Raw jordgubbsylt

 
Istället för att koka bort fina näringsämnen kan man ju låta dem bevaras. Det är iallafall vad jag tycker. Och att sedan boosta upp med ytterligare lite finheter skadar ju aldrig. Så ser iallafall min sylt i kylen ut. 
 
 
Och denna sommar har det svämmat över med jordgubbar hemma hos mig. Jag har besökt självplockningen ett par gånger med mamma och köpt flera lådor svenska gubbar här och där. Men jag klagar inte, jordgubbar kan vara bland sommarens härligaste. Och visst måste man ju hitt på någonting med dom då! Det har gjorts mängder med sylt, smoothies och en raw jordgubbscheesecake. Mums!
 

 

Raw jordgubbsylt

4 dl färska jordgubbar
3 msk chiafrön
2 krm äkta stevia
- alt. annan sötning, men då större mängd
2 krm vaniljpulver
 
1. Mixa jordgubbar till en saft 2. Blanda ihop med chiafrön, sötning och vaniljpulver 3. Häll upp i en tätförsluten glasburk 4. Låt gotta till sig i kylen tills det blivit en sylt
 
 

 
* Chiafrön: superfröna! - köper dessa från iHerb, mer om dem och det här
 
 

 
Jag har gjort ett inlägg om jordgubbars fina egenskaper här

KOMENTERA ?
linnéa

åh, detta ska provas snarast. tack för det! :-)

Svar: Ingen fara sötnos! Hoppas det smakar. :]
Josefine

2015-07-14 ❀ 21:15:47
Alexandra Park

MUMS! Ser otroligt gott ut.

Svar: Det är otroligt gott! Minst lika smarrig som vanlig sylt och oooj, så mycket finare! :]
Josefine

2015-07-16 ❀ 17:39:44 http://alexandrapark.blogg.se



Namn

Mail

URL/Blogg
Latmask!


Trackback