att få ett inlägg i repris. För uppmärksamhet är absolut vad det är värt! Himla supersmarrigt, något somrigt, fräsch och dunderbra. Helt klart 5 av 5 toasters - eller fler om man skulle kunna ge det. 
 
 
- eftersom att det är ett reprisinlägg så hittar ni orginalinlägg och recept här 
 

 
Våga testa! ❤



Hos Sally Voltaire & Systrar

När vi landat på Arlanda med flyget i fredagsnatt valde vi inte att köra raka vägen hem - utan istället stanna kvar i huvudstaden för lite shopping och extra lyxliv. 
 
 
Väl dags för lunch drog jag med Jonas till en utav mina favoritrestauranger: Sally Voltaire och systrar, som tidigare legat nere i PUB-huset men nu flyttat in på Åhléns City. Och jag måste bara säga Oh herrejävlar! Vilken uppfräschning! Stället var mycket större, ljusare och kändes riktigt jäkla hemtrevligt. Sen behöver vi ju knappt ens  snacka om maten. Man verkligen känner hur näringstätheten på maten är hög där inne. Inte nog med det så snackar vi jäkligt gott oxå! Mitt restaurangtips numero uno - heltklartutantvekan. 
 
 
För både mig och Jonas blev det en asiatisk sallad med glasnudlar, räkor, cashewnötter, sesamfrön och gott grönt. En dressing och så en skiva bröd med typjordklotetsgodaste röra på. 
 
 

 
- jag har lagt upp inlägg från den restaruangen förr: här och här. insåg även att jag insåg att lägga upp sist jag var där - det kommer inom kort!
 
 



Raw lördagsfika



Raw morotskaka, egensötad vaniljkvarg, chokladklet gjort på kidneybönor, färska jordgubbar, frusna hallon, kokosflingor och en kopp kaffe. Och så en inspirerande inredningstidning till det! Me love. 

 

Denna där tidningen hittade jag för några få månader sedan och har nu köpt mitt andra nummer. Jag har då aldrig hittat en mer inspirerande inredningstidning i min smak. Kostar visserligen 89:- på Ica, men pengarna är den så värd. Namnet? Jeanne d ́arc living. Tipstipstips!

 
Recept på den råa morotskakan hittar ni här. Chokladkletet kommer recept på inom kort. 



Frukostdejt med mina tjejer

iphonepic.
 
För drygt en vecka sedan hade jag frukostdejt med mina tjejer igen. Himla mysigt. Det behövs lite då och då! Det blev en smoothie på jordgubbar och tropiska frukter, egensötad vaniljkvarg, frusna hallon, morot- och majsbröd recept, jordnötssmör mosat med banan, chokladpålägg gjort på kidneybönor och tropiska frukter. Och så den obligatoriska koppen kaffe med påtår. Himla perfekt!



Throwback: July 2014 ☼


, en räkmacka på det nyöppnade fiskstället i stan med mina fina pinglor - mer från det här


, en somrig lyxfrulle i min smak! - recept och helaköret hittar ni här


, målade mina naglar med lite favoritlack. vilka de är hittar ni här


, fick en sketasnygg bikini skickad till mig från Triangl - inlägg om den här

, firade Amandas födelsedag i vanlig ordning - mer från det här
 

, beställde hem massa ny C-vitamin i naturformat - mer om det här


, gissa vilka som kom och köpte mat av mig på mitt gamla jobb: Hälsofrek i Linköping? jomenvisst, ingen mindre än Alexandra Bring med sällskap - mer här


, grön chokladsmoothie kan man ju bara lixom aldrig tacka nej till - recept


, checkade av livets andra mil i springskorna - mer om det här

, åt min favorithummus nästintill helatiden (vilket jag fortfarande gör, går.inte.tröttna.på) - recept
 

, fick även en bikini från To die for skickat till mig. om jag typ dog för ögonblicket? jotack. för perfektare bikini får man leta efter. i dagsläget äger jag två - mer om det här
 
, vi tog som vanligt den årliga trippen till Smultronstället - mer från det här 
 

, hängde lite uppe i Siljansnäs, Dalarna med min family. Sjunde gången (eller åttonde?) i mitt liv vi slog oss tillrätta i den stugbyn. himla underbar!

, ..och däruppe måste man ju bara åka rodelbana i Rättvik! - mer från det här 
 

, .. och ta en tripp till Orsa för att bada lite och spela äventyrsminigolf - mer här

, ..på vägen hem hittade vi ett världsmysigt fik - mer från det här
 
, hänge även lite i min favoritstad: Estocolmo - mer från det här


, grillade lite mat på klipporna - mer här
 

, .. och käkade yoghurtglass såklart. när Honeycomb hade 50% rabatt slog man ju självklart till stort!


, käkade mat från Blueberry för första gånger. dundergott - mer om det här

, hänge lite i en favoritoutfit - mer här
 
, hade en sleepover med min bästa Fridis - mer från det här
 
Fortsätter med min årsresumé från 2014. Kände för att anpassa den till årets månader. För lixom vad passar inte bättre än en throwback från senaste sommaren inför denna sommar? Så vi gottar oss med dessa bilder från förra juli och låter liknande månader rulla in. För visst är det himla härliga månader vi har framför oss!



Lax, mangosås och sötpotte



Ugnsbakad lax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*. Och så ett glas med hallonvatten. 



Laxen är bakad i ugnen med citronsaft, naturlig citronpeppar*, havssalt och citronskivor. Sötpotäterna har även de gottat till sig i ugnen tillsammans med olivolja, paprikapulver, chilipeppar och havssalt på 175 grader i cirkus en timma tills de är mjuka och góa. 

 

Mango-chili-dressing

2 dl frusen mango
1 dl kvarg /grekisk yoghurt /silkestofu /keso
chilipulver
paprikapulver
flingsalt från havet
peppar
ev. lite honung
 
1. Tina mangon 2. Mixa ihop med kvargen till en krämig sås 3. Smaksätt med chilipulver, paprikapulver, havssalt och peppar efter smak 4. Söta eventuellt lite extra med honung om du så önskar
 
 


 
* Citronpeppar: en citronpeppar med betydligt snällare innehållsförteckning än den vi hittar i våra svenska mataffärer. all natural och saltfri - har skrivit mer om hur man beställer dem här samt ytterligare ett kryddtips
* Kokosvinäger: innehåller stora mängder vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymerberoende. jag ringlar över sallader, har i egen majonäs osv - mer om det och vart jag köper här



Ljusblåa dagar seglar förbi



Linne - Topshop // Shorts - H&M // Solbrillor - Topshop // Thomas Sabo armband + berlocker i roséguld
 
 
De där solbrillorna alltså. Favoriter år in och år ut. Jag räknar till att det blir tredje sommaren jag använder de nu - och jag kan lixom inte tröttna på dem. Mitt fejs är gjort till stora brillor och stora brillor är vad som faller mig i smaken. Jag älskar dem. Och hela outfirren är helt Josefine'ig i övrigt. Vad annars lixom? Jag gillar ljust, jag gillar vitt, jag gillar rosa, jag gillar shorts och jag gillar när mina tatueringar syns. 
 
Alcudia, Mallorca 2014
 
Sparade mina outfitbilder från Mallorca i september förra året. Det kändes lixom inte läge när hösten var på ingång, utan mer passande att vänta till sommaren. Min stil ser ju lixom densamma ut jämt nuförtiden ändå. Och vips hade det där knappa året gått. Så här har vi lite góa summer pics!